Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Повишаване на енергийното ниво и чувствителността на дланите


Recommended Posts

 

ПОВИШАВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНОТО НИВО ЧРЕЗ ДОПИРАНЕ НА ЕЗИКА О НЕБЦЕТО

    Енергийното ниво на човек може да бъде повишено временно и лесно чрез допиране на върха на езика до небцето (свързване на езика с небцето). Това има ефект на подобряване връзката между енергийните канали в задната част на тялото и енергийните канали в предната част на тялото. По този начин се подобрява и увеличава циркулацията на пранична енергия. Това се проявява като увеличаване размера на вътрешната аура. Например, когато прекъсвача за осветлението е включен, лампата свети. Има връзка. Ако се изключи, няма светлина. Същото е и когато езикът е допрян о небцето. Тогава има увеличена циркулация на пранична енергия. Когато езикът не е допрян, циркулацията на енергия е намалена.

    Допирането на езика о небцето позволява на лечителя да има повече енергия и да направи лечението по-ефективно. Затова, когато се повишава чувствителността на дланите, когато се сканира аурата, изчиства и енергизира, езикът трябва да бъде допрян о небцето. Този похват може да бъде използван също и при четене, учене, медитиране или други дейности, които изискват значително количество енергия.

 

ПОВИШАВАНЕ ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА ДЛАНИТЕ 

    Необходимо е доста време, за да се изгради способност за виждане на аурата, затова трябва поне да опитате да повишите чувствителността на дланите си, за да можете да чувствате енергийното поле или вътрешната аура. Това ще Ви даде възможност да определите в кои области от енергийното тяло на пациента има изчерпване или натрупване.

    За да повишите чувствителността на дланите си по-лесно, моля Ви направете комплекса от упражнения, който ще изчисти и отвори меридианите на гръбначния стълб, раменете, дланите и пръстите:

    1. Упражнение за гръбначния стълб: Вдигнете ръцете си напред, извийте гръбначния си стълб надясно и наляво. Направете упражнението 10 пъти.

    2. Упражнение за ханша: Завъртете ханша си по посока на часовниковата стрелка 10 пъти, след това обратно на часовниковата стрелка 10 пъти.

    3. Упражнение за врата: Завъртете врата си надясно, по посока на часовниковата стрелка 10 пъти, след това наляво в посока обратно на часовниковата стрелка 10 пъти. Това упражнение не трябва да се изпълнява от хора със запушване на сънните артерии.

    4. Упражнение за раменете: Завъртете ръцете си напред 10 пъти, след това назад 10 пъти.

    5. Упражнение за лактите и юмруците: Свийте лактите близо до тялото си и стиснете юмруци. След това придвижете ръце напред и разтворете юмруците си. Направете упражнението 10 пъти.

    6. Упражнение за китките: Завъртете китките по посока на часовниковата стрелка 10 пъти, след това обратно на часовниковата стрелка 10 пъти.

Начин на работа:

    1. Допрете езика си о небцето.

    2. Притиснете центъра на дланите с палец. Това се прави с цел да се улесни концентрацията върху центровете на дланите.

    3. Поставете длани на около три инча разстояние успоредно една на друга с леко отворени предмишници.

    4. Осъзнайте центъра на дланите си и върховете на пръстите си. Вдишвайте и издишвайте бавно. Движете длани бавно назад и напред. Движението трябва да е много бавно. Правете го в продължение на около пет минути. Чрез съсредоточаването върху центъра на дланите и върховете на пръстите, чакрите на дланите и пръстите се активизират, така повишаваме чувствителността на дланите и им даваме възможност да усещат фината енергия или материя. Осемдесет или деветдесет процента от Вас ще бъдат в състояние да почувстват сърбеж, топлина, натиск или ритмични пулсации между дланите още при първия опит. Важно е да се почувства натиска или ритмичните пулсации.

    5. След като се повиши чувствителността на дланите Ви пристъпете незабавно към сканиране на аурата.

    6. Практикувайте повишаване чувствителността на дланите за около месец. След един месец практика Вашите длани ще бъдат повече или по-малко постоянно по-чувствителни.

    7. Не се обезкуражавайте, ако не чувствате нищо при първия опит. Продължете да се упражнявате. Вероятно ще сте в състояние да почувствате тези фини усещания на четвъртия ден. Много е важно да не сте предубедени и да се съсредоточавате правилно.

