Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кога картите Таро не дават отговор


maggee

Recommended Posts

Напоследък ме занимава въпроса за произхода на информацията, която достига до нас по сензорни и ектрасензорни пътища, и опитът ми с картите Таро ми помогна да достигна до някои заключения (валидни за мен и не непременно общовалидни).

Смята се, че картите Таро са посредник между подсъзнателната информация и съзнанието на човека - преобразуване на знанията на душата в образи, разбираеми за съзнанието. Подсъзнателната информация обаче никога не може да стане напълно достъпна за съзнанието - известно е, че осъзнаваната информация е селективно филтрирана част от пълната налична подсъзнателна информация, при това съзнанието е в пълна зависимост от тази информация.

Откъде черпят информация картите Таро? Много често съм се удивлявала колко точно картите изобразяват настоящото ми емоционално състояние, както и близки събития, часове до 2-3 дни напред в бъдещето. После осъзнах, че точността всъщност се дължи на това, че имам силно интуитивно усещане и картите просто го пресъздават с образи. Картите ми казват това, което вече зная и усещам, макар и понякога да не мога да го изразя с думи.

Тази точна корелация между картите и собствените ми емоционални усещания притъпи присъщата ми критичност и в продължение на един дълъг период приемах като достоверен всеки техен отговор, касаещ отношения на други хора към мен, развитие на ситуации и т.н. - стандартните въпроси, поради които посягаме към картите. Беше тежък период за мен, свързан с конкретна ситуация, от която зависеше всичко останало. Честичко питах картите - а как ще се развият нещата оттук нататък? И получавах странни отговори - преди всичко Обесения, Жрицата, Звездата, Умереността, Справедливостта... появи се и Папата... Все карти, които реално нищо не ми казваха, но затова пък ми създадоха едно усещане за предопределеност, обреченост, съдбовност, продължителност, та чак и безкрайност. Казах си - добре, явно е период, който трябва да се изтърпи, ще почакам. И понеже не съм от хората, които обичат да стоят със скръстени ръце и търпението не е сред достойнствата ми, отвреме навреме ми хрумваше по някоя идея и запитвах картите - как ще се развият събитията, ако постъпя така и как - ако постъпя иначе? Картите ми даваха изключително точни отговори, бяха съвсем конкретни. Но на въпроси от типа Как ще се развият нещата? Защо се случва това? Как да постъпя? Кое е правилното решение?, отговор нямаше - звезди, луни и справедливости.

В един момент си дадох сметка, че няма средство, което да извлече от подсъзнанието ни повече информация, отколкото подсъзнанието вече ни е предоставило - независимо дали я усещаме като интуиция в будно състояние, дали я получаваме под формата на сънища, когато съзнанието е изключено, или по друг начин. Изхождайки от общоприетата теза, че смисълът на живота е в развитието на душата, в освобождаването от привързаностите, а именно душата се привързва емоционално към човешките удоволствия, отдалечавайки се от истинската си същност, се запитах - каква информация ни дават картите Таро? Информация за желанията на душата - които ние така или иначе усещаме.

На всички ни са известни ситуациите, в които сме толкова привързани към нещо, че ни се струва, че ще умрем, ако го загубим - и действително го губим поради тази причина, докато не възстановим душевното си равновесие. В тези периоди на душевен дисбаланс може ли душата да бъде добър съветник - може ли от нея да искаме съвет Как да постъпя? Могат ли картите да бъдат обективен източник на информация?

По-важното обаче е, че в хода на духовното развитие на преден план излиза най-приоритетният недостатък на душата. В реалния живот това се проявява като създаване на ситуации, в които човек проявява този недостатък на характера си и получава ответна реакция от другите хора, често твърде болезнена. И тези ситуации могат да повтарят много пъти, във все по-тежък вариант, докато човекът не осъзнае, че те се повтарят и че причината е у него - и не промени схващанията си, отношението си и поведението си. При това няма упътване за това кое е правилно и кое не, опитът на другите хора помага твърде малко, защото всеки е в различен етап на развитие, в различни условия. Самата душа не знае кое е правилното - тя е тази, която желае, също и тази, която страда. Душата желае нещо - а то принудително й е отнето. Целият процес на търсене на верния изход протича на сляпо - човек се лута, наранява се докато налучка верния път. В момента, в който го открие, болезнените ситуации сякаш изчезват от само себе си, човекът поучава захарче, време за реанимация и така до следващия "урок".

