Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Разговори за мисли от Учителя за войната


Recommended Posts

преди 1 час, royalrife каза:

Пасивното съпротивление на Ганди е хубаво – нищо не може да го накара да отиде на война. Желанието у народите да воюват може да се спре моментално. А и наближава моментът на отвращение на народите от войната. Като дойде това отвращение, тогава всички те ще се споразумеят и ще кажат : „Няма защо да ни управляват тези глупави хора.“ У хората ще престане желанието да се бият. Войната е едно патологично състояние.

Щом помислиш, и си в реалността

                              Акордиране на човешката душа - т.3

 
 

Тези напътствия важат за всички еднакво . Когато една страна отвръща на друга ( зъб за зъб)  и двете са вън от ненасилието .И двете проявяват собстената воля , което в цитата  нарича дялане на материала , да се получи нещо хубаво в бъдеще , когато узрее .

Цитат

Този, който извайва статуята, навсякъде дяла, за да изкара една красива форма. Ще се отвори път на Новото учение. Съвременните хора приличат на снега. Снегът се настанява, казва: „Това е моя територия“, и никой не може да го помести. Но дойде ли пролетта, набързо го изгонят

Принципа на ненасилието е да не вдигаш ръката против друга душа . Да не се тревожиш и поглеждаш керемидите дали не падат отгоре ти .Принципа на ненасилието е личната отговорност за пълното доверие към Бога . Когато колят брата ти да отидеш и хванеш меча на коляча . Почнеш ли да коляш изземваш божиите права и дори добро да изглежда  си се поставил на подсъдимата скамейка в очакване Божието решение . 

Принципа на ненасилието е път към свободата ,най върховната и божествена благодат която може да бъде постигната .

Цитат

Ако един ден прогледате, ще видите, че в света се води една война – около всеки човек се търкалят 10-15-20 топки – черни и светли, и най-после светлата топка поглъща черната. Дясната страна на човека е всякога светла, а лявата е по-тъмна. Тъмните сили са майстори да причиняват страдания. Каква борба е имало в Христа, за да излезе кръв от порите Му! В човечеството става цял вътрешен преврат. И в Англия, и в Германия, и навсякъде у хората става осъзнаване: мълчат си, но става тази промяна. Не е далеч хубавата епоха, която иде. Сега хората трябва да дигнат новото знаме на Любовта.

Най важното е че всички напътствия са за лично духовно израстване .В днешните времена човека лично трябва да се осъзнае като Уд от божественото цяло .А обществените процеси колкото и невероятно да изглежда , не зависят от обикновените хора .Това е област и деиност на голями духовни същества . В повечето случаи техните действия изглеждат като хаос за обикновения човек  .Участващите хора в събитията са само марионетки на тези сили .

Цитат

Германците са твърде активен народ и са поставени при много неблагоприятни условия, за да се развият. Но ако се намират при хубави условия, Божественото у тях няма да се развие

Това е така и със славянските народи . Ще ни дялат докато приемем Истината и Любовта в най чистия им вид

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

преди 10 часа, royalrife каза:

У хората ще престане желанието да се бият.

Имперската гордост на великите руснаци е смазана – те са принудени да се крият при народи, на които преди войната са гледали с пренебрежение. Смело можем да умножим броя на избягалите дотук руски мъже по пет, ако не и по десет. Защото има много хора, които се укриват в дачи, при приятели или познати в други градове. Това също е вид протест, но пасивен. "Не искам да убивам и да бъда убит в Украйна"

Линк към коментар
Share on other sites

 royalrife

Няма смисъл да заливаме портала с кал при това едностранно оцветена . А има и противната :(  .Това е разделението-заслепение . Невиждане , че всички страдат . Воюват  срещу идеята за славянство .

Цитат

 

У хората ще престане желанието да се бият.

 

Но ще стане когато започнат да мислят самостоятелно . Да имат свое основано на божествени основи , мислене . Основен принцип за разпознаване на божественото е , че то е добро за всички . 

Цитат

Малки момичета седят и си приказват за своите куклички, но когато пораснат, казват, че вече не ги интересуват, и минават в реалността. Сега сме в един преходен период: от преоценката на духовното в религиите се минава към реалността. Къде е реалността в една ябълка? Не в месестата част стои същността, но в семката, която може да повтори ябълката. Новите хора трябва да правят новите работи и да оставят старите хора да си правят своите стари работи. Християнският свят е Йерусалим, който е обсаден, и понеже Христа Го разпъват, то пак един ще се отрече.   Акордиране на човешката душа - т.3

Кой ще се отрече ? То е , умът живеещ сред материята , между човешките правди , сляп за божествените .

