Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пророчества. Епохата на Водолея.


Mindfield
 Share

Recommended Posts

Привет,

това е първото ми писане в сайта - сайтът, за чието създаване се радвам :) (поздрави до инициаторите).

Една необсъждана, но набъбваща в мен тема, е за Пророчествата, които касаят днешните дни. Човек е добре да следва Любовта (Христовата), Нейната хармония, да Я живее (ах че големи думи използвам, ама нали повечето се стремим натам...).

Което ще помогне търсещите да се ориентират в Нея, е да споделим каква е Хармонията тук и сега (който каквато част от Нея е видял). Какви са пророчествата, къде е центърът на времето в което живеем - за да бъдат и търсещите там.

Най-общо което "знам" (чел съм, проверил съм донякъде, а и усещам), това е време на преход към Епохата на Водолея. Освен че духовни Учители говорят за това (вкл. и Беинса Дуно), то е и :

астрономически факт (англ.).

Интересно ще е да знаем кой какви подробности знае, аз също имам някои свои (в процес на търсене съм) и ще ги споделя в хода на дискусията.

Любо

Link to comment
Share on other sites

Здравей Любо,

така е, усеща се че живеем във "време разделно", в процес на преход. А като че всички външни и вътрешни катаклизми, разчупване на догми и правила, рушене на устои подтикват душата към нещо по-дълбоко и истинско. На фона на тотална несигурност и пошлост контрастира истинския живот, който усещаме в нас...Мечти, стремежи, чувства, идеи...

На фона на груб и безмилостен материализъм именно Христовата Любов и импулса на Учителя, на всички Велики Същества е тази Хармония която изживяваме, и която е трудна за обяснение.

И факт е че в последните години Духовното се е засилило - дори ако се погледне големият интерес на все повече и повече хора към т.нар окултни и езотерични въпроси.

Мощните енергии на Водолея действат...

:)

Поздрави,

Ради

Link to comment
Share on other sites

Здравейте всички,

"Оста на Земята е наклонена спрямо еклиптиката на двадесет и три градуса. При движението и около Слънцето тази ос бавно се люлее, като описва една пълна конусна повърхнина в продължение на 25 000 години. При това люлеене пролетната равноденствена точка последователно влиза във всеки зодиакален знак, като го преминава за около 2150 години. Влизането на тази точка в даден зодиакален знак има епохално значение както за нашата планета, така и за всички живи същества върху нея, най-вече за човека и човешките същества... Всеки знак създава условия за събуждането и развитието на дадени качества, способности, стремежи, както за отделния човек така и за обществото..." (източник - тук)

Според моето проучване сега сме в знака Водолей - Ерата на Водолея. Началото на тази епоха започва на 16 март 1914г, когато символично е изнесена беседата “Ето Човекът!”. В нея са изнесени много от ключовите моменти за тази епоха.

В древната мъдрост се казва, че в началото на всеки цикъл от 2100 години идва един голям духовен водач (аз предполагам, че тук става върпос за група или за вълна от дух. учители... но въпреки това най-веорятно те имат основен изявител), който има за цел да завърти колелото на историята и да даде импулс за повдигане на човечеството във всички сфери на живота - обществен, икономически, културен, идеен, научен и т.н. Този дух. водач дава нова светлина върху наболелите човешки проблеми, задачите които човечеството трябва да разреши през настоящата епоха, както и методите за това (вижте запример как Седир описва значенито и смисъла на това човек да има духовен Ръководител тук). Как и къде стaва това? Къде - става в Школата, среда за развитие и изява на учениците - проводници на новите идеи. Как - чрез приложение на методите и идеите дадено от съответния дух. водач за дадената епоха.

За Епохата на Водолея са дадени много пророчества. Някои от основните, за които аз имам информация, са:

Основните изявители на новите идеи са Учениците - продукт на Школна подготовка, които работят под прякото вътрешно и външно ръководство на великите дух. Учители. (вижте например: За смисълът на Живота. Езотеричните Школи и достъпа до тях. Методът на Учителя.)

