Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мабус (Mabus)


Recommended Posts

Кой не знае Мабус, кой не е чувал за него? ;)

Всъщност, смешката свършва дотук. Сега нека да видим за какво става дума.

Mabus then will soon die, there will come

Of people and beasts a horrible rout:

Then suddenly one will see vengeance,

Hundred, hand, thirst, hunger when the comet will run

Мабус скоро ще умре, ще дойде

страшна погибел за хора и зверове:

Тогава внезапно някой ще търси отмъщение,

Сто, ръка, жажда, глад, когато кометата премине.

(Нострадмус, центурий II, квадрин 62)

Кой е тоя Мабус? Някои погрешно го смятат за третия антихрист и пробват множество анаграми, за да го разгадаят. В пророчеството със смъртта му е свързана и смъртта на много хора и животни, вероятно чрез някакво мощно оръжие. Други смятат, че това събитие може да отключи поредица от лоши събития, включително и Третата световна война.

Всъщност, има такъв човек с име Мабус (Mabus) и това е Рей Мейбъс (Ray Mabus) , днешният министър на флота на САЩ. И не само това, той е сочен за най-вероятният наследник на военният министър Робърт Гейтс, когато излезе в пенсия тази година [министерствата на армията, флота и ВВС са трите в състава на военното министерство, познато още като Министерство на отбраната (United States Department of Defence)]. :blink:

По-интересният въпрос обаче е следният: след като в Пентагона и ЦРУ има буквално армия от анализатори, експерти от всякакъв тип, включително и експерти по Нострадамус, защо човек с име Мабус (Мейбъс) се поставя на толкова важна длъжност и то в такова напечено време? :( Защо се дърпа дявола за опашката? То е все едно да се покаже някой министър по телевизията и да обяви, че от следващия месец всеки трябва да има баркод на челото или дясната си ръка. :ph34r:

Защо човекът се тика в устата на лъва, за да се изпълни пророчеството може би? А веднъж лъвът затвори ли челюсти, вече ще бъде много късно и целият свят може да се окаже в много неприятно положение.

Такива ми ти работи се случват по света, братя и сестри. В реално време и под носа ни някой има голямо желание да изпълни пророчествата на Нострадамус.

Редактирано от Канел
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Сега какво ти минава през ума? Че ще пробват да излъжат Съдбата, като вместо комета жертват човечеца Мабус?! Я Какви Мега Космични Хитреци!

Не ща да казвам истинското си име, защото като го напишеш в Гугъла, излизат едни ми ти резултати... Това е чиста проба съвпадение, обаче.

:P

Линк към коментар
Share on other sites

Куки, работата не е майтап!

Ако някой ти казва "ако пуснеш сешоара във ваната, ще те хване ток" ти трябва ли да го правиш?

Може и да е съвпадение, може и да не е. Във всеки случай е тъпо човек с име Мабус да е министър на САЩ. Знаем как стават войните - убият някоя клечка и всичко пламва. Това е елементарно.

Линк към коментар
Share on other sites

Най-много да искат да създадат масова психоза в световен мащаб,а последствията от такива психози не водят към нищо добро...но за масите,не за подбудителите на психозата - те винаги са печеливши.

Добре щеше да бъде да не се тълкуват пророчествата на Нострадамус,защото голяма част от хората вярват в тези тълкувания,които може въобще да не отговарят на това,което е искал да каже пророка.Ако трябваше да знаем какво ще се случи в бъдещето,посланията щяха да бъдат дадени ясно и точно.

Линк към коментар
Share on other sites

А-а, бре-е! Откакто помислиха истинското ми име за псевдоним, реших да го заменя с псевдоним.

Най-добре преди отмъщението да го прекръстят тоя Мабус, както и нашия космонавт Георги Какалов, по-известен като Георги Иванов.

Навремето баща ми ме наричаше Джек Лондон, защото като прегрее ютията, я потапях в банята в легенче с вода да не си изгоря дрешките /бях прочела това в една негова книга, но тогава ютиите не са били електрически, нали се сещаш?/.

Добре, по-сериозно:

ВМС секретарят Рей Мабус, бивш посланик в Саудитска Арабия, си е поставил за цел до 2020 г. възобновяемата енергия да представлява 50 процента от енергията, която флотът и морската пехота използват.

