Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Интерсептирани знаци. Върхове на домовете


Recommended Posts

Какво е значението на планетите, тяхната интерпретация в знак, който е интерсептиран?

Нека да разгледаме различни положения на Планети, намиращи се в различни интерсептирани знаци! Ако някой има такива планети в хороскопа си да каже. :)

Link to comment
Share on other sites

Интерсептиран знак е такъв знак, който се намира изцяло в дом, чиито краища ( начало и край) на дома попадат в съседните знаци на интерсептирания. Това означава, че самият дом който попада интерсептирания знак е обикновенно най-голям - повече от 30 градуса.

Ако някой не си знае хороскопа или иска да провери дали има интерсептирани знаци и планети в такива знаци да кликне на http://z.gianea.com :)

Link to comment
Share on other sites

Здравей!!!

Много се радвам че намирам някой който също като мен е проявил интерес към интерсептираните знаци!Няма да крия,че интересът ми към тях е продиктуван от наличието им в моят радикс!При мен са Везни и Овен-попадат съответно в пети и единадесети дом!Много ми е трудно да ги тълкувам първо защото още се уча и второ защото каточели няма много информация за тях.Но чувствам че имат огромно значение за мен!Пети дом е пълен с планети,стелиум ,има и три тау квадрата Сатурн-Луна с планетите от стелиума и това допълнително ме затруднява .Както и да е........Така че много бих се радвале ако някой наистина може да помогне със съвети за това как следва да се тълкуват планетите в интерсептираните знаци :v:

Това което съм научила засега за заключените знаци е че може би в минали прераждания човек прекалено много се е изявявал с качествата присъщи на съответните знаци или се е изявявял в сверите на живота за които те отроварят!И сега те остават заключени защото може би човек няма нужда да се развива вече в тази посока или пък има да работи върху тях заради грешки в минали проявления и да усвои тези качества само че с доста пепятствия по пътя си!Енергиятя на тези знаци остава заключена както и на планетите намиращи се в тях . Планетите показват какво има за отработване в този живот и е много важно да се разгледат аспектите им и да се работи върху тях за да може енергията им да бъде отключена!В противен случай техните функции ще се поемат от други планети.Как точно обаче трябва да се разглежда тяхното положение и аспекти все още ми е много неясно!Домовете в които попадат определят една ос ,която се превръща в много съществена част от живота на човека в чиято натална карта присъстват!За това вече не ми е нужно да търся информация-усещам го от дълго време ,а заниманията ме с астрология само потвърдиха това мое усещане и ми покозаха защо!

Така че много бех се радвала да поговорим наистина за интерсептираните знаци и планетите в тях!Аз имам доста такива - мога да помагам със предположения или потвърждения и ще го направя с удоволствие! :angel:

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Елена,понякога точно оста на интерсептираните знаци е най-активна. Правилното тълкувание зависи от много други фактори в хороскопа. В твоя случай вероятно срещаш трудности да откриеш себе си, харесвайки се на другите и чувствайки,че би желала да изразиш себе си по-добре отколкото го правиш засега. Оста Овен-Везни е свързана с трудности в намирането на баланса между ярката индивидуалност и желанието за разбиране на другите понякога до обезличаване. По-лесно ще ти е ако Везни е на върха на 11 дом,а Овен-на 5-ти, но това пък ще ти попречи да получиш по-добър поглед върху нещата,свързани с тези два дома, тъй като между природата на знаците и домовете не възниква конфликт.

по принцип моето мнение е че интерсептираните знаци не само не са подтиснати,а напротив- са много ярко проявени в настоящето. Разбира се-има си кармични основания за това. Понякога се проявяват, защото не сме научили техния урок, друг път-защото наученото от тях от своя страна ще ни помогне да научим следващото. Мисля че от голямо значение е отношението им с лунните възли, особено ако в интерсептираните знаци има планети. Колкото повече аспекти имат тези планети с Лунните възли,толкова повече характеристики на включените знаци са актуални в настоящето и трябва да бъдат използвани.

