Jump to content
Порталът към съзнателен живот

,,Китайска кашлица"


Recommended Posts

Случващото се през последните години ,  забързваща природна промяна . Можем да изразим с думите :  Природата се пробужда и сякаш подканва човечеството да я последва .

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/ucheni-covid-19-e-samo-nachaloto-6108848

Link to comment
Share on other sites

Ето и друг анализ, на български автор, в който има доста по-обективно представена информация и посочвани недостатъци на обществената система

 Корона вирус размишления 

Edited by kipenzov
Link to comment
Share on other sites

Авторитетен италиански лекар твърди, че жертвите от "пандемията" в Италия са 20(двадесет) човека до този момент. Изолацията, маските влошават здравето на населението, подложено на такива ограничения, а ваксинацията срещу вируси е безумие от медицинска гледна точка. След подобна ваксинация на елитна войскова част, резултатът е увеличение на заболяванията с над 30 процента. Къде е Истината ? Трябва да се осветлиш сам от себе си.

 

https://www.youtube.com/watch?v=l1kMW4wh0Dc&feature=youtu.be

Link to comment
Share on other sites

Александър, уважавам желанието ти   да започнем наистина да мислим с главите си какво се случва с нас и с планетата на която живеем. Обаче много ми се иска да спрем да четем новини за потънали параходи.Това нищо не допринася. Не е ли по- право да знаем колко нови параходи са построени ?  Земята е един голям параход, който пътува към своето пристанище. Целта на екипажа и пътниците е параходът, макар и позакърпен да бъде добутан до пристанището навреме. Там ги очаква нов голям параход, с който ще отплуват към друго пристанище. Нищо не загива. Има трансформация.

Link to comment
Share on other sites

преди 14 часа, royalrife каза:

Александър, уважавам желанието ти   да започнем наистина да мислим с главите си какво се случва с нас и с планетата на която живеем. Обаче много ми се иска да спрем да четем новини за потънали параходи.Това нищо не допринася. Не е ли по- право да знаем колко нови параходи са построени ?  Земята е един голям параход, който пътува към своето пристанище. Целта на екипажа и пътниците е параходът, макар и позакърпен да бъде добутан до пристанището навреме. Там ги очаква нов голям параход, с който ще отплуват към друго пристанище. Нищо не загива. Има трансформация.

Пускам тук някои неща които смятам че ще са полезни . Визирам главно онези които не са регистрирани и само са любопитни . За това са толкова различни клипчетата . А тези които са регистрирани с удоволствие бих чул . Така че благодаря за вниманието ..

Май не си гледал клипа :) . Това не е новина .Това е един рефрен повтарян от мнозина И е интересен начина на изговарянето му . Тука един физик , избягвайки да говори за Бог , за религии , изразява същите виждания  , като  мнозина религиозни .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

От всичко което гледам по медиите . От различните статистики и обосновани медицинсконаучни мнения , от решенията на щаба и министерството и тяхното практическо прилагане . Започвам да се чудя , защо не си го признаем . Толкова ли сме свикнали с лицемерието и увъртанията . Защо не си признаем , че вярното и единствено недискутирано решение е : Бог да ни е на помощ .Може би ако се помисли и в тази насока , ще видим , до сега невидимата светлина в тунела .

 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Цитат от интервю на Сергей Лазарев .

Цитат

Какъв може да бъде той в случая с епидемията от коронавирус
Аз мога да направя предположение, което се базира на моите изследвания. Запитах се - вируса мутира, той се е чувствал много добре, разпоространявал се е, бил е приспособен към определени животни и изведнъж мутира и става опасен за човека. Нека се запитаме: защо е мутирал и къде може да мутира? Тъй като на пръв поглед не може да се намери причина в животните или в околната среда, поради която той да мутира така бързо, е много по-лесно да се предположи, че е създаден изкуствено в лаборатория. Нека се опитаме да приемем, че причината за мутацията е природна, естествена. В своята първа книга писах, за това, че вирусните инфекции, човек сам си ги създава. Това звучи странно. От моя гледна точка, нашето подсъзнание ни разболява, за да можем да разберем правилно света и нашето поведение. Нашето подсъзнание знае всичко. В него е съхранена цялата информация за миналото и бъдещето. Следователно, ако се държим неправилно, ако нарушаваме висшите закони, това може да навреди на душата ни и в отговор възниква защитна реакция, появяват се вируси, проблеми и това е механизъм за развитие.

