Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Възмездие


Пламъче

Recommended Posts

Често се случва някой да направи умишлено зло с думи или действия.

"Наказва" ли се подобно деяние и от кого?

Наказанието предполага някой да оцени действието и чрез волята си да предприеме контрадействие като наказание. Хората често правят това. Иначе всяко действие само поражда последствията си. Т.е. ние пораждаме последствията, тъй като ние пораждаме действието.

Линк към коментар
Share on other sites

Наказанието предполага някой да оцени действието и чрез волята си да предприеме контрадействие като наказание. Хората често правят това. Иначе всяко действие само поражда последствията си. Т.е. ние пораждаме последствията, тъй като ние пораждаме действието.

Брилянтно и точно :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Човешкото наказание също е резултат, следствие, последица от някакви действия.

Разбира се. Всяка крайност и излизане от равновесие пренатяга пружината на махалото на същите тези равновесни сили и няма начин да няма противодействие и рано или късно това махало ще те тупне по главата :D Без значение откъде ще ти дойде тупването - то е бумеранг на собсвеното ти действие по напрягане на пружинката на махалото на равновесието.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Може да съм забравил този факт, знам ли ...Но тези дни си го припомних, четейки един православен комикс. ;) Цар Ирод, който е навредил избиването на младенците, след това се е разболял от болест, от която мву окапват месата. Сетих се че същата съдба споходила ръководителя на клането в Батак - Ахмед ага Барутанлията. Разболял се от проказа през 1881г. и бил изоставен от близките си. Не знам дали Ирод се е разкаял приживе, но за Ахмед има сведения че през 1885г. е поискал прошка от един от ръководителите на въстанието в Батак, заради това че за доброто което му сторил друг от първенците на селото, той отвърнал с лошо на същия първенец и на цялото село. Получил прошката, но си умрял де;) Не знам кога е изкупил кармата си. Сетих се и за Хитлер - за него няма сведения да е споходен от някаква тежка болест, може би ако е живял повече време е щяло и това да се случи. Дали хора, които се предизвикали огромни злини ( като Хитлер, Сталин и др.), поделят кармата си със своите подчинени ?? Ако не я поделят, не виждам как биха могли да я изкупят.

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Може да съм забравил този факт, знам ли ...Но тези дни си го припомних, четейки един православен комикс. ;) Цар Ирод, който е навредил избиването на младенците, след това се е разболял от болест, от която мву окапват месата. Сетих се че същата съдба споходила ръководителя на клането в Батак - Ахмед ага Барутанлията. Разболял се от проказа през 1881г. и бил изоставен от близките си. Не знам дали Ирод се е разкаял приживе, но за Ахмед има сведения че през 1885г. е поискал прошка от един от ръководителите на въстанието в Батак, заради това че за доброто което му сторил друг от първенците на селото, той отвърнал с лошо на същия първенец и на цялото село. Получил прошката. Сетих се и за Хитлер - за него няма сведения да е споходен от някаква тежка болест, може би ако е живял повече време е щяло и това да се случи. Дали хора, които се предизвикали огромни злини ( като Хитлер, Сталин и др.), поделят кармата си със своите подчинени ?? Ако не я поделят, не виждам как биха могли да я изкупят.

Сталин е бил подвеждан от Берия.За трагедиите на много хора е виновен именно Берия.За съжаление не знам как точно е изкупил вината си.

Линк към коментар
Share on other sites

" Сталин е бил подвеждан от Берия." Абе може и да е имало такива отделни случаи, но не ми се вярва Берия да е бил по - виновен от Сталин ... :) То по тази логика и Хитлер може да е бил подвеждан, дори в един чат Чебурашка ми каза, че може да са му слагали наркотици в храната ;) При всички положения двамцата държат първенството по вреди на този свят.

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

То по тази логика и Хитлер може да е бил подвеждан, дори в един чат Чебурашка ми каза, че може да са му слагали наркотици в храната ;)

Ами, на чичко Адолф не са му „слагали наркотици в храната”, а той сам се е друсал. :D

Той неведнъж разказва пред д-р Валтер Щайн как приемал отвара, приготвяна от корените на пейотл, дадени му от Ернст Прецше и как предприел първите си рисковани набези в дебрите на разширеното съзнание. Макар да твърдял, че пейотьт е най-прекият път към постигането на трансценденталното съзнание, той признал пред Щайн, че не му допада особено мисълта да подчини собствената си воля и да се остави на процес, върху който няма почти никакъв контрол. Бил стигнал по-далеч от прозрението, че мозъкът, нервната система и сетивата са средството, което здраво затваря човека в триизмерното съзнание и го лишава от възприемането на надсъзнателните селения на абсолютния разум, където нито една тайна на вселената не остава скрита.

Щайн бил напълно уверен, че Хитлер така и не съзнава безспорната си шизофрения и факта, че мексиканският кактус често има дълбоко и разтърсващо въздействие върху личности като неговата - понякога напълно лишавайки ги от чувство за идентичност, като ги запокитва и ги върти шеметно из дебрите на собствените им умове към други измерения на времето и съзнанието.

