Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ивайла

Участници
  • Общо Съдържание

    41
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Ивайла reacted to Iasion in Помогнете ми с насоки да променя живота си!   
    Мен ме интересува дали е свързано с педагогика

    Свързано е с икономика. А това за визуализацията и думите... не мисля че ми е толкова бърз мозъка, звучи ми маалко затормозяващо. Предпочитам да не мисля много-много, някак ми се струва че това е същността на нещата. А и опитът ми показва, че като имаш много идеи, разни съвети и неща за вършене, накрая се разкъсваш в хиляди посоки и не свършваш нищо. Концентрирам се изцяло в петте точки на Орлин - просто и ясно, точно като за мен.

    Айде стига съм писал, че само от говорене полза няма.
  2. Like
    Ивайла reacted to Iasion in Помогнете ми с насоки да променя живота си!   
    Тук сме свикнали да ни благодарят за полезни съвети и планове.

    Разбирам. Благодарностите не са равнозначни на това да направиш нещо. Но аз и затова благодаря, защото ми трябва някакъв фокус, изходна точка за действие, а не да разтягаме локуми в десетки страници и взаимно да си губим времето. От друга страна...

    Може и да сте прав за мотивацията, кой знае? Все пак животът освен училище за света около нас ни учи тепърва да опознаваме и самите себе си. Аз все пак от своя страна ще бъда скептичен към вашата прогноза.

    Но да речем, че сте прав. Как тогава да накараш животът да ти се изпикае в лицето, за да набереш нужната енергия сега?
  3. Like
    Ивайла reacted to shopkata in Предложения и Препоръки   
    Всички сме по форумите за да обменяме опит и да се учим чрез това. Аз съм една от тези които престанаха да четат този раздел на Портала и то точно заради махленски тон който се налага там.Не оспорвам дългият опит на участниците ,които видно начинаещите го нямаме ,но наистина тонът и начина на "предаване на знанията " е меко казано странен и е ...как да кажа ,подобен на ситила на професор Вучков. (дано да не предизвикам нова полемика за достойнствата на този български корифей) .Общо взето през около 5 -10 поста някой се нахвърля върху някого които се е осмелил да изкаже мнение различно от това на редовните 5 човека и почват лозунги от типа как таро не е за всеки ,че е кощунство такива разномислещи да се докосват до карти и т.н.,че таро не е за любовни въпроси ,че не сме се родили с тесте таро в уста и колко презряни трябва да сме за това....и т.н и т.н. Посещавам български форуми ,както и всички възможни англииски, кандски австралииски и мога да твърдя , че такъв тон и толкова примитивизъм няма никъде , дори и в така презряния от вас Бг-мама, (в който между другото доста от редовните тук списвачи участват ,но с други никове,както и там дето пиешеме Ние. Кои сме ние и вие - не е ясно обаче. В това, че някои са вече майки няма нищо лошо и ви уверявам ,че това достойнство няма нищо общо със скуката и дано скоро се уверите сами в това.) Отказа ми да посещавам този раздел за таро датира от времето на чата на Мона в който тя призоваваше подръжничките си да не отговарят на нито един от постовете на Азбуки...Тогава си обясних защо много от мойте (да не кажа всички ) и на много други новорегистрирали се момичета въпроси остават без коментар и се игнорират целенасочено...Формулата беше очевадна-ако искаш да получиш нещо от отпита на Мона-трябва да я аплодираш непрекъснато и да припяваш в хора благозвучни за ухото й рефрени. Иначе за мен начина на изразяване на Мона и сие ,е доста по-неразбираем от този на Вятър. Говори се около темата ,никога по нея . Все си мисля ,че ако искаш хората да те разбират- добре е да се изразяваш разбрано.... Ако не искаш -тогава просто пази знаието за себе си. В това няма лошо.Просто е добре да ориентираш околните какво всъщност могат да очакват от тебе- предаване на знания или демонстриране на словестна еквилибристика.
  4. Like
    Ивайла reacted to pavli82 in Регресивна хипноза   
    Поздравления за вашата внучка Да ви е жива и здрава. Хубаво е че имате директни наблюдения върху малката и майка й и бихте могли да помагате понякога - особено ако успеете да предадете усета и знанието си на дъщеря си. Независимо дали успеете в това трудно начинание (защото обикновено не ни слушат когато говорим) ви пожелавам прекрасни мигове в близост до малкото съкровище, което съм сигурна ще ви изумява всеки ден


