Jump to content
Порталът към съзнателен живот

mecholari

Участници
 • Общо Съдържание

  1023
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  18

Репутация Активност

 1. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  Макар хората да не отдават голямо значение на сънищата и мечтите, изкуството на сънуването е по-мощно, отколкото повечето хора биха приели. Опасността обаче е, че ние отглеждаме всичко, върху което концетрираме вниманието си. Затова трябва да се грижим да не се концентрираме върху нежелателното, защото СИЛАТА на намерението се активира посредством топлотата. Не само мечтите са реалност, която може да бъде осъществена, но и кошмарите – и по тази причина човек трябва да има яснота в изкуството на сънуването.
  Теун Марес
  Толтекски учения, Том 2
 2. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  Макар хората да не отдават голямо значение на сънищата и мечтите, изкуството на сънуването е по-мощно, отколкото повечето хора биха приели. Опасността обаче е, че ние отглеждаме всичко, върху което концетрираме вниманието си. Затова трябва да се грижим да не се концентрираме върху нежелателното, защото СИЛАТА на намерението се активира посредством топлотата. Не само мечтите са реалност, която може да бъде осъществена, но и кошмарите – и по тази причина човек трябва да има яснота в изкуството на сънуването.
  Теун Марес
  Толтекски учения, Том 2
 3. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  ·        *  …Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.
  ·        * За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората - да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. (13.12.1881)
  Българите са много мили с чуждите и бързо ги приемат за свои. Бедата обаче е там, че те много лошо се отнасят към своите си. ”Българите са много неопитни и самонадеяни; със своите детински неразбранщини бъркат развитието и бъдещността на Отечеството си. Всеки иска да стане министър. Във време, гдето всички трябва да се заловят за усърдна работа, за да уредят и възвисят Отечеството си, занимават се с дребни лични препирни. Константин Иречек
 4. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  "В едно поле, където група краварчета пасели своите стада, живеела ужасна отровна змия. Веднъж оттам минавал един свят човек и краварчетата го предупредили за змията. "Деца мои," отвърнал той, "не ме е страх. Знам различни мантри, които да ме предпазят от всякакъв вид опасности" и продължил пътя си; след малко змията го нападнала с вдигната качулка. Но когато изрекъл някакви вълшебни думи, тя паднала безпомощна в нозете му. Светият човек ѝ рекъл: "Защо вършиш зло на другите? Ще ти дам свято име (Божието Име), което винаги да повтаряш — така ще се научиш да обичаш Бог и желанието да вършиш зло на другите ще те напусне". Казвайки това, той ѝ дал святото Име и си заминал с обещанието, че ще се върне по-късно, за да види змията.
  Скоро след това краварчетата забелязали, че змията спряла да хапе. Те я замервали с камъни, но тя изглеждала мека и безобидна. Един ден, момчетата я хванали за опашката и започнали да я въртят, след което я блъснали в земята няколко пъти. Змията започнала да повръща кръв и останала зашеметена. Момчетата помислили, че е умряла и си заминали. През нощта змията се свестила и с много мъка се довлякла до дупката си. Тялото ѝ било изпотрошено и минали много дни, преди да може да излезе да търси храна, затова се превърнала в скелет. Излизала само през нощта от страх отново да не я наранят. Тъй като вече била спряла да вреди на Божиите създания, тя се опитвала да се храни само с листа и растения.
  След известно време, светият човек минал отново през това поле и започнал да търси змията, но напразно. Накрая краварчетата му казали, че тя била умряла още преди много време. Но светият човек знаел, че мантрата, която ѝ дал, притежавала такава духовна сила, че смъртта била невъзможна за онзи, който я повтаря, преди да бъде разрешен проблема на битието. След като я викал многократно, накрая змията излязла и се поклонила на своя гуру. Тогава се състоял следният разговор:
  Светият човек: "Как си?"
  Змията: "Учителю, по Божията воля, съм добре и щастлива".
  Светият човек: "Но тогава защо си заприличала на скелет?"
  Змията: "Господарю, по твоята заповед, спрях да върша зло на живите твари. Може би защото преживявам само от листа и растения, съм станала толкова слаба.
  Светият човек: "Не е възможно тази храна да те е довела до подобно състояние. Нещо друго трябва да се е случило. Опитай се да си спомниш".
  Змията: "Да, сега си спомням. Забелязвайки промяната в мен, един ден момчетата се отнесоха лошо и аз едва не умрях".
  Светият човек: "Колко жалко, скъпа моя, че не знаеш как да се предпазиш от подобно отношение на враговете ти: заповядах ти само да не хапеш нито едно Божие творение. Но защо не започна да съскаш и не вдигна качулката ти пред онези, които са искали да те убият, така че да ги задържиш на разстояние?
  Затова вдигай качулката си и съскай на лошите, но не ги хапи. Дръж ги надалеч, показвайки, че можеш да им нанесеш истински удар, ако е нужно, и че притежаваш силата да се противопоставиш на злото. Но човек трябва да внимава да не излива своята отрова в кръвта на враговете си. Противопоставяй се на злото не като му отвръщаш със зло, а показвай привидна съпротива, за да се защитиш. Това е правилният път (дхарма) за семейния човек."
  Рамакришна (1836 - 1886)