„Ние трябва да станем зелени и то не само заради идеята. Енергийната реформа и новото бъдеще на енергията не са въпрос на политика или лозунги”, казва той.

Пентагонът става зелен

Аз ако съм арабски шейх с петролни кладенци, ще се разсърдя!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Добре щеше да бъде да не се тълкуват пророчествата на Нострадамус,защото голяма част от хората вярват в тези тълкувания,

Именно! Затова е меко казано странно от Белия дом да слагат Мейбъс министър на флота, а сега пък и го тъкмят за още по-високата длъжност. <_<

Ще вземат да го гръмнат и после Обама ще се ядоса ("внезапно някой ще търси отмъщение") и ще има извинение за контраудар.

Куки, точно така - ще кажат "О, колко добър беше тоя човек, грижеше се и за околната среда, защо го убихте? Сега ще ви покажем ние!".

Линк към коментар
Share on other sites

Защо човекът се тика в устата на лъва, за да се изпълни пророчеството може би? А веднъж лъвът затвори ли челюсти, вече ще бъде много късно и целият свят може да се окаже в много неприятно положение.

Такива ми ти работи се случват по света, братя и сестри. В реално време и под носа ни някой има голямо желание да изпълни пророчествата на Нострадамус.

Елементарно драги ми Уотсън!

Този "някой" има "желание" да изпълни пророчествата, точно защото са пророчества. Ще рече, че пророчествата са направени върху събития, които са поставени като жалони ( важни знаци ... исторически пътепоказатели във Времето). Следователно са аксиоми и не подлежат на променяне. И който земен човек както е да се опитва да ги промени, няма да успее. Защото историческите пътепоказатели дори и да бъдат премахнати, целеуказаните събития ще се случат независимо от "указателната табелка" :hypocrite:

Елементарно Уотсън !

Линк към коментар
Share on other sites

Канел, ама ти сериозно ли или на шега я поставяш тази тема!? Защото съм меко казано изненадана от мнението ти, че научната общественост и Белият дом ще тръгнат да се занимават с Нострадамус! Мислиш ли, че на някого му пука какво е казал той в състояние на наркотичен делир, за да е интересен за времето си? Мислиш ли, че би трябвало и на нас да ни пука, след като досега няма нито едно прието насериозно научно и историческо доказателство, че нещо от така наречените му "пророчества" се е сбъднало.

Да, интерпретации и натамъняване - има колкото си щеш. Защото е много лесно със задна дата, когато нещо се случи по света - и хоп! да му намериш някакъв мистичен аналог, който уж бил предсказан. Нещата са аналогични и както при тълкуванията за Апокалипсиса и Антихриста в Откровението на Йоан - интерпретации има толкова, колкото и тълкувачи. Кой ли вече многократно не предсказа края на света през последния век - и нищо от това нито се сбъдна, нито ще се сбъдне.

Моля ви, слезте на Земята и не робувайте на глупави суеверия. Време е да влезем в Новото време и в Новата култура и да спрем да обръщаме внимание на атавистични символизми и суеверия! И в това отношение западният свят отдавна ни превъзхожда, нищо че уж ние сме били по-духовни от тях (което също е плод на нашето си въображение, а не на факти!).

Линк към коментар
Share on other sites

Хм, Чебурашка, тема хич не е майтап. Както и предсказанията на Нострадамус. Наполеон, Хистер (Хитлер), лондонския пожар през 1666 г., дьо Гол и т.н. - всичко това не може да се подмине с лека ръка.

Дори и от любезност би трябвало да държат човек с име Мабус далеч от всякакви важни постове, да не говорим за "военен министър". <_< Но не, напротив, те го бутат там.

Нали знаеш, че когато фактите говорят и боговете мълчат?

Въпросът е защо някой разиграва точно тая пиеса вместо да направи всичко възможно да я предотврати. :huh:

Линк към коментар
Share on other sites

Еееее, Канел, пак си намери нещо, за което да се нервиш :)

Теории за световна конспирация има много; не казвам и че всички са измислени и фалшиви, сигурно има и верни между тях. И какво от това?