    "Тъй като в работата, свързана с прераждане, много хора все още съзират нещо зрелищно само по себе си, мнозина пропускат, че осъзнава­нето на инкарнациите спада към формалнотехническата област на нашата терапия и в никакъв слу­чай не е самоцел."
    "Реинкарнационната терапия се опитва да отпри­щи един психически процес - най-важното е самият процес, не интелектуалната квалификация и интер­претация на събитието."

    Много добре казано!

    Терапията чрез регерсивна хипноза не се изчерпва само с връщането на човека назад към предишни прераждания. Самата терапия започва още с първия контакт между регерсиониста и пациента. Един приятелски разговор, в който клиента може да се отпусне, да се отвори, да се почувства комфортно със самия себе си и с човека насреща, да премахне маската, която виждат всички останали в света около него и да остане самият той, истински и неподправен.

    Няма място за критика, осъждане, оценяване. Всеки един от нас, абсолютно всеки е живял или ще преживее такива инкарнации, в които ще премине през различни роли на "добри" и "лоши" герои, на жертва, на агресор, на пресъпник или светец, и т.н..
    Самият регерсионист също е душа в урок, и за него важат същите правила и той има своите слабости и предизвикателства, върху които да работи.

    Просто в този момент, когато търсещият намери своя терапевт, когато заедно прекарат известно време с цел да получат отговори и прозрения - това е много личен момент и за двамата, две души, които се срещат да си помогнат взаимно. Нещо, към което трябва да се подходи с уважение и респект. Дори медитация или някаква друга духовна практика преди срещата е препоръчителна.
    Това е начин да се заяви искреното намерение да се помогне, да се помоли Духовния свят за помощ и благословия, така че търсещият помощта да получи най-доброто и полезно за неговото развитие в този момент от живота му, а регресиониста да успее да изпълни призванието си и да съдейства за получаване на най-голяма помощ за неговия пациент. Защото без благословията от Духовния свят никаква информация не би могла да се разкрие по време на регресията.

    Техническата част на сесията съвсем не изчерпва начина, по който може да се помогне на един човек. А и ако не бъде предразположен човека как въобще би могъл да се отпусне и да се довери на напълно непознат и то за такива деликатни неща като личните преживявания и проблеми в живота.

    За това е важна нагласата на пациента, но и на регерсиониста. Дали той подхожда към пациента като към поредния клиент, колкото и грозно да звучи, но е доста често срещано явление. Това лесно може да се разбере по разговора и въпросите, които се задават. Човек усеща кога някои истински се интересува от неговите преживявания и кога въпросите са рутинни, машинални и сякаш вниманието е раздвоено. Доста неприятно и не провокира по нататъшно разкриване и отпускане на пациента, а точно обратното.

    Понякога е нужно толкова малко за да се отприщи собствената сила у човека, просто някой да повярва в него, да усети съпричастие и разбиране, да види един нов прочит на нещата, за който досега не му е хрумвало. Да се огледа в очите на другия човек - без осъждане, без критики, без оценки.

    Каква изненада е, когато един дълго подтискан, критикуван и изстарадал човек види сам по време на сесията, че всъщност няма причина за ниското самочувствие и самооценка, че има всички качества, че е водил различни и прекрасни животи, че е способен на всякакви неща, че е силен, че е преживял много по-сложни и тежки ситуации и е оцелял.
    Когато това стане - вярата в собствените възможности, дълго подтискана и мачкана, някак си укрепва и си проправя път нагоре.