за справка вижте например:

- Новата Култура през Епохата на Водолея

д-р Методи Константинов и инж. Христо Маджаров,

изд. Алфиола 1994, ISBN 954-8139-08-1

- Освобождение чрез Космично Съзнание

д-р Методи Константинов,

изд. Алфиола - Варна, 2001

- Учителят

съставители: д-р Методи Константинов, Боян Боев, Мария Тодорова, Борис Николов

- Методът на Учителя

Хр. Маджаров

- Съзаклятието Водолей

M. Фъргюсън

изд. Анима, София, ISBN 954-8544-04-0

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

:)

Здравейте, Иво, Ради и всички,

Темата горещо ме вълнува :)

И едва след пускането на постинга осъзнах за какво става дума. Затова се бавя с отговора, бих искам той да бъде пълен и цялостен. Тук ще споделя което съм срещал досега (от свещени книги, пророци, а и настоящите световни събития, ако щеш календара на маите ... ).

Ради,

хареса ми как си описал и сравнил времето на прехода - като "време разделно" :-).

Иво,

За прецесията на Земята е хубав цитатът :-). В "Сребърната нишка" на Ценка Стойчева също е обяснен процесът (в началото) :

"За да разберем в по-голяма дълбочина за каква епоха става дума, е необходимо да вземем под внимание явлението прецесия. Всички знаем, че движейки се по своята орбита около Слънцето, Земята се върти и около оста си. Но освен сложното въртеливо и въртеливо-постъпателно движение, тя извършва и още едно. Вследствие на несиметричността на планетата ни (всеизвестно е също, че тя не представлява идеално кълбо), както и на влиянието на Луната и това на Слънцето, тя е засегната от едно друго движение. Това движение наподобява въртенето на пумпал, който забавя постепенно скоростта си, а малко преди да спре окончателно, оста му започва да описва окръжност. Ето това описване на подобна окръжност от Северния полюс на земната ос, в резултат на бавното ú трептене, се нарича прецесия." ...

За повдигането на бедните и слабите, на жената, и застъпване на правата на човека съм съгласен.

Кали Юга е от 4481г. п/и Хр. до 1999г. след Хр.. (според "Българската душа", стр. 259). Предполагам с това е свързано и излизането на Земята от т. нар. 13-та сфера (от по-гъста материя), което започва през 1914г. и било наполовина когато У. е говорел за това (предполагам към 1940г.). Според Него когато Земята излезе напълно от 13-тата сфера, ще дойде Шестата раса. (стр. 241, "Бълг. душа").

Склонен съм да вярвам за 13-тата сфера, тъй като ето последните научни "разкрития" за Вселената :

"Вселената се състои от 4,4% "обикновена материя", т.е. Атоми, от 23% "тъмна материя", чиято природа още не е известна и останалите 72,6% се падат на "тъмна енергия", която е още по-загадъчна. За нея се знае само, че е движещата сила, която кара обикновената и тъмната материя да се разбягват от самото начало на времето. "

(взети оттук)

От У. съм срещал че Апокалипсисът ще е и в буквален, и в духовен смисъл.

И отвън, и отвътре ще има промяна. Към по-добро. В горепосочената книга ("Бълг. душа") се споменава за огромно земетресение, траещо 45 дни (!!). Подобно пише и в Откровение 16:18 :

"... и стана силен трус, небивал откак съществуват човеците на земята, такъв трус, толкоз силен"). Подобна е и Сура 99 от Корана.

Тук впрочем има систематизация на пророчествата от Библията - http://geocities.com/xapuc/endofage/index.html

Ако някой чете немски :

тук има грандиозен сайт с пророчества от около стотина книги и пророци - Нострадамус, Едгар Кейси, Х. Трисмегист, тибетски лами, Календара на Маите, Толстой, Библията, посланията от мистичните огромни кръгове по полетата от последните години и много други...

Магнитното поле на Земята се променя, което влияе на нервната система на хората. Това и учените признавали.

