Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сънищата - как да ги тълкуваме?


Recommended Posts

Здравейте,

Предполагам на всеки от вас ви се е случвало да сънувате интересни и силни сънища. Как ги тълкувате? Успявали ли сте да ги разтълкувате правилно? Как? Случвало ли ви се да сънувате пророчески сънища?

Имате ли някаква система за тълкуване на сънища? Каква?

Поздрави,

Иво

Link to comment
Share on other sites

Иво, имам късмет, че като новорегистриран участник ти пускаш теми, които много ме вълнуват... :thumbsup: Та затова и на тази тема ще отговоря де... :D Аз, да си призная, не вярвам много на книгите - съновници, които тълкували сънищата. Първото, което гледам, за да разбера какво ми казва един сън, е какво усещане е оставил в мен веднага след като се събудя. Това според мен е основен критерий. Е, има и някои символи, които трябва да означават нещо, но пак според мен е различно за всеки.

Поздрави! Елина

Link to comment
Share on other sites

Аз също смятам че универсалните съновници едва ли са приложими за всички.

Един сън който намерих наскоро в нета ме впечетли:

"Сънища, сънища, сънища. Какво са? Защо се появяват?

Още от малък сънувах как аз съм възрастен човек на смъртен одър и постоянно виждах как този човек повтаряше едно и също: "Никога не забравяй това което научи.."

Всеки път сънят беше ясен,силно въздействаш но кратък.След време започна да се появява и през деня като някаква мисъл сред другите ежедневни мисли.

Минаха около 7 или 8 години когато този човек отново се появи..но тогава чух и другата част от посланието му: "Никога не забравяй това което си научил в този живот. Тялото ми се сменя като парцалени кукли..но ти не умираш...ти ще живееш отново".

Тогава се промени изцяло животът ми. Разбрах, че в сънищата можеш да намериш вратата отвъд границите на този живот."

Много впечетляващо!

Link to comment
Share on other sites

Аз много разчитам на сънищата си, за да разбера истината за нещо. Сънищата са ми вече толкова истински, че както често казвам - повечето ми спомени са от тях и самата аз незнам кой живот е по-истински... :D И този сън, който ти цитираш отново ми напомня колко още по-осъзнати в съня хора има... В съня прегради за осъзнаването на Духа няма. Може би ще дойде време, когато границата между този "реален" живот както го наричаме и съня ще изчезне и тогава всичко ще си дойде на мястото.

Поздрави! Елина

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравей Елина и всички,

Ето група от въпроси, които биха ви помогнали при тълкуването и разбирането на сънищата:

Какво правя в съня?

Кой съм в съня и как действам в него? Как реагирам - агресивно, гневно, любящо, активно, пасивно...?

Как се чувствам?

Какви са различните емоции в съня, моите и тези на другите участници?

Какъв е контекста на съня?

Какво става с моя живот наяве? По какъв начин случващото се наяве е свързано със съня?

Кои са основните участници?

Какво бях посъветван и от кого?

Бях ли наранен и от кого?

Какво беше излекувано в съня и от кого?

Реални хора ли сънувах или измислени?

Възможо ли е различните участници в съня да представляват различни аспекти опт моята личност? Ако да - кой участник, какъв аспект представя? Опитайте се да се поставите на негово място и да изиграете неговата роля във въображението си.

Кои са най-важните символи от съня ми?

Кои са очебийните характеристики/символи в съня ми? (пример: къща, река, животни, самолет, летене) С какво ги асоциирам в будния си живот? Как тези характеристики или символи се отнасят към мен, към моите емоции или моята личност?

Как съня като цяло се отнася към мен?

Кои са основните действия в съня?

Кой ги изпълнява?

Какво означават тези действия за мен?

Какво иска съня от мен? Какви действия/решения са предложени, които биха ми помогнали в будния живот?

Сънят навежда ли ви на определени спомени? Какви са ви асоциациите с него?

Някой от елементите в съня свързан ли е с моето минало? Възможно ли е тази част от моето минало да иска сега моето внимание? Ако да - защо?

Събужда ли в мен сънят ми някакви въпроси? Ако да - какви?

А какви са техните отговори?

Защо сънувах този сън?

Защо имам нужда от този сън точно сега?

Какво е позитивното послание зе мен?

Как се чувствах пред да заспя? Мислех ли върху някакъв въпрос или проблем? Измъчва ли ме нещо в този етап от живота ми в последно време? Какъв е основния въпрос, който стои пред мен сега? Как прекарах деня преди да заспя?

