Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Страх от възрастни жени - нервни, груби, карат се с хората


Recommended Posts

Здравейте! Как да се справя със страха от възрастни жени (та и не толкова възрастни)? Тези, които са нервни, груби, карат се с хората, мислят, 4е само по техния ред трябва да се правят нещата, ако не е по техния, не е правилно, и пак се карат, и ти казват, 4е не е правилно, (и така те държат все в под4инена позиция), мислят, 4е им дължиш уважение, а те такова не ти дават, напротив в техните о4и ти винаги си под тях..

Имам травма от тези жени от детската ми градина. Те постоянно крещяха, бяха много строги, студени, с гадно отношение.

Също така, имам травма от баба ми. Която имаше много.. 'притежателно' отношение.. 4е трябва да правя това,което тя иска! и да се отказвам от себе си, и това беше супер притискащ, измъ4ващ, поставящ в клопка конфликт, защото от другата страна беше вината, която ми вменяваше - 4е тя ме е отгледала, и аз да бъда такава неблагодарница!.. и имах усещането, 4е съм ужасно лоша, и виновна, и правя нещо, за което вси4ки ще ме осъдят!.. И 'Ако ме оби4аш, така ще направиш..', и 'Не съм о4аквала такова нещо от тебе!', и 'Кога стана такава бе!' А относно отглеждането, доколкото знам тя е предложила на майка ми да ме вземе да ме гледа след 3г.възраст, защото майка ми 'не се е оправяла много с мен' и за да й е по леко като тръгне на работа. 4увала съм от нея и репликата, когато 'не съм слушала' майка ми - 'Абе ще я пре4упиш бе!' И т.н.

Имам травма и от майка ми, която пък е много гневна, агресивна, цялото ми детство е било със скандали между нея и баща ми, викане по вси4ки в семейството. Нон стоп критики, обиди, даже подигравателно и надменно отношение..

Линк към коментар
Share on other sites

  • Иво changed the title to Страх от възрастни жени - нервни, груби, карат се с хората

Липсата на достатъчна всеобхватност в питането е показател поставящ човека в групата на все още порастващите . Значи все още се бориш за т.н. място под слънцето , за себеутвърждаване . Искам да кажа че в обществото има правила регулиращи поведението на малкото дете ,пубертета , младежа и възрастния спрямо останалите членове на това общество .Тези правила не са задължителни , но препоръчителни и улесняващи общуването . Също характерно е ,че да преминеш от една в друга от тези групи трябва да покажеш съответната зрялост . Или с други думи да си извоюваш съответната по голяма свобода . Това е така , защото мнозина все още не живеят с любовта . Всеки си мисли че е прав . Така е не защото някои е лош човек , а защото живее по навик ,без много да обмисля като наранява другия . Критерия е да живеем с любов . Това касае  най много теб . Искам да каже  че ти , когато си преживяла това и срещнеш различно отношение , можеш да оцениш истинската любов . Можеш , да се отнасяш към другите с обич . А това ще те постави сред хората на бъдещето .

Това е хубавото което виждам .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...