Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Силвия Пош


Recommended Posts

Не знам какво ми е? 

Здравейте. Изключително съм объркана и всяко мнение би ми било от помощ. Знам, че няма как да се постави тук цялостна диагноза, но искам различни мнения. Ходя на психолог, който смята, че имам депресия. Бях и на психиатър, чието мнение е наличие на тревожно-депресивен симптом. Предписа ми хапчета, които не съм пила, защото исках да проверя дали мога да се справя сама. Накратко, животът ми е пълен със стрес. Майка на бебе съм, с мъж, който взима наркотици и освен това и уча. Мъжът ми ми нанесе огромна травма, като разви психоза по време на употребата на амфетамини. След като спря нещата се нормализираха. Аз родих и всичко изглеждаше прекрасно, докато не започнах да си мисля, че полудявам. Имаше и няколко паник атаки в началото. Изключително лоши дни, в които не можех да мисля за нищо друго, едно черно ми беше. Много притеснено. Проучвайки темата някакси се справих и нещата доста се оправиха. Но емоциите ми много ме объркват. Много лесно и често сменям от смях на рев. Тъкмо си мисля, че съм щастлива вече и хоп някаква криза един два дни ми се появява. После се навия пак, че съм добре и така постоянно. Хората ме дразнят, за мен или са добри или са лоши. Няма средно положение,което разбрах, че не е така и се опитвам да контролирам. Често и успявам. Доста успях и да се променя след този период. Добих повече самочувствие и смелост. Но тези лоши моменти, които се връщат ме притесняват. Възможно ли е да е гранично личностно разстройство? Това ме притеснява сега. Сякак ми има нещо нередно, но не мога да разбера какво. Благодаря ви предварително. 

Link to comment
Share on other sites

За съжаление тук шефове са терапевтите :) За да проверят дали някои няма да навреди вместо да помогне .Иначе веднага би прочела моето мнение че всички майки на бебета са супер емоционални .Някои по им личи на други не .Беше хубаво да имаш и стабилна опора до себеси но ми изглеждаш силна и заземена което е много добре . Ако не можеш да поговориш с терапевт имай търпение и не допускай неприятните мисли и емоции да се задържат . Тука нашия духовен учител Беинса Дуно  дава  препоръката да търсим хубавата страна във всяко нещо .

А че всяко нещо има хубава и лоща страна е аксиома .Разказват притча как един свят човек вървял в пустинята и минавайки покрай полуразложен кучешки труп . Противно на неговите другари не си запушил носа отвръщайки глава , а се възхитил на перфектно белите зъби от скелета . 

В много случаи просто е трудно да видим хубавото което е или пред нас или вече е на път ... Разбираш ли за какво правиш нещата които правиш ?Те са някъде напред и чакат да  им помогнеш да се случат .     

ПП   Не чети думите на подписа най отдолу   .Те са за други теми . :)                                                       

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

Просто трябва да се довериш на колегите при които си ходила. Според мен те са прави.Разбира се, трява и да спреш да четеш за психични заболявания и си поставяш сама диагнози. Съветвам те и да не опитваш да се справяш сама - ще отнеме много време.Според мен, правилните варианти на избор  са - само психотерапия или психотерапия, на фона на изписаните ви медикаменти.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...