Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Скъпоценни камъни и здраве


Recommended Posts

"Скъпоценният камък носи в себе си специфичен живот и оказва особено лечебно действие, стига да знаеш как да се свържеш с неговите енергии.

Добре е човек да има поне един златен пръстен със скъпоценен камък и всяка сутрин да го туря последователно на всичките си пръсти и да си казва: „Искам да дам ход на Божественото в себе си, да бъда благороден, да бъда справедлив, да бъда музикален със стремеж към красивото и да се отнасям добре с хората.” Голяма сила се крие в скъпоценните камъни.

Скъпоценните камъни са носители на живота." (източник)

Имате ли опит с ползването на скъпоценните камъни и благодорните метали за здраве?

Какви резултати и наблюдения имате?

Какво още знаете по темата?

свързани теми: Вибротерапията, Среброто - лечебни свойства

Редактирано от Иво
Линк към коментар
Share on other sites

Обикновенно до името на камъка или метала пише "символ на .......", според мен всичко е до самовнушение.

Редактирано от Вендор
Линк към коментар
Share on other sites

Миналата година си купих розов кварц, бил за неутрализиране на излъчванията на монитора. Оттогава го държа върху монитора на компютъра и мисля, че действа :) Преди да го сложа по време на работа с компютър винаги чувствах напрежение в главата. Откакто го използвам нищо подобно не се случва, не се трупа напрежение. С други кристали или метали нямам опит, не нося и никога не съм носил никакви дрънкулки по себе си. Но кварцът определено ми помага при работа с компютър.

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

Точно тези дни си мислех за магнитите и кристалите във връзка с въздействието им върху мозъчните центрове.

Засега в световен мащаб спрямо заекването до голяма степен са безсилни невролози, психолози и логопеди, народната медицина, хомеопатията, дихателните практики, съзидателната визуализация и медитацията. Безсилна е и поведенческата терапия. Всички методи имат някакво влияние, докосват оттук - оттам проблема, но не засягат основата му - не могат. Явно е много дълбоко. Поне що се отнася до хередитарното заекване - това, при което има наследствена генотипна предиспозиция и се задейства фенотипно стандартно в ранните - 3-6 години от живота (има и други, по-лесни за повлияване видове заекване)! Психологията подобрява самооценката и асертивността, което е чудесно - заекването обаче остава. Класическата логопедия предлага добри техники - но те са като тръстикови крехки бастунчета при по-сериозни случаи. Неврологията е стигнала до там, че знае кои са речевите двигателни и речевите семантични центрове, праксисните зони (навик), но как точно става речеобразуването и какъв е точно при зекването патологичният механизъм - не знае! Хомеопатията и народната медицина подобряват общото соматично състояние, но конкретно върху заекването нямат пряк ефект. Пранаяма, осъзнаването, визуализацията и медитацията подобряват менталната активност и разширяват съзнанието, но върху заекването имат дори негативен ефект с интровертираността, която предизвикват.

В тази връзка тези дни мислих за евентуалната употреба на кристали в съчетание с магнити, да речем наложени върху праксисните мозъчни центрове. Всичко е възможно на този свят! Сега попадам на тази тема - отново неслучайно - точно след като съм мислил над тези въпроси!

Мерси, Иво!

Линк към коментар
Share on other sites

За кристалите не знам, но за магнитите съм чел, че не е добре да се поставят в близост до главата, ако са силни... То и Рамакришна например е заеквал, в случая един канал когато е по-малък, отколкото е потенциалът зад него е обяснимо да се получи, а как може да се хармонизира е наистина сложен въпрос. При мен се получава заекване, когато искам прекалено много да изразя за кратко време; но има и други причини при други хора, така че следва да се индивидуализира. Интересна е връзката на всичко това с вибрациите, вибротерапията - част от която е терапията със скъпоценни камъни - и разните мантики. На мен са ми казвали, че тъй като числото ми на израза - 22 - е много по-високо от другите (5 - стремеж, 7 - път в живота), винаги ще имам усещане, че не съм се доизказал и наистина е така... Също е интересно да се разбере защо на някои кристалите и други вибротерапии действат мнвого бързо и учудващо по степен, при други само временно, при трети сякаш изобщо не действат. При това съм следил дали има зависимост с това, дали човек вярва в метода, но тази зависимост не е убедителна, често пъти изненадващо се повлияват скептици, както и не се повлияват силно надяващи се... Не е толкова проста тази преценка! :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Работата с кристали е известна от древността. Шумерите са знаели, че кристалтата структура е нещо, което може да приема и предава информация, т.е. енергия, като раазличните кристали- скъпоценни, полускъпоценни и т.н., имат различни "спецификации" по отношение на приемането и предаването. Когато става въпрос за кристалите, няма начин да не стане въпрос и за спектралните цветове с техните честота и дължина на вълната, което "дълбочината" на тяхното въздействие, в случая- поглъщането, защото кристалите най-често се използват като "носители" на определен спектрален цвят, или "спектрален букет", освен това може да се зареждат със светлинна енергия- от естествено излъчващ източник като слънчето, и не само от него...

