Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Бъдещето на България - идеи!


Recommended Posts

Както се казва в писмо - нека сме сплотени! <3

"Моля, споделяйте писмото в социалните мрежи, форумите, блоговете - нека призивът достигне до колкото се може повече хора. Един много уважаван от мен социолог каза, че българите не се обединяваме около цели, каузи и идеи - не е вярно. С ведра радост и гордост мога да заявя, че покрай социалните мрежи започнахме постепенно да контактуваме и с непознати хора и да се свързваме в стремежи и каузи и да обменяме идеи. От година и нещо виждаме как всички българи по един или друг начин се свързват, как си помагат, как са съпричастни, състрадателни, организирани, интелигентни, способни, постигащи, великодушни, гостоприемни и благородни. Ние можем всичко това, ние имаме и знанията и медалите - и в науката, и в спорта; имаме и природните ресурси; и възхитително плодородната почва, и горите, и плажовете (които в момента се раздават на безценица на чужди интереси); имаме и заводите (които са разпродадени на старо желязо, но които винаги могат да се възстановят, защото имаме ресурсите и работната квалифицирана ръка) - реално ние имаме всичко това на тепсия - какво чакаме? Нека използваме това, което имаме; това, което е в ръцете ни."


ОТВОРЕНО ПИСМО до всички партии в България:
http://www.otvorenopismo.url.bg

 

"Съединението прави силата"

flag.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 119
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

"ОТВОРЕНО ПИСМО до всички партии в България

(Отворено писмо до Народното събрание на Република България и медиите)


    Моля за вашата искреност и внимание, защото в трудни времена те са нужни на всеки – както в личните взаимоотношения, така и в обществото като една цялост. Без да си подадем ръце и да си помогнем, без да сме честни пред себе си, без да се борим и да отстояваме своите интереси като Държава, няма как да просъществуваме. Ванга е предрекла, че ще бъдем велика сила (преди сме били) и ще има мир на Земята – не искате ли това да стане реалност и децата ви да живеят в успяла, развита и подкрепяща ги страна?

    В момента наблюдаваме един много добър театър и ви моля да излезете на подиума и да представите вашите планове за бъдещето на България. Вие, които кандидатствате и сте „нови“ партии, така и вие, които имате милиони последователи. Излезте и споделете какво мислите да правите, как ще я карате. Нека седнем на един разговор и да си поговорим какво ще правим, какви ще са нашите цели.

    Казано е че когато Мъдростта и Истината светят, в живота ни се случват чудеса. Е, в момента имаме нужда от много чудеса и най-вече от Честност. А аз не виждам такава! Гледаме един цирк как видиш ли един младеж успява да надлъже цялата Държава, да управлява медии и да ги използва за свои марионетки, които въпреки съвестта си да лъжат роднините, близките и приятелите си; как той „съсипвал“ този или онзи министър или противник с политически имунитет и как цялата Държава е безсилна срещу този апогей на човешката недосегаема божественост... Айде стига глупости – кого лъжете... За нула време бяха хванати Наглите, Мазните, Миризливите, Двуличните и още хиляда други престъпници; бяха променени стотици закони, за да може да се разпродаде цяла България на безценица и да бъдат изгонени в чужбина да се скитат милиони българи; одобрено беше и продаването на гласове и извозването с автобуси на „гласоподаватели“ за кебапчета и 20 лева (при условие, че субсидията на глас е по-голяма от това, което се дава, за да бъде той купен) – толкова ли си мислите, че хората са наивни и ви се връзват на приказките... да не са паднали вчера от Марс!