 5. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Що е смирение?   
  От моя гледна точка трябва да се разглежда етимологията на думите. В „Смирение“ главната морфема е „мир“, с мир. Това описва вътрешно психично състояние, което предполага липса на смущаващи емоции като гняв, раздразнение, съзнанието е успокоено и възприемащо, отворено за нови знания. Т.е. пъпката разцъфтява пред светлината и топлината на Учителя, Той е като Слънце, което храни съзнанието и чашката на цветето се обръща към Него за да възприема. А кокичето навежда глава за да предаде енергията на възраждащата се земя в жертва да не си вири главата, въпреки че първо се ползва от Светлината. НО сега езикът ми се превърна в метафоричен, а важно е самото Слово като Учител. Очистването на Словото е съществено важно, неговото възприемане и интерпретация. Ако въздействието му е умиротворяващо „с мир“ и вкарва съзнанието в състояние идентично с това на Автора, Учителя, значи преобразованието е извършено, смисълът е схванат, психическото състояние е предадено. От друга гледна точка смирението е ограда, която запазва вътрешното ти състояние незасегнато от външните думи, условия и щения на агресивните, изпълнени с тежки психизми източници на говор, които като плевели се опитват да душат вътрешния ти мир, за да предадат това което излъчват като „себе си“, чувство, емоция мисъл и състояние. Защото не е важно това което се случва, а как го изживяваш. Някои сега ще се хванат и изпълнят „изживяването“ с негативна конотация, защото ще го изиграят на „безпристрасни“, „неемоционални“, но „смирението“ е да позволиш да изпиташ за известно време и смущаващи чувства, емоции но в крайна сметка да се върнеш в централното си основно състояние, „вътрешния мир“. Учителя дава такава формула да си я повтаряш „Аз имам вътрешен мир“.
 6. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Що е смирение?   
  Ако давате внимание на думите на хората, вие лесно можете да остареете. Ще мине някой покрай вас и ще ви каже, че сте прост, глупав човек. Друг ще мине и ще ви каже, че от вас човек не може да стане. Поддадете ли се на тези думи, вие ще изгубите и това, което имате. Не, вие трябва да знаете, че сте разумни хора и като такива можете да постигнете всичко, каквото желаете.
  http://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=plus&id=1008&status=1&high=прост, глупав човек#result_451821
  Някой казал нещо заради мене. Ако му кажа нещо, ще си наруша моя мир. Моят мир струва повече от онова, което той е казал. Това, което той е казал, е за негова сметка. Ако е казал нещо добро или лошо, то е заради него. Ако той мисли лошо за мене и аз съм добър, лошото е за него. Ако той мисли добре, то е заради него. Лошото, което мисля, е лошо заради мене. Създавайте си правилни мисли за хората, за да не спрете вашата еволюция. Мисли за хората така, както Бог мисли за тях! Съдействувай за онова, което Бог е предначертал. Съдействувай за тяхното повдигане. Така ти повдигаш себе си.
  http://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=plus&id=3145&status=1&high=е за негова сметка#result_1422692
 7. Like
  mecholari got a reaction from nastty in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  В символизма на Учителя, умът е детето. Духът и Душата са Бащата и Майката, а детето е умът, което когато се научи да ги слуша се докосва до тяхната красота. Въпросът е, че умът слуша като вижда с образи. И сънят ти показва именно това, била си и друг път там но необходимо е точно да се научиш да прехвърляш образите в трайната памет, необходимо е да обръщаш повече внимание на това, да се стараеш да запомняш.
    Сега, след около месец моя близка ще завърши обучение за "развитие на супер мозък", много техники за запомняне, като бонус в края ще бъде как да си запомняме сънищата. Обещавам тогава, защото се интересувам живо, да я споделя и напиша тук тази техника. До тогава сутрин преди да станеш в първите няколко минути се опитвай да си спомниш сънищата, да ги преговориш. Можеш ако имаш време да започнеш да си водиш и дневник за тях. Но все пак както показва и съня, по-особените по-лесно се запомнят.
  "Нямам време за теб...", означава :намирай време.
 8. Like
  mecholari got a reaction from nastty in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Как се пресъздават сънища, за които няма общоприети понятия? Необходими ли са някому, освен на този, който ги сънува?
  Тази нощ сънувах, че отивам в свят , в който формите са в млечно бял отенък. Аз се учех да вървя в него, а това е като да вървиш по тавана, с който нямаш добро сцепление, той е целият в скреж и ти сам създаваш необходимата гравитация. Страхът те дърпа с главата надолу и единствения начин да приближиш тавана е да се успокоиш и отпуснеш, ходилата приближавайки го от самосебе си. Пишейки тези редове, сякаш това не е волята а намерението...
  Когато срещна дъволът в съня си, старая се вътрешно да не трепна от страх, изпълвам го със светлина , поразявам го със кръст... Тази нощ бе „залепен“ и на върха на главата ми. Посегнах да го хвана, а той отвори уста и захапа ръката ми... Продължих да го тегля и дърпам като пипало на октопод имащо свойства на ластик, хлъзгащо и приплъзващо се. „Исках да го изхвърля“ далеч от себе си, докато формите не станаха отново млечно бели и в спокойствието се родиха златни мънички чертици, като звездите по Млечния път...
  Мислейки за енергията, „събуждайки се“ сетих се за едно мое стихотворение:

