Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Енергийно прихващане на болести


Пламъче

Recommended Posts

Съществува мнение,че човек може да се "зарази" от незаразна болест по енергиен път.

Възможно ли е човек да прехвърли своята болест(незаразна) на друг човек?

Аз донякъде съм склонна да вярвам на това,защото знам много случаи на заболели лекари от болести,които са лекували.Може и да е случайност,но аз се съмнявам че е така.

Вие как мислите?

Линк към коментар
Share on other sites

Според мене, ние можем да пренесем върху себе си болестта на друг човек, към когото изпитваме силно съчувствие, когато сме се слели до голяма степен с него, с неговото състояние.

При някои енергийни лечители се получава нещо подобно, когато те приемат в себе си отрицателната енергия на болния. Тук, за разлика от горния случай може да няма емоционална свързаност (емпатия), т.е. единия да преживява емоциите на другия като свои.

Линк към коментар
Share on other sites

Всичко е вибрация.

Както човек може да се "зарази" с доминиращите емоции (веселие, тъга, мъка, страх) на средата (домашна, учебна, работна) , така може и да се "зарази" и да "попие енергийния статус" около себе си.

И ако се "потопи" в атмосфера на тъга и болка, първо ще ги усеща, ако не може да си преодолее ще му станат емоционален фон. А после може да се стигне и до същите психосоматични заболявания, които имат хората, създаващи този фон.

Лекарите работят в среда с много болни и оплакващи се хора, които непрекъснато (искат/стараят се да) черпят енергия.

И ако един лекар се отвори към болката на пациентите може и да ги лекува, но и да се изчерпи.

Понякога един прекрасен лекар може да се разболее, защото това е сигнал от тялото му да си вземе почивка.

Наша позната - много всеотдайна :angel: педиатърка толкова бе мобилизирана по време на грипната епидемия, че после рухна от преумора. За щастие добре се възстнови. :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Разбира се.

Всичко е енергия, вибрация ... Болестта винаги се изявява най-напред като дисхармония във финоенергийните тела. Затова и ясновиждащите имат предимството да виждат болестта, преди да се е реализирала на физическо ниво .. но кой да се възползва от тази толкова важна информация.

Лекари и лечители, които се заразяват, нямат правилен подход към себе си и своята роля в този процес.

При добра информираност няма повод за страх, още повече

самият страх вече е липса на Любов и начало на дисхармония.

Това пък не значи да се хвърля човек на всяка цена в огъня - трезва преценка е нужна ... и е толкова трудна. :)

Все пак има оптимистична мисъл - както заразяването е възможно, така и изчистването от болестта е възможно и точно на този ( единствено цялостен ) подход стъпват енергийната медицина, вкл. хомеопатията, и холистичната медицина.

Линк към коментар
Share on other sites

Темата ми е много близка и мога да напиша книги от личен опит :)) Дълги години се съпротивлявах да се занимавам с духовни неща, за мен те бяха нещо отвлечено и нереално. Винаги съм била болезнено емпетичен човек, но го отдавах на избора на професия. социалната работа е работа в море от болка. Когато се реализирах професионално и трябваше да съм доволна от това се започна ужаса. Всеки ден се заразявах от болките на хората до степен, че нямах сили да вървя. Стигнах до там, че обиколих всички лекари и започнах да отсъствам от работа редовно. Това продължи около 10 години .... без да зная и без да потърся опора в духовно учение. И така от човек със сто диагнози и шепи лекарства, днес съм без нито една диагноза , и без нито едно лекарство, дори хомеопатия не използвам. Всичко това постигнах с осъзнаване и опора в Учението на Учителя. В друга тема се пише за прищракването, при мен стана в много кофти момент. Веднъж бях на социална оценка при семейство в което всички бяха много зле, след като си свърших работат и си тръгнах с колата започнах да се чувствам много зле и спрях на пътя, не можех да продължа ....По това време вече си бях взела молитвеника на Учителя и със сетни сили го извадих, отворих на Лечение и започнах леко да чета, след прочитане на две молитви започнах да се съвземам. Тъй като не вярвах още на Учителя след като молитвите ме оправиха отидох на лекар. Лекаря не констатира нищо нередно и си тръгнах. От тогава съм преданоотдадена на Учението и много щастлив човк. Всеки ден благодаря , че се спасих и живея без лекарства.

Има енергийно заразяване! Много често срещано е в семействата, болиците, училищата , градския транспорт, кафетата, ресторантите , между приятелите и т.н. Целта на духовното повдигане е точно това да се научим да си държим центъра и да се ограждаме като начало. Разбира се методи много, но е важно да се диагностицира, че определена болест е именно от такова заразяване.

Линк към коментар
Share on other sites

Всяка болест се получава по енергиен път.

Просто за някои от болестите имаме и видими физически носители. Или сме набедили някои за такива ;)

За съжаление много малко още се знае за това. И на повечето хора им звучи или много налудничаво или много плашещо.

Това е така, защото в съвременната цивилизация е трудно да се говори за това, а по принцип малко хора "виждат" добре нещата. Иначе смътно много хора усещат, особено такива, които са по-сензитивни и без предразсъдъци (примерно деца). Писали сме за енергийно предаване на информация в няколко теми - например за това, че не е хубаво да се носят чужди дрехи, дори и своите дрехи, които е носил по време на боледуване или депресия, човек е добре да унищожи, а не да продължи да носи и след това, или да подари "милостиво" на някой друг. Самото място, мебелите и др.п. също носят записана в себе си разнообразна информация - затова е важно, кой и как е ползвал нещата, бил ли е болен ...