В този смисъл - доколко полезни могат да ни бъдат картите Таро като източник на информация? Моят опит говори, че има ситуации, в които картите не отговарят - дали защото не знаят или не искат, но не дават верни отговори. Логичният отговор е, че всеки път трябва да бъде извървян от човека съзнателно, че важна е реакцията на човека в конкретните условия и не е все едно каква ще бъде тя, че всяка ситуация е част от развитието. Да вярваме, че чрез картите ще получаваме "подсказки" е също толкова логично, колкото и един учител да подсказва на учениците си по време на контролно. В добрия случай картите просто не биха дали конкретен отговор, както става при мен, в най-лошия - ако човек е податлив на астрални влияния, може да получи и неверни отговори, които да го подведат във взимането на решения. Защото в крайна сметка информацията ни е необходима, за да можем да вземем правилните решения. Много пъти сме си говорили, че картите показват тенденция за развитие на ситуацията, но те не я реализират - тоест, ако човек мята карти и чака нещо да се случи, всъщност едва ли нещо ще дочака.

Често си мисля за това, че ако изходът от една критична ситуация е предопределн, то знанието за този изход блокира всякаква възможност за реакция у човека. Ако човек знае, че ситуацията ще се развие благоприятно, той ще се отпусне и няма да направи нищо в сигурността си. Ако пък, обратно, знае, че изходът е неблагоприятен, той ще се примири и ще пропусне всяка възможност да промени нещата. Все повече се убеждавам, че има събития, които по някакъв начин са предопределени - дали от действията ни в този живот, дали преди него, няма значение. Събитието може да е предопределено, но нашата реакция към него е важна - и именно в това се изразява свободният ни избор, а от него зависи и изходът за нас. Има ли начин да узнаем чрез картите за този изход, при условие, че всъщност ние, в настоящия момент, със стремежите и постъпките си го определяме?

Тук ми идва на ум една аналогия (не си спомням автора) - че животът прилича на стая, в която човек трябва да премине разстоянието от едната стена до другата. Ако стаята е празна, пътищата теоретично са безкрайно много, макар и между две фиксирани точки. Ако обаче на определени места бъде поставена храна, вода, любим човек, други изкушения, вероятността човек да се отбие през тези места става твърде голяма, а вероятността за възможно отклонение от този път - минимална. Но това не изключва свободата на човека да се отклони, да извърви свой собствен път... ако желае.

Моето лично мнение е, че именно в тези моменти, в които имаме най-голяма нужда от отговори, е най-малко вероятно да ги получим чрез картите. Търсенето на информация от картите е опит за застраховане, за получаване на гаранция за това, че ще постъпим правилно, за да избегнем всеки възможен риск да загубим онова, към което сме привързани, което е много важно за нас. Тоест, прибягването до картите означава, че душата е неспокойна и иска да се застрахова - което противоречи на естествения ход на развитието на човека. Излиза, че търсенето на информация от картите не ни помага.

Ще се радвам хората, които се занимават с Таро, да споделят своя опит в онези случаи, в които картите не ни дават отговори.

Линк към коментар
Share on other sites

Мая, написала си една изключително актуална, сложна и интересна тема, която ме вълнува от доста време насам, и която, на моменти ме е карала да се чудя - защо използвам картите Таро? Като всеки един човек, аз имам своите въпроси, чиито отговори са у мен, не у картите, това обаче доста по-късно разбрах. Разбрах, че картите не са панацея, нито магическа пръчка, нито фея от приказките. Разбрах също същността на поговорката, че Господ дава, ала в кошара не вкарва ... Имам всичко, остава ми още една стъпка (която зависи изцяло от мен), но картите отново ме привличат, изкушават и, хайде - отново подредби ... Не, това не води до никъде. Води ни душата към съкровените желания, (не картите); ние у себе си знаем как да действаме, но егото надделява и очакваме някой друг да свърши няшата работа и се надяваме на лесен изход - винаги очакването на лесен изход (особено в сложни емоционални ситуации) води до тотално неразбиране с картите Таро.

На всички ни са известни ситуациите, в които сме толкова привързани към нещо, че ни се струва, че ще умрем, ако го загубим - и действително го губим поради тази причина, докато не възстановим душевното си равновесие. В тези периоди на душевен дисбаланс може ли душата да бъде добър съветник - може ли от нея да искаме съвет Как да постъпя? Могат ли картите да бъдат обективен източник на информация?

