Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Транзити на Сатурн - дисциплиниращ, отрезвяващ, задължаващ


Recommended Posts

Сатурн е дисциплиниращ, отрезвяващ, задължаващ.

Имате ли наблюдение как ви влияе транизтния Сатурн?

Споделете какви транзити на Сатурн сте преживяли и наблюдавали... А какви очаквате?

През кой дом минава сега в рожденната ви карта, как се чувствате?

Какви аспекти към други планети прави като транзитира? Как ги усещате?

Линк към коментар
Share on other sites

Не се сърдете никога на Сатурн, за нещата, които отнема от живота ви! Той минава и отнема само ненужното. След него имате чувството, че сте изхвърлили един тон баласт, който преди ви е пречил да се концентрирате върху стойностното. Ако едно нещо не е преживяло Сатурновия транзит, то не е било дълготрайно и не ви е било нужно. Но това, което остава, на него можете да се опрете. Няма по-стабилен "чистач" в материален план от Сатурн. Всичко ще изхвърли, което преди само сте се канели да изхвърлите и все не сте го правили. Ако преди неговия транзит сте си си клатили краката, загубите ще за болезнени. Може да си отидат и стойностни неща, които не сте успели да доведете до достатъчно узряване, с което да получите една слаба оценка. Ако ли сте се занимавали сериозно със себе си и не сте бягали от отрезвяващите уроци на живота, Сатурн ще мине и ще стабилизира вашите постижения - във всеки един план, но и в материалния. Той е господарят на нашия материален свят и следователно уважаваните от него структури са устойчиви, добре организирани и стабилни. Неотговарящото на тези изисквания не издържа неговия тест. Един труден, но справедлив учител.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

аз ще споделя нещо:)

Сатурн транзитира през 2рият ми дом.

Странно ми е влиянието му.Защо?

Мислех че като транзитира там,ще бъда по-пестелива,но...уви.Харча си доста.Не казвам че имам много,за да ги харча,но малкото които имам,се изпаряват.Верно е че не харча "за глупости",но не ги и пестя.

Ще спомена,че на куспидата на 2рият ми дом е лъвът.

А сатурн прави следните аспекти с нат.планети:прави тригон с венера и юпитер,квадрат с наталната си позиция и квадрат с нептун.

Дали не е заради тригоните това харчене???

Линк към коментар
Share on other sites

При мен Сатурн е тръгнал към 9-ти дом, тригон с наталния Нептун, транзитиращото Слънце прави съвпад с наталния Меркурий, а транзитиращия Меркурий прави съвпад с транзитиращият Нептун.

После да не се чудя защо си взех 5 книги на Юнг :smarty:

Линк към коментар
Share on other sites

Ха-ха,прав си! :P Но помисли и какво ти предстои-точно в 9 дом се очертават промените при теб.Успех! :thumbsup:

Докато при мен влезе в 6 натален дом и промените започнаха;нещо повече-напоследък не мога да си вдигна главата.По-интересното е обаче опозициятя към наталната Луна.Засега не съм усетила "мълнии",но ако ме тресне някоя светкавица,обещавам да разкажа./Дано не се наложи./ ;)

Линк към коментар
Share on other sites

Наблюдение върху транзитите на Сатурн

Когато транзитираше през Лъв -моя асцендент се случиха две запомнящи събития. В първи дом се намира наталния ми Марс в Лъв. В деня на точния съвпад Сатурн и Марс минавах през Южния парк за среща с една приятелка. Когато се разминах с група младежи от Американския колеж, които играеха с малка кръгла топчица в кръг без да искат я хвърлиха така върху главата ми, че се наложи да седна на близката пейка. Беше тежка като камък и аз усещах хематома,който се образуваше на върха на главата ми. По френологичната карта е Съвестта и твърдостта. След доза Арника се възтанових и като се прибрах погледнах еферемидите и се усмихнах на точността- Сатурн беше върху моя Марс.

Второто събитие беше когато напускаше знака Лъв - замина си баща ми това лято.

Сега когато е в Дева и е във втория ми дом при съвпад с Венера на 9 градуса , Уран и Плутон в Дева в опозиция на наталния Хирон- смених кабинета си в който съм работила 10 години. Отдавна исках това да се случи.Имах нужда от ново работно место с нови хора.

