Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Преместване във времето. Как?


Guest Системен
 Share

Recommended Posts

Guest Системен

Здравейте,

Направих ужасни грешки в живота и съм готов на всичко с цел да се върна назад и да поправя миналото си. Просто не искам да живея с това лошо минало което ми тежи, ама ужасно много ми тежи през последните няколко месеца. Чувствам се гадно, толкова гадно че не можете да си го представите. Питах разни врачки дали е възможно да се върна назад във времето и да поправя всичко, а те ми казват че е трудно да се направи. Преди няколко дни бях готов да ходя в Тибет с цел да постигна просветление и по лесно да поправя всичко, но ме мързи да седя под дърво над 10 години...

В интерент има доста материали с научни факти че е възможно да се върнеш назад във времето или да се телепортираш някъде другаде на планетата.

Не е ясно как, но е безспорно, че още в древните индийски веди човекът е наречен „най-мощната енергийна машина на Земята”. Днес, няколко хилядолетия по-късно, съвременната наука признава, че силата на мисълта и чувствата е безпределна, че взаимодействията между физическото и фините тела определят житейския път на всеки от нас – от тях зависи балансът между енерго-информационните полета, излъчвани и от хората, и от света, в който живеем.

Зеланд доста е писал по това и ето нещо от него - Известни са само факти, когато човек е преминал през някакъв тунел на пространство времето и се е оказал в друга точка на нашата планета или е пропаднал във времева дупка.Например старица от наше руско село е отишла в гората и внезапно се е оказала в един щат на Америка. Станало е преместване в пространството. В дсруг случай човек е преминал по мост и е изчезнал за няколко денонощия в наше време, а сетне се е върнал в същата точка, без да разбира какво и как е станало. Това е преместване във времето.

Питах близки хора които имат опит в квантовата физика и езотериката и всички ми казват че е възможно да се върнеш назад, но напред не можело. А и аз самият мисля така, но има рискове разбира се.Хакерите на сънища го могат това нещо, но никъде не пише как го правят. Вие какво мислите?

Link to comment
Share on other sites

1) Не можеш да избегнеш последствията от това, което вече си извършил. Можеш да предприемеш нови действия, чиито следствия да се прибавят към предходните и така да ги трансформират;

2) Нищо в миналото не може да бъде изменено.

Колкото по-бързо и по-ясно осъзнаеш тези два принципа, толкова по-бързо ще поправиш грешките си.

Edited by Станимир
Link to comment
Share on other sites

Guest Системен

1. Това и правя в момента, опитвам се да си науча уроците.

2. нищо не може да бъде изменено, но на друга линия е възможно да се измини миналото.

Зеланд го е казал много добре.

Ако разглеждаме пътя, преминат от материалната реализация в пространството на варианти като превъртяна филмова лента, не можете да се върнете на кадрите, които вече сте „преминали”, защото ще се нарушат причинно-следствените връзки. Но да се попадне в миналото на друга, непрожектирана филмова лента, теоретично е възможно. Как да се направи практически - не зная. А що се отнася до бъдещето, вие можете да материализирате един или друг негов вариант с помощта на визуализацията. За други пътешествия във времето не виждам смисъл да се фантазира.

Edited by Системен
Link to comment
Share on other sites

Паданията имат смисъл, само когато човек се научи да се изправя .

като си допуснал грешки, просто стани по-добър ,по- съвършен ,

изглежда просто ,

....но не винаги е толкова лесно.

...подразбира полагането на известно количество труд и усилия.

смисълът на пътеките и уроците и със знак минус и със знак плюс.

е да ставаме все по- съвършени, и да не падаш следващия път при подобни положения.

да допуснем, че успееш да се върнеш в миналото ,и замажеш положението ,

каква ти е гаранцията , че в утрешното "утре "ще успееш да преминеш урокът ,ако не си усвоил поуката.

и едно въпросче към теб-

кой е Вадим Зеланд /и защо си крие лицето, това вече ме впечатлява/ ,

освен че успешно цитира много древни източници

и хора докоснали съвършенство,

той какво е приложил или прилага ,от това на което учи ,или изповядва , какво е постигнал той .

Edited by val68z
Link to comment
Share on other sites

Зеланд го е казал много добре.

Ако разглеждаме пътя, преминат от материалната реализация в пространството на варианти като превъртяна филмова лента, не можете да се върнете на кадрите, които вече сте „преминали”, защото ще се нарушат причинно-следствените връзки. Но да се попадне в миналото на друга, непрожектирана филмова лента, теоретично е възможно. Как да се направи практически - не зная.

Няма друга лента. Действителността е само една.

Edited by Станимир
Link to comment
Share on other sites

Guest Системен

и едно въпросче към теб-

кой е Вадим Зеланд /и защо си крие лицето, това вече ме впечатлява/ ,

освен че успешно цитира много древни източници

и хора докоснали съвършенство,

той какво е приложил или прилага ,от това на което учи ,или изповядва , какво е постигнал той .

