Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Иво

Ангелска супа. Как се прави? Вкусна ли е?

Recommended Posts

"Ангелска супа се приготвя по следния начин: литър и половина леко подсолена вода се варят 3 средно големи картофа, накрая се прибавят няколко стръка нарязан магданоз."

Забързани в нашето ежедневие, понякога забравяме за дребните неща. По улиците отвсякъде дебнат закусвални за "бързо хранене". Всякакви синтетични вкусотии ни се предлагат. Но човек, който веднъж е опитал ангелска супа, особено след житен режим, не може никога да забрави вкуса и. Днес ми е първи ден на отпостване след житен режим и искам да споделя, че ангелската супа е най-хубавото нещо на света. smile.gif


Моля споделете
Само след житен режим ли си правите ангелска супа?
По кое друго време? И колко често?
Вкусна ли ви е? Препоръчвате ли я на приятели/
Има ли вариации на рецептата?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз често правя кремсупа от картофи и праз(или кромид).Подправям я с пресен копър.Чудесна е и човек може да я яде по всяко време в разумни количества.:)

Лошото и е,че някои хора не я харесват.:D

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Woqk

Аз често правя кремсупа от картофи и праз(или кромид).Подправям я с пресен копър.Чудесна е и човек може да я яде по всяко време в разумни количества.smile.gif

Лошото и е,че някои хора не я харесват.biggrin.gif

Като правиш следващия път запази ми една порция ;) хехе.

Аз лично подправям супата също с малко лук, сол, морков, чубрица, магданоз и червен пипер. Понякога слагам и пикантина... Дояде ми се :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Миналата година след края на житния режим и аз си хапнах от Ангелската супичка, но за мен тя е винаги прекрасна и вкусна и ангелска, често когато я приготвям слагам и малко морков и главичка лук-цялата, магданоза и картовките за задължителни обаче, аз я варя почти докато се пораздробят леко картофките, така ми е по - вкусно и магданоза слагам по повечко след като съм изключила вече котлона. Аз ям и приготвям не само след житен режим ангелска супичка, а доста често.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Миналата година след края на житния режим и аз си хапнах от Ангелската супичка, но за мен тя е винаги прекрасна и вкусна и ангелска, често когато я приготвям слагам и малко морков и главичка лук-цялата, магданоза и картовките за задължителни обаче, аз я варя почти докато се пораздробят леко картофките, така ми е по - вкусно и магданоза слагам по повечко след като съм изключила вече котлона. Аз ям и приготвям не само след житен режим ангелска супичка, а доста често.

:) Слагам картофки и 1 глава лук във водата. Като се свари, слагам в чинията малко масло, магданоз и лимон.В нас от край време я ядем за лекарство, и много хубаво действа на стомаха. по едно време страдах от тежка мигрена, и си правех тази супа за лекарство...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Само да уточня, да не се подведе някой. Това са вариации на тема ангелска супа. Звучи вкусно наистина.

Но НЕ всичко е подходящо за първия ден след житен режим. Най-добре е първия ден да бъде само с картофи, подсолена вода и магданоз.

После малко по малко, могат да се включват вариациите...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Само да уточня, да не се подведе някой. Това са вариации на тема ангелска супа. Звучи вкусно наистина.

Но НЕ всичко е подходящо за първия ден след житен режим. Най-добре е първия ден да бъде само с картофи, подсолена вода и магданоз.

После малко по малко, могат да се включват вариациите...

Според мен солта през първия ден не бива да се добавя.Количеството сол трябва да се увеличава по малко всеки ден,иначе има риск от претоварване на бъбреците.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ето ме и мен, готова за ангелската супичка. :hypocrite: Кротко къкри на печката, а аз току се въртя и я наглеждам. :P

Като Иво мисля, че когато става въпрос за захранване след 10-дневен житен режим, трябва да е по-опростена - "картошки", вода, малко сол, лимон и магданоз. След три опита, за първи път не усещам бясно нетърпение да премина все по-бързо към обикновеното хранене. И въпреки мъгливото и влажно време при нас в Пловдив, усещам топлината на слънцето вътре в мен. Заедно с това пробиват първите лъчи на слънцето навън и по това разбирам,че сме в хармония - аз и цялата Вселена. Усещам, че пролетта и радостта са съвсем близо! Хубаво ми е! :angel:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest azbuki

И аз слагам лук. Друго е. И малко морска сол. Тя не е толкова "солена". Копър и магданоз не забравям. И малко зехтин и пипер.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest devashaktika

Вкусна е, да! Даже много. Аз също я правя само с картофи и я подправям с магданоз, с малко лимон, слагам и малко солчица (все пак организмът трябва да се настрои на прием на храна, която съдържа сол, ако се храним с такава. Или?). Картофите трябва да са цели и три, но на мен ми идват в повече :) Затова си мисля, че броят им би трябвало да е индивидуален.

Моника13 и аз се чувствам като теб! Този път също не бързам да преминавам на обикновеното хранене :) и вече усещам идването на пролетта, дори и когато е мрачно. Природата се пробужда вече.

Първият ден на режима тук в София беше много слънчев и хубав и сега като за едно чудесно завършване пак ни огряха слънчевите лъчи :lol:

Приятно похапване на ангелска супичка!

Редактирано от devashaktika

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз съм фен на картофите, а щом има картофи винаги добавям и Дафинов лист.

В най скоро време ще я направя! :rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×