В рождения хороскоп Сатурн е във Водолей е, в тригон със Слънцето и квадрат с Юпитер.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

От доста време Сатурн ми е "кацнал" на асцендента, при това от известно време е ретрограден. Какво да очаквам според вас? Аз май нищо съществено не забелязвам, мога да го "набедя" само за това, че се чувствам леко подтисната напоследък, без видима друга причина...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Преди около месец Сатурн ингресира(навлезе) в полето на Везните, следващите 2 години и половина ще остане там.Знака на неговата екзалтация,където ще структурира и ще "въвежда ред", както само той умее. :huh: Предстои му, обаче, още едно последно за този цикъл към Дева на 08.04.2010 година, както знаем Сатурн прави една обиколка по еклиптиката средно за около 29,5 земни години. През април 2010 е последната опозиция Сатурн - Уран по оста Дева- Риби. Опозицията между двете тежки планети Сатурн и Уран бавно се разпада, но насочвайки се , преди това към Везни - Овен.

Сатурн и Уран от доста време циркулират един срещу друг от Дева и Риби, като след всеки "челен сблъсък" ту единият, ту другият дават заден ход и хайде пак... Та утре е поредната математически точна опозиция :3d_077::3d_104: . Следват подобни удари на 15.09.2009 и на 27.04.2010, все Дева - Риби. Бях писала на друго място нещо въвъ връзка с тази опозиция, ще го потърся и ще го пейстна и тук.

Средно той е на около 10 астрономически единици от Слънцето, точно както се изчислява и по закона на Тициус -Боде . С други думи, стриктен и точен в спазването на законите, както обикновено ;) .

За прехода му през Дева и за изминалите интересни конфигурации на Сатутрн сме писали ТУК , ТУК и ТУК.

Любима планета и повелител на Астролозите от дълбока древност. В съвременността Уран има най-голяма роля, поне според мен. Обаче Сатурн винаги е бил в центъра на астрологическите разглеждания, като строг и прецизен, той изисква много упоритост, компетентност и коректност.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Докато беше в дева до 22-ия градус се намираше в моя 1-ви дом- загубих един зъб и половина, видимо се състарих, имах проблеми със здравето- в моя първи дом са ми радикалните уран, плутон и меркурий. Откакто излезе от 1 дом си отдъхнах. Сега във втори дом се оправих физически, дори се подмладих, но финансово съм на ръба на оцеляването. В моя втори дом са слънцето ми и венера. Като се върна назад през 80-82г беше същото- ходех две поредни лета през ваканцията в консервната фабрика да работя, за да си изкарам пари за дрехи, но когато направи съвпад с моята венера на фона на безпаричието на родителите ми тогава, че имаха заеми, аз съвсем неочаквано и набързо станах покрай мои съученици пещернячка /преди това бях дълго време лекоатлетка/ и след няколко месеца подготовка и експедиции в страната заминах на първата, за нашия градски спелеоклуб, международна експедиция в Словакия. След това, когато влезе в моя 3 д. запонах да уча първо задочно, а после редовно, а като влезе в 4д. скъсах с дългогодишното си гадже и малко по-късно като направи квадрат с моето слънце се ожених за друг. Когато наближи съвпад с моя сатурн почина баща ми, а когато беше в моя 8д. съвпад с луната ми 6гр./ юпитер също е там 15гр/ взех два бронзови медала от републиканското по културизъм, бях тогава на 32г. Зле се стекоха обстоятелствата в 10д. , когато направи квадратура с моя плутон- тогава както бях на върха в една българо- италианска фирма / не като пост, а като заплащане/ и група завистливи колежки и няколкото бригадирки направиха така, че шефката да ме изгони /поводът беше болничен лист за петък-събота и неделя, а на нас не ни даваха да се разболяваме, нещо като шоуто на ... да не цитирам/. Та така стоят нещата с моя сатурн. Като четох в една статия как влияе плутон през домовете също всичко си излиза, но това е за другата тема.

Редактирано от viktoriya
Линк към коментар
Share on other sites

Вики, съвсем като по учебник се развиват транзитите при теб.:dancing yes:

Нали знаеш, че тези дни Сатурн тръгна ретроградно. Така ще е около 5 месеца до към 27-30 май 2010год. Ще се върне от 5-тия градус на Везни до 28-мия (по точно 27гр. 50') от Девата и после пак напред. По принцип оценявам влиянието на ретро Сатурна като доста силно.