 

източник

 

Честно казано, доста скептично се отнасях към перспективата да постигна някакъв макар и малък резултат и останах много изненадана, когато почувствах нещо подобно на описаното по-горе. Благодаря на Креми за помощта! 

 

Мисля, че този етап от индивидуалната работа с праната е най-важен, но сякаш е подценяван. Много ще се радвам да споделите лични опитности с него. Колко приблизително време ви отнема да повишите енергийното си ниво и чувствителността си към праната? Отразява ли се на качеството на възприятията по-набързо направена подготовка и как? 

В даденото по-горе описание не е включена техника с дишане, използване на молитви, формули и силата на мисълта. Те могат ли да помогнат за повишаване на енергийното ниво и чувствителността към праната? 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Когато хората дишат, във въздуха има един елемент на безсмъртие. За това са говорили старите алхимици. Те са казвали, че има една течност, от която човек ако вземе една капка, се подмладява. Този елексир иде от слънцето. Хората дишат и не могат да вземат елексира, той минава през тях и не остава в тях. Индусите имат разни системи за дишане, но още нито една не се е домогнала до онази тайна на природата. Защо? Онзи, който иска да се домогне до този елексир, той трябва да държи изпит върху надеждата, ще държи изпит върху вярата и ще държи изпит върху любовта. Щом издържи, вече му позволяват да има този елексир.

 

Голямата радост

Tова означава ли, че повишаването на енергийното ниво, за да започне приемането на праната и усещането и, минава задължително през духовното развитие и състоянието на троицата ум-сърце-воля? Ако се разчита само на формални, механични действия, които са заучени, но не е "издържан изпита върху вярата, надеждата и любовта", ще има ли някакъв ефект?

Линк към коментар
Share on other sites

 

 

ПОВИШАВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНОТО НИВО...

 

 

Честно казано, доста скептично се отнасях към перспективата да постигна някакъв макар и малък резултат и останах много изненадана, когато почувствах нещо подобно на описаното по-горе. Благодаря на Креми за помощта! 

 

Мисля, че този етап от индивидуалната работа с праната е най-важен, но сякаш е подценяван. Много ще се радвам да споделите лични опитности с него. Колко приблизително време ви отнема да повишите енергийното си ниво и чувствителността си към праната? Отразява ли се на качеството на възприятията по-набързо направена подготовка и как? 

В даденото по-горе описание не е включена техника с дишане, използване на молитви, формули и силата на мисълта. Те могат ли да помогнат за повишаване на енергийното ниво и чувствителността към праната? 

 

Мда, :) рано или късно придобиваме опит именно с това, към което сме скептични. :)

Всички етапи от работата с прана са важни, те са част от една цялостна система. Лечението с прана, както и книгите към него, са разработвани с години, с помощта на различни сътрудници, под наблюдението на ясновиждащи. Те са синтез на хилядолетния опит на индийски, китайски и др, школи по света. Затова винаги в работата си предпочитам да ползвам книгите или поне да се посъветвам с тях, а после да съобразя лечението с индивидуалността на случая и човека.

Дишането, молитвата и формулите са много важни! Те укрепват човека като цяло, а в частност вече и сетивността на дланите.

Особено важна е молитвата / призивът преди лечението с прана, както и благодарността след това!!! Това ви въвежда в една сигурна зона, където сте предпазени.

 

 

 

 

Голямата радост

Tова означава ли, че повишаването на енергийното ниво, за да започне приемането на праната и усещането и, минава задължително през духовното развитие и състоянието на троицата ум-сърце-воля?

 

Да, впрочем нали всички сме в развитие.

 

Прана се приема несъзнателно от всичко живо и неживо.

Тук става въпрос за съзнателното ползване на праната, нали? Тогава имаме намерение ( ум), Любов ( сърце) и желание за реализация (воля).

С времето и практиката енергийните канали и центрове се развиват и процесите стават бързи и мощни. Тогава е много важно да лекуваме повече с Любов, отколкото с Воля. В някои случаи прекалената воля ( израз на егото) може дори да спъне процеса. Как да активираме повече сърдечна чакра - чрез медитацията за мир, чрез състрадание и помощ на околните в ежедневието.

 

 

 

 

 

 

Ако се разчита само на формални, механични действия, които са заучени, но не е "издържан изпита върху вярата, надеждата и любовта", ще има ли някакъв ефект?

 

Струва ми се, че изпит върху вярата, надеждата и любовта държим всеки ден.

