Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сънища със самолети


Recommended Posts

Здравейте, хора!

Най-напред искам да се извиня. Знам, че има поне 2 теми, които отговарят като заглавие на моята питанка и бих могъл да я задам в някоя от тях, но понеже наистина търся отговор, си позволих да отворя нова тема с цел повече хора да я видят.

През целия ми живот, най-често повтарящият се сън е свързан със самолет. Буквално, сънищата ми не са еднакви, действията се развиват на различни места, някои нормални, други странни, но крайният резултат в 95% от случаите е един и същ.

Самолет, най-често военен, но понякога селскостопански или пътнически, пада, разбивайки се в земята или сграда, скала... Винаги има умрели! Аз в 90% от случаите НЕ съм в самолета, а наблюдавам от земята. Понякога сцените са просто картина от много други, но друг път(около 60% от случаите) аз и други хора отиваме до останките да търсим оцелени, да помагаме и тн.

Какво значи този така често срещан знак в сънищата ми? Падащ, разбиващ се, избухващ самолет, а аз дори не съм в него, а наблюдавам всичко това...

За да помогна на тези, които ще помогнат на мен с мнения и тн, ще споделя няколко интересни факта от моя живот:

- Когато съм бил мъничко дете и майка ми ме е накарала да и нарисувам нещо, аз съм и нарисувал умрял гълъб със змия увита около единия му крак, която го е ухапала.

- Имам страх от високо, но просто да стоя на ръб/на края на скала или тн. Иначе когато летя със самолет се чувствам изключително приятно!

- Когато чуя звука от двигателите на самолет или хеликоптер, без значение нови или стари, винаги и до ден днешен отивам до прозореца или поглеждам нагоре, за да проследя полета му. Чувствам се много хубаво.

Ясно ми е, че е нещо свързано с минал живот, което има или ще има влияние и в сегашния ми, но не мога да открия пълния смисъл, затова и се допитвам до вас, надявайки се вашите мнения да ме подсетят нещо, което не съм знаел досега.

Линк към коментар
Share on other sites

Може да се приеме,че страха ти е свързан с преживяване от минал живот.Само регресивна хипноза може да ти помогне да стигнеш до истината.Като страх от летене го разбирам споделеното.Имах един период в моя живот, когато изпитвах ужас от НЛО.Да съм била на 12-13г., нямам и до сега реално обяснение. Преодолях го, човек надживява страховете си, израства духовно.Може да е свързано и при мен с минал живот.Страховете съпътствуваха живота ми от малка, вечно ми лееха куршум.После преодолявах себе си, имах информация , прозрения каква съм била в преден живот, защо се стичат обстоятелствата така. Такава попара съм си надробила, сега я сърбам в този живот. Не ми е леко на физическия свят, но духовното ме води.Така,че може би вечер, преди да си легнеш си отпусни съзнанието и си пожелай да стигнеш до истината, сама ще ти се разкрие.Проникновенията по време на сън са много силни. На мен ми се изясняват много неясноти така.

Линк към коментар
Share on other sites

От хомеопатична гледна точка конституционално вероятно принадлежиш към царството на птиците.

3d_030.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Както казах, страх от високото имам, но НЕ и страх от летене. А страха ми от високото се базира на това, че бих си умрял ако стоя на тънък и несигурен край на определена височина.

Колкото до минал живот, от всички знаци, които съм получавал през живота си, всички сънища и тн, мога да заявя, че на 80% съм сигурен, че през последния си живот съм бил военен и по-точно парашутист. Навярно съм умрял някъде в дълбините на океаните, от което е и втория ми страх - от дълбочини над 3 метра.

Това, което ми е е любопитното, защо и сега ме влече точно тази реализация - военен в парашутни войски. И е явно, че тези сънища със самолети значат и още нещо, което не мога да отгатна, а наистина бих желал.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако имаш нужда и потърсиш лечение с хомеопатия ,много вероятно е да получиш лекарство,направено от птица.

Това е чисто хипотетично,разбира се.Определя се след 2-часово интервю.

Линк към коментар
Share on other sites

...

В живота имаш ли чувството, че нещо друго извън теб ти пречи да постигнеш целите и желанията си? Чувстваш ли някаква несигурност в резултат на това?

Можеш да използваш самовнушение преди заспиване и да си внушиш да завършиш полета, въпреки всичко случващо се. В съня това е възможно, но просто трябва да го пожелаеш и да повярваш, че е по силите ти.

Линк към коментар
Share on other sites

...

В живота имаш ли чувството, че нещо друго извън теб ти пречи да постигнеш целите и желанията си? Чувстваш ли някаква несигурност в резултат на това?

Можеш да използваш самовнушение преди заспиване и да си внушиш да завършиш полета, въпреки всичко случващо се. В съня това е възможно, но просто трябва да го пожелаеш и да повярваш, че е по силите ти.

Да ти кажа, не се сещам да има нещо, което да ми пречи да постигна целите си. Може би има нещо, понякога съм объркан и се получава, че веднъж искам да постигна едно, а после съвсем друго, но като цяло не виждам нищо, което да ми пречи..

Интересно е, от колко много време се занимавам със самовнушение и тн, а не съм се сещал да си внуша и да помоля за завършване на полета, което би могло да ми даде нови насоки за размисъл. Мерси за идеята. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Имам подобна ситуация със сънищата, бях ти казала че преди сънувах но че вече не сънувам самолети,

но има едно нещо, което като тема постоянно се промъква, не често, но поне в месеца по веднъж.

