Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лечение с жива и мъртва вода


Recommended Posts

Ако човек вземе вода от планински ручей и вода от чешмата в апартамента си, външно няма да забележи никаква разлика. Но ако се сложи една капка от планинския ручей и от водопроводната вода върху чиста стъклена пластинка, ще забележи, че структурата и формата на едната и другата капка са съвършено различни. Около капката от планинския ручей се вижда, че нейният кант има правилен строеж и по вид наподобява бисер. Капката от чешмата има неравен, начупен кант. Ако се изчака капките да изсъхнат, а след това да се изследват под микроскоп, то там, където е била капката от планинския ручей се наблюдава ясна решетъчна структура, докато на мястото на другата изсъхнала капка се виждат само малки прашинки. Този прост опит показва, че има принципна разлика между водата от планинския ручей и тя е жива вода, и водата от водопроводната мрежа – мъртва.

Последствията за организма от употребата на жива и мъртва вода са големи.

Живата вода е енергийно заредена и, изпита от човека, тя го зарежда с енергия, докато изпитата мъртва вода му отнема енергия. /Жизнената сила на водата се измерва с Бовиси. Енергията на човека е равна на 6,5 хил. Бовиса. Водата от планинския поток има 8,5 хил. Бовиса. Пиенето на такава вода зарежда всяка клетка с допълнителна енергия, нужна за нормалната й функция, извеждането на токсините от нея./ Здравата вода, подходящо енергийно заредена, участва във всички химически реакции в организма. Всеки орган, който е обезпечен със здрава, енергийно заредена вода, може да изпълнява възложените му функции ефективно и леко. Токсичните вещества, отпадъците изцяло се отстраняват, а хранителните вещества, витамините и минералите се усвояват по най-добрия начин. Такава вода действа и като антиоксидант.

Водата, която е била подложена на някакъв вид замърсяване, е енергийно мъртва. Такава е водата в градските водопроводи – там водата минава през прави и ръждясали тръби, подлагана е на хлориране. Дори и да бъде очистена по най-съвършения начин, тя ще си остане мъртва вода.

Виктор Шауберг /1885-1958 г./, австриец, лесничей, много години е отдал върху изучаването на природната вода. И установил, че

вихровото движение на водата в планинския ручей и реките,

които никога не се движат по права линия, а постоянно изменят посоката на течението си, енергийно я зарежда. Именно такава вода дава жизнена енергия на растенията, дърветата, животните и човека. Особено буйна растителност, сочи той, се наблюдава в местата на водовъртежите – където водата допълнително се завихря и енергитизира. Постепенно в резултат само на своите наблюдения Виктор стига до извода, че водата – това е жива енергия и ние трябва непрекъснато да се учим от природата и нейната безкрайна мъдрост. И най-малкото – никога да не изменяме естественото течение на природните води.

Едва в наши дни учените напълно се съгласяват с изводите, направени от талантливия самоук Виктор Шауберг, навремето осмиван от учените мъже. Косвено потвърждение за чудесата на живата вода се наблюдава сред компактните групи население с най-много дълголетници – народите, обитаващи Кавказ, Андите, Хималаите, Каракорум – тъкмо те пият жива вода от планинските ручеи. Сега учените са установили, че даже мъртвата вода от водопроводната градска мрежа може да бъде „съживена“, ако й се придаде някакъв вид вихрово движение. На този принцип са създадени различни устройства за зареждане на водата с енергия: бимер и оживител на водата „Нордик“ в САЩ, енергостимулатор ADR, Аква-вихър, система за жива вода на Грандер, енергетическа чаша на Манфред Бауер и др. Живителни свойства има и намагнитената вода.

