Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  

Recommended Posts

ето една страхотна рецепта за овесени кюфтета-ядките се киснат 40 минути във вряла вода,около400 гр,оцеждат се 15 мин в гевгир,слагат се 3 с.л. бряшно,падправки по желание,малко олио,омесва се добре,с намаслена лъжица се гребва от сместа и се сипва в сгорещено олио или зехтин,супер вкусни са!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Предпочитам си ги сурови-накиснати в топла вода -добавям нарязан плод,семена и кисело мляко и така вече 10-15г...Очистват стомаха перфекЦиозно! Не прекалявай обаче с тях -високо калорични са,както всички ядки естествеННо/ препоръчват ги за подсилване на слабите!!!/ :3d_082:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

... в киселото мляко заедно с ядки, стафиди, мед и плодове на парченца.

Перфектно и винаги различно - според сезона и наличието в къщи.

Редактирано от късметче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

... в киселото мляко заедно с ядки, стафиди, мед и плодове на парченца.

Перфектно и винаги различно - според сезона и наличието в къщи.

...и много много свежо:thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest pavletA

Съгласна съм за полезността на овесените ядки granat1, но повече ми допадат с прибавени ядки или сушен плод.Много съм доволна от овесените зърна, по- точно от отвара с това чудно растение- има невероятен целебен ефект, подобно на житото.Набавя се така необходимия за организма витамин B. :thumbsup2:    

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Овесените трици са перфектен сгъстител на суровите сладкиши. 

Ето една рецепта:

- настъргана ябълка (основното съдържание)

- сусамов тахан (за залепване)

- мед (за сладост)

- овесени трици - докато се сгъсти на тесто

- ядки на вкус

- смлени орехи или кокосово брашно за овалване

тестото се сгъстява с овесеното брашно докато може да се заваля на топчета. Топчетата се овалват в кокоса или орехите и се слагат в хладилника да се втвърдят тахана и меда. 

 

МНОГО вкусно и съвсем полезно! 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×