Както се казва, всичко зависи от душата и какво желае тя ... Има голяма разлика от това да желаеш здраве и от това да желаеш любов. За първото - зравето, картите винаги (99 %) дават ясен и точен отговор, за любовта нещата са съвсем различни. Един въпрос на месец за емоционални отношения е предостатъчен; ежедневното експлоатиране на картите не води до нищо добро за емоционални въпроси. Всяка една наша мисъл проецира съответната реакция у картите - аз искам да съм щастлива - добре, си казват картите - ето ти една 6 пентакли :) А наяве, после, съвсем не е така, единствено се умножава копнението по щастието само, и расте и неудовлетворението и отчаянието.

Има и друг момент, преди няколко месеца, знаех, че не съм в състояние да си гледам, но, все пак, го направих - падна се чудесната карта (2 жезли обърната),и, наистина чудото се случи, но аз не му позволих да се осъществи, защото отказах да се случи. Т. е. картите дадоха една тотална възможност за осъществяване на моето желание, но аз бях тази, която взмеа решението дали нещо ще го бъде или не! Защото душата знае кога е готова да направи нещо или не, не картите Таро.

В този смисъл - доколко полезни могат да ни бъдат картите Таро като източник на информация? Моят опит говори, че има ситуации, в които картите не отговарят - дали защото не знаят или не искат, но не дават верни отговори. Логичният отговор е, че всеки път трябва да бъде извървян от човека съзнателно, че важна е реакцията на човека в конкретните условия и не е все едно каква ще бъде тя, че всяка ситуация е част от развитието. Да вярваме, че чрез картите ще получаваме "подсказки" е също толкова логично, колкото и един учител да подсказва на учениците си по време на контролно. Много пъти сме си говорили, че картите показват тенденция за развитие на ситуацията, но те не я реализират - тоест, ако човек мята карти и чака нещо да се случи, всъщност едва ли нещо ще дочака.

Много често картите Таро не само не дават адекватен отговор, но и заблуждават! И не е причината, че ние не ги разбираме, а че те престават да бъдат проводник на каквато и да е информация, защото всичко, което ни трябва, ние си го знаем, но отказваме да действаме - зациклили сме в това да получаваме готови отговори и да се усмихваме, ако отговорите са добри. Картите Таро, в един момент, просто отказват да ни сътрудничат и да ни помагат - прекалили сме с употребата им. В период на две седмици ми се падаше 6 жезли, при условие, че знаех че няма как такава карта да се падне, но аз продължавах да питам и питам, и тя все се падаше - бях щастлива, казах си - Таро си е Таро, няма как да се излъжа, това е, което ще се случи - да, но не само че не случи, но аз все повече се оплетох в собствените си очаквания и неяснота за случващото се. И, после, съответно разочарованието ми беше огромно - разбрах, че вината си е изцяло моя - вместо да приема истината на фактите, съм предпочела истината на желанието си ... Не става така.

Моето лично мнение е, че именно в тези моменти, в които имаме най-голяма нужда от отговори, е най-малко вероятно да ги получим чрез картите. Търсенето на информация от картите е опит за застраховане, за получаване на гаранция за това, че ще постъпим правилно, за да избегнем всеки възможен риск да загубим онова, към което сме привързани, което е много важно за нас. Тоест, прибягването до картите означава, че душата е неспокойна и иска да се застрахова - което противоречи на естествения ход на развитието на човека. Излиза, че търсенето на информация от картите не ни помага.

Да, няма правилно или неправилно, няма готови отговори, колкото и да ни се иска и затова картите Таро са истински учител - получаваме готови отговори, само когато сме готови да поемем и отговорността да ги осъществим наяве; когато сме готови и осъзнали, че това, което желаем е осъществимо, а не е просто блян; т.е., когато сами си повярваме.

С горчивият опит от неясните или подвеждащи отговори на картите Таро, се е сблъсквал всеки, който иска бързи отговори, който задава едни и същи въпроси дълго време - няма как в тази ситуация да има отовори, отдавна отговорите са у нас самите, както и решението да ги приложим на практика, защото, когато е трябвало да действаме, ние сме се задовлявали с ролята на миманс, на зрители на собствения си живот.

Линк към коментар
Share on other sites

Извинявам се, че се намесвам в този форум, защото нямам никакъв опит с картите Таро, но тази тема ме заинтригува и въпросите, които поставя maggee ми се струват фундаментални - т.е дали ще използваме карти Таро или махало или някакъв друг начин за черпене на информация, според мен няма особена разлика.