Един кристал може да запомни толкова "програми", колкото фасети има по него, а според структурата си, кристалите могат да бъдат предимно предаващи, предимно приемащи, и еднакво обменящи в двете посоки.

Кристалите винаги са били обект на окултните "дисциплини", като започнем от известното на всички гадаене на кристално кълбо, и стигнем до "инструкциите", които еврейския Патриарх Мойсей получава за построяването на ковчега на завета, а така също и Йоан в "Откровение" описва няколко пецификации на кристалите, влагайки в описанието най-вече техните светлинно-вибрационни качества, ивмащи отношение към резонансните честоти на които "откликва" съзнанието в процеса на духовното си развитие.

Има ли енергия, има ли "памет", има ли иформация, има и електромагнитни полета.

И до ден днешен, най-добрия носител на информация се оказва магнитния- катго започнем отвън навътре, т.е. от науката, чрез която човек е установил, че магнитната лента например съхранява информация, и стигнем до самото устройвоства на човека, което определено има връзка с електромагнитните явления. Около човека се въртят множество "дискове", и според праметрите на "раозчитащия лъч"-съзнанието, който може да е малък, голям, по-тесен или по-широк, с по-висок или по-слаб интензитет, и естествено- с основна вилбрационна честота, определяща "цвета" на "жизненото дихание" в него. Така или иначе, съзнанието разчита винаги определено количество данни от тези дискове, и ги реализира като ментално-емоционални модели с определен цикличен характер в живота на чонека, както е заложено на "диска", който се явява "матрица". Но, при "репликацията" на тези дискове неизбежно е да се спази съвсем точното копиране, така че има множество "грешки", подобни на вируси "програмки", които се проявяват като един куп неща от живота, които са с подчертано негативен характер. А има и структури, които си паразитират, и в това отношение са си съвсем както вирусите- намират гостоприемник, и се интегрират в неговата енерго-информационна структура на някакво ниво, от което започват да консумират. Това е т.наър. обсебване. Най-често "обсебването" не става от интегрален и цялостен "нашественик", а множество фрагменти - около нас е пълно с "енергоинформационен траш",- разпадащи се личностни съзнания на починали хора, и онези от живите, които не искат да ги осволбодят от мислите и чувствата си са податливи на "обсебване" от страна на някакви фрагвенти от аз-съзнанието на починалия, а е възможно обсебване от напълно непознат, който не се е "изнесъл" от жилище, или определена среда, в която може да попадне човек, податлив на подобни влияния. А кой, защо и кога е податлив на такива влияния, е съвсем друга тема. Въпросет е в това, че кристалите например, могат да служат като много дора защита спрямо подобни въздействия, освен това, кристалите могат да бъдат програмирани така, че да намират "вирусите" в матричните дискове на организма, и да ги извличат така ,че да възстановяват програмата така, както трябва да си функционира нормално и здравословно.

Обаче, постоянните магнити нямат почти никакви лечебни свойства. Променливите електромагнитни полета, пир това- най-слабите, имат най-огромчни възможности за модулация, и "препрограмиращо" въздейсдтвие.

И така, кристали, елекстрломагнитни полета, и геометрични фигури, построуени чрез тези кристали, за създаването и поддържането на тези електромагнитни полета- това е практически неограничен по възможности метгод за лечение на всякакви състояния, на всякакви нива, при това, чрез постигане и на съответно модулиране на съзнанието, което се променя паралелно с оздравяването на диабетното стъпало например.