Вадим Зеланд е вторият най-гениален ум след Айнщайн.Долния клип е леко пародия, но пак става за гледане. Зеланд твърди че е с очила защото не иска хората постоянно като го видят и да му задават въпроси, не е много отворен към хората. Зеланд е първият човек имащ контакт с извънземни наричащи себе си надзиратели. :3d_167:

разбира се трябва и руски малко....

Няма друга лента. Действителността е само една.

Не си много прав! Зеланд пак дава добро обяснение...

Многостранността на нашия свят е най-важното му фундаментално качество. А всяка теория е просто един аспект от проявата на тази реалност. Така че какъвто и светоглед да изберем, изборът ни ще се реализира.

Зеланд разглежда света като съществуващ в две форми – физическата реалност, която можем да докоснем, и метафизичното Пространство на варианти - информационно поле, което съдържа всички варианти на това, което е било, е, и ще бъде.

ПС. И в Кибалион се споменава че е възможно да се пътува във времето, но не пише как...

И Смъртта не е истинска, дори в Относителен смисъл - тя е само едно Раждане за нов живот - и Вие ще продължавате и продължавате към по-висши и още по-висши нива в продължение на безброй еони от време. Светът е вашият дом и вие ще изследвате и най-отдалечените му кътчета преди края на Времето. Вие живеете в Безкрайния ум на ЦЯЛОТО и вашите способности и възможности са безкрайни както във времето, така и в пространството. И в края на Великия цикъл на еоните, когато ЦЯЛОТО ще изтегли обратно в себе си всички свои творения, вие ще отидете с радост, защото тогава ще сте в състояние да познавате Цялата истина на това, да бъдеш Едно с ЦЯЛОТО. Такова е посланието на Просветлените - онези, които са много по-напред от нас по Пътя.

Edited by Системен
Link to comment
Share on other sites

Нищо за пътуване във времето не пише в кибалион. Търсиш решения там където ги няма. Само излишно усложняваш нещата. Не ти трябва да пътуваш във времето за да решиш един проблем (без значение за какъв проблем става дума). Изискват се съвсем прости неща: осъзнаване на грешката и нейното неповтаряне. Един грешен модел на действие, поведение и мислене се поправя с правилен модел на действие, поведение или мислене. Няма нищо по-очевидно. Другото е бягство от действителността. Иначе и хиляда пъти да се върнеш в миналото, то със сигурност ще повториш още хиляда пъти същите грешки. Всичко което трябва да поправиш е в себе си. Няма нужда да поправяш последствията във външния свят. Те ще отминат. Важното е да не пораждаш нови негативни последствия. В каквато и реалност да отидеш, те ще те преследват. Значи какво реално желаеш: допуснал си някакви грешки тук, в този си живот и искаш да избягаш от тях, някой друг да ти оправя последствията, а ти да отидеш в друга реалност, където да продължиш на чисто и където естествено отново ще допуснеш купища грешки. След това може би ще поискаш да смениш реалността отново и отново... Е как очакваш, че това ще бъде позволено? Само изживявайки докрай последствията от грешките си, можеш да се научиш на отговорност и да не ги допускаш повече. Първо трябва да придобиеш определена чистота и качества, които гарантират, че ти няма да допускаш определени грешки и едва след това може да получиш достъп до голяма част от сферите на съществуване. Няма как да разчиташ, че е възможно да се движиш свободно между световете, при положение, че желаейки да избягаш от грешките си тук на земята, ти единствено показваш неспособността си да се справиш с тях. Посрещни проблемите си тук и сега. Може и да не ги решиш така, както ти се иска, но това всъщност не е важно. Важното е желанието да ги решиш и положените усилия. Резултатът може и да не дойде веднага, но задължително ще дойде. За да можеш да владееш външния свят е необходимо перфектно да владееш себе си. А това става тук и сега, и най-вече в най-неблагоприятните условия.

Link to comment
Share on other sites

Guest Системен

Станимир, в книгата Кибалион се спомева че нашите възможности и способности са безкрайни във времето което за мен чисто своего рода пътуване във времето по един или друг начин. Няма значение за реалността, ние рано или късно сърбаме попарата материализирана от пространство на варианти. Аз бая грешки направих досега, сега съм млад, а всичко ми тежи много.

Теорията за относителността на лудия Айнщайн доказа, че времето е относително и то тече по различен начин за всеки и в зависимост от това, което преживява. През 40-те години на миналия век Никола Тесла с помощта на силни електромагнитни полета демонстрира такива манипулации с времето и пространството, че цял кораб от военноморските сили на САЩ изчезва във времева дупка. Оцелелите от онези, които участвали в този експеримент, по непонятен начин се материализират на друго място и в друго време, изпитвайки силно психическо сътресение.