В темата за нервността вече бях написала това:

Сещам се за една история - на един човек му предсказали, че на точно определена дата ще загине в автомобилна катастрофа; той, разбира се, на конкретната дата не само че не се качил на никакво превозно средство, ами дори решил цял ден да не излиза от къщи; следобед вече му доскучало, застанал до прозореца да погледа навън към улицата, да се поразсее и ... точно тогава един голям камион връхлетял върху къщата и разрушил точно тази стая, гледаща към улицата; човекът загинал.

Мисълта ми е, че може и да не е вярно това, за което говориш, а ако е вярно и е действително предопределено/заложено като събитие, то ще се случи, независимо кой какво прави по въпроса - дето и kuki ти обяснява, че може би едва ли нещо ще се случи, но ако е речено да се случи и да го прекръстят, и да пожертват (поне кариерата му) човечеца Mabus, то пак ще се случи.

Ако всички даваме най-доброто от себе си на света, без да се вторачваме особено в разни апокалиптични картини, ще е много по-полезно според мен; за всички и при всякакви обстоятелства :v: .

Пък каквото, такова. 60.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Диана, специално за Мабус не се нервя някак си. Може би защото съм си сложил главата в торбата, а може би заради друго. Така че ако скоро брат Канел не ви досажда с мненията си и не отговаря на лични, пийте една лимонада за помен. :v:

Предсказанията се правят като предупреждение, а не като план за изпълнение. Особено негативните. Нострадамус не е Господ. Затова вярвам, че можем да променим бъдещето, а не да барникаме там, където пише "Не пипай! Високо напрежение! Опасно за живота". :)

Линк към коментар
Share on other sites

Мда, съгласна съм. То и аз това казвам - да правим всички най-доброто, на което сме способни, за да допринесем за колкото можем по-хубаво бъдеще :thumbsup1:

Пък, знаеш ли, някои хора са електротехници ;) и може би знаят какво правят зад табелката "Опасно! Високо напрежение!".

Линк към коментар
Share on other sites

В края на краищата не мисля, че става въпрос за човек на име Мабус, а за природно бедствие от комета. Иначе от беглия поглед в нета видях различни /щури/ предположения кой е той: Саддам / sadam - огледално прилича на mabus/; или пък че мabus е съчетание от имената на ОбаМА и БУШ...

Наскоро четох тук в Портала, че всъщност трансформация ще има, но тя ще е постепенна и предимно в духовен план.

А че земята има нужда от чистене, то е ясно.

ПП. Плочата на ютията беше дебела и много внимателно я потапях само до половината, да не влезе вода вътре.

Канел, недей да казваш "Чао!" и не ме карай да пия лимонада за помен, че ще се разплача като вдовица!

:3d_119:

Редактирано от kuki
Линк към коментар
Share on other sites

А бе човека го е написал черно на бяло - Mabus! Защо търсите под вола теле?:3d_001:

Това тълкувание с кометата пък въобще не ми се струва правдоподобно, но както и да е, имаш право на мнение.

Ютията си е твоя каскада. Тук говорим за нещо коренно различно - ясно предупреждение с ясно име и ясни последствия (смърт за много хора и животни. Колко много, то е друг въпрос).

Редактирано от Канел
Линк към коментар
Share on other sites

Има и теории, че става въпрос за преминаване на комета. Преводът, който си дал, може да бъде оспорван. Може дори да се поспори по въпроса дали Мабус е Антихрист или е жертва на Антихрист. По-склонна съм да се съглася с идеята, че не си струва да си губим времето и нервите по тези въпроси, освен заради умствена гимнастика или за удоволствие да поспорим и да се пошегуваме. Каквото има да става, ще става. Дали нещата ще станат по един или друг начин, ако са писани, ти какво би могъл да промениш?:whistling:

Линк към коментар
Share on other sites

Куки, работата не е майтап!

Ако някой ти казва "ако пуснеш сешоара във ваната, ще те хване ток" ти трябва ли да го правиш?

Добро утро!

Снощи пропуснах да обясня примера с ютията, та сън не ме лови...

Както се досещате, дотам ме доведе въпроса със сешоара. Понеже имам особен характер и обичам да правя невъзможни неща, все ще намеря начин да пусна сешоара във ваната без да ме хване ток или пък ютията в легенче с вода. Изводът какъв е?