Линк към коментар
Share on other sites

Вики, съвсем като по учебник се развиват транзитите при теб.:dancing yes:

Нали знаеш, че тези дни Сатурн тръгна ретроградно. Така ще е около 5 месеца до към 27-30 май 2010год. Ще се върне от 5-тия градус на Везни до 28-мия (по точно 27гр. 50') от Девата и после пак напред. По принцип оценявам влиянието на ретро Сатурна като доста силно.

Знам, че април някъде е пак в дева, не съм обърнала внимание, че тези дни е станал ретрограден. а какво пише по учебниците за ретрограден сатурн? Досега само за ретрограден меркурий и венера съм чела материали в интернет.

С моята луна овен 6гр. в 8д. как ще се отрази тази ретроградност на сатурн в първите градуси на везни? При предходния си престой в този знак през 81г. като проверих, бил е пак опозиция с луната ми, когато ми намалиха в училище поведението съвсем незаслужено- зам. директорката ме задължи да пея в хора на патронния празник на училището, а аз заминах на зонално първенство по спортен многобой във Варна, също да представям училището /и го представих!/. Толкова тежко го преживях тогава, чак за край на живота ми минаваха мисли /Бог да ми прости!/ и класната ме успокои и помогна с разговори да преодолея по-леко случката.

Линк към коментар
Share on other sites

взех два бронзови медала от републиканското по културизъм

viktoriya, ти културистка ли си? rolleyes.gif

Веселин, май си задаваш реторичен въпрос. Щом има бронзови медали от републиканско по културизъм, явно трябва да е била .../познайте каква/:3d_146:.

И аз се учудих малко, но се сещам , че имаше дикусия по повод АСЦ. на Виктория - Лъв или Дева. Ето нещо, което категорично подчертава- Лъвица от всякъде!. Първо защото Лъв е спортна натура и второ, обича да е на сцена и да прикове вниманието и възхищението (обикновено и съвсем заслужени).

Вики, опозицията на Сатурн и Луна, особено за жените е доста депресираща и ограничаваща, най-общо. Потиснатост и загуби (финансови или не). Но, разбира се, това е само един нюанс към общия звезден оркестър, може и да се комбинират благоприятно всички влияния. Аз препоръчвам йога, туризъм и витамини за омекотяване на строгия Сатурнов урок. И дано не се намеси и Плутон с карето от началото на Козирог, нищо че е плутоноид, действието му може да е мощно.

Линк към коментар
Share on other sites

Вики, опозицията на Сатурн и Луна, особено за жените е доста депресираща и ограничаваща, най-общо. Потиснатост и загуби (финансови или не). Но, разбира се, това е само един нюанс към общия звезден оркестър, може и да се комбинират благоприятно всички влияния. Аз препоръчвам йога, туризъм и витамини за омекотяване на строгия Сатурнов урок. И дано не се намеси и Плутон с карето от началото на Козирог, нищо че е плутоноид, действието му може да е мощно.

Това с йогата се случи- от средата на ноември всеки ден практикувам- гледам от фиеста тв. Засега има ефект и ми помага. Съвета ти за туризма ме подсети за един лаф "вестибулара се оправя с прът и на път" :3d_146: А колкото до плутон- уауу, лятото и есента му опитах квадрата към луната ми- голямо неразбирателство с малката дъщеря, към което се включи и майка ми, и ме сринаха психически. Дано оттук нататък да действат положитрелните неща от квадратурата, която прави с моето слънце- действия в областта на кариерата с голям замах и т.н.:3d_040::3d_151::3d_167:

Линк към коментар
Share on other sites

viktoriya, ти културистка ли си? rolleyes.gif

Веселине, за много години! Дядо Коледа да не ти е донесъл куче?:3d_006:

Културистка силно казано, но се занимавах доста време- от 88г до 2003 вкл. , през 95 изкарах курс за инструктор в НСА и съм работела известно време като такава. Учасвала съм на Републиканските през 95 и 96г. , писала съм статии за в-к "Културизъм' по същото време и това е. Сега практикувам домашен фитнес- имам велотренажор, разглобяеми дъмбели, голяма топка. :v:

Линк към коментар
Share on other sites

Веселине, за много години! Дядо Коледа да не ти е донесъл куче?3d_006.gif

Културистка силно казано, но се занимавах доста време- от 88г до 2003 вкл. , през 95 изкарах курс за инструктор в НСА и съм работела известно време като такава. Учасвала съм на Републиканските през 95 и 96г. , писала съм статии за в-к "Културизъм' по същото време и това е. Сега практикувам домашен фитнес- имам велотренажор, разглобяеми дъмбели, голяма топка. v.gif

За много години, viktoriya!!!