От моя гледна точка, причината за мутацията на вируса е (в) човека. Какво имам предвид? Да кажем, че в обществото се формира определена опасна тенденция, която усилва привързаността на човек, усилвя вътрешната агресия, и може в крайна смета да дове до изчезването на човечеството. Тази опасна тенденция трябва да бъде спряна и за целта е необходимо да се появи вирус или заболяване, което целенасочено пречи на тази неправилна насока. Казано на прост език, каквито са греховете ни, такива са и болестите ни. 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Много готино приказва .

Какво става с пандемията

https://www.vesti.bg/bulgaria/problemite-v-zdraveopazvaneto-sa-produkt-na-glupavo-upravlenie-6116598

Това което трябваше да стане , за да могат повече хора да заживеят реално . Нали не упавлението ни е виновно .Не тези които са еманация  на обществото . Спасението е всеки да заеме своето място и да заработи за цялото(себе си) .Колкото повече хора заработят за другите/себе си , толкова по добро правителство ще излъчим .

Нищо друго не мога да кажа като слушам как се търсят доброволци за грипните отделения . И ги няма . Кой е луд , Духа е забравен и не влиза в сметката . Останали са шепа доктори и сестри които не мислят за заплащането , осигуреноста . Тях ги осигурява  Голямия Кредитор . Те са готови да правят това за което са дошли и ще го правят защото са ЖИВИ  .Така мисля , а баламосването с ваксини и др, екзотични хапове не е интересно .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 3 weeks later...
Цитат

 

Тази сутрин в ,,Денят започва" по канал 1 . Ники Кънчев---,, Цяла седмица ми се обаждат за помощ и връзки , за болници" .

Тъжно , тъжно .Всички са недоволни от всичко и постоянно се говори как власта не прави нужното .А колцина изобщо мислят по въпроса  ,защо ? Камо ли да правят нещо ? Колцина не тръгват  да заобикалят правилата , когато са притеснени ?А нали власта е за да крепи някакви правила ...Това напълно несъзнателно поведение е причина за теориите с външна намеса . Ясно е че такава има , но не тази за които се говори . Външната намеса е на невидимите нива . Чрез реклами , чрез внушения някакви и е без никакви физически причини .Просто лошото излиза от човека и даже му се дава гласност под благовиден повод .Мисълта ми е за всички онези ,,правилни " критики , които в същност са камъни , хвърлени върху ... и неангажиращи хвърлящия с нищо . Просто той е изхвърлил ,,гнева" и пак се е свил за да не го закачи случайно отката .На практика нищо друго не се случва освен натрупване на негативи върху нарочения и да си се оправя той както може . Но общия живот е спазване на общите правила в посока Единство , не всеки за себе си .

:( Толкова сме далече от Любовта ...Сърдеха се за думите ,,лош материал". И се чудя добрия материал ли иска всичко да му е осигурено , като същевременно не дава нужното на обществото . Какво е нужно , направо не го е еня . Кражбите , измамите , корупцията и др. не са концентрирани на едно място , в лошия парламент . Те се гененрират от всички и за това не можем да ги премахнем .

 

Тъжно е когато усетиш какво си отхвърлял , едва когато се изсипе върху главата ти . Идва ти ума --а дано . Но е трудно когато мислиш предимно за себе си . Новото време не може да се живее по стария начин , за себе си .

Цитат

Нещастията в света идат повече от разбраните работи, а не от неразбраните. Ти искаш да опиташ виното, да разбереш силата и съдържанието му. Ти гледаш една пиеса, но след това те боли глава. Ти искаш да опиташ хубавите дрехи, но след като ги опиташ, заборчляваш. Това е неразбраното. Ти искаш да учиш, да станеш учен човек, но като не знаеш как да учиш, нервната ти система съвсем се разстройва, казваш: „Не струва човек да бъде учен.“ Не че не струва човек да бъде учен, но като си учил, ти си искал да разбереш това, което остава неразбрано. Оставете някои неща да бъдат неразбрани..............................

