Jump to content
Порталът към съзнателен живот

18.09.2008 г. - Не трябва да се ограничавате в една тясна атмосфера.


Recommended Posts

Мисъл на деня - 18 Септември 2008 г.

“Както сте дошли на Земята, вие не трябва да се ограничавате в една тясна атмосфера. В каквото отношение и да попаднете – в духовно, в религиозно, вие трябва да се разширявате, да не се спирате пред дреболиите на живота. За пример, ако мислите, че вашият дом е свят, ще знаете, че и другите домове са свети. Ако църквата, в която ходите, е свята за вас, и другите църкви трябва да бъдат свети.”

Из Да идем във Витлеем, 21-ва НБ, 25.IV.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

"Някой дойде при мене и ми казва, че бил излъган. Казвам: Аз те облажавам, щом някой е могъл да те излъже. Аз имам отлично мнение за онези, които могат да се лъжат. На онези пък, които не са лъгани, аз гледам малко скептически. Когато лъжат някого, аз казвам: Блазе на този човек, защото се отнася към вярващите. Затова се казва: „Блажени вярващите.“

Изпитана от мене истина. Въпреки силната си интуиция, понякога се оказвам излъгана. Имаше години, в които това много ме тормозеше. Напоследък приемам лъжата по-спокойно, може би защото установих, че винаги по най-различни начини получавам информация за истината. И наистина се чувствам блажена.

"Къде е погрешката в един дом? Погрешката в дома се заключава в това, че майката и бащата възлагат всичката си надежда на своята дъщеря или на своя син и мислят, че те ще ги гледат на стари години. Синовете и дъщерите ви ни най-малко не са изпратени във вашия дом да ви гледат на старини. Те са възпитаници на вашия дом. Бог ги е изпратил при вас, да види какво възпитание ще им дадете. Щом турят надеждата си в своите синове и дъщери, а не в Бога, родителите са направили вече първото престъпление, срещу което се завежда углавно дело. Родителите трябва да обичат децата си, но да не поставят надеждата си в тях. Съвременните хора очакват на синовете и на дъщерите си повече, отколкото трябва. Колко трябва да очакват от тях? Те трябва да очакват на синовете и на дъщерите си толкова, колкото очакват от себе си. И синът очаква от баща си повече, отколкото трябва. И той трябва да очаква от баща си толкова, колкото очаква на себе си. В любовта има отношения."

Отношенията с моя баща, моят дългогодишен анализ на тези отношения и прозренията, до които стигнах, не без помощта на книгите и приятелите от този форум, ми помагат да осъзная по-точно ролята си в живота на дъщеря ми. И да съхраня Любовта в себе си, като укротя емоциите си. И наистина вече се чувствам свободна, а не толкова омотана в бодливото кълбо от въпроси, упреци, сълзи и сополи (нали тази дума не е цинична и е позволена?). :3d_060:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...