    Споделете в предизборните си кампании не само как ще се съгласявате безропотно с чуждите интереси и искания, защото те били, видиш ли, много важни, а:
- Какво ще направите с престъпниците (министри, депутати и държавни служители), които вече е доказано безброй пъти как са крали и продавали България; как са си строели вили с държавни пари; как са прибирали пари от държавни поръчки за асфалтиране/строежи/..., които изобщо не са се състояли; Какво ще направите с тези хора – досега никой нищо не прави, а само се „вадят компромати“, от които няма никакъв реален резултат! Трябват действия в политиката и реални резултати, а не само сладки приказки като на мегдана за да минава времето;
- Какво ще направите за малките села в България, които все повече се обезлюдяват и в които дори няма личен лекар постоянен, нито дори транспорт и в които дори кметовете и кметиците си скубят косите как да изкарат поредната година, без да умрат от глад? Колко още българска земя ще бъде раздадена (откъсвана от България) под една или друга форма?
- Какво ще направите с „прозрачните“ договори източващи България и нейните природни ресурси? Тук визирам "Дънди прешъс металс", "Асарел Медет", "Елаците Мед", "Аурубис България", така и всичките останали „прозрачни“ и „ама разбира се, минали през обществен дебат“ договори.
- Какво ще направите с бездомните, бедните и трудолюбиви българи, останали на улицата заради безнаказано високите (и безнаказано променяни) лихви по кредитите, вкл. възможността да вземеш 1000 лева „бърз“ кредит и да трябва да върнеш 5000 поради явно фалшифициране на документите (оставено празно място в договора и дописано след това само върху копието за фирмата, без да се дава второ копие на взимащия кредита) – това надали се прави без великодушната подкрепа на някои „управляващи“ представители – какво ще направите и с тези представители?
- Какво става с Образованието, Медицината, Фармацевтиката, Био-храната и ГМО семената, Здравето ни, Животът ни, Благородството ни?
- ...

    Не искам да ставам отегчителен, защото тези належащи болезнени обществени ежедневни проблеми са приказвани и приказвани милиони пъти вече и ще омръзна като ги изброявам. Време е да излезете напред пред редицата и ясно да заявите позицията си, а не да слушаме дрязги и „вадене на кирливи ризки непрани“, и подобни крайно неполитически оправдания. Кога ще заявите професионализма си в политическия живот и ще покажете качествата, заради които сте избрали...

    Вашият отговор е изключително важен за нас, българите, така и за нашите предци, които са рискували всичко (живота си), за да изградят Независима, Силна и Сплотена България.

    Тук не говорим просто за поредното излизане пред хората и дълги отегчителни излияния за минало, конкуренти и подобие, а за действия! Защото в момента е заложена на карта съдбата на България, а не на нещо си там маловажно, на което може и да не обърнем внимание – свидетелство за важността са и неспирните целогодишни протести и ясно заявената Гражданска воля, които викат от всяко кътче – улиците, интернет, небето и сънищата ни – Гласът народен вече се чува всеки ден – той не чака, той не моли - той заявява и иска!

    Писмото е разпратено до Народното събрание на Република България, така и до следните медии: в-к "24 часа", в-к "Труд", БНТ, БТВ, Нова Телевизия, Скат, ТВ7, www.bg-mamma.com, www.gospodari.com, www.dnes.bg, www.drugatabulgaria.org, www.e-vestnik.bg, www.faktor.bg, www.livenews.bg, www.manager.bg, www.moitepari.bg, www.nenovinite.com, www.noligarh.com, www.noresharski.com, www.novini.bg, www.svobodata.com, www.vesti.bg, и още много други...

[infocenter@parliament.bg, bzumbulev@24chasa.bg, trud@trud.bg, mynews@bnt.bg, news@btv.bg, novinite@ntv.bg, webmaster@skat.bg, news@tv7.bg, info@neg.bg, gospodari@gospodari.com, info@dnes.bg, info@drugatabulgaria.org, editor@e-vestnik.bg, faktor@faktor.bg, office@livemedia.bg, press@manager.bg, info@moitepari.bg, nenovinite@gmail.com, press@noligarh.com, mail@noresharski.com, novini@novini.bg, webmaster@svobodata.com, info@netinfocompany.bg]

    Всеки човек е свободен да разпространява и изпраща до когото сметне за нужно това писмо с изричното условие да не променя нищо в него.

С уважение и разбиране,
ЕДИН БУДЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН
http://www.otvorenopismo.url.bg/ "

Edited by otvoreno_pismo_bg
Link to comment
Share on other sites

"    Задавам си въпросът "Какво би станало, ако..."