Хитлер не подозирал и това, че почти непрекъснатото му гладуване и психотичното му състояние на постоянен стрес са създали онази химия на тялото му, която не е била в състояние да му осигури почти никаква закрила от съкрушителното въздействие на силните халюциногени.

Днес вече е известно, че предизвикваните от пейота преживявания зависят във всеки конкретен случай от темперамента, умствените способности и начина на живот, присъщи на съответния индивид. Вследствие на тези фактори разширяването на съзнанието може да се осъществи в две основни посоки.

От една страна, умът може да се насочи навън към пробудено възприемане на духовното, стоящо зад материалния свят, да построи мост между човека и природата, така че всички преходни и земни явления да изглеждат като дрехата, с която е облечено божественото. От друга страна, съзнанието може да потъне в жив гоблен от цветни подвижни образи на високите нива на възприятие, които са напълно откъснати от земното сетивно възприятие.

При първия тип реакция, при която самата природа се възприема като трансцендентално усещане, човек съхранява способността си да мисли ясно и да общува с околните през цялото време на интензивна визуална перцепция. При втория тип обаче реакцията може да бъде толкова яростна и крайна, че възприятието за околния свят да изчезне за даден период, който може да продължи с часове.

Може би, щеше да е невероятно щастие за целия свят, ако личната реакция на Адолф Хитлер към въздействието на пейота го бе открила за такова интензивно естетическо възприятие на природата, което дори на онзи етап би го отвело към една доста успешна кариера.. като художник. ;)

Линк към коментар
Share on other sites

Извинявай ако съм объркал, но ми се струва че беше казала нещо за дрогиране на Хитлер от страна на негови приближени, за да могат да му влияят. Но не съм сигурен. Както и да е.

Линк към коментар
Share on other sites

Доколкото знам,Сталин не е пожелал да размени сина си военнопленник(войник) с друг такъв,но офицер.С думите:"Аз прост войник за офицер не заменям" Сталин е пратил на разстрел собственото си дете.Това не е ли някакъв вид наказание за злините които е сторил?!Самонаказал се е с най-суровото наказание за един човек.

Линк към коментар
Share on other sites

Болната му психика надали е възприела предателството към сина му за някакво самонаказание. :D Дори да е приел това за самонаказание, това е пак грях, та той е предал сина си на смърт.

Линк към коментар
Share on other sites

Психичноболните никой не ги съди,най-вече Господ.

Възмездие за такива хора няма,защото те не могат да носят отговорност за постъпките си.

Линк към коментар
Share on other sites

Чебурашка, колко хубаво разказваш за това :)

:thumbsup:

Ами да, те са си го казали хората отдавна, психари с окултизъм не трябва да се занимават.

Линк към коментар
Share on other sites

Издигнали са го хората, които са знаели това, и именно заради това ;)

"Следвайте Хитлер! Аз го посветих в тайното учение, отворих органите на вътрешното му зрение и му дадох средствата за общуване със силите. Не скърбете за мен: вероятно съм повлиял на историята повече от всеки друг германец." - Това са думи на Дитрих Екарт, изречени непосредствено преди смъртта му. Той е един от седмината основатели на нацистката партия и този внушителен баварец бил известен като поет, даровит писател и историк, бонвиван и любител на хитроумните разговори. Онези, които са го виждали привидно отдаден на веселбата в мюнхенските кръчми, нямало откъде да знаят, че зад веселата външност на този армейски ветеран се крие всеотдаен поклонник на Сатаната, висш адепт в изкуството и ритуалите на Черната магия и централна фигура във влиятелния и доста широк кръг от окултисти - обществото "Туле".

Истината е, че Адолф Хитлер получил заповед от разузнавателния отдел на армията да стане член и да превземе лидерския пост на Германската работническа партия. Осведомили го как точно самите военни са предизвикали повторното учредяване на партията с намерението да я превърнат в най-силното самостоятелно движение в Германия. Хитлер получил гаранции от генерал Еп и неговия помощник - капитан Рьом, че ще му бъде оказвана цялата необходима финансова подкрепа, както и допълнителното обещание, че редовните войници и ветераните ще подпомогнат първоначалното набъбване на членската маса на партията и ще бранят първите й публични прояви от "злостната намеса" от страна на комунистите.

Налице били и други важни фактори, които Хитлер внимавал да не споменава в „Моята борба", освен истината, че се е издигнал в политическата власт като подчинен и представител на армията. Фактът, който най-силно се опитвал да премълчи, бил, че комитетът и четирийсетте от първоначалните членове на партията били членове и на най-силното окултно общество в Германия, което също било финансирано от Върховното командване - същото общество "Туле".

Линк към коментар
Share on other sites

Психичноболните никой не ги съди,най-вече Господ.

Възмездие за такива хора няма,защото те не могат да носят отговорност за постъпките си.