Сега аз ви говоря на един понятен език, да знаете, че това са съществени работи, с които човек трябва да се занимава. В главата се намира един велик свят – мозъкът, който тепърва трябва да се развива. Човешкият мозък още не е развит. Той едва сега е започнал да се развива. Той е в началото на своето развитие. Един съвременен учен прави едно сравнение за голямата възможност, която седи в човешката глава, специално в мозъка. Той казва: ако всичкото съвременно знание може да се напечата в 90 книги, големи като Библията, в мозъка ще остане място за напечатването на още 900 такива големи книги като Библията. Такова нещо представя човешкият мозък. Човек още не е дошъл до половината на това развитие.

http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/Алилуя

:)  :)  Нее , цитатите са си точни . Защото няма никакъв напредък в унищожаването на вирусите . Това неразбрана работа ли е ? ,Да по досегашния начин на на научно воюване . А защо не се погледне към духовната наука . Нали тя е винаги съпътствала човека през вековете ?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

За вирусите :) 

Стрещнали се две планети . Едната се оплаква

--Как да ти кажа , прихванала съм от някъде разумен живот .

--Оо , няма страшно .Карала съм го няколко пъти .  Пет шест хилядолетия и отшумява само .  Може да вдигнеш за малко температура , ако заразата се развие до ядрена реакция . Но после се възстановяваш напълно .Аз взимам за профилактика по 3 астероида на хилядолетие , след всеки ледников период . И нямам никакви проблеми .

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
Цитат

 

Някой казва: „Да бъда царица.“ Ако е пчелна царица, кога ще ѝ остане време да се занимава със суетни работи?
Та казвам, ние страдаме, понеже в ума ни има много идеи. Някой път се случва, че царицата започва да снася яйца работници, не знаят с какво да ги хранят. Когато работниците са малко, кошерът измира. Бръмбарите го ударят нашироко – каквото донесат работниците, го изяждат. Те отвън не отиват да ядат, готовото по братски делят, и най-после измира кошерът.
Та сегашните социални работи, които хората искат да направят, аз го намирам като едно отклонение, дето царицата е започнала да снася повече бръмбари, по-малко работници. Ще претърпим една криза, социална криза. Социалната криза се ражда винаги, когато има много бръмбари. Ред и порядък се ражда, когато има много работници, а има само четиристотин бръмбара. Те са възлюблените на царицата...

“Два_метода“ -УС, 1943

 

 

Link to comment
Share on other sites

:)  :)  колко  се знае за имунологията ? Достатъчно ли е ?

https://www.facebook.com/ppimatakuvnarod/videos/121325783146026

За тези предпочитащи задкулисните интриги ,---да не всичко се огласява .Като най приятно го наричат , търговска тайна . На практика хората са поставени в положение на ,,паство" . Да вярваме в това което ни се казва . А уж , не сме религиозни :)  .....

На практика ,,имаме" , поне за сега избор . 1--Да проверя какво Бог е решил за мен  .  2--Да вложа вярата си в обещанията и недомлъвките .

И двата варианта са несигурни . Не зная как Бог ме оценява и съответно третира . То аз не се харесвам та Бог ли ще ме хареса ? Като че втория вариант е по успокояващ .Малко прилича на успокоението с ракия със всичките му последствия на едно пиянство . Но няма май да боли много .Нали и първото му действие е да успива . Да мине сегашната опасност , пък до година , за следващия вирус , ще му мислим тогава .

Все пак не ми дава мира мисълта ... Добре е да съм буден , (рабирай жив ) да усещам нещата  ясно . Да поема отговорноста за живота си  ,с ясно съзнание на личната ми отговорност . Защото каквото и да се случи , при всички избори  го отнасям  аз . А се знае , че никой човек не може да ме обгрижи  повече от мен самия .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Хората се боят от вирусите , но нищо не предприемат освен да чакат някой да ги спасява . Отношенията на човека с природата са прости . Трябва ни въздух да дишаме , също храна и вода да потдържаме тялото си .Едно правилно отношение към тези два фактора правят телата ни устойчиви на повечето болести сред днешното човечество .

Цитат

 

Сега, единственото важно нещо в света е: Стани и яж! Едно от най-големите изкуства в света е да знаеш как да ядеш. Ще кажеш: „Тя не е проста работа.“ Не, най-сложна работа е. Ако вземете в съвременната хигиена, във физиологията на яденето има ред процеси. Най-първо, човек, за да яде, трябва да има хубави здрави зъби. При процеса на храненето ти трябва да знаеш каква храна да избереш. Какво трябва да ядеш? Каквото Бог е очистил. Какво трябва да ядеш? Каквото природата е приготвила. Още като видиш храната, ще четеш надписа: „Това е храна, приготвена за тебе.“ Има ли този надпис, вземи и яж. Няма ли този надпис, не бутай тази храна, тя е отровна.

Най-първо, ще се молите на Бога да имате здрави зъби. И като седнеш да ядеш, ще дъвчеш юнашки, че всичко да стане на каша. То е първият процес. Не само това, но с тази храна може да си толкова учтив. Имаш един вход, ще приемеш гостите през главния вход и после ще ги заведеш в гостната стая. Като ги приемеш в приемната стая, има още един процес – храната не само трябва да я сдъвчеш, но има още един процес: да я ослюнчиш, не да я оплюеш. Има 6 жлези: 4 са под езика отстрани и две са под езика долу. Тези гости са дошли там, трябва да им измиеш ръцете, краката, да ги приготвиш, те ще влязат в главния салон, наречен стомах. Там ще започне процесът на гощаването, което наричат в природата храносмилане..............................................

Та казвам: Първо стомахът ви трябва да бъде чист. Цялата наша съвременна култура има един недъг: че в стомаха има големи нечистотии. Там, дето има нечистотия, започва ферментация. Ако четете теориите на Луи Куне, ще видите, че тези ферменти, които ферментират, как задушават, подигат се нагоре. От тези ферменти се образуват газове, които може да се разлагат и се образува едно задушаване. Това са отровите, които влизат в соковете и които след време ще се превърнат на кръв и тези отрови отиват по цялото тяло. Човек сам се трови. След време ще почувствувате, че краката ви болят, че ръката ви боли, главата ви боли, дойде някаква болест, като че някое същество е влязло. А то вие сте причината. Вие сте допуснали известни отрови.

И какво? Вие сте искали да оправите света по вашему. Постъпили сте в училището и сте имали един професор, който сте искали да върви по вашия начин. Той е сприхав, днес ви дигне – единица, утре – единица, после двойката; бащата се тревожи, майката се тревожи и казвате, че професорът е лош. Не, детето не знае как да се отнася с учителя. Това дете трябва да се съобрази с учителя си и учителят трябва да се съобрази с ученика. Учителят е вече нагласен, има цигулка, която трябва да нагласи съобразно с учителя. Цигуларят е нагласен и цигулката трябва да се нагласи с цигуларя. [Ученикът] трябва да се нагласи с учителя си.

Това са отношения в природата. Но какви са вашите отношения? Като говоря за учителя, аз разбирам това, което е в живата природа. Всеки човек си има по един учител. Туй е девственото начало в него, туй е вътрешната интуиция, туй е самосъзнанието, туй е свръхсъзнанието, туй е подсъзнанието, туй е съзнанието. Наричайте го както и да е, но ако се вслушате и като ядеш, нещо ти шепне: „Тази храна не е за тебе, не я яж.“ – „Ама съм гладен.“ – „Не яж.“ Ако 3 пъти ти каже и ти не го слушаш, казва: „Може да ядеш.“ Но не се минава половин или един час, усещаш болка в стомаха, някаква тежест в гърдите си. Казваш: „Какво ми стана? Урочасах.“ Да, урочаса. Всеки един човек, който не слуша Божественото в себе си, той винаги урочасва. Казваш: „Простудих се.“ Чудни са хората! От някой прозорец го лъхнало малко, от някоя малка дупчица. Аз съм правил опити да проверя дали тези твърдения на хората са верни. Това съм правил, две години съм седял на един отворен прозорец, другите вънка без печка, без нищо, повече от две години на прозореца и никакъв ревматизъм не дойде. Не е така. Когато кръвта е чиста, никакъв ревматизъм не може да те хване................

Та, казвам: Храната е един обект. Това е работа, която трябва да свършите. Яденето е един свещен процес. Понеже част от това, което ние изяждаме, като свършите яденето вътре, всяко едно ядене има друга една страна. Ако не се храниш добре, не може да разбереш Божествения ред на нещата. На яденето на храната съответствува Словото. Когато един човек ти говори сладко, ти се усещаш като нахранен. След като ти говори така, приятно ти е. Казваш: „Остави яденето.“ Разговорът е толкова хубав, че хората отлагат за един–два часа физическото ядене. .........................