    Ако едно ново правителство реши да подмени цялата държавна администрация - дали това ще е поради професионални качества? И дали, ако за да са още по-лоялни тези чиновници, реши че им вдигне заплатите с по 1000 лева, докато в това време останалите хора в държавата умират от глад (в буквалния смисъл на думата!) Ако Народът реши да изкаже своето Гражданско неподчинение (което е толкова неясно регламентирано в "безпристрастния" и "равен за всички" закон), тези няколко депутата и министри имат "живи бариери" пред себе си, които да им осигуряват господството (при условие, че не един или два пъти Европейският съюз строго критикува този модел и заявява твърдо, че депутатите са в служба на народа, а не обратното). А това са: държавна администрация, полиция и медии. В момента нека видим доколко тези три бариери са безпристрастни и независими:
- Администрацията бива подменяна изцяло;
- Полицията пребива безскрупулно млади момичета и деца дръзнали да изкажат това, което мислят (своето конституционно право!!!)
- Медиите говорят всеки ден как някой министър си мил зъбите сутрин, как се обличал, как след това стъпил не с левия, ами с десния крак като се качвал в новия си Мерцедес, а пропускат да оповестят жизнено-належащи обществени проблеми, от които се вълнуват живо толкова много хора.

    Фейсбук група откъсва цели парчета земя от границите на България и я предава на Турция, а почти никоя медия не сметна за нужно да го оповести? Да не коментираме и проблемите с Българските сестри, за които толкова години никой не си мръдна пръста и които изстрадаха толкова много. За безброй разпродадените на безценица предприятия, изгубените работни места и мизерията и агонията на много българи. За "свободния пазар" в България, който толкова прехвален се препъва и е безсилен срещи монополните действия на електро-разпределителните дружества, които вдигат цените колкото си искат, а Държавата, видиш ли, е безсилна пред тях и не разполага с никакви механизми, за да олекоти непосилното бреме паднало върху гърба на трудолюбивия и честен български работник, който стиска в шепата си последните си стотинки от и иначе нищожната си заплата, за да плати поредния "натрупан" дълг за такса "тръби", такса "всеки месец дори и без да си ползвал", такса некачествено "обслужване" и т.н.

    Според мен е нужно да има Прозрачност и Отговорност в политическия живот на България, не мислите ли и вие така? Да има независими институции: медии, съдебна система, полиция, държавна администрация и т.н. (все неща, упоменати вече в официалния доклад на Европейския съюз, така и нееднократно споменавани като еталон от великите сили, балканските държави и още много съюзи и по-малки държави). Какво можем да направим по въпроса, за да се реализират и утвърдят? Защото едно нещо не е нужно само да се започне и да се остави до половината, а трябва да се доведе до край, да се изпипа, да се утвърди като еталон на едно демократично, сплотено общество. Да имаме отново добре развито Земеделие (което беше съсипано през последните години) и което е гръбнакът на икономиката, защото колкото и да е зле положението, има ли начин човек сам да си създава храната, се оцелява - било то по време на войни или по време на икономически кризи. Да имаме социална система, която е равна за всички българи в България, а не на едни да се дават 1000 лева, а на други стотинки (отново наболял проблем). Да имаме целенасочено образование, а не едната година да се предлага да се махне "Аз съм българче" от букварчетата, другата година да се премахва предметът "История" от 11ти и 12ти клас ("Народ без история няма бъдеще" са казали мъдрите хора още преди много години) и всяка година да се правят промени или да се поругава Българската академия на науките. Да има стажове за младите, както е във всяка развита страна и тези стажове да са реални, а не само фиктивни - да се дава отговорност на младите.  Да се преосмисли данъчната система и да се въведе подоходно облагане, както е в останалите развити страни, като по този начин се стимулират работодателите да наемат повече работници. Да се създадат работни места чрез реални държавни поръчки за асфалтиране, а не както в редица градове се доказа, че е платено за асфалтиране, а асфалт изобщо не е полаган (и е пълно с дупки по централните пътища). Да се поставят равни права за кандидатстване по държавни поръчки. И т.н. проблеми, защото в момента "България е първа по фалити на фирми в Централна и Източна Европа" сочи проучване на "Coface България", хората мизеруват, пенсионерите са с орязани пенсии и има работещи, които не могат да се пенсионират поради постоянното и неоснователно вдигане на прагът, и още 100 неща, за които неясно защо не се дава публичност в общественото пространство колкото и народът да го вика по улиците? Не можем да си затваряме очите постоянно. Нека направим нещо по въпроса заедно, като общество, единни и сплотени.

С уважение и разбиране,
ЕДИН БУДЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН
http://www.otvorenopismo.url.bg/


П.С. С две ръце подкрепям електронното гласуване (не-задължително), което е прието и узаконено в редица развити страни. То реално и в момента в България НЕ е незаконно, но по неясни причини някои депутати се дърпат и си правят оглушки и не искат да има реален диалог с обществеността по тази тема, диалог със ясно изказани и доказани реални доводи.