Сънувам винаги че закъснявам за някакъв час или училище,

а ако въобще отида все се оказва че не съм послещавала един от предметите,

отивам там а дори не познавам учителя.

Колкото и смешно да звучи чувството е доста мъчително, на безизходица.

Обаче вчера имаше нещо различно. Учителката каза сега ще ви изпитвам, и зададе някакъв въпрос за Европейския съюз и аз направо взех думата

Казах и да спре да лъже децата, че ЕС вече си е изпял песента, че още от самото начало саа видели слабостите в идеята и концепцията, да спре да ни тормози с това научете еди какво си и т.н. Имах чувството че аз съм някъде в миналото, че знам повече от всички и

направо бях доста войнствена, сякаш ми беше писнало от всички тези мъчителни сънища,

накарах й се пред целия клас.

Един мой ученик от последния чин само ми стисна ръката, поздрави ме.:)

Събудих се с голяма усмивка, много се забавлявах предната нощ. Дано това да сложи край на кошмарите ми.

Мисля че научих едно основно нещо - ние можем да режисираме сънищата си

да казваме точно как да с еразвива действието.

И съвета на Станимир да завършиш полета е добър, направи го, чувствам че ще имаш промяна.

Линк към коментар
Share on other sites

ZMS, не се вторачвай в миналите животи. Каквото и да е станало тогава, то те е променило, създало е едно състояние, което ти си носиш тук и сега. Проблемът е това твое състояние, а не какво точно е довело до него. Вторачването в минали животи е оправдание да не се заеме човек с текущото си състояние :) А това е важното - текущото състояние, а не какво точно е довело до него и кога точно.

А постоянното сънуване на един и същи сън означава, че текущото състояние не се променя :)

Всеки сън трябва да се разглежда и от символична гледна точка. Подсъзнанието ни показва завоалирано това, което не искаме да видим и да признаем. Така ние виждаме самолета и падането му, но нещо ни пречи да видим значението на този самолет и това падане.

Всеки човек в живота си има съвкупност от брони: убежденията, че ако има това и прави онова, то ще се чувства добре и ще бъде признат от околните. Контето, например, ще се чувства добре и прието само, ако е облечено по последна мода. Облеклото е неговата броня, която защитава самочувствието му. Колкото повече такива неща има, които компенсират нуждата от външна защита на самочувствието, толкова по-голямо е вътрешното напрежение.

Самолетът е един символ на такава броня. Символ на поддържането на външни устои, за да се осигури вътрешното спокойствие. Сънищата с падане на самолета са най-вероятно страхът от загуба на външните устои, които носят сигурност. Страх от това да не падне бронята и да се наложи да живееш наистина със себе си, да се наложи да видиш какво наистина представляваш и да не се заблуждаваш, че ти си някакви външни характеристики или отношението на хората към теб.

Има един мит, че същността на човек се определя от начина, по който хората се отнасят с него. Този мит лесно може да бъде сразен, толкова лесно, колкото е лесно да падне един самолет.

Падането на самолета осначава, че за теб да се откажеш от изградения за себе си имидж е равносилно на пропадане. А всъщност пропадането е това, което ни освобождава и ни помага да намерим себе си.

Военният самолет показва точно, че най-вероятно се носи някаква униформа. Умрелите, че имаш страх, че като свалиш униформата, то ще навредиш на околните хора. Че ако свалиш униформата майка ти няма да е доволна, или баща ти, или друг близък. Има някой майки, които казват например "Ако не влезеш висше, ще умра, ще ме умориш и т.н."

Възможно е наличието на подобен конфликт, който още не си позволяваш да осъзнаеш. Тези конфликти свързани с роднини са налични през целия живот, защото взаимодействието с роднините започва още като човек е малко дете и продължава цял живот, защото дори и мъртви, човек носи роднините в душата си.

И както казах, важно е сегашното ти състояние, защото дори вече да я няма причината за конфлика, ти носиш конфликта в душата си.

Конфликт между естественото желание на човек да наистина да полети и бронята, която му пречи да направи това и страха от пропадане.

Всъщност в твоя сън полетът завършва: има падане, има умрели. Просто трябва да разбереш, че това е нормално. Това е в реда на нещата. Пропадането е необходимо, за да намериш себе си. Внушено ти е, че това е пропадане, а то всъщност е възлизане.

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

БожидарЗим, благодаря ти! Точно в такъв момент се намирам сега, макар че самият сън е от години.

Точно днес свалих тази броня и реших да дам "крачка назад", за да мога да полетя по нова дестинация :)

Линк към коментар
Share on other sites

Сънищата са пътуванията на душата в астрала.Не знам как би ти се отразило ZMS, да летиш със самолет, да скочиш със парашут или да изпиташ страха си в действителност.Един, два, три пъти докато разума вземе връх над страха или емоцията.Това е добро предизвикателство за духа, събуждане на смелостта, волята.

Няма невъзможни неща за преодоляване, нека ти звучи казаното като подкрепа, желание да се събуди в теб съзидателното, да преосмислиш всичко и да си помогнеш.Всеки е минавал по трудни пътища, да открие себе си, много е хубав такъв път.Уверявам те.В това е смисъла на човешката ни еволюция.Да прегърнем страховете си, да съзидаваме, да сме с отворено съзнание и отговорни към собственото си духовно израстване.Може преодоляването на конкретно препятствие да отвори врати за нещо по хубаво в живота ти.Да минеш по моста на неизвестното може да разкрие нови хоризонти пред теб.

Не се отказвай да вървиш смело по пътя си.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...