  САМОДИВСКО

  Снежно белите ръце,
  потопих ги в кърваво сияние.
  Светлината даде и Ми взе...
  Златно съзерцание...

  Снежно белите нозе,
  изподрах, разкъсах рани.
  И поих калта
  в стъпки изтерзани.

  И сега вървя
  парлява, и боса.
  Мокри ме дъжда...
  Скръб в сърцето нося.

  Символът Скръб тука е Състрадание.
 9. Like
  mecholari got a reaction from nastty in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Току що намерих нещо, което може да интерпретира сънищата за Юпитер от част 5 на темата в едно надградено ниво. Т.е. освен, че се намери астрономическото събитие на видимото небе, успях да разгадая защо в моя сън виждам ярката Венера, която се превръща на Юпитер. Имаме трансформация на планетите... Любовта превръща планета на Юпитер?
  ...най-напредналите човешки души като общност ще се издигнат в свръхприродното царство на ангелите при поредната планетарна трансформация-когато Земята ще се прероди като Юпитер...
  Книга „Учението на ББ- том 2“.
 10. Like
  mecholari got a reaction from Донка in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  https://lyricstranslate.com/bg/lechol-echad-yesh-לכל-אחד-יש-lechol-echad-yesh.html?fbclid=IwAR3M-vdsJtPDxSWzRFTGPRU4xAHKTVkexJAmzHzQJhgGpqypJkjbJMJaVE8
  http://cfibul.daznam.com/?q=node/87&fbclid=IwAR3J0q7ctVb-SU-aakqXxkGaqUUkLtdRHf-0FiPJHvu5L9SENsKUaCoxKzo
  РАЗГОВОР НА БРАТ ДАНИЕЛ ЦИОН И БРАТ АЗРИЕЛ С УЧИТЕЛЯ

  на 9 август 1940 г., 9 ч. сутринта

  – Моля, Учителю, дайте ни наставления как и върху какво да медитираме?