    Дали не е било това целта на всички онези тежки изпитания, на всички онези посланници в човешка форма, които изпитвайки ни са искали да събудят борбения ни дух, да се осъзнаем, да си спомним кои сме и какво можем, да ни закалят и да укрепят духа ни.

    Защото ние днес сме такива каквито сме благодарение на всичко, което ни се е случвало в живота. Благодарение на строгите родители сме се научили на ред и дисциплина, но и на любов към свободата, благодарение на обидите и тормоза в училище, сме се научили да бъдем толерантни и съпричастни към различните и хората в неравностойно положение, благодарение на това, че родителите ни не са имали големи финансови възможности сме се научили на труд доста по-рано от връстниците си и сме станали независими и самостоятелни, способни да отговаряме за себе си, благодарение на всяко едно изпитание и среща с различни хора ние сме научавали и продължаваме да се учим и да обогатяваме познанията си за живота.
    Защо тогава да се сърдим, да задържаме тъга, обвинение, ненавист или дори омраза към тези хора, защо когато без тях едва ли щяхме днес да сме това което сме...


    Една от най-често срещаните причини за проблемите в живота на различните хора, които хипнотичната регресия е разкривала досега е способността на човека да се вкопчва в нещата, в събитията, в хората, в миналото, в онова което не може да се промени, да осъжда всичко и всички, и най-вече себе си.
    За да се коригира всичко това е нужна доста сериозна работа - прошка към себе си и към всичко в нашия живот, нещо което е също доста дълга и важна тема.
  5. Like
    Ивайла reacted to Орлин Баев in Що е медитация? Видове медитация.   
    Ум на начинаещ