Същетвува т.нар. елестронна гем лампова терапия, основана върху учението на дон Хуан за т.нар. "асамблираща точка", или "събирателна точка".

Има конструирани специални апарати, чрез които се провеждя светлина през определен скъпоценен камък с определен цвят, и се "довежда" до определена част от тялото чрез различни видове провеждане. Напоследък фиброоптичното светлинно провеждане създаде възможности за конструкции с компактни размери, и изключително удобни "накрайници" чрез които се въздейства върху една или повече обрласти от тялото.

След първите конструирани апарати от този тип е Кадуцеус Лукс І в началото на 90-те години, ае по-късно към по-новите поколения се конструираха и съответни филтгри- - виолетови лампи напълнени със сапфири и работещи на ниска делта и тета честота на мозъка, които имат цялостно релаксиращо въздействие, "умиротворяване" на нервите, тъканите, мускулите, ендокринните жлези, като оказват изключително ефикасен обезболяващ ефект, чрез който може да се осъществява комфортна анестезия, позволяваща оперативни интервенции в съответната област, а използвани върху определен сегмент от гръбначния мозък оказват ефекта на спиналната и епидуралната анестезия, която е от проводен тип и осигурява възможности и за големи оперативни интервенции, най-често върху крайници, и органи и структури в малкия таз (например простатна жлеза при мъжете, операции върху матката и яйчниците и т.н.) Лекуват се и състояния като фобии, наркомании от всякакъв тип, емоционални травми, психо-физическо изтощение, също така в детската възраст се използват и за лечение и профилактика на недоимъка на вит.Д.; зелени лампи- напълнени са с есмералди и сини сапфири- прирагат се при изгаряния, при доста дерматологични заболявания, за регулиране на обменните процеси в случай, че вътреклетъчната температура и клетъчната активност са повишени- т.е. действат "разхлаждащо", но освен това действат и като активатори на всички "замразени" процеси, всички процеси и състояния, които са в процес на растеж и оформяне, регенерация на всякакъв вид тъкан Използват се и като имунотерапия при редица хематологични онкологични, и общоонкологични заболявания; оранжжеви лампи- напълнени с карнелиани и диаманти се използват като енергизатори, повишават биологическата активност, тъканната перфузия и поддържат циркулаторните хемодинамични параметри . Прилагат се при редица съдови заболявания като варикоза, диабетна ангиопатия, хронична венозна недостатъчност, хронична артериална недостатъчност на крайниците, повишават енергийното ниво в крлетките на мускулатурата чрез което се повишава контрактилитета на мускулните влакна, и чрез този трофичен ефект се лекуват редица мускулни атрофии, включително и при редица органни недостатъмчности- сърдечна, бъбречна, чернодробна, дихателна, повишават скоростта на метаболитните процеси, повлияват ендокринната система чрез процексите на "енергизиране".

(продължение)

Методиката, чрез която се осъществява диагностика и лечение посредством т.нар. събирателна точка, а също така и електронната гем лампова терапия, е въведена след десетки години проучвания и личен опит на д-р Джон Уеил, и у нас може да се намери неговата книга "Събирателната точка Катализатор на силата на човека", в която е аописана цялата методика, описано е подробно състоянието на съзнанието в различни измествания на тази точка, а също така е описано кой като психотип може да работи с тази методика- все пак, от всички човешки психотиповме, някои работят с тази томчка почти от "раз", и успешно манипулират състоянията й, а други не могат да боравят с нея, някои отмчасти могат да работят, като напривмер при една част се отдава диагностицирането на местоположението й, а на други диагностиката им убягва, но пъ к за свметка на това, манипулирането на тази точка осъществяват с лекота.

А за кристалите като "парчета съзнание" с които природата винаги може да ни помогне, име редица описани методики- кои ефективни, кои -не толкова ефективни, и кои- съвсем от типа ала-бала, стига да има желание, човек може да изучи кристалите много добре, стигада е от този тип, който е предразположен да работи с кристали (хиромантските белези на типът, предразположен за работа с крисали е добре изразен и активен хълм на Венера, добре представен хълм на Аполон, земния квадрант да е на първо, или второ място по големина, а ръката като цяло да носи земно-огнени белези, които да са активни, да доминират, и да не са в противоречие с въздушните и водните такива, а тъкмо напротив- тенденциите за развитие да са от типа огънят да поддържа и развива въздушния елемент, а земния- водния.