Ако се опитаме да пътуваме във времето дали ще бъдем сглобени в миналата реалност атом по атом или ще има разлика в плътността на материята??? При връщане назад във времето винаги се създава нова реалност в полето на пространство- времето.т.е слой на света. :3d_047: :3d_047: :3d_047: :3d_047:

Edited by Системен
Link to comment
Share on other sites

Наблюдавай едно бебе как се учи да ходи, от този принцип почни.

Не може да почнем пътуването си от средата на пътя :)

П.П.: А за да поправиш донякъде някои минали грешки(ако въобще са такива), мисля че ще ти е полезно това: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=12801

Edited by ivail
Link to comment
Share on other sites

Guest Системен

Ми ето това е най-хубаво.... :mellow:

14. Защото, ако простите на човеците съгрешенията им, и вам ще прости Небесният ви Отец;

15. ако ли не простите на човеците съгрешенията им, и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви. „

663738_orig.jpg

“Нашите индивидуални мисли създават прототип в универсалния ум на намерението. Вие и силата на намерението ви не сте отделни. Затова, когато формирате в себе си мисъл, съизмерима с Духа, вие формирате духовен прототип, който ви свързва с намерението и задвижва осъществяването на желанията ви. Каквото и да желаете да постигнете, то е реален факт, вече съществуващ в Духа. Изхвърлете от ума си всички мисли за условия, ограничения и за възможността да не се осъществи. Ако желанието остане необезпокоявано едновременно в ума ви и в ума на намерението, то ще се превърне в реалност във физическия свят.”

Edited by Системен
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Чувал съм една теория, която обяснява невъзможността да се пътува във времето.Според нея, ако можеше хората да пътуват във времето, ние щяхме да се срещаме с пътешественици във времето. И, понеже не срещаме такива хора, явно и в бъдещето не могат да изобретят машина на времето. Или пътешествениците във времето (ако изобщо има технология, която да позволява такова пътуване!) твърде добре се крият от нас.

Аз не съм физик, а и в училище физиката не беше "моят" учебен предмет.

Все пак, тия неща е хубаво да ни ги обясни някой физик.

Ще ми се пътуването във времето да бъде изобретено докато съм жив. Да мога да се върна в миналото и да си правя разни исторически изследвания. Разбира се - без да се опитвам кардинално да променям историческите събития. Е, ако ме приемат за божество, няма да се сърдя.

Като ученик четох един разказ за туризъм във времето. Една група пътува в миналото - в праисторията. Един от екскурзиантите обаче убива комар или муха - което ще измени бъдещето и екскурзоводът го застрелва. Нататък не помня какво ставаше. Може и така да завършваше разказът.

Edited by ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Направих някои ужасни грешки в живота и съм готов на всичко с цел да се върна назад и да поправя миналото си. Просто не искам да живея с това лошо минало, което ми тежи, ама ужасно много ми тежи...

Питах близки хора които имат опит в квантовата физика и езотериката и всички ми казват че е възможно да се върнеш назад, но напред не можело. А и аз самият мисля така, но има рискове разбира се.Хакерите на сънища го могат това нещо, но никъде не пише как го правят. Вие какво мислите?

Чувал съм, че по време на регресия (връщане в миналите животи чрез хипноза) този, който провежда регресията, би могъл да те прати в бъдещето - да видиш кои вестници са на сергията, кои политици са на власт или - в миналото, да поправиш някоя грешка, да разговаряш с някой свой роднина или приятел (който е жив или пък - мъртъв), да видиш кое как е било в определен век или в определена година или дори - да попиташ нещо хан Аспарух, примерно.

Link to comment
Share on other sites

Guest Системен

Мисля че пътуването във времето след време ще стане реалност.

Според мен е възможно човек да се върне назад във времето, но никъде не пише как става. А нещата с машините на времето са пълни глупости. С машина на времето едва ли ще стане. Я си представете ако машината на времето заседне във времевата дупка и постепенно погълне околния време- пространствен континиум или пък се получи нещо друго. Може дори и хората вътре да се изпържат от енергията на машината. ЕДинствения случай за пътуване във времето който ми е известнен е филаделфия с Никола Тесла., но това е друго.

От друга страна не зная какво влияние върху психиката ще има такова пътуване.

Сега се зачетох в книгата Напред в миналото на популярния квантов физик Вадим Зеланд, дето е втори след Айнщайн. В книгите му се говори за тайнствения свят на някаква сила която може да манипулира време, пространство и материя. В индийските веди тази сила се нарича външно намерение. Именно чрез достъпа си до тази сила древните са потопили Атлантида, направили са гафа с Бермудския триъгълник и т.н. Нека все пак да спомена че и в бермудите се случват аномалий във време-пространството .

