Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Дайте съвет моля Ви!


Recommended Posts

Здравейте!Моят проблем за който искам да споделя е много деликатен.Омъжена съм от 4 години за мъж,който е осиновен още като бебе.Неговите осиновители са го осиновили когато е бил новороден.След три години им се ражда момиче и така моят съпруг има сестра.Мъжът ми е на 36 години и още незнае,че е осиновен.Преди да се омъжа за него,знам можеби от  10 години,че е осиновен.Баща му е алкохолик и те постоянно се карат,дори понякога си посягат на бой....много пъти ми идва да му кажа да не се държи така,защото са го отгледали от едно парче месо,но нямам смелост....той е страхотен мъж,любящ баща на 2г.и 6м. дъщеричка.Много му е болно,че родителите му правят разлика между него и сестра му.Като Ви казвам разлика огромна материална.Той постоянно ме пита,защо така правят разлика,защо сестра му непрекъснато злобее,когато майка му ни помогне,аз само малча и незнам какво да кажа.Много го обичам и нейскам да страда.Зет му постоянно го комлексирва обижда го,че за нищо нестава,дори един път на един празник зет му и сестра му се скараха и той каза,пред цялата рода,че не му пука става и си заминава,има си дом и родители не е осиновен,на свекър ми му стана много тежко и стана от масата.А моят мъж нищо незацепва.Никой дори непредполага,че аз знам.Те дори постоянно ми казват как дъщеря ми преличала на свекърва ми.Моят баща знае,че мъжът ми е осиновен,но незнае,че аз знам,брат ми ми го каза.Виж те,няма какво повече да натоварвам никого с мойте проблеми,искам да ми дадете съвет редно ли е да кажа на мъжът ми,че е осиновен или не?Който иска да ми пише на емайл aneli1981@abv.bg Благодаря предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Позволявам си да отговоря, тъй като въпросът не е за психично заболяване, а от обш характер.

 

Според мен това е работа на осиновителите. Най-разумно е да не фиксираш вниманието си върху тази тема. Хората си намират за какво да се карат, ако не е това, друго щеше да е. Съпругът ти е на възраст, когато семейните взаимоотношения далеч не са толкова съществени. Има много други контакти - професионални и приятелски. Има в чии очи да се оглежда , за да се хареса като личност. Особено в твоите, Анели.

Линк към коментар
Share on other sites

Той постоянно ме пита,защо така правят разлика,защо сестра му непрекъснато злобее,когато майка му ни помогне,аз само малча и незнам какво да кажа

Аз бих казала най-накрая,.... ако някой така постоянно ме питаше...защо?

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря много за съвета Креми!А да попитам не е ли редно,да се запознае с биологичните си сестри или братя?Той е бил третото дете на учителка и инженер,оставили са го защото са били бедни,така знам.Ами ние живеем в един и същи град.Много ме притеснява мисълта един ден за дъщеря ми.....кръвосмешение и т.н.За това какво ще кажете?Аз по принцип нейскам,щом досега не са го потърси ли,но много ме е страх от гореспоменатото.Живеехме в чужбина преди да родя и нейсках поради тази причина да се прибираме,но мъжът ми много настоя.Незнам,знам само,че Господ си знае работата,но също знам,че незнам как ще живея за напред с тази тайна.Всички наши приятели знаят,а той не.Той дори като гледа такива предавания и много ги опреква родителите.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Анели, положението ти е деликатно и когато те прочетох в началото не исках да взема отношение. След този пост, обаче се поставих на мястото на мъжа ти. Как бих се почувствала един ден, когато все пак разбера истината и това, че абсолютно всички, включително и всички мои приятели знаят и никой не ми е казал. 

Не мисля, че ти си човека, който трябва да говори с него по този въпрос, но е добре да споделиш с неговите родители и заедно да вземете решение как да се случи това. След като те толкова години не са успели да го направят са неспособни по някаква причина, може би твоята подкрепа ще им даде смелост. 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Ви много Диди за това,че ме разбирате!Темата е наистина много деликатна.Мъжът ми е много чуствителен и аз разбирам по някога родителите му защо не са му казали,но вече е доста голям и мисля,че сега когато има своето семейство ще го приеме по добре.Аз нямам смелостта да кажа на родителите му.Незнам много ми е трудно!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...