Ярък ли беше съня? Запомнихте ли много детайли? Това сън-послание ли беше? Как го чувствам?

Как се чувствах след като се събудих? Кои бяха първите мисли и чувства, които ми хрумнаха? Напомня ли ми някой от събитията през деня за съня? Ако да - как? Напомня ли ми някое място за мястото от съня?

източник на част от въпросите - тук

Link to comment
Share on other sites

Имам важен сън, повтори се два пъти за 15 год. НЕ мога да го забравя никога.

Според мен е много важен и изпълнен с послания.

Отговорих на всички въпроси които си написал и ми стана още по интересно. Дали сънят е продиктуван от мен самата, дали аз съм го сънувала защото го искам или е свързан със важни за мен събития.

Как се разбира какъв тип сън си имал?

Link to comment
Share on other sites

Дали сънят е продиктуван от мен самата, дали аз съм го сънувала защото го искам или е свързан със важни за мен събития.

Как се разбира какъв тип сън си имал?

Здравей Диляна,

Единственият човек, който може да каже дали сънят е важен за теб си ти самата. Ако чувсташ, че сънят ти е силен, всичко е било ясно, и ти се казва нещо важно, на твое място бих изследвал по-дълбоко. Повтарящите се сънища обикновено са важни послания. Важни въпроси, пред които човек се изправя и не може да разреши, важна стъпка в живота, метод за решаването на важен проблем - това са най-често повтарящите се сънища.

На твое място бих си поставил следните върпоси:

- Сънят, който сънувах преди 15 г абсолютно същия ли беше или малко по-различен? Ако има разлики, какви бяха те?

- Пред какъв проблем/въпрос бях изправена преди 15г? При условие, че е минал толкова голям период от време, най-вероятно става въпрос за някакво качество на характера, за нещо вътрешно. Може би в тази посока трябва да се търси.

- Сънят кошмар ли беше или приятно преживяване? По-скоро неприятен или по-скоро приятен?

Помисли кои са основните символи от съня ти. Сега си представи, че всеки един от тях трябва да ги обесняваш на марсианец. Примерно каква е за теб първата ти асоциация за кола? Аз бих казал: средство за бързо предвижване, което ползвам шофирайки. Значи ако си сънувала нещо свързано с кола, която например се движи твърде дразнещо бавно, най-вероятно трябва да засилиш темпото в живота или да здвижиш по-бързо даден въпрос. Ако обаче отговора ти на това какво е кола за теб е примерно: място където се возя и се чувствам удобно, тогава тълкуването би било съвсем друго. Това е принципа.

Виж пред какъв житейски проблем/въпрос си изправена сега? Проиграй във въображението си (по време на медитация или просто визуализация) целия сън . Огледай всчико от различни страни. Отговори пак на примерните въпроси, които зададох по-горе. Повтори тези действия няколко пъти. Запиши си резултата. Това е важно - при писането често идват нови идеи.

Тъй като се занимаваш активно с астрология, можеш да видиш картата си преди 15 год и сега. Търси проблемни ситуации, аспекти и т.н. и мисли как ги асоциираш със съня си. Сравни с времето, когато си сънувала за последен път съня. Отговорът ще дойде.

Ако искаш сподели с нас фрагменти от съня си. Може различни участници да дадат ценни идеи, които да ти помогнат да откриеш ключа. Ако пък сънят ти е твърде личен, сподели го с няколко различни човека, на които имаш доверие и ги питай за мнението им. Често това има голям ефект.

Надявам съм, че съм ти помогнал поне малко.

Иво

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest просто наминавам, засега

няколко седмици преди баща ми да почине сънувах къде ще бъда, хората, които ще видя, какво ще им кажа... В съня ми трябваще да се прибера в 12 наобед, и въпреки това че влака ми по принцип пристигаше по-късно, аз си бях вкъщи точно в 12, и всичко останало си беше както в съня ми. Отдавна се интересувам от "другата" страна на нещата, и някак си преди нещо да се случи имам "странни сънища" или просто си зная, че нещо е на път да стане.