Чудила съм се, тази информация от къде идва наистина?! :hmmmmm: Според мен е много важно, с какъв именно егрегор се свързваме, когато се опитваме да черпим информация. Не случайно, не е дадено да се работи с махало, а предполагам и с карти Таро, когато човек е ядосан, тъжен, та дори и просто изморен ... А след една медитация или молитва може и да не ни е нужен инструмент под формата на махало или карти ...

Линк към коментар
Share on other sites

Чудила съм се, тази информация от къде идва наистина?! :hmmmmm: Според мен е много важно, с какъв именно егрегор се свързваме, когато се опитваме да черпим информация. Не случайно, не е дадено да се работи с махало, а предполагам и с карти Таро, когато човек е ядосан, тъжен, та дори и просто изморен ... А след една медитация или молитва може и да не ни е нужен инструмент под формата на махало или карти ...

Да, въпросът за това откъде идва информацията при гадаене е фундаментален, но и на малцина се отдава да узнаят откъде. Едни ще кажат - от нас самите (от архетипните пластове на несъзнаваното), други - от Акаша и т.н. Може би от всичко това накуп. Но, темата е конкретно за картите Таро, които са също един от многобройните инструменти за опознаване на бъдещето ...

В много случаи, когато човек е емоционално нестабилен, картите не показват, наистина. Но, пък в други ситуации - показват съвсем точно. Но, пак бих казала и говоря от моя опит, разбира се - картите не показват, когато сме емоционално зависими и то в чисто любовен аспект. Защото, съм гледала, когато се касае за изход от сериозни здравословни проблеми, била съм в голям стрес, но картите се оказват прави като предвидено развите.

Много е важно и нашето отношение към картите - дали за нас те са сътрудници или ги превръщаме в роби. А каква е мечтата на роба - да се освободи един ден и да отмъсти на господаря си ....

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Да, картите са само средство за предаване на информация. За всеки човек има подходящ начин - за математика това са числата, за художника - образа, за музиканта - мелодията. Свързването с определен егрегор, разсейването на ума от конкретните битови мисли помагат за интуитивното долавяне на информацията. От любопитство например съм работила известно време с махало - но при мен не се получава, то следва мисълта ми. Продължителното разбъркване на картите ми помага да "приспя" ума, по-удобни са ми, но всъщност нямам нужда и от тях, защото при мне информацията постъпва по друг начин - просто се появява отнякъде като знание, усещане, разбиране, нямам нужда от посредници.

За източника на информация аз имам известен критерий, който ми е малко трудно да формулирам с думи. Когато източникът е позитивен, дори информацията да е неприятна, в момента на осъзнаването й се чувствам много спокойна - сякаш не се отнася за мен, емоционалните реакции идват доста по-късно. Усещането е парадоксално хармонично. Когато източникът е негативен, получаването на информацията е свързано с много силни емоции - положителни, отрицателни, зависи от информацията, но много наситени. Затова и в такива моменти, дори да се изкуша да се допитам до картите (а това се случва често), не им се доверявам.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, и аз съм забелязала това, за което говори Мона. Когато се допитвам за сериозни неща, като например здравословни проблеми, наистина получавам точен отговор, дори и да съм в недотам адекватно състояние.

Бих искала да ви попитам друго - кога картите Таро ви дават по-точна информация, когато задавате въпроси, свързани с вас, или когато питате за други хора?

Линк към коментар
Share on other sites

Бих искала да ви попитам друго - кога картите Таро ви дават по-точна информация, когато задавате въпроси, свързани с вас, или когато питате за други хора?

Здравей Диана :)

На мен специално картите ми дават по-точна информация за мен и за хора,които усещам по-близки в сърцето си. За по-далечни за мен хора,не мога да уловя какво ми казват картите.

Имам приятелка обаче,която казва,че без проблем тълкува картите за други хора,но за нея самата и е по-трудно при тълкуването им.

Може би при всеки е различно.

Линк към коментар
Share on other sites

Бих искала да ви попитам друго - кога картите Таро ви дават по-точна информация, когато задавате въпроси, свързани с вас, или когато питате за други хора?

При мен е най-точна информацията, която касае самата мен, а също и много близки хора. Но поради по-горните причини, избягвам изобщо да питам за други хора - не мога да си позволя да поема такава отговорност без да знам каква информация им предоставям и откъде иде тя.

Линк към коментар
Share on other sites

Верно е, че много често картите Таро не дават отговори или дават погрешни такива (поради различни по характер причини).

За мен обаче е много по-важно какво ме пита човекът до мен и какво го съветват или му отговарят картите, не откъде идва точно информацията.

