Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Семейство с 22 деца в България


Креми (късметче)

Recommended Posts

http://vbox7.com/play:6d8b9f4d

Това е репортаж , който дава много точна представа за всички аспекти от живота на това смейство.

След като го изгледах, се запитах:

Къде съм аз, моят живот, моята връзка с това явление.

Данъкоплатци, и то абсолютно редовни сме и двамата със съпруга ми, но не видях много пари да се се ползвали за промяна на живота , най-вече за образоване на тези хора.

Отгледали сме две деца и се стараем да им дадем професии, но дали данъците от тях ще стигнат да изхранят 22-ма?

В селото почти само това семейство има деца.

Двайсет и двама, а и повече неграмотни - това би бил един клас ученици за начално обучение. Защо никой не е създал условия за един начален учител да работи там и да ги образова. Да могат да четат поне акта си за раждане и да си знаят рождения ден ... и още куп мисли от този род.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Съгласен съм, че е трябвало да се направи нещо, за да се образоват тези хора, но преди това е трябвало да се направи нещо, за да не се стига до там, че това семейство да има толкова много деца, още повече като се има предвид как се казва страната, какъв е етноса на тези хора, коя е основната и исторически утвърдила се народностна група в България . :) Трябвало е да бъдат образовани на времето създателите на въпросното многолюдно семейство, за да не стават фабрика за неграмотни деца.Не бих искал да бачкам като луд и да плащам данъци, а някой на поразия да произвежда неграмотни деца, които я работят, я не и които да бъдат използвани като машини за гласуване в полза не не много приятни ми политически сили.

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Хриско, не е въпросът, дали би могъл или не би могъл. Факт е - ще работиш за тези хора, освен ако не емигрираш извън Европа.

Тогава пък ще работиш за други такива.

Бих ви посъветвала - запазете импулса си за писане на мнение за след края на филма , когато намерите време да го изгледате... Определено мнението ще е по-различно и по-дълбоко.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Гледал съм филма по телевизията. :) Ако приемем, че плащането на данъци при сегашната политика на държавата по отношение на тези хора, е само хрантутене на тези хора, без тяхното образоване и пълноценно интегриране в обществото, май би било по - добре да плащам данъци за такива хора в други страни, вместо да поддържам неправилната политика в моята страна. :hmmmmm: Със сигурност за България не е полезно да се увеличава броя на неграмотните.

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Аз всъщност не съм сигурен дали са българи или други, но внушението което правеше водещия ( може би нарочно), беше че са небългари ...Но каквито и да са, ако необразованите хора като тях стават все повече и повече това ще рефлектира отрицателно върху държавата. :) Аз като малък съм искал да имам 6 деца, в определени моменти ми се е искало ( но НЕ сериозно) да имам и много повече деца ( от много жени). :D Всъщност, днес е установено чрез ДНК анализи, че Чингиз хан има 16 милиона потомци ! :blink: Добре че не е жив та да го занимават с наследствени въпроси и издръжка ! :lol:

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...