Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Здравейте, имам приятел лечител.


Recommended Posts

Не се шегувам, наистина според мен има дарба. Както и да е, пиша Ви по друг въпрос, ако мога да разбера от къде може да му се издаде сертификат , че наистина е лечител(и ясновидец или подобен документ). Моля всеки който знае нещо да пише за да мога до се добера до тази институция. Търсил съм цял ден в интернет и нищо не успях да намеря(което е доста странно). 100% съм сигурен, че има такива сертификати защото бях чул за някакъв гаф точно с такива сертификати. Човека иска да започне да се занимава с това с комерсиална цел но също така иска и всичко да му е точно. Благодаря предварително.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз мога да ти издам сертификат :) Мога да ти издам и сертификат, че може да летиш до луната с обикнеовен леген. Това дава ли ти някакви способности и предимства?!

А с твоя приятел говори ли преди да предприемеш тези самоинициативи да му търсиш сертификат? :)

Линк към коментар
Share on other sites

Много ясно, че съм говорил. Всъщност той ме помоли за това нещо тьй като е скаран с Интернета. Та който не е в течение с повдигнатия въпрос ще го помоля да не пише. Но така като гледам явно наистина не съществува такава институция или нещо такова. Все пак благодаря за отделеното внимание.

Линк към коментар
Share on other sites

Енергийното лечение е не по-малко опасно от една хирургична операция. Затова държавата се опитва да предпази хората, като изисква от лечителите дипломи, сертификати и т.н. Сертификати раздават най-различни организации, обаче на мен нито една не ми вдъхва доверие.

Приятелят може да си издаде сертификат освен в горепосочените, примерно и от НИЦМБ. Обаче от всички хора отишли за изследване там, не съм видяла нито един, който да не е с мноооого висок биоенергиен потенциал :)

В другите европейски страни алтернативните методи на лечение също стават все по-популярни и там държавите се опитват още по-сериозно да въведат ред. В много университети вече има специалности по билколечение, иглотерапия и т.н., в които се държат много изпити от традиционната медицина.

За мен най-етично е да изкара курсове по някакъв вид лечебен масаж (и без друго сигурно ще е полезен, поне за някои от пациентите) и паралелно с него да прилага и това, което знае и може, разбира се с информираното съгласие на хората, на които ще го прилага.

Лошото е, че много хора не могат да разберат, какво точно ще им бъде приложено като лечение, дори и да им бъде обяснено подробно.

Това се отнася не само до алтернативната, но и за традиционната медицина.

От една страна пациентите не се информират подробно и разбираемо, какво точно представлява и какво точно ще им приложат като действия, медикаменти и т.н., с какво точно въздействие върху тях и т.н. Но дори и да обяснят, човек ако не е много запознат с болестта, лекарствата и спецификата на процедурите, пак не може да прецени това добре ли ще е за него или не. При алтернативната е същото.

И винаги съм се чудела, защо приемаме охотно традиционната медицина, а се плашим от алтернативната? Това е просто нагласата и (пред)убеждението на преобладаващата част хора в държавата, където сме родени.

Като си помисля и колко лекари са преписвали на изпитите и/или са ги взели на n-тия път на явяване със среден (3) ;)

Ако съдим по бройката хора също е нелогично, защото като вземем Азия, Африка и Америките, може да се окаже, че и в момента повече милиарди хора се лекуват от алтернативната медицина. :)

С една дума и при традиционната, и при алтернативната медицина работата отива на доверие към лекаря/лечителя.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Емил от Льонеберя

Диана, позволявам си да отговоря а въпроса ти.

Познавам няколко лечителя, които се имаха за доста напред с материала.

Един ден ми обясниха, че се наложило да четат учебника за осми клас по биология, за да ги изпитват по него, нещо като "кандидатски минимум" за лечители. Роптаеха. Аз ги попитах - защо роптаете, нали сте лечители, лекувате, как го правите? Нима не познавате човешкото тяло?

И те ми викат - познаваме го, ама не в такива технически подробности.

Например за тях дали един проблем е в коляното или в бъбреците, е почти сходно, понеже и двете са "долу".

Разни учители имали, те ги направлявали. Много мътна и много кървава история.

В традиционната медицина имаме палиативен подход - облекчаващ, туширащ симптомите. Голяма част от пациентите точно това искат.

Едно време имах колежка, с високо кръвно. Всеки ден пиеше за закуска едни едри апове срещу високото кръвно. Иначе се разтреперваше следобеда като папата в консервната кутия на колела.

И аз й викам - Госпожа, вие пиете ли вода!? Пийте вода и кръвното ще падне!!! Вашият личен лекар знае ли, че не пиете вода? Той тогава няма да Ви изпише хапчета за кръвно, а ще ви кара да пиете по бутилка минерална вода всеки ден!