  – Медитирайте върху любовта. Човешката любов почва с добро и свършва със зло. Духовната любов почва със зло и свършва с добро. Медитация върху човешката и духовната любов по пет минути сутрин, на обяд и вечер.

  Еврейският народ е бил в Ханаан, след това е бил в Египет. Излиза от там и пак отива в Ханаан. И там имаше между тях раздори. И пак са изпъдени от там, и пак живеят сега в материалния свят, т.е. в Египет. Сега какво трябва да правят? Трябва да почнат пак с началото.

  Водата се пречиства по два начина: или чрез изпарение, или чрез филтриране. И човек трябва така да пречиства своята душа.

  Човек, за да напредва, трябва да прави това, което прави едно дете, т.е. трябва да прави разни промени в себе си. Най-напред детето го увиват в пелени. После, като порасне малко, дават му малки дрешки. После по-големи дрехи и т.н. Така и човек трябва да остави старото и да вземе новото. Новото е винаги ново.

  – Майката на брат Азриел има язва на стомаха си, за която някои се опасяват да не би да е рак. Учителят препоръчва следното:

  – Ще се вземе 150 гр. чист зехтин. Ще се вземе и чесън. Ще се счука чесъна, ще се размеси със зехтина и ще се получи гъсто вещество, което ще се приема три пъти на ден – сутрин, на обяд и вечер, по една чаена лъжица.

  Човек може да напредва през вечерта и през деня. През вечерта трябва да има повече светлинаи и ако не вижда светлината, той ще се спъва, а пък през деня не се спъва. През вечерта – значи при страданията, противоречията, невежеството той трябва да има повече светлина.

  Съвременните хора търсят щастието чрез материалистичното разбиране на живота и за това казват: „Аз искам да бъда това.” Всеки човек и всеки народ иска да бъде ръководител, той да диктува и за това не могат да се разрешат нещата.

  Мойсей забрани на евреите да ядат зайци, за да не бъдат страхливи. Забрани им яденето на свини, за да не бъдат нечисти. Мойсей е бил винаги вегетарианец. Той е искал да научи еврейския народ да бъдат вегетарианци, но те казали: „ Ние искаме месо.”

  Еврейският народ има 1/12 от Любовта. От 12-те сина на Якова само един имаше любов. Това беше Йосиф. Трябваше да има повече от синовете с любов – 6,7,8,9 и пр. Братята на Йосифа го продадоха и излъгаха баща си, че бил изяден от зверове. И за това те дойдоха в Египет, за да се разкрие лъжата.
  https://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=plus&id=3319&status=1&high=даниел цион#result_1507386
 11. Like
 12. Like
  mecholari got a reaction from Петко_П in Черната ложа, черен учител   
  Сега, за Кравата: https://chitanka.info/text/15805-chudnata-krava
   