Когато правиш очевидна глупост, много внимавай да я направиш умно! :thumbsup:

Какво общо има това с темата ли? Я да помисля...

Висшето ръководство на Пентагона, което взема решения, всъщност се състои от Божии наместници на земята и изпълнява Божиите Планове...

Е-ех, че добре прозвуча!

Сега да не си помислите, че всичко, което пиша, го мисля?! Не-е! Или пък че мисля за всичко и после го пиша?! Пак не-е!

За да не стане твърде дълго, чакайки да се събудите, спирам дотук засега. И не сънувайте кошмари за Мабус.

Антихрист е дух и е на земята, вижте как сме се сработили с него...

Ако масовият мор е като излитане на пеперуда от пашкул, не съм против.

Линк към коментар
Share on other sites

Когато правиш очевидна глупост, много внимавай да я направиш умно! :thumbsup:

Убий се умно, а? :3d_101:

След като висшето ръководство на Пентагона и др. агенции играе по гайдата на Нострадамус, малко се съмнявам да изпълнява Божиите Планове. Или поне не плановете на Бога на Любовта.

Линк към коментар
Share on other sites

Какво знаем всъщност за този Мабус (американеца), за произхода и историята на фамилията му? Какво знаем за живота му, за кариерата му?

И защо Мабус се свързва с антихриста, след като в цитата от Нострадамус прочетох, че всъщност смъртта му ще предизвика определени събития?

Друго, което е: не мисля, че Нострадамус е споменавал конкретни имена. Има ли някакви други пророчества с конкретни имена? По-разумно е да предположим, че става въпрос за нещо символично и завоалирано.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Нострадамус е споменавам конкретни имена. Например дьо Гол, името написано както си е.

Три пъти един с име дьо Гол ще води (Франция)...

И да, Наполеон три пъти води французите.

Биографията на Мабус я има в Уикипедия.

Линк към коментар
Share on other sites

Е, какво искаш сега? Ето ти (натискаш десен бутон и го записваш някъде, после гледаш) едно от многото филмчета, които съществуват на тема Нострадамус.

Редактирано от Канел
Линк към коментар
Share on other sites

Изобщо не вярвам в Антихриста ,а обратното в Бог и Божествения план. Ако съществува антихрист ,значи той също е част от Божествения план. Мисля,че колкото по -малко се занимаваме с него ,толкова по- добре. Аксептирането на тъмната половина във всеки е важно ,за да има цялост. Другото ,в което съм убедена е ,че съществуват същества на мрака ,които се хранят с ниските човешки страсти и живеят в някаква паралелна реалност . Така както и много по- висши същества от човешката цивилизация. Но не вярвам в предсказанията за гибелта на човечеството,заради Антихриста,смятам ,че целта на съществуването ни е съвем друга и .че въпреки грешките си,ние повишаваме вибрациите си и се движим към Нов Духовен Ренесанс. Т.е. ние растем ,искаме или не .

Линк към коментар
Share on other sites

Темата е по-скоро за Мабус, не толкова за Антихриста. Последният е друга тема.

Действително, Нострадамус е от така наречените "gloom & doom" пророци. А всеки обича да чува хубави работи за бъдещето си, нали? ;)

Затова, повтарям, смятам че трябва да разбираме предсказанията му като предупреждения, а не като неизменни божествени инструкции. Дано го разберат повече хора и да натиснат Мабус и Белия дом да си седнат на задника, т.е. мирно и кротко човечеца да се оттегли в пенсия, а не да драпа още едно ниво в йерархията нагоре. Дори само от любезност би трябвало да го направят.

Линк към коментар
Share on other sites

Оказва се, че към нас се приближава една комета, C/2010 X1, наричана още „Еленин“ на името на своя откривател. Открита е на 10 декември миналата година и се очаква около 10 септември тази година да се приближи максимално до Слънцето на 0,48 AU (1 AU=разстоянието между Слънцето и Земята, приблизително 150 млн. км), а на 16 октомври - на 0,23 AU от Земята.

Какво по-подходящо време да се изпълни пророчеството като видят сметката на Мабус и започне активното „редуциране на човешката популация“? :unsure:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...