От У. срещам за грамадни магнетично течения идващи от Слънцето. "Магнетичната вълна която идва, има възможност да изгори цялата земна кора. Духовните хора ще се приспособят веднага към новите условия, а светските хора и материалистите ще се лутат, ще бягат по Земята, покой няма да имат."

***

Това мисля е добър край засега. Целта на пророчествата каква е според вас ? Ако има страх - са зли; ако ни правят будни (каквата е и целта им според мен) - са добри. Затова мисля - който се страхуваи не търси Истината, по-добре да не ги чете.

Ще се радвам на включвания. Кирил би могъл да се включи, вероятно има някои астрологически познания в тази посока.

Доскоро от мен,

Любов, Светлина и Смях

:whistling::thumbsup2:;)

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

Целта на пророчествата (негативните) е да предотвратят надвисналите над човечеството бедствия. Спомнете си Книгата на пророк Йона от Стария Завет.

А целта на позитивните пророчества е да начертаят Пътя, по който да се движи човечеството.

Колкото до въпроса дали епохата на ВОДОЛЕЯ е настъпила вече - Несъмнено!

Днес вече има хора, които живеят в нея, но за други тя няма да настъпи и след 1000 години. Както в настояще време има племена в Африка, които още живеят в каменната ера, така, докато някои хора изповядват девиза "Човек за човека е вълк", няма да влязат в епохата на ВОДОЛЕЯ.

Водолейският девиз е "Човек за човека е брат"

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...
:hmmmmm: Предполагам всички очакват навлизането в ерата на водолея. Знаем, че това е свързано с коренна промяна във философията на човечеството - и то към по-добро ( в най-наивния и чист смисъл ). Но какво мислите по повод на някои предположения и предвиждания, чиято основна идея се състои в това, че тя ще започне от Балканите - и по-конкретно - България?
Link to comment
Share on other sites

Достатъчно се изписа за темата изглежда. Искам само да кажа, че периода е от 2160 години и астрономическото навлизане в ерата на Водолея е през 2010г. Разбира се знаем, че преходният период ще е доста дълъг. :thumbsup2:

Link to comment
Share on other sites

"Особено важна е беседата “Ето Човекът!”, която е представена на 16 март 1914г. и с която символично се слага началото на Ерата на Водолея"

(източник: ТУК)

Link to comment
Share on other sites

Привет

Темата е много интересна и ме подсеща за въпрос по който мисля понякога

Всички ли сме равни

Защо винаги когато си готов да обичаш всичко и всички се намира някой който да ти забие нож в гърба

Има ли смисъл да даряваш обичта си след като хора които си обичал и уважавал не го оценяват

Кирил:

Колкото до въпроса дали епохата на ВОДОЛЕЯ е настъпила вече - Несъмнено!

Днес вече има хора, които живеят в нея, но за други тя няма да настъпи и след 1000 години.

Според вас не е ли грешка това че природата ни дарява всичко безплятно

Затова ли я онищужаваме

Някаде бях прочела че в определени религии яденето на месо се приема като грях защото се наранява животното, акогато стъсате едно цвете не го ли наранявате

Вкусния български домат не е ли нараняван

Ням нищо против вегетарианците но те сериозно трябва да помислят по този въпрос

Природата е жива

Не мога да докажа твърдението си но считам че абсолютно всичко на тази планета е живо камък, дърво, трева...

Има още един въпрос който много ме вълнува. Има хора на които ако причините болка последиците за вас а и за много други хора могат да бъдат фатални без дори този човек да си мредне пръста за да ви нарани.

Какво знаете за тези хора? Каква е силата която ги пази?