Някои са направили подробни класификазции на връзката между кристалите и йерархията на архангели и ангели, или на планетарно-зодиакалните влояния, които според мен не могат да удовлетворят критериите за съзнантелно-лечебните нужди- т.е. ако някой свързва определен кристал с някоя зодия или планета, със сигурлност ще сбърка, защото човек не е никога "чист" по отношение на планетарния и зодиакалния тип- според опита който имам, не определен кристал, а определена триизмерна конфигурация на определен брой кристали, от определен вид, или по-точно от определени видове, в определена геометрична конфигурация (триизмерна) създават най-правилната връзка между планетарни и зодиакални типове, така например ако двама души са от една и съща зодия, с един и същи асцендент, но родени в различни дни, техните кристали по брой ще бъдат еднакви, по вид ще се различават със стойност, съответна на интервала между рождените им дати "отвътре", например- 10- то число на месеца, и 24-то число на месеца- 14 е числото като интервал "отвътре", на което се разделя интервалът "отвън", т.е.365-14=351, и 351 се разделя на 14- получаната стойност е окултна, и чрез нея се определят две неща- геометричната фигура като вид в пространството, и качественото съдържание на кристалите в нея.

Освен това, кристалите са подходящи за манипулиране чрез лична или униварсална енергия- било рейки, било сейким, каруна, шамбала мултиизмерна система за лечение, за програмиране чрез използване на сакралната геометрия като метод за програмиране, и всичко това може да се използва за лечение, за профилактика, за лична защита, защита на дома и друга движима или недвижима собственост, за духовно развитие, за т.нар. "магии", за направата на лечебни тинктури и настойки от кристали, за създаване на амулети, талисмани, за пътуване във времето и пространството, за създаване и съхранение на "база данни" от окултен тип...стига човек да има желание и воля, и естествено- време да опитва, и да описва резултатите си, докато не открие найй-удачния метод за самия себе си, естествено ако кристалите са нещо, което му "приляга" на личността като психофизична величина..

Това е от мен, слънчев и кристален ден на всички :)

Линк към коментар
Share on other sites

Миналата година си купих розов кварц, бил за неутрализиране на излъчванията на монитора. Оттогава го държа върху монитора на компютъра и мисля, че действа :) Преди да го сложа по време на работа с компютър винаги чувствах напрежение в главата. Откакто го използвам нищо подобно не се случва, не се трупа напрежение. С други кристали или метали нямам опит, не нося и никога не съм носил никакви дрънкулки по себе си. Но кварцът определено ми помага при работа с компютър.

В какъв обем трябва да се постави този розов кварц?

Линк към коментар
Share on other sites

:) Аз не мисля, че розовия кварц неутрализира излъчванията на монитора - какъв е монитора и колко е голям и къде е поставен кристала?

Този кристал има доста универсално положително действие, но особено добре влияе на 4 и 6 чакра, затова не се и съмнявам, че облекчава напрежението в главата. Предполагам, че затова са го препоръчали, защото купувача ще остане доволен и убеден, че действа.

За по-силно въздействие (например при главоболие) е по-добре да се сложи на главата между веждите за известно време, отколкото някъде до монитора. Ако обаче доста е постоял върху монитора, ще е нужно да се почисти. Може кристала да се постави за 1-2 часа на течаща вода, или заровен в стъклена купа с кристали от морска сол за 24-48часа, или поне 2дена на пряка слънчева светлина (например на перваза на прозореца) и чак тогава да се използва за поставяне върху чакрите. А за "зареждане" на кристала с енергия може да се постави на перваза на прозореца под лунните лъчи при пълнолуние (това обаче не важи за всички кристали).

Тъкмо в момента навлизам в тази материя, така че засега - толкова :feel happy:

P.S. Добре е да се носят "дрънкулки", особено обковани със злато. Ако не искаш да парадираш с тях като украшения, може да се ушие малка торбичка (например от тензух), в която да се сложи кристала и да се носи близо до тялото, желателно с допир.

Редактирано от Диана Илиева
Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

ЗДРАВЕЙТЕ!

Аз използвам специално оформен планински кристал за отстраняване на болестотворната енергия от енергийното тяло и чакрите. Това е по-скоро инструмент, помагало, което ускорява работата. Доста е ефективно!