Който е дошъл и се е поинтересувал от работа, която да го прави самостоятелен и силен, но да не е "хапче наготово", а

иска известно усилие и широко разбиране за света, такъв човек е издържал доста малки "контролни", че и някои по-големи тестове в живота, може и зрелостни изпити.

Именно затова Мастър Чоа е обърнал знанието първо към боледуващите. Защото страданието също е изпит и дава много познание.

Впрочем вече има и семинар за запознаване и усещане на фините енергии, който е по-кратък и е насочен към тези, които не искат непременно да лекуват. След него се придобива право за Архатик йога - система за личностно духовно  развитие.

 

Колкото и действията да са формални, ефект има. Защото сме заявили намерение. Ако обаче сме разсеяни, потокът прана може да отиде не там, където е необходим. Лечението с прана е процес, изискващ съсредоточване и постоянна работа с мисълта. То протича така:

Заявяваме намерение да лекуваме конкретния човек, намиращ се на конкретно място,

Мисълта концентрира енергия в нас, насочва я към конкретното  място и се извършва конкретна работа. Енергийната работа може да свърши и без любов, но Лечението е акт на любов към всичко и всички.

Колкото до вярата + надеждата - ако ги няма, няма и сила на мисълта.

 

От друга страна, явно развитието на хората е стигнало до момент, когато усещат наличието на прана без предварителен размисъл, съвсем спонтанно.

Понякога и само предположението е достатъчно, за да направят няколко прости упражнения, а като усетят праната в дланите си, вярата идва.

Така че се получава обратният процес:

известно допускане/ предположение -> практика -> вяра.

Редактирано от Креми Стоилова (късметче)
Линк към коментар
Share on other sites

 

Когато хората дишат, във въздуха има един елемент на безсмъртие. За това са говорили старите алхимици. Те са казвали, че има една течност, от която човек ако вземе една капка, се подмладява. Този елексир иде от слънцето. Хората дишат и не могат да вземат елексира, той минава през тях и не остава в тях. Индусите имат разни системи за дишане, но още нито една не се е домогнала до онази тайна на природата. Защо? Онзи, който иска да се домогне до този елексир, той трябва да държи изпит върху надеждата, ще държи изпит върху вярата и ще държи изпит върху любовта. Щом издържи, вече му позволяват да има този елексир.

 

Голямата радост

Tова означава ли, че повишаването на енергийното ниво, за да започне приемането на праната и усещането и, минава задължително през духовното развитие и състоянието на троицата ум-сърце-воля? Ако се разчита само на формални, механични действия, които са заучени, но не е "издържан изпита върху вярата, надеждата и любовта", ще има ли някакъв ефект?

 

 

Донка, тук се говори, че много индийски напреднали техники на могат да донесат елексира. Повечето упражнения с прана според мен не биха привлекли елексира. Той е нещо уникално и се получава не с прана упражнения, а чрез изпита. 

В интерес на истината, мисля върху това цял следобед. 

Упражненията с прана са опасно нещо. Може да развиеш центровете в дланите, но може и да разконцентрираш мозъка. 

 

Според моя опит, не можем да говорим за центровете в дланите, защото това е един отделен специфичен ефект. Но ако точно това те интересува, най-безопасна е Рейки инициация. Повечето други неща са варианти на магията, имам предвид търсенето на магически ефект. 

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Ще си позволя да не се съглася с някои от твърденията на Божидар - лично при мен усещането за опасно и безопасно е в точно обратния вид - т.е. в полза на праната. Но това сигурно е лично усещане и така трябва да бъде. Не ми се иска да спорим тук и да сравняваме кой метод е по-по-най. Темата е конкретна и моля да разсъждаваме по същество. В последното напълно се изключват всякакви магически ефекти, на които никак не съм почитател.

 

 

Благодаря на Креми за разясненията - покриват се до голяма степен с наблюденията ми... 

Линк към коментар
Share on other sites

Ще си позволя да не се съглася с някои от твърденията на Божидар - лично при мен усещането за опасно и безопасно е в точно обратния вид - т.е. в полза на праната. Но това сигурно е лично усещане и така трябва да бъде. Не ми се иска да спорим тук и да сравняваме кой метод е по-по-най. Темата е конкретна и моля да разсъждаваме по същество. В последното напълно се изключват всякакви магически ефекти, на които никак не съм почитател.

... 

