Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
 • Общо Съдържание

  801
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  15

Велина Василева last won the day on Май 5 2018

Велина Василева had the most liked content!

За Велина Василева

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

 • Website URL
  https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

 • Пол
  Не казвам

Последни Посещения

34710 посещения на профила

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

 1. Смисълът на живота е в вечното движение, а не в вечната борба. Казва се, че човек трябва да бъде духовен. Що е духът? Духът е закон на движение. Движението е израз на интелигентност. Интелигентността е израз на доброта. Човек не може да бъде интелигентен, ако духът му не е в движение. Степента на човешката интелигентност се определя напълно от бързината на движението на неговата мисъл. Колкото по-бързи са трептенията на мисълта, толкова по-умен е човек. Да ви кажа самата Истина, как седи: Не може хората да ви обичат, ако не ги обичате. Който пръв оценява Любовта, той е, който раздава Любовта. Който втори оценява Любовта, той приема Любовта. Следователно, в един и същ момент, не може да дадеш твоята Божествена Любов, от себе си, ако не може да възприемеш от другиго, ти не може да имаш Любов. Два момента са те, в характера на човека. Защото Бог е скрит и в добрите, и в лошите хора. Но да ви кажа сега: Бог е скрит в едно същество, наречено Мъж. Той си мисли, че е мъж. Бог е скрит в едно същество, което е наречено Жена. Мъжът е, който е излязъл от, областта на Мисълта. Жената е излязла из областта на Живота. Събрали се на едно място, за да бъдат МИСЪЛ и ЖИВОТ, в съдружие влезли и завзели мястото. Мъжът завзел ума, жената – сърцето. Карат се кой да има първото място. Питам сега: Как ще примирите, имате два крака, ако десният е пръв, в един момент, вторият момент как ще бъде? – Левият ще бъде пръв и десният втори, понеже движение трябва да има. Левият крак е жената, десният е мъжът, мъжът ще иде назад, жената – напред. Кой ще бъде пръв? – Мъжът ще бъде пръв, после жената ще бъде първа. Какво се разрешава в този въпрос? С десния крак ще мислиш, с левия крак ще чувствуваш. С десния крак, ти ще говориш разумно, с левия крак какво ще правиш? С левия крак, ти ще утешаваш бедните, страдущите, ще ги прегърнеш, ще ги целунеш, ще ги лекуваш. С дясната ръка се дава, с лявата се радва. С десния крак се туря ОБЩИЯ КАПИТАЛ, в ЕДНА БАНКА, с левия крак, този капитал се разпределя, кому какво трябва да се даде. Ако в тебе сърцето не е развито, капиталът, който имаш, няма да знаеш как да го раздадеш. Когато едно тяло постоянно изменя ОТНОШЕНИЕТО си, към другите тела, ние казваме, че то се движи. ДВИЖЕНИЕТО е нищо друго, освен РЕАЛИЗИРАНЕ НА МИСЪЛТА И НА ЖИВОТА, във всички живи същества. Мисъл, в която Любовта не действа, не е мисъл. И живот, който сега живеем – без Любов, е едно мъчение. 
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Петър Дънов – Учителя: „Какво означава думата „движение”? - Когато едно тяло постоянно изменя ОТНОШЕНИЕТО си към другите тела, ние казваме, че то се движи. - Коя е причината за движението на телата? - Силите, които действат върху тях. Едни сили действат в самото тяло - вътрешни сили, а други действат отвън - външни или механически. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 181).

  Дето има живот, там има и движение. (ПОСОКА НА ДВИЖЕНИЕ - 17).

  Животът е неприривно движение. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 250).

  Всички трябва да знаете, че няма покой в света. Всичко в света е вечно движение ... Човек по никой начин не може да спре това движение. (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 65).

  Изобщо, движения има навсякъде в Природата. (ПОСОКА НА ДВИЖЕНИЕ - 17).

  Само материята почива, само тя е неподвижна. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 88).

  Сама по себе си, материята е инертна, неподвижна. Там, дето се забелязва най-слабото движение, то е признак на живот. Животът дава подтик, импулс на материята да се движи ... Животът оформя материята ... и неподвижното, мързеливото, ленивата започва да еволюира. Дето има еволюция, там има движение. Дето има движение, там има и живот. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 87).

  Щом дойде животът, човек трябва да се радва, че работи, че се движи, защото движението е качество на живота. (БЪДЕЩЕТО ВЕРУЮ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО - 88).

  Който е слязъл на Земята, човек неизбежно трябва да се движи. Остане ли в покой, в бездействие, той влиза в областта на свещения мързел. Бездействието и мързелът водят към ръждясване, а ръждясването към разлагане ... Мнозина се страхуват от движението. Те мислят, че като се движат, ще страдат. Не е така! Като си движи и като страда, човек се усъвършенства. (ПЪТ КЪМ ЖИВОТА - 273).