С течение на времето се изработват рецептори за истинност, колкото и да е трудно - се получава. И въпрос от типа - на себе ли повече познавам или на другите - отпада. При мен такъв казус не съществува.

Прекалена спекулация с тезата, че Таро е беглива материя и неуловима нишка, е вредна за онези, които искат да погледнат картите в дъглбочина.

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Забелязала съм ,че най- добри отговори получавам от Таро ,когато близки хора ,мои приятели правят това за мен. Хора ,с които имам силна духовна връзка .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Не съм останала с впечатлението, че картите не "отговарят" понякога. Случва ми се вече в продължение на няколко години да подреждам едни и същи карти за един и същи въпрос. В случая е трудна ситуация, която наистина няма решение в близките месеци или години, но картите винаги са ми показвали един и същи отговор. Тази ситуация е много утежнена и астрологично, дълги транзити на тежки планети, за които просто трябва да изчакам да отминат.

Относно въпроси за любовта - понякога съм се ядосвала на отговорите дотолкова, че отново съм задавала въпроса, малко променен и отново са излизали едни и същи карти. Доста силна игра на несъзнато и надсъзнато е Таро и страхотен начин за развиване на интуицията. Спомням си , че бях 18 годишна, когато ми попадна някакво гледане с обикновени карти и получих толкова точни и зашеметяващи отговори, че се изплаших и изгорих теста....

Вече четири години си гледам с Таро и всеки път се възхищавам на това, което виждам.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Кога картите Таро не дават отговор

Когато зная отговора, но ми се иска да "чуя" друг.

В това е именно изкуството на Таро - да не смесваш своите желания с посланието на картите, да постигнеш онази необходима дистанция, която ще даде правото на свобода на нашите собствени карти ... да бъдат себе си, да бъдат Таро карти.

В момента, в който картите ни заживяват свой собствен живот - само тогава можем да сме сигурни, че "нашите" карти Таро ни дават отговори :) Верни.

На мен ми трябваха 5 години, на други по-малко време, на трети - никога. Ако преодолеем егоизма си, предолояваме огромни бариери и в нас се ражда или Глупакът, или Отшелникът, или Магът ... И едва тогава картите Таро могат да затанцуват :)

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Все още не мога да преценя кога ми отговарят и кога се шегуват !

Бях чела преди 3-ри или 4ри месеца ,че е добре да поискаш след като си наредил картите ,потвърждение от тях ... Е аз го направих и картите мисля,че ми се обидиха.

След това поне месец се шегуваха както си искат и ми даваха най-прекрасните отговори и също като Мона

надеждата и очакванията ми бяха огромни,а после разочарованието двойно по-голямо!

Наблюдавам собствените си реакции ,когато разглеждам падналите се карти.Ако си кажа "Знаех си,че това ще стане" в 70 процента от случайте са се повлияли от моята преценка и усещания за ситуацията!

Паднат ли ми се само хубави карти е знак ,че е време да престана и да им дам почивка !

И сега дори ми се сърдят :) защото ги изтормозих цяла седмица с въпроси свързани с една и съща ситуация и отказват да ми отговарят!

Започнаха трудно да се разбъркват,да ми лепнат и т.н. Оставих ги ,нека си почиват и се надявам скоро отново да станем приятели :) Урок си е за мен и ще знам за напред или им се доверявам или не ! И веднъж за отговор трябва да ми стига ,а не по сто пъти едно и също!

Човек се учи до като е жив!

Линк към коментар
Share on other sites

И веднъж за отговор трябва да ми стига ,а не по сто пъти едно и също!

Човек се учи до като е жив!

Така е. Трябва да ти стига :)

Междудругото, когато непрестанно си питаш картите за едно и също, спомни си първият им отговор, когато си ги питала - когато нещото се случи - това именно се случва наяве.

Отсамосебе си ще се откажеш да задаваш едни и същи въпроси, защото няма да се верни. Помни просто първият им отговор.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз вече се отказах ... разбрах,че само първия отговор е верен.Водя си дневник и там записвам всичко,но интересното е че напоследък нямам сякаш желание да питам за бъдещето,за чувствата на другия или някакви проблеми .Знам ,че има нещо повече от това.Усещам го всеки път като ги взема в ръце!

Сигурна съм ,че каквото и да е ще го разбера ... само да намеря правилния път!

Спирам да пиша ,че темата не е такава ,а аз пак се отплеснах !