П.С. Или да се създадат избирателни секции във ВСЕКИ град в чужбина, за да може работещите прогонени от родината си българи да гласуват. Защото никой не е отишъл от свой кеф на хиляди километри, за да живее в стая с 6 човека и да праща всяка стотинчица на децата си за сметки за ток и храна (то за друго не остава...) и да се лишава от семеен живот с жена си и децата си (цял живот работа, работа, работа - за какво живеят?!?). Как е възможно активното работещо население (в чужбина) да не може да гласува, а една камара хора, които идват с автобуси и които нито говорят българския език, нито са живели тук, нито дори мислят да живеят тук като български граждани на българска територия да могат (не знам никоя европейска или световна държава, в която да имат право на глас хора, които дори не говорят езика й - това е първото условие за получаване на гражданство, след това е уседналостта в страната и наличието на достатъчно ресурси, за да не бъдеш "в тежест на държавата")? И за това положение си затварят очите другите политически партии в една "модерна" и "демократична" система... В чужбина работят повече българи, отколкото в България."

Edited by otvoreno_pismo_bg
Link to comment
Share on other sites

П.С. С две ръце подкрепям електронното гласуване (не-задължително), което е прието и узаконено в редица развити страни. То реално и в момента в България НЕ е незаконно, но по неясни причини някои депутати се дърпат и си правят оглушки и не искат да има реален диалог с обществеността по тази тема, диалог със ясно изказани и доказани реални доводи.

Интересно ще е ако изложиш въпросните доводи. Как например се гарантира анонимността на вота - основно право на всеки гласуващ?

 

Това с избирателните секции във всеки град с работещи българи в чужбина е още по-голяма утопия. Имаш ли си представа колко са тези градове и какви ненужни разходи е нужно да се направят за да може някъде си двама-трима души да гласуват. Или по-точно да им се осигури възможността да гласуват, защото не е сигурно дали ще го направят. Аз лично съм против да се правят избирателни секции в чужбина на места, където очакванията са да гласуват по-малко от сто души. Даже си мисля, че и 500 също е приемлива граница. Реално това с нищо няма да промени изборните резултати и ще съкрати практически ненужни разходи.

Link to comment
Share on other sites

Много се отдалечихме от темата. Идеята е кога ние българите най-накрая ще поставим Нашите интереси на 1во място, а не както сега само да се лутаме "Кой?!" да изберем и "Кой!?" извадил "кирливите ризи" на друг. Някой може ли да ми каже колко тролове и спамери има в нета, които са с мега промити мозъци и рецитират заучени псувни наред, и колко са интелигентните хора, които се изказват културно и с доводи? А за останалите хора, които или нямат интернет, или мизерията толкова ги е затиснала, че за интернет и през ум не им минава... погледнете през прозореца и вижте за 25 години какво "постигнахме" - родителите ви са имали работа, а сега дори не могат да се пенсионират... Дайте градивно да мислим и да говорим. Огромна част от хората в България само гледат сеира и чакат наготово някой "да оправи нещата", а ако той се провали, почват "Хахаха, сакатлък, къде си тръгнал бе, келеш!!"

Който си мисли, че в чужбина ще го носят на ръце и ще му постелят червения килим, жестоко се лъже - там ще трябва да работиш 2 до 3 пъти по-здраво (до ниво на експлоатация) спрямо техните си граждани - никой няма да ти каже "Ела да ми седнеш на мястото." Не е ли в България да се оправят нещата, ще ходим по чужбина да се бъхтим като роби.

Не е ли така?

 

Edited by otvoreno_pismo_bg
Link to comment
Share on other sites

Вместо да давам идеи на другите, предпочитам да направя всичко, което е по силите ми. Малко по малко се връщам към родната земя на моите дядовци и баби. Започнах да създавам своето малко училище  - за децата и за младите хора, които все още или вече живеят там. Ако всеки от нас направи стъпки и крачки от задимените блъсканици към свободата и простора, нашата земя ще започне да се съживява, нашите ценности, нашето умове и сърца ще оздравеят, ще си върнем любовта и уважението и ще заживеем по човешки, а не както ни крещят този и онзи и не както ни примамват лъскави реклами и напудрени сериали... 