    Начинаещ в смисъл разтворено съзнание! Начинаещ с или без натрупани битове знания, но с винаги отворено и преживяващо мига сърце. Защото "магаре, което носи куп мъдри книги, си остава магаре" - и тонове информация да имаш, ако нямаш досег до Живота на Любовта, нищо нямаш. Цялата мъдрост на съзерцанието е мъдростта на начинаещия! Знанието на главата е трупане и задържане, но на сърцето непривързано пускане, освобождаване. Когато имаш широкия, смирен и разтворен ум на начинаещ, Знанието на цялата Вселена минава през теб! Начинаещ в смисъл смирен, да. Начинаещ, защото надхвърляш пределите на малката си жалка и обикновена личност. Тя си остава грешна и слаба - но не го крие, а си позволява да притихне и смирено да се преклони пред полъха на безкрая, даващ смисъла! Начинаещ, защото признаваш малкостта си. Малкост, която може да е чела или не тонове книги, да има или не социални академични титли, но може да те доближи до пътеката към Себе си само ако се отмести от нея, позволявайки и да проникне в цялостта ти!
    Един начинаещ ум, който тихо да се проникне от молитвено съзерцание на нещата каквито са! Защото вечното на непреходното се отразява във всяка преходна капка роса - ако очите на душата са разтворени! Защо начинаещ? Защото няма какво да губиш и можеш да ходиш по острието на бръснача и скочиш по средата на огъня на директното преживяване на нещата в живота си! Защото напредналият продължава още и още да гони илюзии и бяга от страха си, че някой ще надмине напредъка му, докато начинаещият осъзнава с цялото си тяло и сърце, че вече всичко е постигнато! Просто се е разтворил за постижението на щастието, което винаги е било там! Защото в планината на постижението намираш само щастието, което носиш - а то винаги е там, вътре, сега!
    Защото като си начинаещ можеш да преживееш и осъзнаеш, докато като напреднал можеш само да обясниш и анализираш, стоейки настрани от преживяването като сух и студен мъртъв пън... Бидейки начинаещ съзнаваш реалността от измерение надхвърлящо дихотомното добро и зло, обединявайки ги до слята противополюсност, до любящо единство между мъжкото и женското в себе си! Когато си начинаещ, вече си постигнал! Няма нужда да бързаш, а можеш да бъдеш щастлив във всяко простичко действие. Тогава можеш да бъдеш слаб и да си го признаеш пред всички - защото знаеш, че силата стои в слабостта на смиреното его, в мекотата на водата, която пробива скали, в гъвкавостта на разтвореното си за промени съзнание. Гъвкав като слабо дърво, което се огъва при буря, но бързо се изправя след нея, докато "напредналато" твърдо и гордо дърво бива счупено...
    Начинаещ, защото тогава можеш да се радваш на всяка глътка въздух, да благодариш на всяка хапка храна, стъпка, усещане и ежедневност, превърнала се в чудо! Начинаещ, слаб и обикновен, защото тогава осъзнаваш, че имаш всичко и цялата Вселена е част от теб и ти от нея! Когато си начинаещ, можеш да си позволиш да не разбираш - точно тогава разбирането на Мъдростта има шанс да проникне в душата ти! Защото бидейки начинаещ можеш да бъдеш непривързан, свободен и летящ на крилете на вдъхновението си, умеещ да захвърля товара на знанията и напредналостта си.
    Когато си начинаещ, осъзнаваш, че няма нужда да търсиш навън, но че огънят на знанието и щастието е в теб. Знаеш, че наместо да търсиш със светлината на вътрешния си огън външен огън, който да стопли несигурността ти, можеш просто да осъзнаеш, че топлината на Любовта вече е в теб и просто можеш да се разтвориш за нея! Умът на начинаещия има огромно поле от възможности, докато този на напредналия е рамкиран в коловозите на някой си, бил той и самият Юнг, Буда или който и да е! Бидейки начинаещ, можеш да си позволиш да бъдеш Себе си, автентичен и нехаещ за сивотата на нечий консенсус за правилност!
    Тогава можеш да осъзнаеш ценността на тази потъваща към смъртта лодка - живота. Но и да приемеш с цялото си сърце илюзията на смъртта и така да живееш всеки миг от живота си на сто процента, смиреномъдро и щастливо! Да знаеш, че бленуваният социален "успех" няма много общо с Любовта и Смисъла, даряващи щастието! Дори тонове знания, пари и огради не могат да помогнат за намаляването страха на "напредналия". Когато с разбирането на начинаещия широк ум осъзнаеш свързаността си с всичко, тогава имаш всичко, а самоуверената сигурност на обичта живее там, непринудено и естествено.
    Когато любомъдрието на съзерцанието минава през теб, няма нужда да ходиш другаде - вече си там. Няма нужда да постигаш - ти съдържаш всичко. Тогава можеш да играеш живота си - като дете. Да бездействаш в действията си - да съзерцаваш живеейки. Докато не ти съзерцаваш, а съзерцанието съзерцава теб и живота ти и забравиш малката си личност - Анатман... Защото истината е точно там и точно сега, където си, а преживяванията ти са точно тези, които точно сега са най-подходящите за теб, за растежа и разширяването на осъзнаването ти! Ето защо начинаещ...
  6. Like
    Ивайла got a reaction from pavli82 in Психеделичната култура (след 1990г.)   
    Дискусия - силно казано!
    Дискутирам нещо което познавам! За въпросното вещество нямам мнение нито ЗА нито ПРОТИВ. Имаше въпрос чувал ли е някой за него. Не изразявам лично мнение! Нямам никакво мнение за въпросното вещество, включително и имам всякакви допускания за него.

    Учудване за цитатите незнам защо трябва да има.....та това е основна форма на комуникация на една огромна част от потребителите тук!
  7. Like
    Ивайла got a reaction from pavli82 in Психеделичната култура (след 1990г.)   
    Дали става въпрос за упойващо веществво което служи като патерица незнам, но според горепосочения източник("По пътя кък следващото измерение, моето пътуване към лечители ишамани" - Клеменс Куби), въпросната аяуаска е спомогнала за премахването на истински патерици.
  8. Like
    Ивайла got a reaction from pavli82 in Психеделичната култура (след 1990г.)   
    Чувала съм, в смисъл чела. За шамана/лечител ДОН АУГУСТИН от Перу.