Кой оправлява този сват Защо винаги на преден план са лажите и интригите

Мислите ли че има смисъл да се предотвратява потопа каквото и да значи това

Как би могла да се преодолее манията за величие на човека

Защо хората ходят на църкава и се молят на Бгородица за здраве, а после си копуват плакат на някой силиконов модел с един тон грим по него

и табела зад очите Вижте колко добре изглеждат изкуствените неща

Нека да си купим терени на марс и да довършим и онази планета

Внимавайте коя жена повдигате

Защо има хора които посягат на семейства

Защо има хора които нараняват деца

Защо има хора които лъжат и манипулират това е най - жестокото убийство поред мен а е ненаказуемо

Защо патетата ходят боси - това вече е шега

С обич Таня :yinyang:

Link to comment
Share on other sites

Разбира се, че и растенията се нараняват, но както споменах в темата за вегетарианството - важно е отношението на човека към това което консумира. Така или иначе храната ни е нужна за оцеляване, а синтетична храна не съществува - основното в поведението ни на хранене е обичта и благодарността към източника. Така всичко се нормализира - независимо от произхода ( животински, или растителен ).

По повод темата за потопа - знаете ли какво означава Апокалипсис? Най-близкото му определение с една дума е Просветление. В този смисъл - той е задължителен и нужен за прехода към ерата на Водолея. Освен ако човечеството не се вземе в ръце и не достигне само до него. Противно - ще трябва да ни се наложи отдругаде. Лошо е, че не знаем под каква форма ще бъде, но не е задължително да е потоп, или от сорта...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

" Земята заедно с човечеството извършва уникален преход в еволюционното си развитие - поредния квантов скок.

Галактиката Млечен път се движи по спираловидна орбита около своето централно светило - Великото централно слънце, точно и както Слънчевата система се върти около централното галактическо слънце.

Земята заедно с човечеството се намира в края на поредния 26 000-годишен цикъл на космическата система Земя - Слънце Плеяди.

Краят на цикъла, в който се намираме днес, трябва да завърши на 23 Декември 2012 г. ( така сочи и календарът на маите ). През 2013 г. започва следващият за Слънчевата система цикъл от 26 000 години.

Преди квантовия възход Земята ще навлезе в цикъла на духовно повдигане, защото във Вселената физическите и духовните процеси вървят заедно. Това е обективна реалност, която все още не се осъзнава от тези, които отхвърлят понятията духовност и духовно познание.

Духовното повдигане е ново еволюционно ниво на съзнание, наречено Христово. При него свещените слънчеви косове за духовно пробуждане ще бъдат предадени на човечеството чрез информация, закодирана в слънчевата светлина.

Хората с лошо функциониращи биоелектрически меридиани и затворена енергия няма да издържат огромните енергийни промени и усилването на светлината, която ще премине през галактиката, докато Гея де придвижва към центъра и. Затова е изключително важно да излекуваме блокажите, които пречат на хармоничното протичане на енергия през електромагнитните ни тела. Не можем да си представим как тези наелектризиращи вълни от фотони ще преминат през чакрите ни.

Процесът на информационно препрограмиране - пречистване на изродената енерго-информационна матрица на обществото, трябва да започне колкото е възможно по-бързо.

За тази цел до 2013 г. минимум 144 000 души трябва да станат посветени и да успеят да преминат във фазата на духовно развитие, наречена Христово съзнание. Това е критичният минимум, под сойто преходът не е възможен. Ако 144 000 души го направят ( известно е каква мощ притежава колективната мисловна енергия ), вибрационната им енергия светкавично ще обкръжи планетата. Ще започне процес на препрограмиране - пречистване на наслоените от хилядолетия низши астрални мисъл-форми, които я задушават и тя като живо разумно същество не може сама да се справи с настъпилия енерго-информационен дисбаланс.

Време е да осъзнаем, че сме божествени същества и се развиваме по план, наричан навсякъде във Вселената Божествен. Той е осъзнат от разума на по-високите нива във Вселената. Самата тя представлява разум в развитие. Този разум е с пирамидална структура, чиято движеща сила е съзидателната, всетворяща енергия, наречена Божествена любов.