Link to comment
Share on other sites

Вместо да давам идеи на другите, предпочитам да направя всичко, което е по силите ми. Малко по малко се връщам към родната земя на моите дядовци и баби. Започнах да създавам своето малко училище  - за децата и за младите хора, които все още или вече живеят там. Ако всеки от нас направи стъпки и крачки от задимените блъсканици към свободата и простора, нашата земя ще започне да се съживява, нашите ценности, нашето умове и сърца ще оздравеят, ще си върнем любовта и уважението и ще заживеем по човешки, а не както ни крещят този и онзи и не както ни примамват лъскави реклами и напудрени сериали... 

Е намират се най-после ученици на Учителя,които прилагат идеите Му на практика!

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Беинса Дуно

 "Аз пък казвам като Архимед: Дайте ми опорна точка, да поставя моя лост, и с него ще изместя орбитата на живота.
Опорната точка, която търся, това сте вие – учениците. А моят лост, това е моето учение. Когато вие приемете моето учение, ще приемете и силите, които носи това учение.
Вие ще внесете това учение в света. Ще го направите ясно и достойно за света. Всички ще видят, че то носи радост, здраве, блага, знание, любов и смисъл. Ще видят, че животът е велик; и за човека, че го очакват светли бъднини. Хиляди ще тръгнат след вас. И така светът ще тръгне в нов, светъл път.

Учителят каза: Дайте ми прилежни ученици, които да учат, да прилагат. Ако трябва време, и 100, и 120 години, и повече ще остана на земята, в моя власт е да продължа живота си. Дайте ми ученици!"
Тази опитност описва брат Георги Радев Овчаров от Ямбол, сега живущ във Варна.
Спомен от Търновските събори 1922 г., „Кротките”, Извънредни беседи
31 август 1922 г.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Един виц ....Най добрия приятел на човека е ...жената .

Не е майтапа от ученическите ми години . Оказа се че е сериозен пробрем и за това е нужна международна конвенция . Защо жените трябва да се отделят от,,Човека" , се чудят и в православната църква ...... Има 2 положения за разискванията на народните избранници . Или , така са се заровили в управленските тегоби , че виждат огромна разлика между насилника пребил по слабия , когато жертвата е жена . И този гаврил се с дете или друг по слаб . Или просто имитират дейност за да видим колко много се грижат за обикновенния човек . И се чудя , когато разделяме престъпниците на по малки групички . По лесно ли се справяме .Не е ли най лесния начин просто да спазваме всеобщите морални ценности , които всеки се кълне , че спазва . И в това да възпитаваме децата си .

https://rm.coe.int/168046246f

 

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Не е въпрос само за конвенцията . Повод за размисли ! Как всеки вижда България , като член на Европа , но най вече като живот на народа .

 

Link to comment
Share on other sites

Не бе. Съвсем сериозно. Считам, че реализирането на тази идея, би било плюс (макар и много мъничък) за България. Нямам предвид да се избият тези питбули дето сега живеят, но да се спре внасянето и развъждането им на територията на страната. Не твърдя и че реализирането на идеята би променило драстично живота в България. Просто едно малко добро, което би спасило някой и друг човешки живот.

Link to comment
Share on other sites

Съвсем си прав , така е . Но исках да кажа , че точно това правят политиците , ,коват" закони . Но без разяснение за да се разбере от населението , те са само пръчката на страха . Истинското оправяне , е в постигането на разумно поведение от повечко хора . Днес гледам , комшия  на балкона пуши , подпрял се на парапета . Гледа градинката в междублоковото пространство и старателно изтръзква пепелта , изпънал ръка . Не се сеща че това са финните прахови частици , за които напълниха телевизията ... Друг един паркирал колата на половина пред портала на паркинга . Идва рейс , не може да вземе завоя и влезе . За л.кола няма проблем . Отишъл да обядва :)  . Идва после и се извинява най искренно ... Един приятел казва , хората ги мързи да мислят . Но не е въпрос на мислене . Мисълта си е точна . Като го попиташ всичко знае и разбира , кусур няма . Въпроса е до осъзнаване , до светлината в съзнанието . До колко постоянна е тя . За това  тези , който са постоянно съзнати , наричаме просветлени , или събудени ... Повечето сме на периоди , Ту осъзнати , гледащи живия свят и реагиращи с-мислено .Ту заспали , действащи по инерция , механично ... Във всяко нещо има смисъл и хората трябва да се научат да го виждат и търсят .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...
 • 2 weeks later...