    "По пътя кък следващото измерение, моето пътуване към лечители ишамани" - Клеменс Куби
    "ДОН АУГУСТИН - ПЕРУ



  9. Like
    Ивайла got a reaction from Диана Илиева in Здравейте, имам приятел лечител.   
    Човека не трябва да има дарба – според теб, ...а според други критерии!
    Най важната институция която издава такива сертификати е "Университета на Живота".
    Тя е институция господар на всички други институции които издават подобни сертификати.

    "Университета на Живота" може много бързо да анулира и обезсили диплома на хартия за лечител/ясновидец от каквато и да било друга институция.

    Комерсиалните цели са крайно недостатъчни за лечителско занимание, трябват и много други!!!

    Аз не се шегувам, онзи ден по БТВ даваха една лечителка с дипломи, какви ги върши с клиентите си на саме....със скрита камера. Дипломата не и помогна, стана за смях пред цяла България.


    А институциите не дват дипломи и сертификати срещу нищо. Или срещу някакви умения и знания или срещу пари(тоест купуване).
  10. Like
    Ивайла got a reaction from Слънчева in Здравейте, имам приятел лечител.   
    Човека не трябва да има дарба – според теб, ...а според други критерии!
    Най важната институция която издава такива сертификати е "Университета на Живота".
    Тя е институция господар на всички други институции които издават подобни сертификати.

    "Университета на Живота" може много бързо да анулира и обезсили диплома на хартия за лечител/ясновидец от каквато и да било друга институция.

    Комерсиалните цели са крайно недостатъчни за лечителско занимание, трябват и много други!!!

    Аз не се шегувам, онзи ден по БТВ даваха една лечителка с дипломи, какви ги върши с клиентите си на саме....със скрита камера. Дипломата не и помогна, стана за смях пред цяла България.


    А институциите не дват дипломи и сертификати срещу нищо. Или срещу някакви умения и знания или срещу пари(тоест купуване).
  11. Like
    Ивайла got a reaction from Пламъче in Холистично лекуване   
    Честита нова година на всички Лечители! С пожелания за практически инсталирани най-вече в невиртуалното им ежедневие Любов, Истина, Мъдрост, Толеранстност, Съпричастност, сърдечност и човешко отношение, холистична и обширна мисъл, самооценка и самокритичност!!! С пожелания за обективно мислене, което не означава липса на интерес, а умение да се види символичния смисъл на дадена ситуация.

    Забелязвам че цитатите се ценят тук, ето един такъв на човек който не е съвсем известен, но пък е по известен от автори на цитирани статии по горе. Този когото ще цитирам се казва Клеменс Куби(германец) автор на книги и филми посветени на лечители и шамани, които лично е посещавал и изводите като цяло които е правил някъде около 2000г.

    „Обучението на шаманите е продължително и трудно. Старейшините те натискат непрестанно в собствената ти мръсотия. В тибетската култура например човек трябва да седи три години в дървен сандък, при индианците го погребват жив и трябва да остане дни наред под земята, като само една тръбичка за въздух го поддържа жив. Във всяка култура обучението е тежко катарзисно упражнение. Най често хората, ставащи шамани и лечители, прекарват тежки болести и/или злополуки. При това трябва да докажат, че сами могат да се излекуват. ТОВА ЛЕЧЕНИЕ Е СВЪРЗАНО С РАЗРУШАВАНЕТО НА ТЯХНОТО ЕГО.
    ......................................................................................................................... В Тибетските новогодишни танци, както и при други култури виждаме как разрушаването на егото, гордостта и високомерието се представят в разнообразни форми.

