Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кръг на мисълта


Иво
 Share

Recommended Posts

Да, така е! Само с добра дума, добра мисъл може да променим много неща.

С молитва.

Предлагам да сформираме "Кръг на Мисълта" на доброволни начела. Участващите да предлагат ден и час, в който заедно да отправяме добра мисъл. Мисълта да бъде отправена към нуждаещите се, към определен човек, група от хора или за общо благоденствие, а може и за събитие. Всеки, който предложи обща сбирка с определена цел е добре да поеме ангажимента да участва поне в две от общите виртуални или физически сбирки (предложената от него и още една).

Предлагам да открием с отправяне на добра мисъл за България на 08.04.2004 в 12час. Заедно да отправим добра мисъл за благоденствие и проспиритет на България - към учителите, майките и бащите, децата, интелектуалците, политиците и т.н.

Link to comment
Share on other sites

Присъединявам се към теб. Според мен като за начало по- добре е виртуалният кръг.

Но може би е по- добре да се концентрираме върху една тема - семействата и децата на България.

:) да се хванем за ръце :)

Link to comment
Share on other sites

Добра идея,

и аз се присъединявам.

Съгласна съм с Велина, че е добре темата да бъде по-конкретна - например може да започнем като всеки отправи молитвата си към най-младите и беззащитните - децата на България.

А ще има ли някаква определена формула, която да казваме, или всеки сам ще прецени каква точно мисъл и молитва да отправи?

Link to comment
Share on other sites

Добра идея,

А ще има ли някаква определена формула, която да  казваме, или всеки сам ще прецени каква точно мисъл и молитва да отправи?

И аз. Очаквам инфо, как точно ще се проведе.

Нека като за първи път всеки сам да избере каква техника (медитация, молитва, концентрирана мисъл излъчваща светлина и любов и т.н.) да използва и колко време да отдели. По-нататък може да използваме конкретен метод, който допада на всички ни. Общото като за първи път предлагам да бъде дата (08.04.2004), часът (12:00 българско време) и принципа (излъчване на светлина за България и по-специално - децата). Желаещите може да споменат тук каква са усетили/видяли. Особено интересно и полезно би било около този час да се оглеждаме за поличби.

Link to comment
Share on other sites

:)kъсно ли е и аз да се присъединя:)?

Link to comment
Share on other sites

Здравейте!

Включвам се и аз за неделя,11.04, 12ч..

Предлагам да отделим първите поне три минути (от 12:00 до 12:03ч.) за Антония Георгиева на 18г. от гр. Кюстендил , която от 2002г. е болна от левкимия.

(който може и желае, нека помогне и по друг начин - финансов, разпространяване на сайта й, контакт със семействот , търсене на по-добър дарител ...)

Сайтът за Антония (с нейна снимка) :

http://www.saveantonia.org/b/home.htm

Какво ще кажете ?

:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Интересна идея! Не знам дали още практикувате, но имам една забележка. Защо концентрите кръга в определен фокус - фокуса е нужен, но защо не е по-глобален. Примерно насочен към цялото човечество. Ето един пример:

Медитационна техника на Ошо - приемане на златна енергия чрез главата и изтвърляне на черна през краката. Защо да не си мисля, 4е тази енергия е любов. И така приемам златна любов и започвам да разширявам кръга около себе си - няма как да стане безпределен понеже се губи фокуса, но като нищо си обхваща Земята... :rolleyes: Просто предлагам...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

"Да подновим темата и нека някой даде ново направление"

Предлагам на 15.03.2006 год. в 12часа на обяд да прочетем:

"МОЛИТВА НА БЛАГОДАРНОСТТА"

"Благодарим ти ,Баща наш, за Великата Любов, с която си ни възлюбил. Благодарим Ти за Живота, който си ни дал.

Благодарим Ти за Ума, който си вложил в нас.

Благодарим Ти за Добродетелта, която си турил като основа на нашия живот. Благодарим Ти за Правдата, с която си ни заобиколил.

Благодарим Ти за Любовта, с която си ни изпълнил.

Благодарим Ти за Великата Ти Мъдрост

и Те славим за Твоята Истина, с която си ни озарил.

Ние се радваме на Живота, който си ни дал и изпълняваме Твоята Воля.

Сега, заради Духа, който си изпратил да ни ръководи, бъди благословен от всички ни, сега и всякога. Амин."

След това да си представим как се превръщаме в малки слънца, от които се излъчва бяла лъчиста светлина , която облива цялата Земя.

След това да си представим как цялата земя се превръща в слънце, излъчващо бялата лъчиста светлина.

След това да си представим, че Раят се е върнал на земята и в душите на хората са настъпили Хармонията и Мира, дошла е Любовта.

Амин.

Link to comment
Share on other sites

И аз съм вътре:)

Това е страхотно. Преди време се опитвахме да го правим с мои приятели, но изглежда не е имало достатъчно енергия за това.

Дано сега да е различно.

Но, моля ви, трудно е да е нещо толкова конкретно като тази молитва, особено посредата на седмицата, когато сме на работа и ни се налага да работим с хора.

С представите и добрите мисли е по-практично. Знам, че звучи грубо, но защо не направим молитвите късно вечер, рано сутрин или през почивен ден?

Link to comment
Share on other sites

Идеята е "добра" . :)

Но не мислите ли, че ще е по-хубаво да се помолим да хармонизираме Света. Защото колкото повече "добро", толкова повече "зло" като и двете не съществуват де... въпрос на гледна точка.

Link to comment
Share on other sites

Искате ли следващия път да изпратим мисъл, пълна с любов към вселената и да се помолим наводненията в България да не нараняват хората. Или нещо такова. Примерно в петък. 17.03.

Link to comment
Share on other sites

Съгласен с предложението на Любомир89 за хармонията...

Хармонията е състояние на равновесие. Всичко в Живата Разумна Природа се уравновесява. Поради нашето не достатъчно разумно поведение и мисъл, Природата ни възпитава по специфичен начин...

Нека си пожелаем да мислим, чувстваме и действаме в хармония с Живата, Разумна Природа; само тогава и нейното отношение към нас, хората, ще се промени. :angel:

Иначе всяко малко зло се дава, за дани предпази от по-голямо зло. И глобално погледнато всичко е за наше добро - ако сега не се научим на нещо, по-късно ще ни се наложи да го научаваме на по-висока цена :smarty:

Link to comment
Share on other sites

Васко, напълно си прав, че всяко малко зло е с цел да ни научи как да бъдем в хармония с вселената. Обаче ако можем да помогнем на хората с добра мислъл, ще е странно да не го правим. Все едно да намериш на улицата кученце със счупено краче и да не му помогнеш, защото Бог е поискал така. А кой знае дали Бог не е поискал точно ти да го намериш?

Link to comment
Share on other sites

Ако облегчим последствието на външен план без да е налице промяна на съзнанието, то ефекта ще бъде краткотраен. :yinyang:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...