Link to comment
Share on other sites

За съжеление лунните ми възли не правят никакви аспекти!Съгласна съм с теб че влиянието на интерсептираните знаци е много ярко,но не съм сигурна че същото важи и за планетите в тях.Но както казах при мен много планети са засегнати самите те в сложни аспекти -така че е трудно да се прецени кое как влияе и доколко.Например тау квадратурите-дали ще се проявяват по силно или напротив,или ще засягат само дейностите които попадат в дома и какво ще бъде това въздействие засилено или подтиснато?

Link to comment
Share on other sites

Итерсептирани Везни и Овен.

Везните попадат в пети дом!Върха на пети в Дева-там имаме стелиум-Меркурий,Марс и Слънце в Дева самите те в Тау-квадрати със Сатурн в първи и Луна в седми.Малко по нататък съвсем в началото на Везни -Плутон в сексил с Нептун в шести и квадрат с Юпитер в седми;Уран в тригон със Сатурн ,Ас и Мс и опозиция с Хирон в единадесети и накрая Юнона.

Овена в единадесети-на върха му Риби!В него само Хирон в опозиция на Уран от пети, в тригони с Луната и Венера в трети-Лъв и секстил с АС, МС и Сатурн!

Всички те правят и доста минорни аспекти но положението ми се струва достатъчно сложно че да ги коментираме и тях а може би тъкмо те ще внесат допълнителна яснота :(

Незнам доколко стана ясно но ми се струва малко се притеснявам да си оставям данните така!Ако наистина проявяваш интерес и ти се занимава мога да ти ги пусна в лично съобщение а коментарите ще ги правим тук ;)

РС:За лунните възли сгреших-понякога незнам с кои очи гледам!!!Северен възел в осми дом-Козирог в тригон със стелиума в пети-най вече със Сланцето!Това какво ли дава и как ще се обвърже с тау квадратите-ще помисля!Това че не попадат точно в интерсептирания знак и са обвързани във Тау-квадратури има ли значение?

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Най-добре е първо да видиш кои планети са в силно положение-трон или екзалтация, после кои-в слабо. Планетите в слабо положение обикновено "поделят" част от своята работа/област с други. При теб например Меркурий управлява 5 дом и е на трон в Дева, така че 5 дом ще е най-повлиян от тази планета. Изтълкувай първо нейните аспекти и влияния /ако не се лъжа,тя ти е господар и на АСЦ,нали/. 5 дом ти е доминантата спрямо 11-ти,така че движението започва от него към 11-ти. За Лунните възли наистина как си гледала :lol: Много е важен аспекта им с Хирон, оттам ти се повлиява интереса към астрологията,както и от опозицията му с Уран разбира се. Движение от 5 към 11 дом ще рече, че чрез творчество, използвайки анализаторските си способности и стремежа към задълбочен анализ/Мерк./, дори влизайки в конфликти понякога,за да отстояваш собственото Аз/Слънце,Марс/, ще сбъднеш своите мечти/олицетворявани от 11 дом./. Хирон се включва едва след започнал да се проработва 5-тш дом,затова интересът ти към астрологията е станал по-голям и задълбочен именно след като си задействала 5 дом,свързан със съзидателното начало. Имаш склонност да се разпиляваш и понякога да се самосъжаляваш. Ако не балансираш добре обмена между 5/11 дом и Лунните възли, се получава обратен ефект, действащ на емоционално ниво.