 13. Thanks
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Черната ложа, черен учител   
  Да тренираме разказването на притчи, басни и приказки. Разказването на притчи, басни и приказки пред деца и свещенодействие, полезно и за двете страни. (Из книга "Изкуството на Безупречността" от Мориел Яману).
  Спас Мавров (пускам линк на книга за изтегляне):
  Български сакрални вълшебни приказки Мавров, Спас С любезното съдействие на автора и издателство Данграфик.
 14. Like
  mecholari got a reaction from Петко_П in Черната ложа, черен учител   
  Когато се говори за братство, под това разбирам цялото човечество, аз съм брат на всички. 
  Много "бели братя" са предубедени и аз бих ги заменил с истински черни такива представени в двете книги. Предубедеността е "болестно състояние" , аз изслушвам всеки, докато ми говори нещо съществено. Интересувам се от надрастването на святост и грях, и баланса в природата. Въздаянието и възмездието, защото смятам, че наказанието във мъдрите ръце е висша милост. Няма как иначе да се осъзнаеш и усетиш грешките си. Така че съм се молил към мене Бог да бъде безжалостен и строг. Болката, страданието и изпитанията, изкушенията, изискват правилна настройка на съзнанието за преминаване през тях, и без тях няма уроци и растеж. Не се стремя към Рая (бялото), а искам да съм полезен там където Бог ме изпрати. Затова съм попадал в осъзнато сънуване в много ужасяващи и страховити светове, в които обаче се въздава изключителна справедливост. Учителя казва че няма как ученика да се развива, ако не запазва определено самообладание.
  "Изкуството на Безупречността" , безупречността е подход и настройка с която минаваш през определени препятствия и трудности, за да растеж, цъфтиш, даваш плод и мед… В тази книга пише за хората цветя, плевели (паразити) и кал. В личното ми творчество съм ползвал този символизъм повече от 10 години преди да излезе тази книга. От различни стихотворения:
  И бях вода ,нечиста кал и давех се в душевната помия...
  С въздишка на изстрадало дете, човек калта си е избрисал...
  Снежно белите нозе, изподрах, разкъсах рани. И поих калта в стъпки изтерзани....
  Т.е. аз съм бил окалян и омърсен, а някои "бели братя" се представят за много възвишени и чисти, и ако не намирам разбиране във тях трябва да сменя "ближните си".
 15. Thanks
  mecholari got a reaction from Петко_П in Черната ложа, черен учител   
  Благодаря ти много за тази книга. Има и друга, която я допълва и доразяснява:
  Изкуството на Безупречността Мориел Яману
 16. Thanks
  mecholari reacted to Петко_П in Черната ложа, черен учител   
  Здравейте,
  Ето една книга, може да е за вас, може и да не е.
  http://www.spiralata.net/biblioteka/kn_bul/sv_kniga_na_chernoto_bratstvo.zip
  http://www.spiralata.net/biblioteka/ - Свещената книга на Черното Братство
  Поздрави,
  Петко
 17. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  На 8 февруари 1917г. Учителя започва поредицата беседи пред сестрите от цикъла „Великата майка“. Пет години преди да отвори вратите на Школата през 1922г., той дава напътствия и методи за духовна практика на жената и майката. Чрез майката говори Разумната Природа, чрез нея говори сърцето на света! Майката е израз на Разумната Природа – великата Световна Майка. И ако Природата е несъкрушима в своите цели и планове, такава е и любовта на майката.
  Съществуването на майчината любов е гаранция за красивото бъдеще на човечеството. Любовта на майката не е от света – тя иде от небесните сфери, за да покаже, че Любовта управлява света. Любовта на майката е онова слънце, което дава живот, топлина и светлина на всички в дома.
  Още в първата беседа от цикъла, Учителя дава ключ за духовна работа – „Мога!“
  „Започнете с най-малкото – с думата мога. Дойде ви голяма скръб – кажете в себе си мога, страдате – мога, трудите се – мога. Кажете си: „Всичко мога чрез Христа!” Ако не разберете думата мога, не можете разбра и Христа. В Христовото учение винаги има думата мога…. Спрягайте глагола мога. Ако не можете да решите някой въпрос, казвайте мога. Ако е за добро, думата е като ключ, но ако я употребявате за лошо, няма да ви послужи. Употребете я за повдигането на човечеството, за просвета на ума и сърцето."
  Първата беседа – „Хигиена на човешката душа"
  https://petardanov.com/…/88-1917-02-08-%D1%85%D0%B8%D0%B3%…/
  Всички беседи от цикъла:
  http://beinsaduno.bg/index.php…
 18. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  Който прави хубавите плодове. Той е. Тия плодове са Негови. Те са излезли от Неговото сърце, от Неговата душа. Той ги е направил. Казваме, това дърво ги роди. Дървото е само проводник. Всички хора са проводници на ония хубавите мисли и желания, които идат от Него. Всичко онова хубаво е от Него. То е навсякъде. Казваме: Къде е Господ? В хубавите плодове. Къде е Господ? В онзи хубавия, честния поглед. В онова благородно сърце, Бог е в светлия ум, в онази благородна душа, в онзи благороден помисъл. Всеки човек, който ви приема добре, там е Господ.
  ..………………………………..
  А пък онзи човек, който има знанието, той би си направил една дреха от слънчеви лъчи. Вълна има доста, която иде от слънцето. Онзи човек, който има знания, ще събере своята храна от слънцето и въглища няма да ходи както сега да чака, да му дадат. Ще събере доста гориво от слънцето. Тя ще бъде енергия без дим. Туй е бъдещето, дим няма да има, караница няма да има. Дългове няма да има. Смърт няма да има.
  https://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=plus&id=3627&status=1&high=Слънце храна#result_1671029
   