    Завърши ли обучението, шаманът получава разрешение да лекува, да дава съвети и изобщо да се грижи за спиритуалната нагласа на общността. Но и тогава старейшините не оставят шамана си без надзор, защото неговата мощ може да нарастне неимоверно. В съответствие с нея трябва да се развива и характерът му – за това следят старейшините. Те изпращат даден шаман за известно време в уединение, когато се опасяват, че неговият характер не е на нивото на задачите. Добре обученият лечител знае границите на възможностите си и се оттегля сам, когато не може да се справя с отправените към него очаквания.


    В нашето модерно медийно общество често съществува проблемът, че мощта на един човек скокообразно нараства чрез разпространяването на снимката му, но развитието на характерът му може да не направи същевременно такива скокове. Медиумът кино-телевизия(добавям от мен интернет) е особено силна лупа за егото. Той раздува егото, самоценката и самокритичността може да атрофират и лечителя да изгуби представа за реалността. Когато се стигне дотам, той трябва да премине през нов катарзис. .................................................................................................................................... Колкото повече се уголемява изкуствено осветената страна на един лечител, толкова повече се увеличава и неговата сянка“
    „По пътя към следващото измерение, моето пътуване към лечители и шамани“ – Клеменс Куби



    Машиналната продажба на хомеопатични лекарства, билки, енергии и каквито и да е процедури не е достатъчна, което е честа практика. Лечителя трябва да е достатъчно наясно първо със себе си, за да се занимава със здравето на другите. Безусловното себевъзхвално вкопчване в себе си,... и съответно критика/осъждане/обвинение/порицание на пациента – това не е лечител, а само показател че той самия лечителя има нужда от работа върху себе си!
    За съжаление ВСЕКИ с малко предприемчивост и находчивост може да стане лечител/алтернативен лечител, без непременно да има нужните личностни качества. А не трябва!

    Чудесата- повечето лечители си играят с тях както им е изгодно. Когато става въпрос само за общи приказки, егоцентрични изяви по форуми, реклама и празни обещания... чудесата съществуват, та те са навсякъде около нас, няма нелечими болести. Стигне ли се до конкретен случай от практиката настъпва хамелионска промяна.
  12. Like
    Ивайла got a reaction from Креми (късметче) in Холистично лекуване   
    Честита нова година на всички Лечители! С пожелания за практически инсталирани най-вече в невиртуалното им ежедневие Любов, Истина, Мъдрост, Толеранстност, Съпричастност, сърдечност и човешко отношение, холистична и обширна мисъл, самооценка и самокритичност!!! С пожелания за обективно мислене, което не означава липса на интерес, а умение да се види символичния смисъл на дадена ситуация.

    Забелязвам че цитатите се ценят тук, ето един такъв на човек който не е съвсем известен, но пък е по известен от автори на цитирани статии по горе. Този когото ще цитирам се казва Клеменс Куби(германец) автор на книги и филми посветени на лечители и шамани, които лично е посещавал и изводите като цяло които е правил някъде около 2000г.

    „Обучението на шаманите е продължително и трудно. Старейшините те натискат непрестанно в собствената ти мръсотия. В тибетската култура например човек трябва да седи три години в дървен сандък, при индианците го погребват жив и трябва да остане дни наред под земята, като само една тръбичка за въздух го поддържа жив. Във всяка култура обучението е тежко катарзисно упражнение. Най често хората, ставащи шамани и лечители, прекарват тежки болести и/или злополуки. При това трябва да докажат, че сами могат да се излекуват. ТОВА ЛЕЧЕНИЕ Е СВЪРЗАНО С РАЗРУШАВАНЕТО НА ТЯХНОТО ЕГО.
    ......................................................................................................................... В Тибетските новогодишни танци, както и при други култури виждаме как разрушаването на егото, гордостта и високомерието се представят в разнообразни форми.

