Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Странно чувство в главата


Recommended Posts

Привет на всички!Момче съм на 23 години и от една година се случва нещо странно с мен и вече започнах много да се притеснявам и реших да потърся помощ.Всичко започна от там  че преди години с един мой приятел решихме да кандидастваме за една и съща работа,но стана така че мен ме одобриха и ме взеха на работа,а него не.След като започнах работа,той започна да завижда много и започна да настройва всичките ми приятели срещу мен и така и стана.Докато се осетя вече всички ми бяха обърнали гръб,всички си мислеха че съм започнал работа само и само да покажа че съм нещо повече от него,а не е така.Тогава се затворих започнах да мисля само за това как успя да настрой всички срещу мен в продължение на една година.В момента имам някакво странно чувство в главата,все едно ми е празна,празен ум или не знам как да го опиша.Забравям доста лесно,даже и като пиша не го мисля ,а все едно го пиша на изуст,страх ме е да не почна да полудявам.

 

Благодаря ви  предварително за отговора!

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Ти превръщаш един чужд проблем в свой.Да завиждаш е нещо много нездравословно, така,че момчето си има проблем с това.Той трябва да го реши, не ти.Настроил е другите срещу теб, е, щом това е толкова лесно, то каква ценност би трябвало да имат тези хора за теб.Как може, да се интересуваш от някой, който толкова лесно се поддава на манипулации? Аз не бих обърнал никакво внимание на такива хора, утре със същата лекота, някой друг ще ги настои срещу мен.

 

Вкарал си се в един излишен стрес, за нещо, което изобщо не би трябвало да те притеснява.

Линк към коментар
Share on other sites

всички си мислеха че съм започнал работа само и само да покажа че съм нещо повече от него,а не е така.Тогава се затворих започнах да мисля само за това 

Когато някой твърди, че знае какво си мислят другите, той изпада в най - голямото самозаблуждение. 

Когато вместо да промени обстоятелствата с действия, започне да ги затвърждава с мисли и самовнушение, изпада в душевен дискомфорт.

Насочи мисленето си в промяна на обстоятелствата.

Линк към коментар
Share on other sites

И аз изпаднах в подобна ситуация само преди месец. Мой успех стана причина моя позната да ме възненавиди дълбоко и дори съвсем целенасочено и манипулативно да започне да настройва наши общи познати срещу мен. При това с невероятен успех! Не знам какво им казва и внушава, опитах на няколко пъти да говоря с различни хора по този въпрос, но без успех. 
Но вчера сякаш, след като достигнах до дъното на отчаянието, ми хрумна, че най-доброто действие в случая е да не действам. Дори да се опитам повече да не мисля за тази ситуация, да преместя фокуса си върху други, приятни и полезни за мен неща. И че истината, макар и късно, по някакъв начин ще успее да си пробие път, но няма смисъл да стоя и да очаквам този момент в позицията на човек, срещу когото е била извършена несправедливост и се изживява като жертва на обстоятелствата. 
След като тези мисли нахлуха в главата ми, се усетих странно лека и дори радостна. Сякаш ситуацията изведнъж изгуби цялата тежест и болка, с които притискаше гърдите ми, дори усещах, че дишам трудно на моменти. Толкова разстроена се усещах.
 
И се запитах, дали това мое прозрение е само временна, защитна психическа реакция от прекалената доза ментална болка и дали ефектът скоро ще се стопи и отново ще започна да се чувствам зле?
Предварително благодаря, ако някой се отзове с мнение. :)
Линк към коментар
Share on other sites

Много ,,психология,, има в поста ти.Прочети някой мой пост и виж,че си се изразил в пъти по-сложно от мен.

 

Спри да си задаваш въпроси, опитай се да живееш ,, тук и сега ,, и всичко ще е наред.

Линк към коментар
Share on other sites

Д-р Първанов прав сте не трябваше изобщо да обръщам внимание на това,но незнам тогава какво ми стана че да задълбоча толкова нещата.Забравил съм в първият пост да напиша че сега получавам едно замайване все едно съм изпил няколко водки.Примерно когато съм на работа и ми стане така трябва да си измия лицето с вода и да изляза малко на въздух за да се оправя.Това се случва почти всеки ден някакви идей от какво може да получава това ?

Линк към коментар
Share on other sites

Да, хората си взаимодействат със своите мисли и емоции.

Мога да пиша много, но то е по-друг вид лечение.

В тази тема препоръчвам следното:

Когато се усетиш, че мислиш за проблема, съзнателно и настоятелно се заеми с друга дейност. Свържи се и излизай с други хора, които те харесват, одобряват и настройват позитивно.

Ползвай водолечението. Ако имаш вана - 2 - 3 пъти седмично вечер - вана с 1 кг. сол и 3 капки лавандулово масло ( от аптека! и предназначено за козметика).

Имам още какво да препоръчам, нека да бъде в друга тема.

Поздрави и горе главата! :) Всеки има своето най-добро място под слънцето, потърси го.

Линк към коментар
Share on other sites

трябва да си измия лицето с вода и да изляза малко на въздух за да се оправя

 

Замайването се дължи на това,че когато си в стрес, по-малко кръв, респективно кислород постъпва в мозъка.Този недостиг дава замайването.За това и чистият въздух помага.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...