Кристалите могат да се използват за извличане на болестотворната енергия ако бъдат подходящо програмирани. Доста е ефективно, също!

УСПЕХ!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Чела съм от Учителя, че е много ефективно човек да носи диаманти.

Линк към коментар
Share on other sites

Има много начини човек да си избере точния камък или кристал. Аз предпочитам начина на подсъзнателното избиране. Поглеждаш и нещо от вътре ти казва: - ТОВА Е!, а ти дори незнаеш какъв е камъка.

Добре е да се знае, че и камъните и кристалите като всичко останало се "цапат" - замърсяват се или поглъщат болестотворни или вредни най-общо казано енергии. Затова, когато намерим нашия камък трябва да го изчистим от тях!

Линк към коментар
Share on other sites

За мене най-скъпоценият камък е здравето.

Кристалите могат да се използват за извличане на болестотворната енергия ако бъдат подходящо програмирани.
....с прана /жизнена енергия/.

Като че ли това програмиране се наричаше още освещаване!?

По-интересно ми е на мене кой и как освещава, опссс... програмира?

Без освещаване/ програмиране камъкът си е просто камък. Вярно- някои камъни по-податливи на освещаване с от други. Съгласен съм.

Линк към коментар
Share on other sites

Добре е да са хора, имащи опит с холистична/ енергийна медицина. Има изпитани практики и техники. Може да се променя качеството и вкуса на всякакви предмети.

На практика подходящата духовна настройка чрез Молитва и свързване с Вселената са заложени във всеки човек. Енергийното зареждане се случва навсякъде в живота ни ,от нас самите, от хора, които дори не го подозират.Затова например елементарна дрънкулка, носена дълго време от скъп човек ни въздейства по един начин, а дори скъпо бижу от човек, с когото не сме били в хармонични отношения - по съвсем друг.

Там са и корените на освещаването в църква, което в повечето случаи ( зависи от свещеника!) е останало кух ритуал.

Кристалната решетка е най-податлива на въздействие, но и без него всеки минерал си има важни свойства.

Линк към коментар
Share on other sites

Най-изпитаните практики и техники се научават по Откровение свише.

Не е само "кух ритуал".

На мене не ми е все едно, дали ще ям дюнер на "крак-маг" или ще отида на чист, светъл, спокоен ресторант със всички екстри покрай храненето. Защото когато приемаме "храната", благодарността към духовното й измерение и към "кулинарният майсторлък" е от същественно значение за възпитанието към добронамереност и почит към Природата и нейният Творец.

Всичко на този Свят си има цена. И понеже някои не знаят цената на духовната храна, за това сега всички пишем под модераторско наблюдение.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, Ян, че разсъждаваме еднакво, просто аз сигурно не съм формулирала нещата достатъчно разбираемо. Но когато пиша "в повечето случаи', така трябва и да се разбира.

Наблюдението не ме притеснява, то си съществува винаги и не е само модераторско. Всичко и всеки в този свят е под наблюдение, най-напред от самия себе си , надявам се. Аз действам, винаги осъзнавайки това. Вероятно и другите в този форум, което ги прави скъпи за мен. :sorcerer:

Линк към коментар
Share on other sites

Аналогията с храненето може би има предвид качеството.

Най-доброто качество не винаги е най-високото, а оптимално подбраното.

Майсторски направеният дюнер може за някой да бъде Не символ на нервност, забързаност и компромис със себе си, а на приятна разходка в парка с любим човек.

Така и кристалите, и всякакви лекарства трябва да бъдат оптимално подбрани - нито прекалено силни, нито прекалено слаби, точно за спецификата на случая.

Понякога прекалено "качественото", прекалено силното въздействие е по-голяма грешка.

"Според Божията воля" е най-сигурната дозировка.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако говорим буквално - права си за дюнера. За много хора дюнера е повече и от ресторант в нашата мила татковина. Направо си е късметче.

Говорих преносно.

Понякога прекалено "качественото", прекалено силното въздействие е по-голяма грешка.

"Според Божията воля" е най-сигурната дозировка. - Абсолютно вярно казано.

Скъпоценният камък в отношенията, е да се разбере, кога е Божията воля и кога човешката воля - поне според мене. Мене никога не са ме съблазнявали скъпоценните камъни. Може би са красиви? Може би са лековити? Така говорят хората. Моето късметче, не е в скъпоценните камъни. Дали имам някакво късметче изобщо? Ти си щастлив човек, щом си късметче. Пожелавам ти много скъпоценни камъни тогава.