    Завърши ли обучението, шаманът получава разрешение да лекува, да дава съвети и изобщо да се грижи за спиритуалната нагласа на общността. Но и тогава старейшините не оставят шамана си без надзор, защото неговата мощ може да нарастне неимоверно. В съответствие с нея трябва да се развива и характерът му – за това следят старейшините. Те изпращат даден шаман за известно време в уединение, когато се опасяват, че неговият характер не е на нивото на задачите. Добре обученият лечител знае границите на възможностите си и се оттегля сам, когато не може да се справя с отправените към него очаквания.


    В нашето модерно медийно общество често съществува проблемът, че мощта на един човек скокообразно нараства чрез разпространяването на снимката му, но развитието на характерът му може да не направи същевременно такива скокове. Медиумът кино-телевизия(добавям от мен интернет) е особено силна лупа за егото. Той раздува егото, самоценката и самокритичността може да атрофират и лечителя да изгуби представа за реалността. Когато се стигне дотам, той трябва да премине през нов катарзис. .................................................................................................................................... Колкото повече се уголемява изкуствено осветената страна на един лечител, толкова повече се увеличава и неговата сянка“
    „По пътя към следващото измерение, моето пътуване към лечители и шамани“ – Клеменс Куби



    Машиналната продажба на хомеопатични лекарства, билки, енергии и каквито и да е процедури не е достатъчна, което е честа практика. Лечителя трябва да е достатъчно наясно първо със себе си, за да се занимава със здравето на другите. Безусловното себевъзхвално вкопчване в себе си,... и съответно критика/осъждане/обвинение/порицание на пациента – това не е лечител, а само показател че той самия лечителя има нужда от работа върху себе си!
    За съжаление ВСЕКИ с малко предприемчивост и находчивост може да стане лечител/алтернативен лечител, без непременно да има нужните личностни качества. А не трябва!

    Чудесата- повечето лечители си играят с тях както им е изгодно. Когато става въпрос само за общи приказки, егоцентрични изяви по форуми, реклама и празни обещания... чудесата съществуват, та те са навсякъде около нас, няма нелечими болести. Стигне ли се до конкретен случай от практиката настъпва хамелионска промяна.
  13. Like
    Ивайла got a reaction from Пламъче in Холистично лекуване   
    Не, не визираме истинските лечители(истински лечител е относително понятие)....визираме съществуващите. Тези истинските честните които описвате те са в сферата на книгите, фанатазиите. Съществуващите, реалните замирише ли им на пари не отказват и не връщат!

    Сигурно и тук в тази тема има лечители. Връщате ли?!
  14. Like
    Ивайла got a reaction from Пламъче in Холистично лекуване   
    Темата не се е изродила по принцип, изродила се е само за лечители на които тази тема засяга притока им на пари!
    Въпроса е че в нея пишат "лечители" попаднали в следната ситуация:
    Сграда с четири фасади и плосък покрив. Петте повърхности на сградата са боядисани в различни цветове: червен, жълт, зелен, син, лилав. Поставяме лечителя фронтално срещу лилавия цвят и го питаме "какъв цвят е сградата". О тя е лилава! Да, ама не!!! Който иска да разбере какъв цвят е сградата трябва да я погледне от всички ъгли.

    В официалната медицина има проценти на успеваемост което го знае сигурно дори и най непросветения. Пациента в повечето случаи е наясно на какво се подлага!!!

    Какви са тия давещи, създаването на карма ако не се било платило за посещение при лечител?!?! Подчертавам посещение!
    Това е изроденото!

    Парите наистина са много силна енергия! Май най силната!
  15. Like
    Ивайла got a reaction from Пламъче in Холистично лекуване   
    Точно така... един истински лечител никога не трябва да се наема да лекува всеки който е отишъл да му даде парите си, каквата е реалната практика. Примамливо е, но...........и след това лечителя да се оправдава че онзи не бил вярвал достатъчно ако не може да му помогне.


    Да това трябва да е схемата.