Поздрави за интересния форум, може би ще се позадържа малко тук :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Гост_LA_H_*

Здравей, Иво! :) Поздравявам те за хубавата тема.Отдавна искам да си поговоря с някои по този въпрос. Моите сънища са много живи и много показателни.Естествено това, което се случва в последствие няма нищо общо с познатите ни съновници. Преди години имах един пророчески сън на които не обърнах голямо внимание.И...последствията бяха катастрофални.От тогава винаги се старая да ги помня.С времето се научих и да ги тълкувам, но за съжаление не мога да препоръчам нищо, защото за всеки човек е индивидуално.Обръщам внимание на всеки детайл и човек, който си спомням от съня и се мъча да го свържа с действителността.Като парченца от пъзел, които нареждам и накрая дори за моя изненада виждам цялата картина.Имам и други случаи - когато затварям очи да заспивам (точно този момент между будно състояние и сън). Виждам странни неща.Някои от тях се случват, някои от тях са толкова ужасни, че искам да ги изхвърля, но не мога.Това вече го тълкувам с кaрмичната астрология, но тя не е предмет на тази тема. Общо взето нещата ми говорят.Когато действително осъзнах това, взех да им обръщам по-голямо внимание и открих, че те ми помагат.Поздрави :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Благодаря за хубавата тема! За първи път влизам в този сайт и форума и причината е един мой сън, който ме измъчва от около 3 месеца - убедена съм, че няма нищо случайно и именно затова съм попаднала на този сайт - може би за да открия отговора или поне някаква насока. През живота си съм имала 3 пророчески сънища, които са се сбъдвали и са били много ярки, но тогава бях много по-малко запозната с езотериката (и сега знам много мъничко, но от тогава прочетох доста книги и може би кръгозорът ми е малко по-широк). Съжалявам за дългия увод, но си мисля, че може би ще бъда по-ясна. И така тази година някъде около 9-10 септември сънувах, че пред мен се появи материализиран духът на мой познат, който почина преди 1 година. Бях с още някой в помещението, но вече ми се губят подробностите - просто имах свидетел, на когото казах, че това е дух в материално тяло. Духът ми каза, че ще дойде догодина на 05.09. да ме вземе. После леко се усмихна и каза, че може и да ми се размине, но....- без да довърши си тръгна и ние го видяхме как се превърна в нещо като пара и изчезна. От тогава се измъчвам от мисълта, какво е искал да ми каже - непрекъснато си мисля, че трябва да променя нещо в начина си на живот, но не знам какво точно. Сигурна съм, че отговорът е някъде дълбоко в подсъзнанието ми, но не стигам до него. Може би трябва да се науча да медитирам и тогава ще получа някакъв отговор, но засега не съм опитвала. Мисля си да потърся ясновидка за помощ, но не съм сигурна дали е добра идея. Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете - виждам, че имате много повече познания от мен и сте много отзивчиви. Благодаря ви и весела Нова година!

Link to comment
Share on other sites

Никой ли няма да ми отговори? :( Този въпрос наистина е много важен за мен и се надявам на помоща ви). Благодаря!

Link to comment
Share on other sites

Здравей Маги,

Казано е: “Искайте и ще ви се даде!’, както и "Търсете и ще намерите!” Както споменах по-горе в тази тема, единственият човек, който може да разбере значението на съня – това си ти.

Тъй като явно, че това е бил много ярък сън и има силно емоционално влияние върху теб, по-скоро си мисля, че това е сън-послание, а не сън получен от преяждане, недоспиване и т.н.

На твое място бих процедирал по следния начин търсейки ключовете за тълкуването на съня. Моля имай предвид, че това са само насоки и идеи, отговора е някъде в теб.

1. Бих си задал примерните въпроси описани по-горе в тази тема. Бих ги обходил няколко пъти в съзнанието си и бих си записал всички асоциации, мисли, емоции, спомени, отговори, които ми идват на ума на лист хартия

2. После бих потърсил отговор на следните примерни допълнителни въпроси относно този познат:

---2.1 Какво е първото нещо, за което се сещам когато мисля за този свой познат?

---2.2. Какви бяха любимите занимания на този човек?

---2.3. Какво обичахме да правим заедно с него?

---2.4. А какви бяха проблемите или неприятните моменти, преживяни заедно?

---2.5 Дали не трябва да направя нещо с живота си свързано с по-горните въпроси? Дали пък не ми се казва, че ми предстои сериозна промяна в живота свързана с това което обичаше/мразеше да прави (или правим заедно) този човек?

---2.6. Ще ме вземе? Ще ме вземе къде? Ще ме взема как? Има ли страх като си мисля върху този въпрос? Ако да защо? Дали не трябва тук да изследвам по-надълбоко?

3. Дали не ми се казва, че живота ми ще се отвори повече към духовното, към невидимото?