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Не знам дали тук е правилната тема в която да задам въпроса си и се извинявам ако греша !

Днес се замислих дали е възможно картите да ни подсказват ,че използваме грешна подредба за даден въпрос в момента ,в които ги наредим или да ни подскажат ,че тази подредба просто не "работи" при нас ?

И изобщо има ли подредби ,които не "работят" с нашите карти , но пък примерно са описани в книгите ?

Линк към коментар
Share on other sites

Дали има начин картите да ни подскажат,че дадена подредба е неподходяща или не работи за нас в конкретната ситуация...незнам ,но ми е адски интересно как ли би изглеждало това.Таро дава наистина огромно количество информация ,на този ,който говори с картите ,на един език ,защо пък да не могат да ти подскажат такова нещо след безумно много практика ,разбира се.Със сигурност ,моето Таро ми показва кога не трябва да задавам някакъв въпрос.Много често го зная още докато бъркам,но въпреки това упоритото си е упорито и в 90% от случаите редя.После го виждам в картите-нищо не значат.След известно време разбирам защо не е трябвало да питам.

Понякога пък, докато меся картите, вече знам отговора или си помислям за някоя карта и след това я виждам пред мен ,понякога дори цели комбинации от карти.Този "феномен " ме е озадачавал много пъти ,но така и не съм писала за това във форума ,а твоя пост Secret_Name ме провокира,явно му е дошло времето.Едната ми теория за това явление е, че се случва ,когато информацията за нещо вече е не само в подсъзнанието ,а дори е почти осъзната (за това съществен принос има Таро ,разбира се) ,след това е по-лесно същата информация да се транслира на езика на съзнанието чрез символната система на таро и затова съвсем съзнателно в главата ми се мяркат точно тези няколко карти ,които след размесването виждам.Много ми е трудно да се изразя достатъчно ясно ,за нещо ,което и на мен ми е мъгляво, но като пример бих могла да предложа това- две системи ,които си взаимодействат.Едната е на колодата карти ,които се разбъркват и се падат няколко карти(във физическия смисъл-хартиени карти) ,другата е на "интуицията "(да я наречем) т.е. информацията заключена в подсъзнанието ни ,която в момента бива осъзната -в момента в който "виждам " падащите се карти.

Изобщо незнам дали съм права ,но ми е интересно какво мислите вие?Случвало ли ви се е да знаете предварително кои карти ще подредите пред вас?

Редактирано от Минотавър
Линк към коментар
Share on other sites

Мисля ,че влияеш на картите си .Те все пак са и отражение на нас самите ,мислите ни ,чувствата ни :) Според мен е нормално ,когато мислиш за някоя карта тя да ти излезе в подредба , но за мен лично причината е просто защото си мислил за това ,а не друга !

Няма карти ,които нищо да не значат.Забелязала съм че може Таро да не ми отговори на въпроса ,но все нещо подсказва с отговора си! Често обаче тези карти са ми много трудни за разбиране .

Много рядко ми се случва да мисля за дадена карта до като бъркам ,а ако се случи то става ненадеино ... ей така си изниква в съзнанието ми , но се опитвам да стопирам тази мисъл и отново да насоча концетрацията си към бъркането,защото е възможно така да повлияя на отговора и да се заблудя ,за което само аз ще съм си виновна после ,а и да не забравяме ,че Таро има добро чувство за хумор! :)

Още до като пипна колодата си и започна да я бъркам разбирам дали иска Таро да ми отговори или не. Има дни в които дори и да не съм питала със седмици пак си лепнат ,пак трудно се разбъркват.Тогава разбирам ,че не са в настроение :) и ги оставям в кутията ! 

Имах един или два случая в които не бях разбрала правилно посланието на Таро .Картите ми показваха всъщност благоприятно развитие ,а аз "прочетох" проблеми и неприятности . Попитах ако направя така и така ще избегна ли проблемите и естествено коя карта мислите излезе ,като първа ?ГЛУПАКЪТ разбира се ! :) Веднага се "светнах" и разгледах по-добре миналите карти! :)

Пак се разписах ... спирам :lol:

Линк към коментар
Share on other sites

Ще направя малко уточнение ,за другите ,които биха имали желание да отговорят по темата.В предния си пост нямах предвид да мислим за конкретни карти и да се падат ,а за по малко от сецунди преди да цепите например или преди самото нареждане да "видите" кои са картите .Това са мигове ,а не съзнателно време на мислене за конкретна карта.Нямам предвид това да се намираш в някакво емоционално състояние нда теглиш няколко карти и те точно да отговарят на състоянието ти.Това е също много интересна практика,но друго имах предвид.