    Алтернативния лечител е добре да има паралелно занимание носещо му доходи, от което да може да живее иначе мисленете му се разваля.
  16. Like
    Ивайла got a reaction from Пламъче in Холистично лекуване   
    Не, не постъпват така, това е само в сферата на пожеланията! Празните обещания са основен елемент в 95% от случаите.
  17. Like
    Ивайла reacted to sawme in Духовното развитие е независимо от представата за Бог и вярата в Бог?   
    “Believe nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.”

    “Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it.”



    Buddha


    Истинското духовно израстване е 1% теория и 99% практика. Практиката е лична работа вътре в теб. Тя не може да се замени с външни действия или да бъде извърша от някой друг за теб. Практиката е опознаване на себе си, развиване на връзката с духовния свят и на умението да се работи в него (и да се твори чрез него), проверяване на всичко чрез прилагането му. Така се постига способността да разпознаваш истината от заблудата.

    Много добри и бързи резултати се постигат със стъпки и действия като описаните в тези две книги:



    "Живот без граници" - д-р Робърт Стоун (виртуална читалня)
    The Aloha Spirit a.k.a. The Little Pink Booklet of Aloha (pdf download)

    В различните религиите и учения има много истини. Много повече обаче са заблудите, излишното знание, правилата, притчите и историите, които си противоречат едни на други или се тълкуват неточно, и описанията на състояния на духа, от които само като теория няма полза - те трябва да се достигат и преживяват. Особено на повърхностното ниво на разбиране на религиите объркването е голямо. Затова именно вътрешния глас е този, към който трябва да се стремим първо, и който сочи верния път - стига веднъж да сме развили способността да го чуваме, и да имаме волята редовно да се съсредоточаваме в това, което той ни говори. Само с четене на книги, разговори, размисли по темата, външни ритуали и служения не се постига истинско навлизане в духовния свят. А вяра няма без това навлизане. Всъщност навлизането и личния опит от контакта с този духовен свят са основата на вярата. Да видиш как от вода става вино, как болни се излекуват и как мъртви се съживяват е външна случка за теб и не поражда вяра, а просто е по-въздействащ пътеуказател, който ти казва да, има нещо повече от света, който виждаш с очите си. Чак когато сам преминеш границата между двата свята, тогава израстваш духовно. Истинската вяра, която след това имаш, идва не от нещо, което си чул или видял в материалния свят, а е познание за реалността, до което познание е стигнато чрез личен опит.



    ... Но, братко, ще ти кажа едно нещо; моля те, приеми го
    за истина:
    джива (душите) не ще Ти се подчиняват (не ще изпъл-
    няват заповедите Ти. Те ще идват при мен и ще нами-
    рат Твоите думи за безполезни.
    Капанът, в който са хванати, е много здрав.

    Аз създадох Ведите, Шастрите, Смритите и много видове
    качества, и дъщерята на Сат Пуруш ръководи тримата богове.
    И тримата създадоха много клопки, и техните усти опо-
    вестяват моето знание.
    Те карат душите да обожават храмове, богове и камъни,
    и държат умовете им в поклонения, постене, джапа и тапа.

    Целият свят изпълнява обожаване на Бог чрез жертво-
    принасяне: аз вързах душите с това правило.
    Аз направих аскетичните практики, жертвопринасяния-
    та, ежедневните ритуали, правилата за поведение и много
    други клопки:
    така че, Джиани, ако влезеш в света, душите не ще Ти
    се подчиняват."
    Джиани каза: „Слушай, нечестни, аз ще счупя всички
    капани и ще освободя душите.
    Посредством Сат Шабд, аз ще унищожа всички капани,
    които си направил.
    Душата, която улови моя Шабд, ще се освободи от всич-
    ки твои капани.
    Когато душата познае моя Шабд, тя ще изостави илю-
    зията, създадена от теб и ще се издигне над твоето творение.
    Като правя така, че душите да разберат Сат Нам и като
    ги освобождавам, аз ще ги връщам в Сат Лок..."


    Океанът от любов - Анураг Сагар на Кабир
×
×
  • Добави...