един добър анализ с малко уточнение . Не вярвам че имаше мислещи българи , които да са се заблуждавали на къде вървим . Заблудата бе във факта че имаше малко мислещи , които да са на ясно и с нивото на моралната зрялост в обществото .Хората виждаха , но не вярваха в приликата на властника с въшката от известната българска поговорка ,,за преялата въшка излезла на челото" .

 

Много точен лав :) ,, 30 г. на избори без избор" . Но разлика има . Все повече хора виждат реалното .

Link to comment
Share on other sites

Иво Христов ми харесваше и на мене, но е твърде черноглед, а и той застана в редовете на същите кръвопийци, дето повтарят само ЕС, НАТО, САЩ. България няма бъдеще с тях.

Link to comment
Share on other sites

И мен ми се струва че прекалява . Но трябва да се признава лошото , разрушителното влияние . За да може да се пристъпи към градеж ,трябва признание за собствената некадърност . Само тогава човек отстъпва и дава място на по кадърните . Знаеш за старите и новите мехове .За да излезем от инерцията в пълненето на старите мехове , си трябва разтърсване . И за това смятам , че черногледството на  Христов е доста мека форма на разтърсване .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

Искам да сложа ядосан емотикон на интервюто с Иво Христов (заради неприятните истини в него). 

Да имат късмета пак да ограбят спестяванията на хората. Зимата на 97-ма може да им се стори като красива приказка...:3d_139::3d_158::3d_069:Дано не предприемат "Погрешен завой". :3d_067: :3d_139:

А иначе съм съгласен, че е много черноглед. Ще ми се да вярвам, че нещата се подобряват. Макар и супер бавно... Лично за мен поне, лека полека се подобряват. Засега. Даже ми се струва, че като цяло се подобряват нещата в страната ни.

Не искам да мисля за черни сценарии за бъдещето на България. Нали като се концентрираш мислено върху нещо, ти му даваш сила...

Ако българите станат по - добри и по - задружни, ако мислят по - позитивно: България ще има светло бъдеще.

Edited by Кон Сивобелев
Link to comment
Share on other sites

В 8.02.2018 г. at 19:45, Кон Сивобелев каза:

Не бе. Съвсем сериозно. Считам, че реализирането на тази идея, би било плюс (макар и много мъничък) за България. Нямам предвид да се избият тези питбули дето сега живеят, но да се спре внасянето и развъждането им на територията на страната. Не твърдя и че реализирането на идеята би променило драстично живота в България. Просто едно малко добро, което би спасило някой и друг човешки живот.

"В редица държави, като Германия, Франция, Великобритания, Италия, Португалия, Полша и други, кучета от така наречените бойни или опасни породи са забранени за отглеждане или това става със специален режим." Поредния смъртен случай...(https://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/pitbuli-razkysaha-sobstvenika-si-i-raniha-drug-myzh-6084952.)

И в преносния смисъл ако отглеждаш зверове, накрая може да те разкъсат...

Edited by Кон Сивобелев
Link to comment
Share on other sites

Цитат

И в преносния смисъл ако отглеждаш зверове, накрая може да те разкъсат...

Отглеждането или забраната , за отглеждане се основава на страха . Не че е лошо , или добро . Само предпоставя ограничения и ни вкарва в обикновения механичен земен живот . В момента се сещам за една поредица  книжки ,,Анастасия" .В която млада жена живее в руската тайга .Тя живее безпроблемно сред дивите животни . По край нея , животните могат да се сбият само поради ревност ,кой да е по близо до  любовта й .Анатасия живее с любов към всичко и около нея неразбория възниква само ако някой затули това излъчване . Ако някой попречи на друг да се грее на нейната любов .

Има един природен закон , който може да формулираме и така : Както човек въздейства на околната среда , така и тя въздейства/противодейства  върху му . Със същата сила и характер .