4. А дали времето от една година е случайно? Дали не символизира едно събитие или пък един човек роден на тази дата? Или символизира началото на изявата на Божественото в мен (за справка Учителя Беинса Дуно определя август месец за началото на Божествената Нова Година). Или пък означава в този дух на размисъл, че през август месец трябва да посетя седемте рилски езера и да срещна някой важен за мен човек?

5. Дали пък числата 05.09 = 5 + 9 = 14 = 1+4 = 5 са случайни? 5 на какво е символ за теб? 5 месеца, 5 дни, 5 човека или нещо друго? Или 5 като нумерологично тълкуване – път, бизнес, комуникации? Или може би е 05 + 09 + 2005 = 3? А числото 3 какво означава?

6. А дали времето (датата, състоянието, житейските въпроси през които съм била изправена тогава) когато съм сънувала съня е случайно?

7. Кой беше страничния наблюдател, който ме гледаше? Ако не си го спомням, мога ли поне да го почувствам? Как го чувствам – като приятел или?

8. А дали пък не е възможно това да е била истинска среща с моя заминал си познат, който е имал да ми предаде важно послание?

9. А дали е случайно, че писах точно в този сайт и че сега чета тези редове? Дали пък някои от статиите или темите обсъждани тук няма да дадат отговор на моя въпрос? Или поне насока? Или пък може би картата на мъдростта?

10. Дали е възможно тази нощ преди да си легна да се подготвя с тиха и спокойна музика за съна и после като си легна, да заява на глас желанието си: “Тази нощ ще получа повече яснота за значението на моя сън”? После да държа в ума си картината от съня докато заспя. И като стана веднага да си запиша какво съм сънувала - мислите, чувствата, обстановката и т.н...

Като допълнителните средства за помощ при тулкуването могат да се ползват астрология, медитация, молитва, слушане на мистична музика, осъзнати сънища, отвяряне на произволна мистична книга с концентриран в ума въпрос и мн. др.

Как да разбереш дали си намерила правилния отговор или тълкуване? Ще усетиш спокойствие, яснота на съзнанието а може би и вдъхновение.

Надявам се, че поне малко светлина е пробляснала и че са ти дошли идеи за размисъл. Ако ти хрумне още нещо, което искаш да споделиш с нас – моля направи го. Може би на всички ще им е интересно. Иначе ако питаш мене – нямам си представа както означава съня ти и според мен едва ли някой може да ти каже. Но попитай себе си – там ще намериш отговора. Както казах в началото: “Искайте и ще ви се даде!” и “Търсете и ще намерите!”

Link to comment
Share on other sites

Guest Кашчей Доброволски

Здравей Маги !

Реших и аз да се обадя като Иво . Безпорно считам , че Иво е много прав за това което ти е написал . Всичко което е казал е много вярно, но на тебе едва ли ще ти свърши работа. Защото мъничко ( както казваш) си разширила кръгозора по езотеричното, но е крайно недостатъчно все още за тебе, за да навлезеш и разбереш сложната тематика . Иво ако реши може да даде "по-смляна храна " за да ти е от полза.

Значи, според мене датите които спомена са много важни . Началото на септември месец е и начало на църковната и духовна Нова година за християните. Духът който ти си е появил , според мене е искал да ти обърне внимание, да се насочиш към развитие на духовноста вътре в тебе. Сиреч - да започнеш да се занимаваш с езотерика, окултизъм и религия с цел повишаване на вътрешните ти морални, нравствени и психически сили . Предполагам , че ти предстои голямо изпитание и за това ти е нужна по-голяма сила и по-голямо познание за да можеш да устоиш на житейските бури .

Според мене сега е точният момент да вложиш повече усилия и старание . Човекът който ти си е появил на сън, сигурно много те е обичал и е държал на тебе и за това е решил да ти помогне . По принцип са малко духовете в материално тяло които се появяват по този начин . Може би пак ще се появи когато поиска !? Но едва ли ще може да ти помогне, ако ти самата не си помогнеш като насочиш развитието си към духовнтите ценности и критерии.

Мисля , че ще се справиш щом като Духът те е насърчил . Но не забравяй , че нищо на този свят не се дава даром . Всичко си има цена, дори духовните и психически сили, които трябва да придобиеш с труд за да се докажеш.

Мисля , че си попаднала на необходимото място и в необходимото време . Останалото е труд .

Поздрави !

Link to comment
Share on other sites

Guest Гост_Маги_*

Много, много благодаря, Иво и на теб Кашчей Доброволски!

Мисля, че сте чудесни и изпитвам радост, че открих този сайт и ви срещнах!