 19. Like
  mecholari got a reaction from Донка in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  „Енергията, която нашето Слънце получава от Централното Слънце на нашата видима вселена, първоначално е положителна, но после се поляризира на положителна и отрицателна. По голямата част от енергията, която нашето Слънце приема от централното Слънце, се консумира от нашето Слънце и сравнително малка част от нея отива на планетите. Енергиите, които Земята приема от Слънцето, значително се преобразяват. Като проникват в земните пластове, последните поглъщат от тях всички хранителни елементи и остава само това, което не може да ползва. Така преобразени, тези енергии вече не са полезни за развитието, и затова се изпращат от Земята в космическото пространство, и оттам, по известни пътища, се връщат пак на Слънцето. Последното, от своя страна, ги препраща към Централното Слънце за по-нататъшна преработка, за да добият своя първоначален ритъм. В организма стават процеси, аналогични на процесите в Слънчевата система. Слънчевата енергия, като дойде в мозъка, претърпява такива видоизменения, каквито претърпява, като дойде на Слънцето от Централното Слънце. Нашето Слънце играе ролята на сърце, а още по-добре играе тази роля Централното Слънце. Както нечистата кръв от тъканите трябва да се върне към сърцето и от там в дробовете, за да се пречисти, така също и енергиите на Земята се възвръщат към Слънцето, за да добият първоначалния ритъм. ”(В Царството на Живата Природа › „Влиянието на слънчевата енергия”)
   
   
 20. Like
  mecholari got a reaction from Донка in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  „Бялото Братство ще вземе надмощие в света.
  Главното ядро на Шестата раса ще се състои именно от тези Бели Братя, които ще дойдат отгоре. Разбира се, ще има и от сегашните хора, които са по-готови.
  Избраните от всички народи ще преминат в Шестата раса. Тогава ще се говори за Братство и Любов. Сега бялата раса е на силата, на параходи, самолети и пр. Никога светът е нямал такива разрушителни сили, както бялата раса. А Шестата раса е на сърцето. Тя е започнала, но докато израсне ще има време. Шестата раса постепенно приготвя условията за побратимяване. Сега се полагат основите, гради се.“
  (из „Разговори с Учителя“)
 21. Like
 22. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  Който прави хубавите плодове. Той е. Тия плодове са Негови. Те са излезли от Неговото сърце, от Неговата душа. Той ги е направил. Казваме, това дърво ги роди. Дървото е само проводник. Всички хора са проводници на ония хубавите мисли и желания, които идат от Него. Всичко онова хубаво е от Него. То е навсякъде. Казваме: Къде е Господ? В хубавите плодове. Къде е Господ? В онзи хубавия, честния поглед. В онова благородно сърце, Бог е в светлия ум, в онази благородна душа, в онзи благороден помисъл. Всеки човек, който ви приема добре, там е Господ.
  ..………………………………..
  А пък онзи човек, който има знанието, той би си направил една дреха от слънчеви лъчи. Вълна има доста, която иде от слънцето. Онзи човек, който има знания, ще събере своята храна от слънцето и въглища няма да ходи както сега да чака, да му дадат. Ще събере доста гориво от слънцето. Тя ще бъде енергия без дим. Туй е бъдещето, дим няма да има, караница няма да има. Дългове няма да има. Смърт няма да има.
  https://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=plus&id=3627&status=1&high=Слънце храна#result_1671029
   
 23. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Сине Мой, дай Ми сърцето си!   
  Притчи 23:26
  Сине мой, дай сърцето си на мене, И очите ти нека внимават в моите пътища,
  Лука 2:19
  А Мария спазваше всички тия думи, и размишляваше за тях в сърцето си. Лука 2:51
  И Той слезе с тях, и дойде в Назарет, и там им се покоряваше. А майка Му спазваше всички тия думи в сърцето си.
   