Линк към коментар
Share on other sites

Мене никога не са ме съблазнявали скъпоценните камъни. Може би са красиви? Може би са лековити? Така говорят хората. Моето късметче, не е в скъпоценните камъни. Дали имам някакво късметче изобщо? Ти си щастлив човек, щом си късметче. Пожелавам ти много скъпоценни камъни тогава.

Много мило :rolleyes: , но изместваме темата. Тук не става въпрос за съблазняване, а за ползване на минерали без връзка с пазарната им цена. Аз не притежавам скъпи камъни, замествам ефекта им с друго.

Ако съм на самотен остров и искам да напиша писмо в бутилка, кое ще ми е по-скъпо - диамантът или графитът?

А да се определиш като "късметче" не е лесно - късметчето знае цената си, но не носи полза лично на себе си, то е от полза за други, които го намерят и Оценят = Имат Нужда от него. Рискува и да го подритнат, но какво пък - ще чака своя час.

Сега мога да го кажа, след като за няколко месеца получих различните реакции на хора тук и тези реакции ги охарактеризираха неочаквано ярко:

Избирането на това име беше реверанс към форума, който бе моят голям късмет.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

От около година и половина нося кехлибар - подарък от съпруга ми (това е любимият му камък).

Преди няколко дни се поинтересувах какво е написано за него в нета:

Съвременната представа на науката и човешкото биополе позволява да се направят следните изводи:кехлибарят се явява природен биостимулатор,той притежава благотворно влияние върху нашият организъм,електромагнитно поле,възстановява"аурата"способствува за излекуване от болести.При нагряването на кехлибара до 36,6 градусаС започва процес на изпарение и се превръща в "КЕХЛИБАРЕНА КИСЕЛИНА",която укрепва имунитета.Синтезираната кисилина отдавна се използува във фармакологията за производство на биодобавки,витамини и други биостимулатори. При това,носенето на кехлибарени украшения и особенно прилагането на кехлибарени масажори,активно и благоприятно въздействуват на точките в нашето тяло.

В медицинската литература пишат за интересни наблюдения:по някакъв начин,кехлибарът способствува забавянето растежът на раковите клетки,въстановява състава на кръвта,а също облекчава работата на сърцето,ставите и други вътрешни органи.Много добре помага при хроническа отпадналост,безсъница,главоболие,проблеми с щитовидната жлеза и различни простудни заболявания.

http://solarb.hit.bg/statii/statia7.htm

За лечебните свойства на кехлибара е писал още Авицена. Още в началото на многогодишната си практика той изяснил, че кехлибарът спира кръвотечение и повръщане, лекува неравномерната работа на сърцето, премахва болките в корема, помага при нарушения на съня и кръвохрачене. Той успешно лекувал с него болести на бъбреците, стомаха, избавял пациенти от отравяния, туберкулоза, кожни заболявания и много други.

Древногръцкият пълководец Калистрат съветвал всички, които „страдат от резки пристъпи на раздразнение", да се лекуват със стрит кехлибар: „Кехлибар без примеси се стрива ситно, разрежда се с горещо вино 1:3, приема се вътрешно веднъж дневно след ядене."

http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=4879

Смята се, че биополето, което произвежда кехлибарът, е благоприятно за болести като мигрена, стомашни проблеми, бъбречни и стомашни неразположения. Известен е фактът, че той помага за обмяната на веществата и носи късмет на собственика си при дълъг контакт с него.

http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=11282

Бих могла да потвърдя написаното по-горе в частта за главоболието, раздразнителността, простудните заболявания и сърцето. Сега си давам сметка, че скоро не са ме тревожили. :)

А за късмета - не знам дали на кехлибара само го дължа :), но определено съм благодарна...

Какви впечатления имате вие?

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 months later...

Споделям напълно казаното от Донка за кехлибара.Аз доста често прибягвам до помощта му.При главоболие и болно гърло нося късо герданче от светложълт кехлибар,при стомашни неразположения по-дълъг гердан от тъмножълт.Действието му се усеща след няколко часа.Кехлибарът помага на организма да изхвърли натрупаните токсини.

Гердан от многоцветни ахати премахва бързо последствията от вирусни заболявания.