Сигурна съм, че не е случайно, а съм имала нужда от това, защото аз наистина съм съвсем в началото на пътя към духовно усъвършенстване и много пъти в молитвите си съм се молила за някаква насока. Чувствам, че нещата, за които чета тук са ми много близки, че почти всичко приемам с лекота, което не е много характерно за моята логическа мисъл, но и прекрасно разбирам, че имам да работя много над себе си и много да уча.

Благодаря ти много за насоките, които си ми дал, Иво - убедена съм, че ще ми помогнат - още докато четох написаното от теб ми просветваха различни идеи, но ще ми трябва време да помисля и да приложа някои от съветите ти - аз съм само един дилетант, чела езотерична литература не систематизирано, но с осъзнат стремеж към развитие. Мисля, че и ти, Кашчей Доброволски, си прав за развитието на духовността ми, но ме смущава точната дата, упомената в съня ми и въпреки, че усещам мъничко страх (мисля, че ми е рано да премина в другото измерение) в мен надделява чувството, че трябва да променя нещо важно в живота си и то да стане до тази дата, но не мога да твърдя, че съм сигурна.

Простете ми, че ви занимавах толкова дълго със себе си и още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ за вниманието ви и за ценното ви мнение! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Здравей и от мен,Маги :)

Защо не направиш още една стъпка към езотеричните науки и не оставиш датата,часа и мястото си на раждане във форум Астрология? Някой от занимаващите се с астрология там /имам предвид и себе си/ по всяка вероятност може да ти каже важни за твоето развитие неща. Опитай :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Гост_buba_*

Аз също смятам че универсалните съновници едва ли са приложими за всички.

<{POST_SNAPBACK}>

сънувала съм сънища, които на практика се оказват с абсолютно противаположно значение спрямо съновниците.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest лора

marianars@abv.bg

Много, много благодаря, Иво и на теб Кашчей Доброволски!

Мисля, че сте чудесни и изпитвам радост, че открих този сайт и ви срещнах!

Сигурна съм, че не е случайно, а съм имала нужда от това, защото аз наистина съм съвсем в началото на пътя към духовно усъвършенстване и много пъти в молитвите си съм се молила за някаква насока. Чувствам, че нещата, за които чета тук са ми много близки, че почти всичко приемам с лекота, което не е много характерно за моята логическа мисъл, но и прекрасно разбирам, че имам да работя много над себе си и много да уча.

Благодаря ти много за насоките, които си ми дал, Иво - убедена съм, че ще ми помогнат - още докато четох написаното от теб ми просветваха различни идеи, но ще ми трябва време да помисля и да приложа някои от съветите ти - аз съм само един дилетант, чела езотерична литература не систематизирано, но с осъзнат стремеж към развитие. Мисля, че и ти, Кашчей Доброволски, си прав за развитието на духовността ми, но ме смущава точната дата, упомената в съня ми и въпреки, че усещам мъничко страх (мисля, че ми е рано да премина в другото измерение) в мен надделява чувството, че трябва да променя нещо важно в живота си и то да стане до тази дата, но не мога да твърдя, че съм сигурна.

Простете ми, че ви занимавах толкова дълго със себе си и още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ за вниманието ви и за ценното ви мнение! :)

<{POST_SNAPBACK}>

Link to comment
Share on other sites

Аз също имам от години сънища,които са ме предупреждавали са важни събития свързани с мен и мои близки и от опита които имам до момента съм разбрала,че най-важна е емоцията която сме усещали в съня си.Понякога усещането е на страх, тъга,предупреждение, радост а понякога сме само наблюдатели на важни събития от чужд живот,но посланието го усещам в самия сън.Затова мисля,че Маги го е усетила в съня си.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Гост_Люси_*

Темата наистина е страхотна, поздравления Иво!!!

Искам да споделя какво са за мен сънищата ми. Преди време въобще не им обръщах внимание, но в последствие започнах да осъзнавам, че всичко това което сънувам след това в реалния свят ми се случват разни неща. Опитвах се да ги тълкувам по познатите ни на всички съновници, но се оказа, че не може да им се вярва 100 %.

Link to comment
Share on other sites

Guest Гост_Люси_*

Продължавам

Когато осъзнах, че сънищата предсказват събитията, които следва да се случват в живота ми, започнах да им обръщам по-голямо внимание. Сънищата ми не са само символика, има и действия, случки, събития, които трябва да се случват и са се случвали.