  УПРАЖНЕНИЕ 1: Дишане на Любовта
  Това е специално разработена техника, която позволява да се настроим на Канала на Божествената Любов, източник на Храната на Боговете. Аз наричам този метод "Медитация на Дишането На Любовта" Изучете схема 4 и следващите указания.
  Упражнявайте се всяко утро и всяка вечер не по-малко от 5-10 минути, до тогава, докато не усетите, че целите сте пропити с любов, и всичките ваши действия изхождат от любовта. Отначало изпълнявайте долната медитация всяко утро, след това в течение на деня (винаги когато имате възможност), и след месец (или малко повече) ще усетите резултат.
  1 Първа стъпка: Представете си в себе си лъч от чиста любов, влизащ от сърцето на Божествената Майка във вашата сърдечна чакра.
  2 Втора стъпка: Дълбоко вдишайте тази любов повтаряйки "Аз съм Любов"- продължавайте да повтаряте тази мантра искрено.
  3 Трета стъпка: Издишайте тази любов от своето тяло, повтаряйки искрено "Аз Обичам", и си преставете, че всяка ваша клетка се напълва с тази любов и се излива от вашето аурично поле във външния свят.

  Едновременно се обръщайте към себе си с думите "Аз те Обичам, Аз те Обичам, Аз те Обичам" до тогава, докато не почувствате леки убождания по цялото тяло.
  Това упражнение ще направи вашите клетки и атоми по-възприемчиви към чистата любов на Божествената Майка, а също усилва вашето Божествено Сърце и вашата способност да привличате и излъчвате любов. Едновременно с това то ще изведе модела на вибрациите на вашия мозък от зона Бета- Алфа в зона Тета- Делта.
  Тази техника е великолепна още и за това, че помага да усетим състраданието към хората, към които изпитваме неприязън и които осъждаме. Тя също ни помага да свалим всичките свои маски и прикрития и да видим какви сме в действителност.
  Безусловно вие можете да се убедите в ефективността на този метод само от собствен опит. Както вече се е говорило в много книги, при повечето прости дихателни техники се използва мантрата "Аз съм Любов" или "Аз Обичам", което помага да се успокои, според изразяването на индийските йоги, нашия подскачащ ум - маймуна. Подобни техники ни помагат да станем по-събрани и съсредоточени. На много хора не им се отдава да се съсредоточат на своето дишане за повече от минута или две, след което те се улавят за мисли за работата, за покупките или за още нещо. Но, ако не се научите да контролирате вашият ум, вие няма да можете да се настроите на Канала на Божественото Хранене. Това е необходимо предварително условие за достигане на вътрешното и външното поле. Особено това касае до жителите на запада, не привикнали към покой и тишина.
  Джасмукин
  Въпреки, че вече засегнахме тази програма в другите книги, повтарям я отново, защото тя играе важна роля в поддържането на потока на Божественото Хранене. Този код на програмиране се използва за стабилизиране на нашето тегло, след като сме се отказали от употребата на физическа храна, а също и за поддържане на тялото в хармония на всички нива. И независимо от това, храним ли се с твърда храна или не, този код неутрализира клетъчната ни памет за миналите животи. Той също помага да се преодолее ограничеността на нашето възприятие за обкръжаващия ни свят.
  Това кодиране трябва да се извършва всеки ден, и то включва искреното повтаряне на следващата мантра: "Съвършено Здраве, Съвършено Равновесие, Идеално Тегло, Идеален Облик - СЕГА" По време на повторението събирайте пръстите в мудри, съединявайки поред всеки от пръстите с палеца.
  Храна на Боговете Джасмухин
 24. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Упражнения на Розенкройцерите   
  Животът в отвъдното, прераждането, съдбата и… Хайндел, Макс Космогонията на розенкройцерите. Разпространява се безплатно.
 25. Like
  mecholari got a reaction from АлександърТ.А. in Музикални поздрави - 6   
×