Казвате, че ще има големи страдания. В един живот, който е пълен с отрови, ще има големи страдания. И сега страданията, които вие имате, се дължат на отровите, които майките и бащите внесоха във вашия организъм, на отровите, които вие всеки ден внасяте във вашия организъм. И в Писанието всякога се казва: „Чисти бъдете!“ Чистотата трябва да започне от храната. Процесът на чистенето е туй: като седнеш, да донесеш чиста храна. Според моите изследвания, според изследванията на учените онзи, който носи храната, трябва да бъде чист, ръцете му да бъдат чисти, краката му да бъдат чисти, в мислите, желанията и постъпките си да бъде чист. Онзи касапин трябва да бъде чист и волът, който е заклан, и той трябва да бъде чист. Щом волът не е чист, не го колете, не е разрешено. – „Може ли да се ядат кокошки?“ Аз позволявам да се ядат кокошки, но да бъдат чисти. Аз позволявам и агънца да се ядат, но които са чисти. Които не са чисти, не ги бутай. Съвременните вегетарианци са прави да не ядат месо. Защо? Защото днес млекопитаещите са отровени. Днес и вегетарианските масла са отровени. Някой казва: „Туй е слънчогледово масло.“ И то е тъй отровено както маста. И зехтинът е отровен. В него наливат развалено слънчогледово масло. Ще вземат слънчогледово масло, което струва 14–16 лева, и ще го продават 65 лева. Това от какво произтича? Хората имат едно понятие в света, те са без идеал, без Бога, мислят само за себе си. Но те внасят отрова. Те не знаят, че онова, което човек върши, то ще се върне към него. Този закон помнете. Навеждам едно правило, опитайте го. Нещастията ние сами си ги предизвикваме.

http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/Стани_и_яж!

 

Цитатите са от беседата ,,Стани и яж"

Link to comment
Share on other sites

Ето реалното .

Цитат

 

Председателят на българското дружество по вирусология проф. Радка Аргирова заяви, че очаква позиция от Националния оперативен щаб за направеното и пропуснатото от страна на здравните власти по времена кризата с коронавируса.

„Смятам, че е време  за равносметка след изминалата една година. Всички трябва да си дадат сметка какво преживяхме през тази година. Трябва да се каже какво беше направено, какво беше постигнато и какво не се получи. 

Искам да бъде казано, че нямаше ръководство на тази криза, имаше наблюдение и това наблюдение ще ни струва много скъпо.

Искам да кажат дали ще може да се възстанови нормалния живот на хората.

От друга страна това, което ми липсва е много сериозна промоция на ваксинирането. Това трябваше да бъде комуникирано с всички средства, за да могат хора да си отговорят на много въпроси”, заяви проф. Аргирова тази сутрин пред БНТ.

Относно новите варианти на COVID-19 вирусолог №1 сподели:

„Възможно е да възникнат още мутации и варианти

на коронавирус и най-вероятно ще възникнат, защото всички РНК мутират”.

„Имаме вече бразилски, южноафрикански, преди седмица – японски, преминахме лятото с испански вариант, ще има още... Все още телата антителата, които се образуват в организмите на хората, които са заразени успяват да неутрализират тези варианти. В момента, в който се натрупат определен брой мутации и варианти, тогава е възможно да имаме нов щом”, обясни експертът.

„Сега всички антитела срещу SARS-CoV-2 неутрализират всички варианти засега. Ваксините ще действат засега. Сега няма нов щам, всичко е SARS-CoV-2”, уточни проф. Аргирова.

„Възможно е количеството на антитела да се увеличава с времето.

Това е действието на клетъчния имунитет”, обясни още председателят на българското дружество по вирусология.   https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/prof.-argirova-niamashe-rykovodstvo-na-krizata-imashe-nabliudenie-6121496

 

 

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Полезно припомняне за връзката  , пандемия/пари /лекуване .  

https://www.facebook.com/100398658427221/videos/468827514525072

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 4 weeks later...
 • 1 month later...
архивен клип на Кубрат Томов-Кризата на съвременната цивилизация
предлагам ви едно отдавна свалено от всички портал;и в интернет предаване на Цветанка Ризова с Кубрат Томов. предаването се пази в архива на ............защо е свалено си отговорете сами.
приятно гледане
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
 • Create New...