================================================================================

Eто схема за направа на уред за жива и мъртва вода:

Shema_za_elektroliza.gif

================================================================================

A тук се намира книгата на М. Баринов "Лечение с жива и мъртва вода". Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

аз знам друг начин за получаване на жива вода от мъртвата вода във водопровода

напълва се едно шише и се оставя отворено

до него се слага картина, която на нас ни харесва или икона, или някакъв предмет,

който самите нас ни зарежда положително и ни донася положителни емоции

оставяме водата да престои една нощ

на сутринта тя е с променена структура, правилна, както трябва да бъде живата вода

Линк към коментар
Share on other sites

Става най-добре, ако водата се остави за 1-2 часа на слънце. Може водата да се постави вечерта и до възглавницата на човек докато спи, но последния трябва да не допуска лоши мисли през това време - човекът трябва да е с чисти мисли. Може и с пасове с ръце да се зарежда водата с положителна енергия, но резултатът е по-малък.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Дали ако водата не остави в камерата да се замрази и след като се извади не се променя пак нейната структура?

Линк към коментар
Share on other sites

Става най-добре, ако водата се остави за 1-2 часа на слънце. Може водата да се постави вечерта и до възглавницата на човек докато спи, но последния трябва да не допуска лоши мисли през това време - човекът трябва да е с чисти мисли. Може и с пасове с ръце да се зарежда водата с положителна енергия, но резултатът е по-малък.

А как се измерва разултатът?

Зависи също кой зарежда, а комбинацията с молитва е най-добра.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Дали ако водата не остави в камерата да се замрази и след като се извади не се променя пак нейната структура?

Чрез замразяване се получава структуриране на водата и може да се добие Протиева вода. Тя е пречистена от вредните примеси и е богата на соли.

Начин на приготвяне:

Тенджерка с вода се поставя в камерата (зимата на балкона) и след 4-5 часа се изважда - когато по стените на съда и повърхността на водата се е хванал лед. Именно в получения лед (тежка вода) са молекулите на вредните вещества. Незамръзналата вода се прехвърля в друга тенджера, която пак се слага в камерата, докато замръзне около 2/3 от нея. Този път се изхвърля незамръзналата (лека) вода, защото в нея се съдържат най-различни примеси. Полученият лед е т.н. протиева вода. По този начин водата се пречиства около 80% и съдържа 16 мг калций на литър течност. Ледът се разтопява и се ползва за пиене.

Да ви е сладко :).

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Поздрав на всички и Честита Нова година!Нека тя донесе на всички нас повече хармония, любов и разбирателство! :angel:

А сега към моя въпрос!Гледала съм филма на Масару Емото и съм чела много материали по въпроса, но днес случайно попаднах на един сайт за живата и мъртвата вода!Аз до сега си мислех .че единствено живата вода е добра за организма ,но се оказа че не е така! Въпросът ми е дали някой има опит в прилагането на жива и мъртва вода и има ли някакъв друг начин в домашни условия човек да си направи жива и мъртва вода! Освен този активатор! :hmmmmm:

http://www.jivavoda.free.bg/

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

За прилагането мога да кажа само, че зарежда супер силно организма. Аз лично съм пробвала. (Правилно заредената жива вода) Една глътка и все едно от теб излизат сърчица и цветчета и лъчи и се разпръскват на всички страни. До колкото аз съм наясно, се прилага при неразположение и заслабване на организма.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Здравейте, предлаганата електросхема е изключително опасна, напрежението е високо и опасно за живота. Всеки може да си го направи на собствен риск и да си го ползва. Схемата трябва да е с по-ниско напрежение, пак ще се получи активирана вода, макар и по-бавно.На българския пазар се предлага активатор ДА-3, на сайта jivavoda.free.bg, който е направен по тази схема. Самия аз го купих за да си приготвям вода, но ме е страх от него. Много е опасен, може да ви удари ток, туй като два електрода с напрежение 220 в са сложени в кана с вода. След като направих анализ и забележка на производителя, г-н Деков, бях изтрит от форума на jivavoda.free.bg, където той е администратор и модератор. Няма да се учудя ако и тук е регистриран под някакъво име, с различен пол и възраст от реалните му. Освен това той сам си генерира потребители и мненията им на форума на страницата му jivavoda.free.bg, които са предимно положителни и възхитителни за уреда му. Многократно в различни форуми го хващах с няколко псевдонима да си прави самореклама от типа: "търся уред за жива и мъртва вода", и после под друг псевдоним да си отговаря сам на себе си, че е намерил на тази страница jivavoda.free.bg гореспоментаия уред. Четете тук за развитието на нещата:

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=rak...rt=all&vc=1

Редактирано от rrr2009
Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Балканджия пази тайната на живата вода

"Лечебната сила на изворите, възпята в българския фолклор, почива на реални факти, убеден е Нешо Нешев. Бившият ветеринарен лекар се хвали, че от 1994 г. досега поддържа духа и тялото си здраво без нито едно хапче. "Взимам само по едно шишенце жива вода всеки ден", усмихва се загадъчно балканджията."