  Правете често екскурзии по планините, да избегнете онази инертност, която води човека до мързел. (СВЕТОТО МЯСТО -120).

  Животът е движение. Следователно, нищо не оставяй в покой. Всичко около тебе трябва да се движи. Умът, сърцето, волята ти трябва да бъдат в движение. - Какво движение? - Разумно. Следователно, ако нещо те измъчва или ако си в тъмнина, знай, че си в застой. Ако само за момент мисълта ти престане да работи, ти ще се натъкнеш на голямо нещастие; ако само за момент сърцето и волята ти престанат да работят, пак те очаква нещастие. (КPACOTATA НА ДУШАТА - 126).

  Наистина, всичко е в движение: ръцете, краката, мислите, чувствата, постъпките, способностите - всичко се движи. (ВЕЛИКАТА РАЗУМНОСТ - 305).

  Ще се движиш, ще работиш, за да не атрофират органите ти. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА - 72).

  Хората се оплакват, че очите им отслабват и не виждат добре. Много естествено, те не работят с очите си, не правят достатъчно движения. Когато искат да видят нещо нагоре, надолу или на страни, те не движат очите си, а главата си, поради което малко кръв приижда към очите им и не се хранят добре. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 306).

  Земният живот на човека се изразява чрез движения. Всяка една мисъл, всяко едно чувство ще се изяви чрез какво и да е движение: или чрез движение на вашите уста, или чрез движение на вашите очи, на вашата дясна или лява ръка, на вашия десен или ляв крак, на веждите, на главата - вие ще заемете каква и да е поза. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - II г. 32 беседа - 4).

  На физическия свят по-голямо богатство от движението не съществува. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 13).

  Когато човек дигне единия си пръст нагоре и казва някому: Аз ти казвам! Ти трябва да ме слушаш! Това показва, че този човек започва с единицата, т. е. с 100,000,000 атоми, които се намират в този пръст. Като дигне и двата си пръста нагоре, той ангажира в работа 200,000,000 атоми. Като дигне и трите си пръста, той ангажира 300,000,000 атоми; като дигне четирите си пръста - 400,000,000 атоми. И най-после, като дигне петте си пръста, той впряга на работа 500,000,000 атоми и казва: Знаете ли какво мога да направя аз! Ако този човек не вярва в Бога и не изпълнява Неговата воля, той с дигането на двете си ръце може да направи 1,234,567,890 злини и глупости; ако вярва в Бога и изпълнява волята му, с дигането на двете си ръце, той може да направи 1,234,567,890 добрини. Дигнеш ли единия си пръст, ще кажеш: Аз който вярвам в Бога, мога да направя това и това. Дигнеш ли двата си пръста, ще кажеш: Аз, който съм свързан с Бога, не мога да изневеря на себе си. Дигнеш ли трите си пръста, ще кажеш: Аз, които вярвам в Бога, няма да изменя на себе си и идеите, които Бог е вложил в мене. Дигнеш ли четирите си пръста, ще кажеш: Аз, който вярвам в Бога, ще мисля и ще действам като Него. И най-после, като дигнеш петте си пръста, ще кажеш: Аз и всичко в мене, съвкупността на всички атоми в моя организъм, ще служим на Бога. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 83).

  Движението е нищо друго, освен реализиране на мисълта и на живота във всички живи същества. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 325).

  Коя е причината за съществуване на движенията? - Животът ... Следователно, дето се яви известно движение. там непременно има живот. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 325).

  Затова, който иска да не остава назад, не трябва да спира, а постоянно да се движи. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС - III г. - 1, 2 беседа - 29).

  Докато сте живи, вие неизбежно трябва да се движите. (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 99).

  Смисълът на живота е в вечното движение, а не в вечната борба. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 44).

  Не е лесно да се движиш в света. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 8).“

  От тук: http://petardanov.com/index.php/topic/30945-всичко-е-движение/#gsc.tab=0
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Беседата "Простите и сложни движение в природата / Прости и сложни движения" – е на адрес:
  http://beinsa.bg/beseda.php?id=487

   

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2255229594495906&set=a.2217495068269359&type=3&theater

  1. Велина Василева

   Велина Василева

   ~~~~~~~~~~~~~~~~~
   Сен Жермен: "Битката за нещо с някого, води до битка на вас, със самите себе си и в резултат, усещате болести и различни недъзи в телата си, заедно с преждевременното остаряване.

   Но ако отворите СЪЗНАНИЕТО си за обновление, то ИНФОРМАЦИЯТА за него – САМА ще ви НАМЕРИ."
    

×