Интерсептираните знаци ти дават огромен творчески потенциал,но той няма да се прояви добре ако се разпиляваш. Опитай се да концентрираш енергията,макар че ще ти е доста трудно,тъй като Сатурн няма много аспекти/ако е в края на Близнаци/, особено напрегнати. Концентрацията при теб може да стане чрез Юпитер и това е добър пример за поемане на функция от друга планета, в случая от Сатурн. Юпитер олицетворява принципа на разпръскването, а не на концентрацията,но при теб нагледно се вижда как в подходяща позиция може да изиграе ролята на концентрираща планета, и то в знака на Сатурн. Именно Юпитер ще балансира 5/11 дом и особено характеристиките на Везни/Овен, тъй като "събира" чрез квадратурите енергията им. Преведено, това ще рече : "Учи, за да помагаш на другите; така ще помогнеш и на себе си".

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Между другото,Елена -тези аспекти и домове,които си посочила,са абсолютно достатъчни за един дори не съвсем опитен астролог да открие датата и годината ти на раждане :D

Link to comment
Share on other sites

Благодаря много за вниманието!

Но аз си мисля че и Марс и Меркурий са малко поизгорели от Слънцето-то също е силно в пети дом!Освен това и трите са в Тау- квадрати със Сатурн и Луната!/не само има аспекти Сатурн ами и напрегнати че до скъсване ;) /Не знам дали Меркурий е талкова силен в този случай-макар и господар -кой ще победи във войната Сатурн ,Луната или Меркурий!Ти как мислиш!За баланса между пети и единадесети съм съгласна но не разбрах как определяш интереса ми към астрологията като провокиран от пети дом-аз си имам друга теория-интересно ми е ?!

Ти как си го представяш баланса между пети единадесити и лунните възли?Южния прави сектил и с Лилит,а тя пък със слънцето!Доста е сложно това за мен!И да се концентрирам и да не се разпилявам е много сложно наистина!

Ама за Юпитер не съм много съгласна!Макар и в знака си в квадрат с Плутон на мен не ми звучи така оптимистично!Те всъщност Плутон и Уран са важни тук-нали за интерсептирани знаци говорим!И Хирон разбира се -той винаги е неясен :unsure:

Дано не съм прозвучала критично -искам просто да изясним влиянията!В крайна сметка интересът ми е към астрологията не толкова към мен самата,макар че това са важни неща за всеки!Себепознанието и път към мъдроста :hmmmmm:

Link to comment
Share on other sites

Благодаря много за вниманието!

Но аз си мисля че и Марс и Меркурий са малко поизгорели от Слънцето-то също е силно в пети дом!Освен това и трите са в Тау- квадрати със Сатурн и Луната!/не само има аспекти Сатурн ами и напрегнати че до скъсване ;) /Не знам дали Меркурий е талкова силен в този случай-макар и господар -кой ще победи във войната Сатурн ,Луната или Меркурий!Ти как мислиш!За баланса между пети и единадесети съм съгласна но не разбрах как определяш интереса ми към астрологията като провокиран от пети дом-аз си имам друга теория-интересно ми е ?!

Ти как си го представяш баланса между пети единадесити и лунните възли?Южния прави сектил и с Лилит,а тя пък със слънцето!Доста е сложно това за мен!И да се концентрирам и да не се разпилявам е много сложно наистина!

Ама за Юпитер не съм много съгласна!Макар и в знака си в квадрат с Плутон на мен не ми звучи така оптимистично!Те всъщност Плутон и Уран са важни тук-нали за интерсептирани знаци говорим!И Хирон разбира се -той винаги е неясен :unsure:

Дано не съм прозвучала критично -искам просто да изясним влиянията!В крайна сметка интересът ми е към астрологията не толкова към мен самата,макар че това са важни неща за всеки!Себепознанието и път към мъдроста :hmmmmm:

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Олеле,олеле! Ама каква интерпретация само си направила!Къде съм писала,че интересът ти към астрологията е провокиран от 5 дом!!! И въобще подобна формулировка звучи малко... не съвсем добре B) Говорех за Хирон и Лунните възли. За "изгорелите" планети можеш да видиш мнението ми в съответната тема. И един съвет /не се сърди,не е от лошо чувство :) /: не приемай буквално нищо,което пише за планети,дом,знак, особено по отношение оценката на аспектите-те не са положителни и отрицателни! Често напрегнат аспект се проявява като много положителен, а благоприятен-като направо закопаващ. В случая със Сатурн /който и аз май недогледах в твоята карта/ съм на мнение, че напрегнатите му аспекти се проявяват по-често като благоприятстващи развитието и учещи по възможно най-директен начин, докато "благоприятните" му аспекти често са свързани с разпиляване на време и усилия в грешна посока, повтаряне на стари грешки и най-вече модели на поведение.

Като ти гледам картата, не са ти излишни аспектите на Сатурн. Без тях можеш цял живот да се луташ, а така с времето се концентрираш повече, че и шанса на разбереш истински накъде вървиш,е много голям.

Link to comment
Share on other sites

Хирон се включва едва след започнал да се проработва 5-тш дом,затова интересът ти към астрологията е станал по-голям и задълбочен именно след като си задействала 5 дом,свързан със съзидателното начало.

Така ми прозвуча -може би аз не съм те разбрала добре!

Благодаря ;) Обичам си го аз Сатурн и добре че е той!Много ми е трудно с него ама без него направо ще се разпадна!АЗ го приемам за Доминираща планета-затова не се съгласих с ударението което слагаш на Меркурий-но все още се уча -мога и да греша!Виж пети дом и интерсептираните знаци -те са ми пълна мъгла!и колкото повече ровя по се обърквам!Плутон и Уран и Хирон-как да разглеждам въздействието им-като ретроградни ли-като попадащи в интерсептирани знаци!

Знам си аз че няма хубаво и лошо в астрологията ;) но има трудни аспекти ,места в които се създава напрежение и стават двигатели!Такова място е моя пети дом затова и интереса ми към интерсептираните знаци!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Какво мислите, ако интерсептирания знак се управлява от планета, която едновременно е господар на хороскопа? Дали по лесно ще се отлкючат енергиите на планетите намиращи се в този интерсептиран дом. И ако господаря на хороскопа сключва положителни аспекти спрямо планетите в интерсептирания знак, това не улеснява ли повече нещата по отключването на енергиите на планетите в интерсептирания знак ?

Link to comment
Share on other sites

Какво мислите, ако интерсептирания знак се управлява от планета, която едновременно е господар на хороскопа? Дали по лесно ще се отлкючат енергиите на планетите намиращи се в този интерсептиран дом. И ако господаря на хороскопа сключва положителни аспекти спрямо планетите в интерсептирания знак, това не улеснява ли повече нещата по отключването на енергиите на планетите в интерсептирания знак ?

Мисля, че това дали планетата управител на интерсептирания знак се явява и управител на асц. не е много показателно за това дали ще се отключи лесно или трудно енергията на знака. По-скоро има значение как е поставена тази планета в хороскопа.

Но обикновено аспектите към планетите са по-осезаеми (ако мога да кажа така) от знака в който е поставена планетата, така че ако има планети в интерсептирани знаци, логично е точно чрез аспектите към тях да започне отключването на тяхната енергия, след което да се достигне енергията на знака в който се намират. И ако тези аспекти са хармонични (още повече от диспозитора) това ще е по-лесно. Чудя се в твоя случай дали все още смяташ че интерсептираните планети са "спящи".

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Лично моите наблюдения показват, че решаващо се оказва присъствието на планета в интерсептиран знак, която от своя страна е аспектирана. Значение оказват също планетите-господари на домовете ,в които се намират интерсептираните знаци. Дори преди разглеждане на интерсептираните знаци/с или без планети в тях/ тълкуванието е добре да започва от знака на върха на дома и неговия господар,тъй като те посочват най-актуалното и най-изявеното, характеризиращо съответната област. Включените знаци, колкото и да са важни, работят за тях, допълват и обогатяват съответната област, но знака на върха и неговият господар са тези,които така да се каже определят къде, по какъв начин и до каква степен ще се включат и интерсептираните.

Най-трудно се включват ако няма планети в тях и ако в същия дом има планети в другите знаци. тогава могат и да не се проявят особено,макар че има някаква цикличност при тях-дълги периоди сякаш не участват особено, но изведнъж,особено при транзити към тяхното начало,съвпадащи с други важни транзити/например на Сатурн/, могат да се включат и коренно да променят картинката :rolleyes: Понякога коренната промяна, особено в дейността на човек, се дължи на активиране на "спяща" до този момент ос на интерсептираните знаци.

Link to comment
Share on other sites

:yinyang: Простичко е... Има две течения за интерсептираните знаци. Според едното течение интерсептирания знак е нещо от рода на другария Сталин - има интерсептиран знак има проблем - няма знак - няма проблем. Т.е. интерсептацията се тълкува че едва ли не това което символизира интерсептирания знак ти липсва.

Аз обаче от опит и наблюдения и като представител на такъв интерсептиран знак твърдя че са по-меродавни другото течение - интерсептирания знак обозначава нещо което владееш до перфекционизъм и го правиш без да се замислиш. Затова върхът на куспидата не ти го акцентира... Ако има проблем той се дължи на управителя на интерсептирания знак - ако е кофти управител, в кофти позиция с кофти аспекти - как беше - деца плачат, баба проклина...

Т.е. абе да се направи разграничение между самият знак и неговия управител...

Ааа, колкото до управителите - според едните се счита, че управителя на интерсептирания знак става съуправител на дома... Според други той придобива качеството на нещо като перегрин, само че с аспект и не е носител на свойства на дома а само на специфичното си действие на природата си. Колебая се между двете. По-скоро съм склонен да ВЕРВАМ, че дали ще е НЕЩО като перегрин или НЕЩО като домоуправител зависи от отработката на наталната карта...

НЕ БУ!?

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

:rolleyes: Здравейте приятели,

Според теорията за Прераждането, Душата , на едно по- високо вибрационно ниво, сама си избира програмата за следващата инкарнация.

От това трябва да си направим заключение, че тя ще избере такава програма, която би й дала възможност да разреши онези проблеми, с които не се е справила или да ги усъвършенства, а също и ще си постави нови,по-висши цели за осъществяване/чрез Звездната си карта, в която най- важна е позицията на Слънцето/.

Затова според мен интерсептираните знаци, в които има планети ще са местата, където човек ще насочи първоначално цялото си внимание и енергия /ако не иска това да стане по принуда/, да разреши нерешените си проблеми от миналото, за да може след това да реализира по- висшите цели , посочени чрез Северния възел, за което би му помогнал Хирон-Учителят.

Съдя от собствената си звездна карта и от опита, който имам.

При мен интерсептираните знаци са Овен в ХІІ дом и Везни в VІ дом. И двата знака са много натоварени с планети- Меркурий, Марс и Венера в Овен в опозиция със Стелиум от Прозерпина , Луна , Нептун и Сатурн във Везни.

Страшничко , нали?

Но ако трябва да бъда искрена, ако го нямаше това постоянно напрежение, идващо от опозицията между двата знака и планетите в тях, едва ли бих имала възможност да си говоря сега с вас.