И тя ми вика - "Не обичам вода. "

"Ама без водата, ще се сбръчаш и ще си с високо кръвно!?"

"Ми не обичам вода..."

И пие хапчета.

...

А пък по темата - Приятелят ти, щом е ясновидец, да види къде издават сертификати...

Линк към коментар
Share on other sites

Диана, ти мислиш така, защото като притежаваше способности и можеше да лекуваш, то първото ти правило щеше да бъде да не вредиш и да си любезна с пациента :)

А енергийните практики според мен са много по-опасни от традиционната медицина. Въздействат на много повече нива, а ако операторът не е виждащ, то става м а з а л о ......

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, според мен е най добре да намери начин да се свърже с хора в Русия, там има много добри специалисти който могат да му помогнат да доразвие дарбата си дори, защото това нещо е ново за него и така по този начин може да се съхрани.И друго нещо само той самия може да намери в сърце3то и душата си най правилния отговор. Успехи.

Линк към коментар
Share on other sites

И още нещо се сетих известната хомеопатка и екстрасенс Елисавета Логинова е завършила в Лондон и на много други места в Европа има сертификати така , че не излишно да се свърже и с нея да поговори, но си трябва училище, и аз не смятам, че тук в България за момента предлагат услуги на добро ниво поне аз не знам.

Линк към коментар
Share on other sites

Приятелят :) Ви трябва да уточни, за какво иска да ползва дарбите си.

Ако иска да предсказва, хората сами ще започнат да го търсят след 10 правилни предсказания.

Ако иска да лекува, възможно е да се налага да понаучи това-онова. Мога да дам съвети, след като знам някои конкретни детайли.

П.П. Впрочем ясното виждане или други засилени сетивности вече не са чак толкова рядко срещани, особено сред хората, родени след '88г. А по-възрастните могат да ги развиват целенасочено или спонтанно и доста си помагат в ежедневието с тях. Познавам такива и говоря от личен опит.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Не се шегувам, наистина според мен има дарба. Както и да е, пиша Ви по друг въпрос, ако мога да разбера от къде може да му се издаде сертификат , че наистина е лечител(и ясновидец или подобен документ).Човека иска да започне да се занимава с това с комерсиална цел но също така иска и всичко да му е точно.

Човека не трябва да има дарба – според теб, ...а според други критерии!

Най важната институция която издава такива сертификати е "Университета на Живота".

Тя е институция господар на всички други институции които издават подобни сертификати.

"Университета на Живота" може много бързо да анулира и обезсили диплома на хартия за лечител/ясновидец от каквато и да било друга институция.

Комерсиалните цели са крайно недостатъчни за лечителско занимание, трябват и много други!!!

Аз не се шегувам, онзи ден по БТВ даваха една лечителка с дипломи, какви ги върши с клиентите си на саме....със скрита камера. Дипломата не и помогна, стана за смях пред цяла България.

А институциите не дват дипломи и сертификати срещу нищо. Или срещу някакви умения и знания или срещу пари(тоест купуване).

Редактирано от Ивайла
Линк към коментар
Share on other sites

Диана и Ивайла :thumbsup:

В океана от специалисти и шарлатани, както в традиционната, така и в алтернативната медицина е трудно да се ориентира човек. Факт е, че на един, едно помага, на друг друго. Все пак болестите и лечението им са уроци и в много голяма степен от нас си зависи дали и кога ще се излекуваме или подобрим... :feel happy::dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

...

А енергийните практики според мен са много по-опасни от традиционната медицина. Въздействат на много повече нива, а ако операторът не е виждащ, то става м а з а л о ......

Да, така е, от малкото което знам и виждам, нещата са си много сериозни. И наистина се са навъдили много "оператори", като болшинството действат на сляпо или в най-добрия случай "опипом", при което, разбира се, не могат да преценят общото въздействие.

Колкото повече виждам и научавам, толкова повече ставам против всевъзможните школи от типа "Направи си сам енергийно лечение" или "Стани и ти енергиен лечител", при които единственият критерий за обучение е желанието от страна на кандидатите.

Линк към коментар
Share on other sites

Трябва да си има сертификати за тези неща, и трябва да се изучат по-добре. Този приятел лекува с какво:

Акупунктура

Рейки

Акупресура

Масажи (вкл. био-енергийни)

Или с какво точно?

Линк към коментар
Share on other sites

А е истина, че 99% от новите "рейкисти" дето само им е "преподадено", а Рейки, както и медицината, се преподава с думи и със учебници (вкл. и медицински), а не само с телепатия (както много го "преподават"), защото тогава те показват телепатично някакво тяхно умение, което ти може и да не можеш да възпроизведеш на 100%, както и като не знаеш нужните методи от традиционната медицина (лекарства при възпалителен процес)...