 

Следвай личното чувство. За праната имах предвид първия ти пост като предполагах, че говориш за прана, енергия, Чи и т.н. Въобще енергийната работа.

 

Иначе това учение, което Креми е коментирала, винаги съм се учудвал, че се нарича с това общо име прана, а няма някакво по-конкретно име, но наистина изглежда приемливо. Ти ще си прецениш в процеса доколко наистина го усещаш. 

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Донка, тук се говори, че много индийски напреднали техники на могат да донесат елексира.

Taкa, навлизаме в дълбоки води.

По някои въпроси ще си позволя само въпроси, защото и аз като теб, Божидар, разсъждавам, чета, пробвам и понякога давам заден ход, а после пак напред ... не един следобед, ами доста години вече. :)

Щом като и напреднали индийски , китайски и др. техники не донасят еликсир, откъде тогава въобще знаем за него? Как има такова понятие? За да има понятие, наименование, значи явлението съществува, съществувало е или ще съществува някъде, някога, някак си. Доста отговори намирам в книгите на С. Ракели и Крион.

 

 

Повечето упражнения с прана според мен не биха привлекли елексира.

Мисля, че сравнявате различни неща. Донка има предвид конкретна система, разработвана дълго и прецизно, по която и днес се работи и се добавя принос от авторитети в цял свят. Някаква ( малка) представа за нея дава книгата онлайн, към която има линк в началото. ( Тук още веднъж http://www.pranichealing-bg.com/basic_I.html#PRANA11  )

Всякакви упражнения с прана привличат различни видове енергия. "Прана" тук е общоприето название за жизнена енергия с определен диапазон честоти. Оттам нагоре тя се нарича Божествена енергия и точно един подвид от Божествената енергия Учителят има предвид, говорейки за еликсир.

Безразборни, частични упражнения или прекаляването с някои за сметка на други създава проблеми във всяка област от живота.

Тъкмо в този смисъл упражненията с прана са като всички други - ако си избрал доказан учител и ако спазваш инструкциите, всичко върви добре. А в инструкциите влизат много неща. Също и това - да не лекуваш, воден от егото, от желанието за доказване...

 

 

най-безопасна е Рейки инициация.

В сравнение с кое?

Ще се радвам да разкажеш за своите търсения и познания. Споделеният опит наистина е полезно нещо.

Наблюдавала съм хора, които са във възторг от рей-ки учителите си и инициацията, ползват я и им помага. Обаче и други, които развиват хронични болести след рей-ки инициация и търсят други пътища за лечението си. Не мога да съм категорична на какво се дължи. Дали на учителя, дали на ученика, или и на двамата. От наблюденията си съм сигурна в едно - трябва да усещаш пълна душевна хармония с човека, който те инициира в рей-ки. Това беше и причината да избера друга система, където няма инициация. Това, което аз ползвам, позволява на човек да развива сам енергийната си система. Учителят е само лектор на умствено и практическо ниво. Впрочем подобно развитие на енергийната с-ма открих в паневритмията, то е по-нежно, даващо общо развитие и само за лични цели. (Обаче личното развитие дава отражение върху обществото.)

 

 

Повечето други неща са варианти на магията, имам предвид търсенето на магически ефект.

Нека да поговорим и за тази толкова бодлива думичка "магия".

Много са ми симпатични такива думички, които служат да се плаши тълпата и да се държи в подчинение.

Магия означава можене.

Всеки от нас може неща, които са уникални само за него.

Друго си е обаче да втълпиш на хората, че трябва да се плашат, защото има неща, недостъпни за тях.

 

Всичко е достъпно. Пътят към някои науки е дълъг, но и това е индивидуално.

Магиите, "магичестите ефекти" ( не съм сигурна какво влагаш в тези думи) са просто неизучени природни закони.

( Мисълта е на някой от великите световни умове, цитирам по памет.)

 

 

И за да се върнем към темата, в цитата се казва:

Енергийното ниво на човек може да бъде повишено временно и лесно чрез...

Временно.

Много полезно е да се държи езикът винаги зад горните зъби, а челюстта затворена леко, без напрежение. Устата затворена, диша се през носа. Добре е да се учим още от деца на този навик.

 

:3d_146:

Мисъл за деня - 18.09.2013г.

 

... 

...

...

Дръжте винаги устата си спокойна, леко допрени устни, защото устата е врата на Любовта.

Редактирано от Креми Стоилова (късметче)
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...