Задавам въпрос ,чийто отговор "не зная" Пр."Как ще мине пътуването?" Не очаквам добре или зле като отговор ,само питам, бъркам ,цепя и за миг пред очите ми Магът.После слагам3 карти , Рицар жезли ,Дяволът и Магът.Няма да разказвам сега какво се случи на въпросното пътуване и как изтълкувах комбинацията -не е в темата ,може би в друга,но има доста такива ситуации в живота ,когато за части от секундата на хората им хрумват идеи за събития ,които после се случват .И това да предусетиш кои карти ще се паднат не ми се случва само на някои силни или неочаквани в живота ми ситуации ,а дори на съвсем простички и незначителни въпроси ,после наистина се лсучват и на яве.

Въпросът е каква е връзката,в контекста на Таро?Дали е подсъзнание-съзнание преведено чрез езика на картите или е интуицията ни ,но говореща на езика на Таро. Все пак Таро е предимно инструмент за себепознание ,но чрез по-дълбото навлизане в подсъзнанието или други биха казали в по-дълбоките пластове на душата ,за мен е едно и също ,но не бих искала да измествам центъра на темата . ;)

Редактирано от Минотавър
Линк към коментар
Share on other sites

Secret_Name, обикновено когато не ми се хвърлят карти е от моята настройяка в момента:)

изграждам си субекривно възприятие за всяка карта по отделно (благодарение на основната информаци и на съкратената от Мона имам база) и мисля,че това е соновата на свръзката - например зададената от Мона задачка със звездата стартира у мен "звездната тема" появява се докато образа и в съзнанието ми не се формира и изчисти и намеря моята трактовка за картата

засега в колекцитя си имам няколко и някои теории

за мен не даването на отговор се повтаря до търсенето и намиране на такъв :3d_043:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

решение?, отговор нямаше - звезди, луни и справедливости.

Тук ми идва на ум една аналогия (не си спомням автора) - че животът прилича на стая, в която човек трябва да премине разстоянието от едната стена до другата. Ако стаята е празна, пътищата теоретично са безкрайно много, макар и между две фиксирани точки. Ако обаче на определени места бъде поставена храна, вода, любим човек, други изкушения, вероятността човек да се отбие през тези места става твърде голяма, а вероятността за възможно отклонение от този път - минимална. Но това не изключва свободата на човека да се отклони, да извърви свой собствен път... ако желае.

Моето лично мнение е, че именно в тези моменти, в които имаме най-голяма нужда от отговори, е най-малко вероятно да ги получим чрез картите. Търсенето на информация от картите е опит за застраховане, за получаване на гаранция за това, че ще постъпим правилно, за да избегнем всеки възможен риск да загубим онова, към което сме привързани, което е много важно за нас. Тоест, прибягването до картите означава, че душата е неспокойна и иска да се застрахова - което противоречи на естествения ход на развитието на човека. Излиза, че търсенето на информация от картите не ни помага.

Въпреки, че вече ти отговорих специално на този абзац, ще отговоря още веднъж.

Права си. И е чудесно, че някой се е замислил сериозно и затова ...

Човекът все се мъчи да избегне съдбата си, въпреки упорствата на мисълта си, че има свободна воля. Да избегне какво? Когато трябва да се опълчи - да се усмихва ли ... Да се наведе, да изиграе циничен валс със самия себе си. Да, това е възможно.

Затова да ...

За съжаление, картите винаги дават точните отговори. Понякога за наш ужас. Стига да разбираме посланията им.

Ако ги разбираме. И ако ги разбираме, то Таро винаги ще отговаря.

Вече си мисля, че картите Таро са отвъд времето и пространството, за което ние мислим - ние за тях сме просто деца, които се учат да ходят, да се хранят, да говорят. Да общуват, да учат нов език. Да получат играчка, която не трябва да се чупи ...

Познанието, древността, същността на Таро не е за егоистични цели.

Затова е и хубаво да мислим, че те не ни отговарят.

Радвам се, че Таро има и такава защита :)

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Прочетох вашият интересен разговор и ме заинтригува (що се касае до това дали картите показват вярно или не) дали е възможно принципно, когато питаш за един човек дали нещо е извършил, да ти отговаря с краина карта човек, който е извършил именно съответното нещо за което питам, но той да не е човека за когото се пита. Ставаше въпрос за честност и дали партньора ми ми споделя самата истина, но ми се пада Крал Чаши, което до колкото знам изразява много по-голям мъж, женен, с деца, а с партньора ми не сме на възраст за брак, нито сме женени, нито имаме деца. Има ли възможност тази финална карта да ме въвежда към действие на друг човек за да обърна внимание на неговите действия и примерно ако се продължава по същият начин в отношенията с партньора ми ще се случи същото както при този във финалната карта?

