Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
  • Общо Съдържание

    801
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    16

Велина Василева last won the day on Юни 26 2023

Велина Василева had the most liked content!

4 Следващи

За Велина Василева

  • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

  • Website URL
    https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Последни Посещения

54294 посещения на профила

Велина Василева's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

  1.  

    Най-важният въпрос, който занимава учените хора в света, това е въпросът за Висшия Съзнателен Живот. Вие ще кажете, че този Живот се ражда от подкрепата на светлината, топлината, храната, облеклото и т.н. Живот, който се ражда от подкрепата на топлината не е живот. Това е известна енергия, която се нуждае от подкрепа. Животът сам ражда всички тия неща. Когато приемем Живота, той сам носи в себе си Светлината; той сам носи в себе си Топлината; той сам носи Храната; той сам носи своето Облекло. Животът е нещо мощно, когато го разберете. Хората не са разрешили истинския въпрос, за Живота; не са намерили още Живота.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Петър Дънов – Учителя: „Сега вие казвате: ами учените хора какво говорят за Живота? Учените хора ще ме извинят, но те не разбират, какво нещо е Животът, ще им кажа: заповядайте да възкресите този мъртъв! Как лекуват те болните хора? Какво знаят за болните? – Нищо не знаят. Болните днес и с лекари умират, и без лекари умират. Тогава защо ни са лекарите? И с учители хората умират, и без учители умират. И с учители хората крадат. И с учители злословят, и без учители злословят. И със свещеници крадат, и без свещеници крадат. И с държавници крадат, и без държавници крадат. Тогава де е заслугата на човечеството? Ще каже някой, че трябва да има ред и порядък в света. В какво седи редът и порядъкът? Че и най-лошите хора, като си направят съдружие, и те си турят ред и порядък. Та и мравките имат ред и порядък. И пчелите имат ред и порядък. Когато ви турят близо до един кошер, вие веднага избягвате. Защо? – Ред и порядък имат. Картечница имат те!

    Ще ми кажете: важният въпрос да разрешим ние, въпросът за Живота. Най-после вие казвате: човек умира и се свършва всичко. Съгласен съм, умират хората, но вие разрешили ли сте, какво нещо е смъртта? – Смъртта именно показва, че хората не са разрешили истинския въпрос, за живота, не са намерили още живота. Трябва да се определи, какво нещо е човекът. Казва се, че човекът е същество, което мисли. Не, той е нещо повече от това, което мисли. Следователно, Великото в света не може да се определи напълно.

    Най-важният въпрос, който занимава учените хора в света, това е въпросът за Висшия Съзнателен Живот. Вие ще кажете, че този Живот се ражда от подкрепата на светлината, топлината, храната, облеклото и т.н. Живот, който се ражда от подкрепата на топлината не е живот. Това е известна енергия, която се нуждае от подкрепа. Животът сам ражда всички тия неща. Когато приемем Живота, той сам носи в себе си Светлината; той сам носи в себе си Топлината; той сам носи Храната; той сам носи своето Облекло. Животът е нещо мощно, когато го разберете.“
     
     
×
×
  • Добави...