Има 2 вида болести - енергийни и такива, произведени от инфекции и микроби. Не може с Рейки или акупунктура да лекувате всичко, знаете го.

Линк към коментар
Share on other sites

Човека иска да започне да се занимава с това с комерсиална цел но също така иска и всичко да му е точно.

"Даром получихте, даром давайте..."

Имал съм контакти с такива хора и дори съм излекуван за 5 минути от един от тях, като си спестих операция на коляното.

И като попитах за цената, лечителят ми каза че дарбата не му е дадена за да печели материални неща, а да помага.

Той си имаше друга "цивилна работа", за да преживява в настоящата монетарна система.

Това се случи доста отдавана в "непросветните" години от моя живот, но някак си бе едно от доказателствата за мен, че има нещо по-благородно от това да чакам смирено поръчката си на най-новите обувки на "Версаче".

Та мисълта ми е, че твоя познат както е получил, така и може да му се отнеме дарбата.

Ясно е че, той не е разбрал защо я има, и щом пита за комерсиализация не е запознат, че обикновено някой от нас да му се даде тя, отнема средно 10-20 години (ако въобще се получи) усилена работа и упражнения(и то с цел да се помага безвъзмездно).

И пак:

"Даром получихте, даром давайте..."

Редактирано от ivail
Линк към коментар
Share on other sites

Колко негативизъм, колко критика, колко минаване под общ знаменател. Насаждане на страх.

И все пак светът се развива ... Нека да бъдем разумно предпазливи, но страхът да не заглушава гласа на Сърцето и сетивата.

Ако се следват Учителите точно, грешки няма.

То е все едно да критикувате рентгеновия апарат.

Отделно - при цитиране се изисква източник. А при обобщаване от типа "знам толкова случаи" - откъде се черпи тази информация? Толкова ли няма около вас поне един, доволен от енергийно лечение? Или информацията се филтрира.

По метода, по който работя аз, не мога да си представя, как някой ще си навреди чрез енергийно САМОлечение. Моля, ако някой знае такъв случай, да го разкаже. Говорим за ползване на техниките за лечение наистина, а не за някакви други цели ( болни амбиции или измама). Макар че се ползват съвсем добре от здрави хора за положително усъвършенстване във всякакъв план. ( Впрочем истинското енергийно лечение Е вид усъвършенстване - отново широка тема :) .)

По темата "даром" е писано доста.

Да, шарлатани има - във всяка дейност.

Но дали пациентът ще се сети, че за него също важи Вселенският закон: както е получил, тъй и трябва да даде ? Или ще се радва, че е "минал метър"? Провокирате болните към нечестност и оправдание да бъдат използвачи.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Пример за рецепта от Учителя

за енергийно самолечение:

Направете опит. Излез от къщи и през цялото време умът ти да е съсредоточен, да обгърне тялото ти – и виж дали ще се простудиш. Няма да се простудиш, ще бъдеш и положителен, и отрицателен. Ще превръщаш туй електричество. А можеш да го превръщаш само ако присъства съзнанието ти. Сега за тази кашлица, която имате, всички ще викате лекари. Излекувайте я сега без лекари! Една задача съм дал за тази кашлица – без лекари! И първото правило: дишайте дълбоко! Дълбоко дишайте и след туй представете си в ума си, че всичката ваша артериална кръв върви хармонично по цялото тяло; и венозната, и тя хармонично се връща. Представете си в ума, че всичко върви хармонично, образувайте вътрешна хармония и постепенно ще забележите, че кашлицата ще започне да утихва, да утихва.

http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/%D0%9E%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B0

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

От собствен опит искам да споделя собствено наблюдение, дано да послужи, ако трябва на някого.

Аз лично познавам двама човека, които правят рейки в България, след 2 часа обучение от "шаман в планината", не се споделя повече информация, защото била тайна. Виждала съм да го правят. Знам от тях, че е редовно. Казват, че има ученици като тях в цяла България.

Аз имах няколко въпроса и към двамата: " Вие как усещате енергията? Как знаете, че я разчитате правилно?"

Отговорът беше, че те са само проводници на космическата енергия, тя сама знаела как да се насочи. Не я виждат, не я чувстват.

Следващият ми въпрос беше, след като те не могат да я владеят нея и собствената си енергия, не се ли страхуват, че може да навредят.

Отговор не получих.

На следващия ден присъствах на импровизиран сеанс на участник и след 15 мин се разболях много тежко, без да съм докосвана. Веднага се махнах и чак след 24 часа се възстанових напълно, сякаш нищо ми е нямало.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...