Линк към коментар
Share on other sites

Прочетох вашият интересен разговор и ме заинтригува (що се касае до това дали картите показват вярно или не) дали е възможно принципно, когато питаш за един човек дали нещо е извършил, да ти отговаря с краина карта човек, който е извършил именно съответното нещо за което питам, но той да не е човека за когото се пита. Ставаше въпрос за честност и дали партньора ми ми споделя самата истина, но ми се пада Крал Чаши, което до колкото знам изразява много по-голям мъж, женен, с деца, а с партньора ми не сме на възраст за брак, нито сме женени, нито имаме деца. Има ли възможност тази финална карта да ме въвежда към действие на друг човек за да обърна внимание на неговите действия и примерно ако се продължава по същият начин в отношенията с партньора ми ще се случи същото както при този във финалната карта?

Картите са ти дали отговор, при това пределно ясен. Партньорът ти крие нещо от теб. Кралят чаши може да бъде както възрастен мъж, така и млад. Възраста не е определяща. Партньорът ти просто има характеристики на този крал. На мен много често ми се е падал по отношение на човек, който е на 24 години, не е женен и няма деца.

Редактирано от baby777
Линк към коментар
Share on other sites

Въпросът ми чисто и просто беше "Дали партньора ми си е имал друга докато бяхме разделени?" и понеже този крал олицетворява скриване на нещо, прикриване, възможно ли е да значи че крие мен и да не споменава на никои че двамата имаме някакви отношения при положение че краля крие от всички до един определен момент?Възможно ли е да значи че има нещо което крие, но да не става въпрос за друга жена, а примерно за мен, тъй като когато се събрахме, никои не знаеше че въобще, излизаме до едно определено време,пък какво остава до любовните отношения. Ако честно казано тогава е криел нещо то може да са били надеждите и желанието отново да сме заедно, че все още ме обича,и неща свързани с това.Когато го питах дали иска да сме заедно пак той отричаше и правеше така че нщата да изглеждат все едно наистина не ме иска, а през цялото това време ме проверяваше как се държа и дали ще ревнувам отново, прикривайки колко му е зле. Дали то рано или късно ще излезе на яве, поне така разбирам от описанието в малките аркани дадени за него. Партньора ми крие от роднините си, приятелите си, познатите. Излизаме насаме двамата и не желае да ме представя пред новите си познати. Всички мислят че сме само приятели и нищо повече. Питам на келстски кръст принципно и крал чаши ми се пада като последна, а ако запитам дали крие нещо ми показва че това е заблуда, че се заблуждавам сама (седмица чаши), че виждам неща, които не са верни а са само във фантазията ми. Интересното е че има изключително много версии и значения на картите поне до колкото съм чела, и лично до сега съм смятала че крал чаши е верен мъж, чувствителен, който предимно слага бизнеса и семейството си на първо място и обръща на това изключително внимание. Има толкова много вариации, честно вече не знам на кои от тях може да се вярва и на кои не, някои са много объркващи. Честно казано той има намерение да ми предложи брак, но когато някои го попита отрича максимално с риск да стане скандал. Отрич, че мисли за това , че желае това, и не знам просто за кое от всичко може да ми спестява информация. В някой версии съм чела че това е мъж, който е на прага да предложи брак, но го крие за сега понеже е зает засега с бизнес (честно казано ако е това значение нещата се навръзват), на прага да стане и да се докаже като верен и любящ баща, за който най-важното нещо е семеиството, и ако някой се помъчи да нарани член от него , той може да стане много разрушителен. Все пак всеки от кралете може да прикрива нещо, дали само този крал може да лъже и крие или значи това най-вече когато картата се обърне и излезе негативното и значение. Понякога ми е излизало, че иска да предложи рак но моментът не е дошъл, и когато го запитам или стане дума за това, той изразява негативзъм. Може би страха ми от това дали крие момиче е толкова голям, че е повлияло като краен резултат. Един вид "ето ти това което търсиш, спри да питаш по 100 пъти". icon9.gif

Редактирано от desinka_mesinka
Линк към коментар
Share on other sites


×
×
  • Добави...