:) За това е нормална мисълта на гладния звяр , когато влизаш в клетката му да го галиш , че си вечерята . :)  . Или когато обучаваш звяра да се бие за храната или живота си .Не трябва да се чудиш че пробва на тебе . А това много повече се отнася за отношението м/у хората . Там го няма инстинктивния респект на животното спрямо човека .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Подобряване на условията за вегетарианско (и дори веганско) хранене на публични места в национален мащаб. Задължително поне по едно безмесно ястие да се предлага на всяко хранене в ученическите, студентските и работническите столови. За предпочитане без животински продукти в него с цел да е приемливо и за веганите. Или пък ако има 10 порции с пилешко, 10 порции с телешко и т.н., безмесните порции да са общо 10 като 5 да са с някакъв животински продукт, а други 5 - без.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
 • 1 year later...
Цитат
Цитат

 

Господи, Боже на Силите, в Името на Христа, чрез което Име Ти си благоволил да Те призоваваме, ние, Твоите чада, идем тази вечер и припадаме пред Твоите нозе.

Молбата ни, Господи, е да разбиеш и осуетиш замислите на всички тъмни сили на лукавия, които искат да съсипят и разорят духовно и политически българския народ, между който си ни изпратил.

Господи, молим Ти се, чуй и приеми молбата ни и повдигни душата на българския народ, за да не губи Твоето благословение.

Амин.

 

Господи, благослови и укрепи нашите души.

I. Молим се на Отца Нашего Небеснаго за прославлението и осветяването Името на Господа Бога Нашего на Земята между человеците и верующите, и избраните от Веригата на Господа на Славата – Спасител, Покровител, Който въздига и възкресява мъртвите и туря всичко в ред и порядък навсякъде. И да се благослови Името на Господа Исуса Христа, изявеното Слово Божие, и с Него всички, които Го любят.

II. Молим се на Отца Нашего Небеснаго за идването на Царството Божие на Земята между человеците и в сърцата на верующите и в душите на избраните. И да се тури в действие всяка Правда, всяка Доброта, всякаЛюбов, всяка Мъдрост и всяка Истина. И да се възцари Господ Бог наш, и да се изпълнят думите на Господа: „Отец е благоволил да ви даде Царство“.

И да се всели Духът на Господа Исуса Христа между нас и да се изпълни предвечното намерение на Отца Нашего на Светлините и на Светлите Духове, Комуто да бъде Слава и чест, и поклонение сега и всякога, през всичките векове.

III. Молим се на Отца Нашего Небеснаго за изпълнението Волята на Господа Бога Нашего на Земята, както е горе на Небето, между Светлите Ангелски Ликове. И да се въдвори Законът на Истината, Любовта и Правдата, за да бъдем всички в едно тяло и един Дух. И да се въдвори ред, съзвучие и хваление, да ни се даде знание да Го славим и да се радваме всички на Господа и Неговите дела. И да се всели Той в нашия живот и в делото на ръцете Си. Да даде живот и здраве, и дългоденствие на всички, които Нему уповават. Да ги избави от всички напасти на злото и лукавия. Да внесе мир в душите им. Да им даде изобилие на Своите благости. Да спомни Господ Бог наш Своите обещания. Да се смили над всички страдующи. Да благослови всички верующи, да укрепи Своите избрани, да им даде сила, знание и Мъдрост, и Любов – да побеждават заради Него и Неговото Свято Име. Да ни даде победа над всичките ни врагове, да победим докрай и да послужим на Господа с радост и веселие през всичките дни на нашия живот. Да ни озари с виделината на Своето Лице, да ни направи силни и крепки да творим добрата Му Воля, умни и незлобливи да ходим пред Него с пълнота. Да изцели всичките наши страдующи братя и сестри. Да благослови домовете им и децата им с тях наедно. Да благослови всичките им добри начинания на тялото, и душата, и духа.

И така да се въздигне Господ Бог в нас, както е горе на Небето.

Амин.

 

Цитат

 

Господи, Боже на Силите, в Името на Христа, чрез което Име Ти си благоволил да Те призоваваме, ние, Твоите чада, идем тази сутрин и припадаме пред Твоите нозе. Молбата ни, Господи, е да благословиш и опазиш българския народ, святата му верига, духовенството, управниците, министрите, земеделците, учителите, търговците, трудещите се в благороден труд, всички майки и бащи, които вършат Волята Ти, и всички добри хора, които работят за Твоето Царство на Земята. Да простреш десницата Си над тях и да ги помилваш.

Господи, възвиси Лицето Си над тях и дарувай им мир!

Благослови тоя народ в превъзмогване всички ухищрения на лукавия и всичките му тъмни сили.

Молим Ти се, благослови душата и духа на тоя народ, за да Те хвали и слави през всичките векове на бъдещето.

Амин.

 

 

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
 • Create New...