Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Rainy

Сън в съня

Recommended Posts

Здравейте!

Много се радвам, че попаднах на форума ви, за много интересни неща си говорите. :)

Да ви попитам..

слувало ли ви се е да сънувате, че сънувате?

Например предната нощ ми се случи следното:

Сънувах, че спя в едно легло с майка ми (в спалнята на родителите ми) и изведнъж виждам над главите ни гълъб, но много странен - чисто бял, плосък, сякаш лепнат, а всичко останало в стаята беше мръснобяло. В съня си се събудих и осъзнах, че съм сънувала гълъба, но реалността за мен все още си беше мръснобялата стая, леглото и майка ми. Тя изведнъж се събуди и започна да ме прегръща (обясних си го с това, че съм крещяла насън, изплашена от гълъба - това също в съня ми си го разсъждавах), само че я усетих безплътна някак, хем ме обгръща, хем минава през мен, наистина изключително странно усещане. Уплаших се много и се събудих вече наистина. Всичко се случи много, много бързо.

Предполагам, разбрахте какво имам предвид. :)

Ще се радвам да прочета за вашите 'сънища в сънищата' и всичко, каквтото се сетите, по темата. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Отдавна съм имал подобни сънища, вкл. ще се събуждам на някакво легло и после пак се събуждам, но вече на леглото, където спя. :whistling:

Това според мен са определени слоеве на съня и се преминава от един на друг слой. но едва ли ако човек специално не е избрал пътя на сънищата ще има полза от това; а аз определено не се считам за "сънувач"... :sleeping:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много рядко ми се е случвало да имам сън в съня. Може би веднъж на няколко години. Но ако приемем, че материалната ни действителност е вид сън, значи сънувайки имаме сън в съня. И когато в съня (когато тялото спи) имаме още един сън се получава сън в съня в съня. И ако приемем, че сферата на съзнание, в която ще попаднем след като съблечем тленната си дреха също е вид илюзия/сън, излизааааа... :D

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×