Не, за съжаление дядо Коледа не ми донесе още едно куче, това на автарчето е моята сладуранка, която си имам вече от 13 годинки.

Браво на теб (за фитнеса) и още много успехи занапред! thumbup1.gif

Линк към коментар
Share on other sites

И аз се учудих малко, но се сещам , че имаше дикусия по повод АСЦ. на Виктория - Лъв или Дева. Ето нещо, което категорично подчертава- Лъвица от всякъде!. Първо защото Лъв е спортна натура и второ, обича да е на сцена и да прикове вниманието и възхищението (обикновено и съвсем заслужени).

Вики, опозицията на Сатурн и Луна, особено за жените е доста депресираща и ограничаваща, най-общо. Потиснатост и загуби (финансови или не). Но, разбира се, това е само един нюанс към общия звезден оркестър, може и да се комбинират благоприятно всички влияния. Аз препоръчвам йога, туризъм и витамини за омекотяване на строгия Сатурнов урок. И дано не се намеси и Плутон с карето от началото на Козирог, нищо че е плутоноид, действието му може да е мощно.

Плутон, както писах се намеси края на миналата година с квадрата към моята луна в овен - почти 7гр. е, но уран ми е в дева 7гр. 44', ще разчитам на помощ от тригона с него:"при тригон и секстил появяват се мотиви и възможности за приключване със стари условия на живот и се тръгва по нов път с повече възможности. Изобретателност и предприемчивост. Период на осъзнаване и активно включване в големи промени в политиката, бизнеса. На духовно ниво се постига яснота и осъзнаване, интуитивно проникване във важни процеси."

А колкото до АСЦ ми- аз съм родена в Дебелец, на 15-тина км. югозападно от Търново, доколкото знам мястото също е от значение за точността на определяне на асцендента, не само часа и минутите на раждане, а в програмите които изчисляват асцендента има само Търново, затова ми излиза в тях дева в първите градуси, но на практика си е лъв- от дете ме влече сцената- пеех народни песни, правех постановки по детски приказки и събирах бабите в махалата на концерт и театър срещу 10ст. билетче:3d_146:, а като още по-малка- 3-4годишна да съм била в Търново живеехме на 2 ет. и помня как се бях качила на едно столче, за да се покажа над високия тухлен балкон и хвърлих всичките си играчки, също и наследените от сетра ми /Бог да я прости!/ , и гледах децата как се бият за тях долу пред блока- проявила съм лъвското си великодушие и щедрост:3d_044:

Редактирано от viktoriya
Линк към коментар
Share on other sites

...

Плутон, както писах се намеси края на миналата година с квадрата към моята луна в овен - почти 7гр. е, но уран ми е в дева 7гр. 44', ще разчитам на помощ от тригона с него:"при тригон и секстил появяват се мотиви и възможности за приключване със стари условия на живот и се тръгва по нов път с повече възможности. Изобретателност и предприемчивост. Период на осъзнаване и активно включване в големи промени в политиката, бизнеса. На духовно ниво се постига яснота и осъзнаване, интуитивно проникване във важни процеси."...

Дано Виктория, пожелавам ти от сърце да изпиташ максимално благотворното влияние на тригона Плутон към Уран! Много хубаво си го казала- нов път и нови възможности. Нали и аз го чакам:dancing yes:То си е транзит за цяло поколение. Който има и лични планети "замесени", ще го активира максимално.

15 километра не могат да повлияят съществено на Асц., във всеки случай по-малко от градус. Имай предвид, че ако раждането не е станало в София, а във Варна , Асц. се завърта с около 3-4 градуса , все едно че е 18 минути по-рано. Изобщо за територията на България не може големи вариации да има.Но разбира се мястото е важно и всеки градус има значение.

:3d_031:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...