Според Божествения план времето на бездуховността, като неминуем стадий на развитие за човечеството вече приключва и ако то не пристъпи към новата епоха на Водолея, ще се самоунищожи. Такъв е непоклатимият закон, под чието безпощадно действие са се самоунищожили хиляди светове във Вселената. "

" През 2012-а година Земята се готви за скок! " - Инж. Стамен Стаменов - председател на фондация " Феномени "

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Здравейте, приятели ! Да се разпиша и по тази тема! Ще започна с ключовата формулката/пожеланието от беседата"Ето, Човекът" : ДОБЪР + РАЗУМЕН +СИЛЕН+ БОГАТ във трите свята винаги бъди и Бог да те благосливи!Амин

Може и : ДРСБ във всички светове.....Амин.

Аз съм ДРСБ...! Представям си го и го прилагам! Работи! Да... Аз съм Добра + Разумна + Силна +Богата......!Амин

Сега по темата: Иво, относно дата 16.03.1914.... 4 - 5 или 6 дни преди Пролетното равноденствие, ТОВА Е ВЪПРОСЪТ , нали?

В момента в който ПРТ се е преместила от 22 март на 21-20 е започнал астрономическия преход! И не случайно зададох въпроса в темата "Сезони", защото първа пролет НИКОГА не е била на 22 март от 1920 г ( дотогава прегледах по години и ми светна )!!! ритъма е две поредни години на 20 - две на 21 март! и все не ми остава време/ не ми е приоритетно да проверя...все пак кога за последно е била на 22 март? Да го направим колективно , хем по - лесно , хем по - интересно! Ние всички знаем , цитирам Кирил

Колкото до въпроса дали Епохата на ВОДОЛЕЯ е настъпила вече - Несъмнено!
и добавям / доуточнявам , защото е много важно правилно да знаем и осъзнаваме , че Епохата на ВОДОЛЕЯ е настъпила за ВСИ - ЧКИ , в преходната епоха шанс имат ВСИЧКИ / нали сме равни пред Бога....затова да не подценяваме ситуацията!!! ...мисля си сега ...дали важи закона за нелоялната конкуренция при прехода/подбора и кой от Йерархията е в Комисията...хе хеее ! / пък приятелите и от каменната ера май са по чистиЧКИ , добриЧКИ и т.н. от задръстеното ни и гърчещо се цивиливизовано човечество..

Защо ли си мисля, че е важно и "кога" , защото Ритмите на Вселената са свръхточни и яснотата поне ще ни ориентира, нали?! Мисли - право мисли...

Любов + Светлина + Мир+ Радост !

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

За тази цел до 2013 г. минимум 144 000 души трябва да станат посветени и да успеят да преминат във фазата на духовно развитие, наречена Христово съзнание. Това е критичният минимум, под сойто преходът не е възможен.

Как мислите,дали ние ,българите,ще се отсрамим,дали ще има наши представители в тези 144 000?

Ако някой има конкретна информация,нека да я сподели.

Link to comment
Share on other sites

Миро, за " отсрамването " въпросът е важен и е добре че те вълнува , казват , че ако не си изпълним задачите ще сме третия народ "изгонен " от Бога ( след циганите и евреите...), а 144 000 ...мисля си , че не се отнася за индивиди/личности, друг е символът. Комисията по Пропуска си знае работата - ще ни обадят ако е нужно - ти не се вълнувай чак толкова, нали все пак сме направили съзнателни избора си да сме от Семейството на Светлината!

Любов + Светлина + Мир + Радост

Link to comment
Share on other sites

Миро, дай да изчакаме известно време, иначе с тебе си правим частен канал по темата , нека приятелите и те поразмишляват и споделят.

Аз и без това още не съм прегледала всички теми и подтеми.....така че търпение и спокойствие, знам че си съгласен с мен!

Любов + Светлина + Мир + Радост

Link to comment
Share on other sites

144 000 се съдържа в името на Адам, всъщност представлява името на Адам - разбира се от Иврит. И означава... Какво? Повече е начало отколкото край... И не е количествено измерение, както вече се спомена...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Как мислите, дали ние ,българите, ще се отсрамим, дали ще има наши представители в тези 144 000?

Ако някой има конкретна информация, нека да я сподели.

Миро, здравей! Ти, разбира се , че имаш какво да споделиш по темата!Някои вече споделихме...Чакам с търпение!