Снежния обсидиан предпазва от неразумни постъпки и лоши енергийни влияния.

Линк към коментар
Share on other sites

p_31329.jpg

Най-необичайните спа-процедури

SPA културата премина далеч отвъд традиционните процедури, от рода на масажи и маски на лицето, като вече се предлагат най-невероятни услуги. Това е и причината от Forbes Traveler да изготвят своя списък с „Най-необичайните SPA процедури”, а именно:

„Диамантена” маска в Eau Spa, хотел Ritz Carlton (Палм Бийч, Флорида)

Тази маска е истинско бижу. През Средновековието се е смятало, че благородните метали допринасят за подмладяването на ума, тялото и духа.

Рубини, сапфири, изумруди и перли ще спомогнат за възстановяване младостта на лицето ви.

„Лунна терапия” (Кабо Сан Лукас, Мексико)

Терапията позволява да се промени енергията на тялото ви в съответствие с фазите на Луната. Процедурата включва плуване на лунна светлина в определена фаза на Луната, търкане и масаж на цялото тяло.

Масаж с кактус (Лос Кабос, Мексико)

Масажът спомага за борбата с целулита. 90-минутната процедура започва с топло разтриване с екстракт от кактус, последвано от обвиване с листа от банани иста от и маска за лице от мексикански кактус.

Бирена баня (Австрия)

Тя подпомага не само кръвообращението, но подхранва ноктите и косата, и очиства организма от токсините.

Виртуална делфинотерапия в La Quinta Healing Arts Spa (Калифорния)

По време на процедурите клиентите релаксират с филм за делфини, под звуците на биосонар, който чуват от слушалки.

„Змийски” масаж(Израел)

Върху гърбовете на клиентите се пускат неотровни змии, които облекчават стреса, а като бонус могат да се поръчат и няколко мишки.

(Материалът може би е за тема Вибрационно лечение, но е затворена.)

Редактирано от Viki3
Линк към коментар
Share on other sites

:) Вики, постът ти ме накара да погледна към двете топки които притежавам от много години. Веднъж влязох в един арт магазин и двете ме привлякоха неудържимо. Продавачът каза че едната е от яспис, другата от малахит. Сега погледнах в уикипедия и това което видях там в никакъв случай не прилича на моите камъни, така че вече незнам какви са :)))) но истината е че и двата камъка са невероятни. По- красивия е по- студен и отнема енергия, ако човек го подържи малко повече в ръцете си направо ще го изсмуче, така че е добре когато човек се разгневи да го държи, но аз не се сещам за това :))). Другият външно не е чак с такива окраски и форми каквито са вплетени в първия камък, но пък е топъл, мек, доброжелателен, отдаващ...Като двама братя близнаци са които се уравновесяват един друг. Държа ги върху морски раковини, там съм им намерила мястото и понякога ги въртя като китайски топки, при все че имам и китайски топки към които също се отнасям с огромно уважение и които също докосвам когато има благоразположение към тях :). Но отдават и отнемат и много помагат, важно е вътрешното отношение което не е едностранчиво според мен. Преди години за да не си въобразявам съм ги давала да се докосват и от мои приятели на които без да казвам установиха същото- единият камък изсмуква, другият отдава :). Поздрави! Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Иво, не може да разпитваш само,а да не пишеш и за твоя опит hypocrite.gif

Имам опит от години с полускъпоценните камъни.Често се лекувам с тях.Имам страшно много камъни и бижута с тях.Обикновенно карам по интуиция ,ставам сутрин и избирам камъка от който ще имам нужда през деня.Имам щастието да работя в тази сфера.

Елф,снимай камъните си и ги покажи,можем да разгадаем какви са.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Ако съм на самотен остров и искам да напиша писмо в бутилка, кое ще ми е по-скъпо - диамантът или графитът?

Може би бутилката?!

В горния случй ще имаш нужда от средство, което да пренесе писмото ти. Трябва ти бутилка! Ако няма хартия ще има лист от растение, ако няма мастило ще изрежеш буквите на листото с нещо остро. А нуждата от бутилка си остава....

Е, според мен това вършат кристалите и камъните. Скъпоценни или не няма значение. Просто трябва да ги употребим по правилния начин. И трябва да се грижим за "бутилката" за да пренася нашето послание...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...