Roni22 Posted March 14 Report Share Posted March 14 Не знам какво ми е? Здравейте. Изключително съм объркана и всяко мнение би ми било от помощ. Знам, че няма как да се постави тук цялостна диагноза, но искам различни мнения. Ходя на психолог, който смята, че имам депресия. Бях и на психиатър, чието мнение е наличие на тревожно-депресивен симптом. Предписа ми хапчета, които не съм пила, защото исках да проверя дали мога да се справя сама. Накратко, животът ми е пълен със стрес. Майка на бебе съм, с мъж, който взима наркотици и освен това и уча. Мъжът ми ми нанесе огромна травма, като разви психоза по време на употребата на амфетамини. След като спря нещата се нормализираха. Аз родих и всичко изглеждаше прекрасно, докато не започнах да си мисля, че полудявам. Имаше и няколко паник атаки в началото. Изключително лоши дни, в които не можех да мисля за нищо друго, едно черно ми беше. Много притеснено. Проучвайки темата някакси се справих и нещата доста се оправиха. Но емоциите ми много ме объркват. Много лесно и често сменям от смях на рев. Тъкмо си мисля, че съм щастлива вече и хоп някаква криза един два дни ми се появява. После се навия пак, че съм добре и така постоянно. Хората ме дразнят, за мен или са добри или са лоши. Няма средно положение,което разбрах, че не е така и се опитвам да контролирам. Често и успявам. Доста успях и да се променя след този период. Добих повече самочувствие и смелост. Но тези лоши моменти, които се връщат ме притесняват. Възможно ли е да е гранично личностно разстройство? Това ме притеснява сега. Сякак ми има нещо нередно, но не мога да разбера какво. Благодаря ви предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Posted Thursday at 08:50 PM Report Share Posted Thursday at 08:50 PM (edited) За съжаление тук шефове са терапевтите За да проверят дали някои няма да навреди вместо да помогне .Иначе веднага би прочела моето мнение че всички майки на бебета са супер емоционални .Някои по им личи на други не .Беше хубаво да имаш и стабилна опора до себеси но ми изглеждаш силна и заземена което е много добре . Ако не можеш да поговориш с терапевт имай търпение и не допускай неприятните мисли и емоции да се задържат . Тука нашия духовен учител Беинса Дуно дава препоръката да търсим хубавата страна във всяко нещо . А че всяко нещо има хубава и лоща страна е аксиома .Разказват притча как един свят човек вървял в пустинята и минавайки покрай полуразложен кучешки труп . Противно на неговите другари не си запушил носа отвръщайки глава , а се възхитил на перфектно белите зъби от скелета . В много случаи просто е трудно да видим хубавото което е или пред нас или вече е на път ... Разбираш ли за какво правиш нещата които правиш ?Те са някъде напред и чакат да им помогнеш да се случат . ПП Не чети думите на подписа най отдолу .Те са за други теми . Edited Thursday at 08:53 PM by АлександърТ.А. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Posted Saturday at 10:26 AM Report Share Posted Saturday at 10:26 AM Просто трябва да се довериш на колегите при които си ходила. Според мен те са прави.Разбира се, трява и да спреш да четеш за психични заболявания и си поставяш сама диагнози. Съветвам те и да не опитваш да се справяш сама - ще отнеме много време.Според мен, правилните варианти на избор са - само психотерапия или психотерапия, на фона на изписаните ви медикаменти. anonimnata 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts