Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Великата тайна на водата


Recommended Posts

Какво смятате за тази така важна субстанция.

Тези които са гледали филма "Великата тайна на водата " нека коментират

Линк към коментар
Share on other sites

Филмът е много добър. Въпреки, че го изтеглих отдавна, едва наскоро ми остана време да го гледам.

Едно от най-интересните твърдения за мен бе това, че е научно установено, че водата се влияе от мисълта. Беше даден един фрапиращ пример за това как преди няколко века моряци претърпяват корабокрушение. Нямали прясна вода за пиене. Силно искали и си представяли, че морската водата около тях е сладка и годна за пиене. Загребват и тя наистина е слада. Така оцеляват три седмици! ...

Структурата на водата е много по-важна от химичния състав - се казва още във филма. Така наречената "структурирана вода" изглежда тепърва ще се изучава и използва все повече.

Друго интересно твърдение е, че водата има памет:

"Резултатите от експериментите, проведени в много страни по света, показали, че водата възприема и запаметява всяко въздействие, запомня всичко, което става в околното пространство."

От това следват множество итнтересни изводи....

Линк към коментар
Share on other sites

Филмът и за мен беше много интересен,въпреки че го гледах след като вече бях чела книгата на Масару Емото.В смисъл,че за много от изследванията вече бях чувала.

Това,което мен ме впечатли беше изследването на човешкото ДНК,според което не е случаен факта,че човек се чувства най-щастлив там,където се е родил.

Всъщност учените са заинтригувани от водата и нейните проявления под различни влияния,поради факта,че водата съставлява 80% от човешкото тяло.Затова и отделянето на време за молитви е толкова важно за здравето на човека.Произнасяйки молитвите,с ум и сърце,в нашето тяло се образуват правилните,красиви кристали,които можем да видим на снимките под влияние на думите "любов","обичам" от опитите на Масару Емото,както и на другите учени.Задържайки лошите емоции и невъзможността да простим и приемем,сами създаваме условия за образуване на неправилните,пихтиести форми на кристалите,каквито са те под влияние на негативните думи,а от там - сами ставаме проводници на болестите.

Препоръчвам на всички да гледат този филм!!! :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 9 months later...

Вчера проф. Емото е имал лекция в НДК. Аз бях на работа по това време.

Доколкото разбрах, е била интересна лекция, основана на филма за водта, но е имало и нови неща:

Проф. Емото е обяснявал връзката между атентатите, войните, избиването на животните и връхлитащите след това болести, епидемии, грипове и тн...отмъщението на духовете на избитите животни и хора.( Гледала съм филм, касаещ тази тема. Беше за връзката между риболова в Япония, замърсяването на водата, което увеличава популацията на други морски животни, а това пречи на риболова... изключително фактологичен и научен филм!)

Накрая са раздали по един брой от Списание 8, една лекция на Учителя Дънов и едно СD.

В списанието има няколко статии за водата.

Ако някой има или може да намери повече информация, ще се радвам да допълни темата.

Когато някой ти даде 1*Любов, ти трябва да генерираш 2*Благодарност - едната единица Багодарност я връщаш към Любовта, а другата я насочваш към някой друг, който генерира 1*Любов, а тя от своя страна генерира 2*Благодарност и т.н.

Според проф. Емото формулата на водата е 1 молекула Любов и 2 молекули Благодарност...

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

... Когато някой ти даде 1*Любов, ти трябва да генерираш 2*Благодарност - едната единица Багодарност я връщаш към Любовта, а другата я насочваш към някой друг, който генерира 1*Любов, а тя от своя страна генерира 2*Благодарност и т.н.Според проф. Емото формулата на водата е 1 молекула Любов и 2 молекули Благодарност...
Ето нагледна илюстрация на казаното от късметче: P1000671.JPGиP1000672.JPGP1000673.JPGP1000674.JPG*виолетовото кръгче е Любов, а зеленото благодарност. Снимките са направени по време на лекцията на Масару Емото в НДК на 13 май 2009 г. Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

"В основата на всяка болест се крие фактът, че тялото ни не вибрира правилно. Образно казано, то е настроено от Бог и щом тоновете му станат фалшиви, здравето ни се влошава, казва световноизвестният учен и мистик д-р Масару Емото."

Цялата статия тук.

"... предлага и няколко прости неща, с които всеки човек може да е здрав и в същото време отговорен към баланса на цялата планета. Първото е да пием "добра" вода, второто е да слушаме хубава музика и, трето, да имаме позитивно съзнание, за да не се създават условия за развитието на вируси."

Тук

Линк към коментар
Share on other sites

Ценна мисъл за деня:

В света няма нищо по-меко,

по-нежно от водата.

Тя е непобедима.

Тя няма равна на себе си.

Слабото побеждава силното.

Мекото побеждава твърдото.

Всички знаят това,

но не могат да го осъществят.

(Лао Дзъ)

Линк към коментар
Share on other sites

Ще ми повярвате ли че най-голямият ми проблем е водата.Аз я обичам,а тя ме мрази.Тоест  наистина обичам да пия чиста вода.Мразя супите,като малък ми се повръщаше от супите и досега ги възприемам като нещо нечисто и лошо.Може би бих ял сурово месо по-лесно отколкото разварени супи.Негативната енергия получена при варенето и унищожаването на клетките не може да се пречисти в мен.Варени меса,гадост.

Та значи аз си обичам водата,а тя ме мрази.Някога ми правиха изследвания и казаха че съм алергичен.Алергичен съм към водата и към енергията в нея.Тоест каквито и храни да приемам,все няма да чувствам енергия в себе си защото съм алергичен не към тях ,а към водата.Така го чувствам,че ако във водата има негативна енергия ми е гадно,ако ям супи.Даже според мен ако от едно месо извлекът водата аз бих го ял и сурово без да ме засегне нещо.Сухото не ми вреди.И при водните капки сякаш не ги чувствам,гадното е че не чувствам много и топлината но това е друг проблем.Бих се определил като елемента Земя.Ако полееш земята с вода става кал,и аз така се чувствам като кал.Ако затоплиш земята тя реагира бавно на затоплянето но затоплянето и раните остават дълбоко в нея.Така съм и аз когато се сблъскам с нещо горещо,не го чувствам отначало и не се боя от него но после топлата енергия остава в мен и никакъв лед не може да я премахне.

Аз обичам водата,а тя ме мрази.Така ще бъде винаги.И никога няма да имам сила.

Линк към коментар
Share on other sites

Томодаши, каквато мисъл вложиш във водата това се случва. От теб зависи, докато пиеш можеш да си повтаряш думата "Здраве" на всяка глътка например защото водата поема всичко което вложиш в нея и според вложеното това се разнася във всяка клетка на твоя организъм. Така че щом си влюбен в болестите и омразата това ще получиш :feel happy: . От теб зависи :) .

Редактирано от Fut
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

И тайната на името е древна... Казва - "Ще ви дам бяло камъче и на камъчето ново име написано...". Има и такива които са преминали отвъд тази тайна, но аз не съм от тях, иначе нямаше да изпитвам огромно удоволствие от това, все още да пиша по форумите :) )). Радвам се че ви срещнах отново :)

Редактирано от Fut
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Великата тайна е била иавестна на Учителя много по-рано, но за редица истини той дава само намек, вероятно не е било време да бъдат открити:

Съвременните хора имат едно материалистическо схващане, те считат водата безсъзнателна като материя само, обаче според онова окултно съзнание, водата не е само материя, тя не е само и животът, но тя е още високо интелигентна и разумна.

Бъдещите физиолози ще обясняват едно от великите свойства на водата, с което хората ще могат да се лекуват.

.

Изт.:"Благ" - Неделна беседа, държана от Учителя, на 17 януари, 1926 год. в гр. София.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Моят опит е,:Употребявайте лично напълнената вода от минерален извор. Тя е много по-добра от минералната вода в магазините. Енергията от извора е уникална, чиста, този който я пълни влага себе си. Така че който може, нека да си направи усилието, много ще спечели. Чиста вода, от чист извор, от чист човек(най-добре от вас самите).

Линк към коментар
Share on other sites

Моят опит е,:Употребявайте лично напълнената вода от минерален извор. Тя е много по-добра от минералната вода в магазините. Енергията от извора е уникална, чиста, този който я пълни влага себе си. Така че който може, нека да си направи усилието, много ще спечели. Чиста вода, от чист извор, от чист човек(най-добре от вас самите).

и разходка сред природата. Да, :) така правя и е чудесно.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Паметта на водата е била доказана и от еврейски равини, които са правили експеримент  - поставили са водата в стая, в която хората цял ден се молят и са се получили много красиви кристали.

( след 20 мин на видеото)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...