Това, което желае Венера, мисли Меркурий и стимулира Марс да действа, най- вече на подсъзнателно ниво, се стопира веднага от Сатурн, който винаги назидателно ти шушне:”Внимавай, вече си опитала от това.Нима беше доволна от това, което преживя? Спомни си по- висшата задача, за която си дошла”. От друга страна Нептун те вдъхновява и те кара да изпитваш блаженство от нещата , които правиш и по този начин те кара да забравиш най- трудните моменти, когато се е намесвала Луната със своята грижа за всички и за всичко и с променливото си настроение и Сатурн- с постоянната си назидателност , чувство за отговорност и страхове, а също и амбиция за успех, дори в ущърб на здравето ти. Голяма роля играе и Прозерпина, която ти казва: “Няма по- висша любов от Божествената любов. Стреми се към нея. Там се намира щастието, за което мечтаеш.”/Слънце в Риби в ХІ дом, Северен възел във Водолей в Х дом./ Това е осъществимо. Твоят Юпитер, който е в съвпад с Асцендента ти ще ти даде необходимото самочувствие и разширение на съзнанието, за да разбереш какво ти е необходимо за постигането на тази ти задача. Хирон в Козирог в ІХ дом, който е в опозиция на твоя Уран, ще ти помогне да разбереш как да издигнеш своята вибрация, за да се свържеш с вибрацията на Уран, който пък отговаря за астрологията- майката на всички науки и е в тригон с твоето Слънце, което освен това е също добре аспектирано. Добре аспектираният ти Плутон ти показва, че имаш шанс да се освободиш от по- низшите му влияния и да се свържеш с висшата му вибрация. От теб се иска да упражниш свободната воля, която ти е дал твоят Баща, когато си се отделила от Него”.

Така че, според мен интерсептираните знаци с планети в тях са символ на един труден, но по- сигурен начин за реализиране на поставената от Душата задача. Домовете, в които се намират тези знаци, са областите, в които ще се изяви личността, макар и по- трудно, т.е. това са областите, чрез които личността ще се пребори с влиянието на Южния си възел и ще тръгне по реализиране на програмата по Северния възел. Тъй като енергията на интерсептираните знаци трудно се освобождава, личността ще си помага с енергията на съседните знаци и домове.

Не малка роля в целия “спектакъл” играят и Лилит и Селена- Лилит, с изкушенията, с които те отклонява от Пътя и Селена – твоят Ангел-хранител, който се появява в най- трудните ти моменти и ти посочва как да се справиш с проблема.

Домовете на Интерсептирани знаци без планети в тях за мен са области, в които Душата си е дала заслужена почивка.

Бъдете здрави!Таня

Link to comment
Share on other sites

:rolleyes: Здравей Зара,

Ще се радвам да ми кажеш това, което имаше да ми казваш по рано в лично съобщение. Няма да ти се обидя, защото от това, което пишеш във форума съдя, че си добър астролог и психолог. А аз съм още много в началото, затова си избирам да обсъждам теми, които са свързани със собствените ми възможности и личния ми опит и най- вече да цитирам тези автори, които са ми харесали и смятам, че ще са полезни на тепърва започващите да се интересуват от астрология / не съм забравила защо влязох в този форум/.

Благодаря ти предварително! Таня

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Таня,

не се чувствай длъжна да се оправдаваш-щом правиш нещо, така си преценила. Нищо лошо няма в това, че запознаваш интересуващите се от астрология с някои автори. Аз не съм се обърнала лочно към теб, но по принцип влизам в този форум, за да обменям опит. Авторите не ми вършат работа - просто не мога да общувам с тях :)

Интерсептираните знаци и планети в тях са много важен фактор в хороскопа, поне по мои наблюдения. И никак даже, Венци,не са дупки, т.е. празно място :D Напротив-те дават изключително полезна информация за личността и нейния Път. Дори и да не са включени активно, тяхното съществуване се усеща много силно, ако ще и като липса на определени качества :)

Link to comment
Share on other sites

:rolleyes:

Блогодаря ти Зара за съвета.

Но не можах да разбера какво означава "липса на определени качества". Да разбирам ли, че след като Венерата ми е в интерсептиран Овен, аз не притежавам качества на Венера или пък да кажем на Марс и Меркурий, които също се намират там, още повече , че са в ХІІ дом?

Link to comment
Share on other sites

:rolleyes:

Извинявай Зара,

Не се изразих правилно,

Означава ли това, че когато Овенът ми е интерсептиран в дванадесети дом, моите Венера, Марс и Меркурий няма да се изявят?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...