Любов + Светлина+ Мир + Радост!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Във връзка с "Времето разделно... " и Епохата на Водолея

попаднах на книгата "СЕЛЕСТИНСКОТО ПРОРОЧЕСТВО" на Джеймс Редфилд.

предлагам откъс от книгата:

fairies1.gif

<<...- Според свещеника - продължи тя - подобни случайности стават все по-често и по поразителен начин надхвърлят онова, което би могло да се нарече чиста случайност. Изглеждат предопределени, сякаш животът ни се ръководи от някаква необяснима сила. Такова преживяване внушава мистично усещане, вълнение, което кара човека да се чувства истински жив. Свещеникът говореше, че такива преживявания ни карат сами да ги търсим и да се стремим към тях. Все повече хора ежедневно се убеждават, че тези мистични събития са реални и изпълнени със смисъл, че зад нашия всекидневен живот се крие нещо друго. С това съзнание е свързано и Първото откровение....>>

Не ми е много ясно,защо точно в Перу е този ръкопис ?! :smarty:

Авторът се рови из темата за СЛУЧАЙНОСТТА В живота и това е интересно

Предполагам ,че доста Порталци са я чели , но не разбирам защо тази книга не сякаш не те грабва?

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Не ми е много ясно,защо точно в  Перу е този ръкопис ?!  :smarty:

Авторът се рови из темата за СЛУЧАЙНОСТТА В живота и това е интересно

Предполагам ,че доста  Порталци  са я чели , но  не разбирам защо тази книга не  сякаш  не те грабва?

Поздрави

селестинските пророчества съдържат художествена измислица - нещо като окултен роман, в който са загатнати някои процеси, и който автора дава някои методи които според него са ценни или подходящи.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

:v: Здравейте , приятели!

Страннико, здравей!

Не ми е много ясно,защо точно в Перу е този ръкопис ?! 

Предполагам ,че доста Порталци са я чели , но не разбирам защо тази книга не СЯКАШ не те грабва?

На тебе харесва ли ти или не? Какво се случи със " сякаш " при теб? :sorcerer:

Знам че авторът идва в България преди да излезе първото книжле , даже беше на Езерата.

Каква мислите, че е връзката между Перу и България ? И на някой ясно ли му е защо точно в Перу ?

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Да ,Ерата на Водолея всички я очакват. Други я наричат ерата на Матриархата.Времето на любовта и обединението ,глобализирането ,отпадането на границите в общуването. Някои хора вярват, че тя вече е настъпила-миналото лято,през август . Прогнозите им са че жените ще имат решителна обединяваща роля за човечеството ,ще заемат управленски постове и ще установят началото на НОВА ЕРА,ЕРАТА НА ЛЮБОВТА.

В хиромантията се прогнозира че всички линии на човешката длан /носещи лични характеристики, като линия на ума,на сърцето,на живота ,на съдбата /ще изчезнат и ще бъдат заместени от линиите на любовта ,излизащи от венериния хълм ,простиращи се върху цялата длан. Нещо като ново поколение хора,стремящи се към световната ,всемирна любов.

Времето на Европа и източните европейски страни настъпва ,започва и великата карма на Америка ,ще бъде страната с най-много страдание,природни бедствия и нещастие и болести.

Така поне пише не на едно и две места.

Много предсказания и книги са изписани за това ,но мисля че всичко ще се случи по пътя на еволюцията,бавно ,под формата на процеси,обхващащи всяка една сфера на човешкия живот.

А България е едно толкова мистично място ,тепърва ще разбираме ,колко ценни са хората тук ,с какви духовни ,интелектуални и творчески способности разполагаме. :dancing yes:

Звучи логично Ерата на Водолея да настъпи ,да започне да се случва именно там ,където земята и хората са най- чисти,наи-малко обвързани с материалния свят и се стремят всячески да отстояват ценности, разбира се ,разполагат с огромен творчески потенциал ,имат нужните способности и качества .

Аз вярвам, че е точно така.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
 • Create New...