Абе не мисля, че Сталин и Хитлер са били достатъчно болни, за да не ги съди Бог. Може би "психичноболно" звучи силно. Но със сигурност са имали психически отклонения, което не ги оправдава в постъпките им де ...Хитлер е бил комплексар, когато е трябвало да го взимат за войник са го подценили, защото е бил хилав ...Сталин сигурно също е бил много комплексиран. И чрез властта и злоупотребите с нея, чрез мегаломанията си са си избивали комплексите. Няма как да не са си утежнили кармата.

Линк към коментар
Share on other sites

Интересно е защо Хитлер е бил оставен на този висок пост, след като хората около него са знаели за това? :hmmmmm:

Защото е извадил страната от тежката криза, в която тя е изпаднала след първата световна война, дал е работа на милиони хора, бил е като месия за германците. Германия се е възстановила и е започнала с бързи темпове да се развива - нарастнали са значително икономическата и военната мощ на страната. Освен това в продължение на години мозъците на хората са били промивани с нацизъм.

Линк към коментар
Share on other sites

...Хитлер е бил комплексар, когато е трябвало да го взимат за войник са го подценили, защото е бил хилав ...

Вярно е. Той служил като военен куриер, който пренася съобщения между щаба на полка и предните части.

В мирния свят Хитлер бил парий, но по време на войната той се чувствал до голяма степен реализиран, като човек, който тежи на мястото си. Но той не бил тласкан от силен прилив на патриотизъм, както погрешно смятат мнозина. По-реалистично би било да се смята, че той възприемал войната като възможност да изпита вярата в собствената си съдба и при всеки удобен случай отправял предизвикателства към закрилата на "провидението", което според него го защитавало заради световната му историческа мисия. А трудностите на ежедневието в окопите той считал за възможност да развие у себе си качествата на волята, необходими му, за да се превърне във вместилище на неумолимия дух, който бил надвиснал над него и се опитвал да обладае душата му (според собствените му думи). Никой от съратниците му по оръжие не бил в състояние да възприеме свръхчовешката сила на волята му и самодисциплината, която му помагала да приеме съдбата си, без да проявява слабост или да се оплаква.

Така бил удостоен с ордена "Железен кръст" първа степен - най-високото отличие, което можел да получи обикновен ефрейтор в немската армия. Потвърждение за получената награда, но не и описание на подвига, заради който е била присъдена, откриваме в официалната история на полка. Според широко разпространеното мнение Хитлер получил ордена, еквивалент на британския Викториански кръст, за един удивителен подвиг, когато съвсем сам, въоръжен единствено с пистолет, той пленил един френски офицер и петнайсет от подчинените му.

Линк към коментар
Share on other sites

Да не забравяме, че основната роля на Хитлер е да е проводник на реакцията на кармата на германския народ.

Затова толко атентати срещу него не са успели. Хитлер е един изпълнител, нищо повече.

Линк към коментар
Share on other sites

Не знаех тези факти, Любопитни са. Тоест въпреки, че Хитлер е една отрицателна фигура в историята, в написаното за него виждам нещо положително , което може да послужи за Вдъхновение : той е имал силна вяра в себе си и желание да възпита определени качества. Поуката е, че ако Силно Вярваме в Себе си и се стремим да постигнем нещо, шансът да го постигнем е много голям.

" По-реалистично би било да се смята, че той възприемал войната като възможност да изпита вярата в собствената си съдба и при всеки удобен случай отправял предизвикателства към закрилата на "провидението", което според него го защитавало заради световната му историческа мисия.

Знам за един случай, в който едно куче го събудило посред нощ и го принудило да излезе от окопа. След малко върху този окоп паднала бомба и избила другите войници.

" Да не забравяме, че основната роля на Хитлер е да е проводник на реакцията на кармата на германския народ.

Затова толко атентати срещу него не са успели. Хитлер е един изпълнител, нищо повече." - Ако приемем, че всеки народ си заслужава управниците, явно наистина е бил изпълнител на кармата на немците. Сетих се, че и на Фидел Кастро много пъти му се е разминавала смъртта.

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Преди години бях обещала на приятелка да и помогна при приготовлението за неин празник,обаче се разболях и ми беше много,много зле и трябваше да пазя леглото.Споделих с нея,а тя само ми каза с нетърпящ възражения тон :"Ти ми обеща и ще го направиш!".Не бях обещавала,само и бях предложила да помогна,ако има нужда от това.Нагълтах се с хапчета,помолих се на Бог да ме пази и направих каквото трябваше.Не получих дори едно "Благодаря"...Трябваше ми доста време да се възстановя.

Сега тази жена е зле,но се налага да помага на други хора,които не само не и благодарят,но я хокат и обиждат.

:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Мисля си,дали пък възмездието не съществува за да ни напомни че сме човеци когато започнем да се мислим за богове на които всичко е позволено?:hmmmmm:

Редактирано от granat1
Линк към коментар
Share on other sites

Не, няма възмездие.

Възмездието е човешко желание на някой да му се случи нещо. В името на добри мотиви уж....

А никой няма да удовлетвори някакви си такива желания :)

Линк към коментар
Share on other sites

Човек носи отговорност за постъпките си и аз съм убедена,че всяко направено зло се връща или върху този който го е направил или върху неговите деца или внуци.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...