По принцип всеки човек си има проблеми от различно естество. Питаме се какво ли предстои да се случи, как да постъпя в определена ситуация, да отида или не някъде. Ето защо започнах да задавам въпроси преди да заспя. Въпросът е конкретен, само за нещо определено. Сънят същата вечер е винаги свързан с отговора му.

Всичките ми сънища са много ясни, цветни и реални. Понякога имам чувството, че не сънувам, а се пренасям в друго измерение.

Link to comment
Share on other sites

Много интересно. А как получаваш отговора? Като директно послание или закодирано по някакъв начин? Ако е закодирано как успяваш да го разтълкуваш? Използваш ли някаква конктретна методология? Можеш ли да дадеш пример?

Link to comment
Share on other sites

Guest гост-Мери

здравейте на всички. вие страшно ме заинтригувахте. знаете ли аз още от дете имам сънища, които се сбъдват точно по същия начин по който ги сънувам. и то ставаше много често. сега сънувам какво ли не и си имам и съновници и други обаче в повечето случаи трудно разбирам за какво става въпрос. преди година и половина започнаха да ми се случват разни гадости в живота и тогава спрях да сънувам хубави сънища. а до тогава постоянно сънувах че летя-летя из цялата планета виждах невероятни неща летях в космоса. просто разпервах ръце и политах. и обикновено имах чувството едва ли не че духът ми се отделя от тялото и лети, защото след такива сънища страшно трудно се събуждах - все едно някой ме вадеше изпод земята или все едно бях умряла и се съживявах. господи как ми липсват тези полети, но както ви казах вече ги няма. :)

Link to comment
Share on other sites

Здравей Мери !

Това, че сънуваш много е много хубаво нещо, но и опасно. Затова според мене си спряла да сънуваш хубавите сънища . Философията на живот в многоизмерните светове по напълно разбираеми причини не се препокрива с общоприетата житейска философия.

Според мене когато един човек без необходимата подготовка на земно ниво сънува много и цветно е резултат от направени усилия в стари прераждания. И в сегашното прераждане при "събуждане" на астралното и ментално тела "забравените" способности се възтановяват някак от самосебе си . Човек трябва да положи много труд в духовното си самообразование за да направи процеса контролируем . А това според мене не е никак лесна работа, защото се изисква цялостен подход в духовното образоване.

Според мене са започнали да ти се случват , както казваш гадости, защото може би си сбъркала от незнание някъде в свободното летене в сънищата си. А това може да го кажеш само ти и никой друг.

По принцип в по-ефирните светове над земния, летенето не става с разперени ръце. Разперените ръце са знак на твоята несигурност от очакваното при левитацията. Защото "там" човек " лети" само със силата на ума си. Скороста , посокато и целта се определя от умът. Умът или по-скоро Мисълта (Идейното тяло) е движещата сила, кормило и всичко друго каквото се сетиш. Но за да леветираш безопасно е необходимо Умът ... Мисълта да бъдат обучени правилно на правилните Божествени закони - предпоставка да бъдат спазени. Но не забравяй , това е само предпоставка. При наличност на тази предпоставка , са необходими .. добронамереност и много други морално-нравственни качества. Защото злоупотребата с предобитите способности също се наказва по кармичните закони. А за да се самообучиш са необходими много усилия в много направления на познанието - както земно , така и духовно познание. Иначе как ще разбереш кое и вярно и кое е грешно? Съвсем определено духовното и земното познанние вървят ръка за ръка според мене.

Всичко това което написах са мои изводи, наблюдения, размисли и опитности. За това ако съм сбъркал някъде или има неточности, моля да бъда извинен !!

Link to comment
Share on other sites

здравей иван,

може и да си прав за това че някъде нещо се е объркало. аз по принцип имам доста развинтено въображение и то се простира и в сънищата ми и в реалния живот. сещам се за един от последните сънища за летене, че накрая ме бяха подгонили някакви вампири но аз избягах от тях. незнам какво означава това, но определено не ми хареса, защото се чувствах като беглец. а гадостите дето ми се случваха не ми се вярва да са от последствията на някой сън , просто започнах да осъзнавам истината за постъпките на обкръжението ми - истина която съм знаела дълбоко вътре в себе си но съм оставила погребана. и в един момент когато си отворих очите за всичко - започнаха проблемите.

а даже и си мисля че и преди съм осъзнавала блатото и поне насън съм се опитвала да отлетя от него. незнам за тези неща които ги описваш. определено са много интересни и вълнуващи, но идея си нямам за какво става въпрос. може ли да обясниш на по достъпен език. моля.. :angel:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...