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

преди 22 часа, АлександърТ.А. каза:

royalrife

Няма смисъл да заливаме портала с кал при това едностранно оцветена .

Извинявам се. Просто пак проговори в мен този неистов, долнокачествен пропагандист. Сега нямам време да посетя подфорум Психотерапевтични насоки защото се приготвям за посещение на Главния храм на Въоръжените сили на Россия., където много се надявам да се пречистя. Обещавам да мина и през четирите параклиса на Главната църква,а именно на св. Варвара Великомъченица - покровителка на Ракетните войски със стратегическо предназначение, на св. Андрей Първозвани - покровителят на Военноморския флот, на св. Александър Невски - покровител на Сухопътните войски и на св. пророк Илия - покровител на Въздушно-космическите сили и Въздушно-десантните войски.

Така, че доскоро! Ако нещо се забавя, значи съм задържан заради провеждане на единочен пикет с плакат, на който пише : "Нет войне !" и въдворен в специален пансион. Доколкото знам срока за пребиваване в този пансион е между 7 и 9 години. Много мил обичай. Жалко, че още не сме го въвели и в България.

Поздрави на Портала. С такива братски сайтове като MR( Monthly Review) няма да пропаднете, нали Донка ? Рот фронт. Победа будет за вами!

 

 

 

 

Редактирано от royalrife
Линк към коментар
Share on other sites

преди 1 час, royalrife каза:

Извинявам се. Просто пак проговори в мен този неистов, долнокачествен пропагандист. 

.....................

Победа будет за вами!

Не е лъжа. Нали иначе ще отвратиш Учителя?

 

Линк към коментар
Share on other sites

Вие питате защо стават войните. Вие пишете една теза: „Защо е необходимо да стане войната?“ Какъв отговор бихте дали?

https://beinsa.bg/beseda.php?id=3638&s_type=phrase&status=1&high=Вие питате защо стават войните. Вие пишете една теза: „Защо е необходимо да стане войната?“ Какъв отговор бихте дали?#result

От моя гледна точка войните се случват за да може всички вече мъртви да умрат и физически. Нормалното състояние на "мъртвите" е война за енергия. Те нямат чист Извор, какъвто е Бог за човека, затова изчерпват чуждите ресурси. Дори във братските среди се налага да се обграждаш от някои енергийни вампири, които налагат настървено гледната си точка, одумват, критикуват, повишават тон, ползват нецензурни и обидни думи, вменяват вина и т.н.

Христос за учениците си носи Мир, а за останалите Меч.

Редактирано от mecholari
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

От моя гледна точка войните се случват за да може всички вече мъртви да умрат и физически. Нормалното състояние на "мъртвите" е война за енергия.

Тази позиция не съм я мислил и нямам изградено мнение . Но съм сигурен че войните са карма . Индивидуална и групова .Те са условия за заличаване на минали тежести , така и придобиване на бъдещи плюсове .Това може да се усети като лично поумняване в текущия живот . Или да е само душевен опит събран и отнесен към духовните светове .

Съвременното човечество преминава от егоистичната мисловна нагласа ,  с груповия егоизъм  на рода , на царството , към грижа за обществото от позиция на любовта  .Социални отношения изградени с любов .Това ако има желание да се обмисли става явна връзката с , да поставим на първо място Бога .

Любовта и Истината вървят заедно .Коя истина --Истината на Любовта .А има и истина без любов но нея никой не харесва защото е мъничка и много конкретна .Емоционалната истина на страдащия . Тя реже връзката с Отеца и затваря човека ако задълбае в нея .От страни тя изглежда така : колко съм нещастен как жестоко боли и няма край и няма край .Или пък за междусъседските войни , както слушам на последък .Всеки се задълбал във своята истиничка и вижда чудовищния съсед .Неприятано състояние и за двете страни .

Линк към коментар
Share on other sites

"Никога не бих участвала в митинг ПРОТИВ войната… но ако има демонстрация ЗА мира - поканете ме!"
Майка Тереза
 

От моя глада точка формулирането "Нет Войне!" не е правилно, защото злото, отрицателната форма фигурира. Говоренето за злото го увеличава, въпреки че е с отрицание. Трябва да се ползват положителни утвърждения от рода на "Искам мир!". Така енергията се влага в съвсем различна посока.  Самото съзнание при думата "Мир" би трябвало да навлезе в това състояние и да го предаде, даде сила на посланието.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...