Линк към коментар
Share on other sites

Ася, както винаги живият извор на познание и информираност! :thumbsup: Благодаря! Добре, че си те имаме!

Живата вода може да се прави и без апаратура, това се знае от хората, които оперират с енергията на биополето.

Така може да се структурира и храна, но има значение от какви продукти е произведена - ако е от замърсени , е в пъти по-трудно, а с генномодифицирани не съм опитвала (или аз така си мисля, вече не се знае произходът на нищо от нашите пазари).

Това обяснява двете риби, с които Исус Христос е нахранил сума народ. Е, той е недостижимо мощен генератор, разбира се.

Може вече да се ползват и снимките на структурирана вода на проф. Масару Емото, както и неговите методи с говор, мисъл, музика.

Някои мандали също, но човек трябва да е добре информиран какво точно прави.

И за да не си играем от една страна да чистим, а от друга да цапаме, Троянският дядо е дал насоки, които са задължителни, защото са гениални и неизбежни:

"строга диета. От менюто трябва да се изключат захарта, месото, сиренето, кашкавалът и яйцата, както и газираните напитки. Могат да се приемат плодове и зеленчуци"

"Според бившия ветеринар обаче живата вода е безсилна, ако човек не си помага и сам."

"Ако искаме да бъдем здрави, денят ни трябва да започва рано сутрин и да свършва рано вечер".

Бих добавила още емоционална, мисловна чистота, чистота на намеренията ( нравственост и морал).

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Четох по различни форуми все едни и същи неща.

Затова искам да ги изясня.

Активатор за жива вода захранван директно от 220 V,

само през един диод (20 А),е наистина опасен.

Получава се пулсиращо едно-пътно изправяне на тока,

но пък много бързо става - 1,5 л вода за 8 минути.

Аз лично имам 3 вида, като един от тях е на д-р Нешев.

Може де е нескромно - но съм електронен инженер и знам какво пиша.

Най-добрия си го купих през интернет от Русенски сайт.

Той е с адаптер за 9 V, постоянен ток - не-пусиращ

а изгладен и филтриран (Прав- 500 мА или 0.5 A).

Все едно елетролитния процес се извършва с

акумулатор на автомобил, или батерия.

Но за това пък времето за активиране е 40-45 минути.

Каната е за 2 л., като съда за мъртва вода е керамичен.

На капака има светодиод индициращ кога е включен уреда.

Остава само да си купя един контакт-таймер и всичко е супер.

Обаче едва днес научих, че чешмяната вода трябва да престои 2-3 часа,

и след активирането и още 30 минути и тогава да се пие.

И в двата случая е за да се утаят примесите.

И друго важно нещо е да се съхранява в стъклени съдиве,

и да не се пие ако е престояла повече от 5-6 часа.

От голямо значение са електродите.

В никакъв случай от алуминий.

По-добре лъжици, отколкото метал с неясен състав.

Затова и уредите с качествени електроди са скъпи,

а поне единия трябва да е от неръждаваема стомата с титан.

Просто споделям накратко най-важните неща

за един активатор на жива и мъртва вода.

Това го изаучавах и систематизирах 6 месеца,

от както за първи път си купих активатор

и започнах да пия вода за да си лекувам диабета.

В началото се отнасях несериозно,

но от няколко дена от както си купих

най-новия активатор с адаптера,

по два пъти на ден си правя водапо всички

гореспоменати инструкции, и си я пия.

Вече други течности не пия, а само жива вода.

Успех и здраве на всички.

Един голям фен на учителя Дънов.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...