Eто схема на време-пространството в нашата реалност

4781391j.gif

Edited by Системен
Link to comment
Share on other sites

А чрез регресия пробвал ли си? В този форум има потребители, които практикуват регресията.

Например - http://www.beinsadou...p?showuser=7241

Може да се свържеш с такива специалисти и да тестваш метода.

Edited by ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Ще ми се пътуването във времето да бъде изобретено докато съм жив. Да мога да се върна в миналото и да си правя разни исторически изследвания. Разбира се - без да се опитвам кардинално да променям историческите събития.

Защо ти е да се връщаш във времето (не че е възможно)? Но пък миналото може да бъде наблюдавано до най-малките подробности, затова че историческите изследвания пак ще можеш да си ги правиш. Остава само да чакаш да бъдат изобретени подходящите уреди, което сигурно в един момент ще се случи или да развиеш примерно психометрия.

Link to comment
Share on other sites

Guest Христо

Преди години ми се е искало да се върна в миналото, за да се опитам да попреча на Фердинанд да даде заповедта от 16 юни 1913г., с която българската армия е започнала настъпление срещу съюзниците ни разбойници, което е било и началото на пагубната за България междусъюзническа война и по този начин да няма ден на престъпното безумие и първа национална катастрофа (та дори и втора да няма). Представял съм си как му обяснявам, че идвам от бъдещето, как му казвам какво би станало ако издаде тази заповед...

Но пък миналото може да бъде наблюдавано до най-малките подробности, затова че историческите изследвания пак ще можеш да си ги правиш.
Е, той ако може го наблюдава с най - малките детайли, за какви изследвания може да се говори, какво ще изследва - той всичко директно ще си вижда.:)

Направих някои ужасни грешки в живота и съм готов на всичко с цел да се върна назад и да поправя миналото си. Просто не искам да живея с това лошо минало, което ми тежи, ама ужасно много ми тежи...
Как точно да се върнеш ? В смисъл да се върнеш в миналото и да бъдеш на възрастта на която си бил, но да имаш съзнание за това дето си преживял по - нататък във времето (да имаш спомени от преди връщането си в миналото) или да се върнеш и да съществуваш в два варианта - един от миналото и един от бъдещето, който вариант от бъдещето да съветва твоето минало аз ? Сигурно визираш първия вариант.

Относно връщане в миналото поради лични причини - ако се връщам, предпочитам да се върна така, че да съществувам едновременно с моето аз от миналото и ако то ме види - да успея да му обясня за какво иде реч и да не стана причина да полудее. Може и да съм невидим за хората от миналото, но същевременно да мога да влияя на събитията. Може и да хвърля бой на някой... :D Или пък да внушавам на себе си как да действам. Но предпочитам да се науча да не завися от външните събития и от миналото, отколкото да се връщам, за да го променям.

Edited by Христо
Link to comment
Share on other sites

Ами друго е да си побъбря с любимите си исторически личности, да прочетa някои книги и някои ръкописи, унищожени от времето или от хората (нашественици и завоеватели, примерно), да видя къде е заровено някое съкровище, което да открия, в своето време... - твърде нетрадиционни изследователски методи. Такива мисли ме терзаеха като ученик.

Да, за съжаление на този етап няма уреди или методи за връщане в миналото. Както казах, чувал съм, че регресията, махалото (радиестезия ли се наричаше това?) и хороскопа на дадено историческо събитие или на дадена историческа личност можели да помогнат за доближаването до истината за миналото. Звучи като фантастика. Но знае ли човек...

Edited by ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Guest Системен

Да, за съжаление на този етап няма уреди или методи за връщане в миналото. Както казах, чувал съм, че регресията, махалото (радиестезия ли се наричаше това?) и хороскопа на дадено историческо събитие или на дадена историческа личност можели да помогнат за доближаването до истината за миналото. Звучи като фантастика. Но знае ли човек...

А какво стана с машината на времето. Кога ще е готова и колко хора ще могат да се поберат вътре и до коя година в човешката история може да се пътува?

Link to comment
Share on other sites

Ами, не знам кога ще бъде изобретена и кога - изработена.

В научната фантастика в миналото чрез машина на времето се стига чак до праисторията, но не съм чел да може да се стигне до Големия Взрив (което не означава, че не би могло; все пак, иде реч за фантастика, нали...)

За пътуването в бъдещето нямам предтстава. Не съм чел футурологични предсказания на тази тематика.

Относно това колко души се побират в машината - един единствен, няколко (например - група изследователи), както - и повече (някакво войсково подразделение - взвод, примерно, или туристическа група). Зависи от капацитета на машината.

Edited by ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

Guest Системен

Ефектите във филма не са много добри.Някак си не са го направили както трябва, но самата машина на времето е супер.

Edited by Системен
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...