Всичко, което ни окръжава, е пропито с определено енерго-информационно поле, което може да е в съзвучие с нас или обратно. А може да не е в съзвучие, но да ни действа повдигащо или обратно.

Какво може да се направи по въпроса? - да се доверяваме на интуицията си на първо място. Също да си купуваме неща - храна, дрехи, мебели от доброжелателно настроени, усмихнати продавачи (или поне неутрално) или директно от вдъхващи ни добри чувства производители. Които неща можем, нека си правим сами, като в процеса на изработка е добре да сме в спокойно състояние, ведро настроение и позитивна нагласа - така и без специални процедури ние зареждаме енергийно това, което правим, примерно храната за семейството с положителен енергиен заряд.

Ако една майка бърза, ядосва се, че няма да успее и т.н. да сготви здравословна примерно супа за децата си, то по-добре е да им купи с удоволствие нещо, макар и не толкова здравословно като продукт, от усмихнат човек и след това да им го поднесе спокойно и с любов, отколкото да им даде въпросната супа, която ще е "пълна" с нейните притеснения.

Линк към коментар
Share on other sites

Независимо едни от други, и Северноамериканските индиански шамани, и Австралийските аборигени, от векове използват метода на "отнемане" на болеста от болния, като после прилагат различни методи за самоизлекуване.

Много от нас могат да отнемат главоболие, чрез поставяне на ръцете на главата на болния, но пък главоболието се пренася в лекуващият... ;)

Линк към коментар
Share on other sites

Много от нас могат да отнемат главоболие, чрез поставяне на ръцете на главата на болния, но пък главоболието се пренася в лекуващият... ;)

Вж тема "Лечение с прана".

Няма смисъл да откриваме "топлата вода", като се напарим невъзвратимо.

Умните хора се учат от чуждия опит.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Преди години в окото на моя позната се появи малко кръвоизливче.Реших да проверя мога ли да го излекувам чрез полагане на ръце.На другия ден с радост(примесена с ужас!) установих,че кръвоизливчето в нейното око беше изчезнало,но за сметка на това едното ми око беше кървавочервено.Трябваше ми цяла седмица за да си оправя проблема с помощта на капки за очи.:D

Всеки човек притежава способността да лекува чрез собствената си енергия,но трябва да знае как да го прави.Експерименти с лекуване по този начин на по-сериозни заболявания могат да бъдат опасни!

Линк към коментар
Share on other sites

В психосоматичната медицина и психотерапията е познат терминът ятрогения. Лекарят или терапевтът поставя неправилна диагноза, при което по-силно сугестивните, хистерично(конверзионни)-соматоформни по характерова структура пациенти наистина започват да развиват симптомите на заболяването. По подобен начин хипохондриците при общуване с хора с дадени заболявания и апознаване с преживяванията им, симптомите им и т.н., започват да виждат и преживяват подобни симптоми в себе си - за щастие илюзорно! Хистериците пък конверзират (преобразуват) психичните си конфликти в телесни прояви - схващания, временна слепота, парализи, тремори и т.н. Мисълта ми е, че в подобно заразяване, както говорите в темата, има и психични механизми. Определено се случва при психичните състояния - те също не се предават чрез вируси, нали?! :) А податливостта на подобно "заразязяване" се определя от нивото на невротичност на човека! Колкото по-невротичен, толкова по-лесно състоянията на другия го "заразяват". Случва се на всеки от нас по принцип - разликата е в степента на устойчивост! Тя също варира в даден човек в даден момент, според психофизическото му състояние към момента на излагането на дадено психично предизвикателство. Например компанията с вулгарни, груби и нагли люде. Или тъжната и потисната ментална атмосфера в някой офис. Или напрегнатото очакване преди изпит или друга изява. Напрежение, което просто лъха от околните чакащи за същия изпит. И т.н. и т.н. Та - тези състояния са си "заразни", макар и не чрез вируси и бактерии...

Колко стабилност, вяра, надежда, любов, търпение, сигурност, мотивация и амбиция, спокойствие и сила трябва да има някой, ако работата му е ежедневен сблъсък с недоверието, съмнението, вината, страха, ужаса и болката, дразненето и защитното гневно нетърпение, безнадеждността, кошмара на потиснатата дистимия и бездната от тъга, безволието и оковаността от страстта?!?! Колко стабилност е нужна на такъв човек, не само за да оцелява при този си ежедневен сблъсък, но и да дава обич при омразата, вяра при съмнението, надежда при отчаянието, радостна светлина при тъгата, свободна воля и пълно с мека обич търпения при обсесивните и зависими състояния...

Относно чистото енергийно предаване на състояния - вярвам, че го има! Нещо повече -знам! Засега се придържам към по-научните обяснения обаче, колкото и постно да звучат - правя го нарочно! :)

Някои обучители по психотерапия учат, че при работата с пациентите е нужна известна емоционална дистанция, която позволява психичното оцеляване на лечителя/ терапевта. Аз обаче съм на друго мнение. При поддържане на подобна дистанция липсва дълбокия резонанс, който се случва при смелото дълбоко гмуркане в конфликта и проблема на човека! Добрият терапевт прави именно такова директно емпатично вчувстване в преживяването на човека. Това е директен синхрон, акорд с човека, сърезониране с него. Подобно на кламертоните от снимката на Валентин по-горе, терапевтът директно завибрирва със състоянието на човека, с психичните му и соматични преживявания. Този рапорт, резонанс е нужно условие, за да може, образно казанбо, да се осъществи психотерапевтичното "подаване на ръка" на потъналия в блатото на проблемите си човек. Това печели и поддържа доверието на пациента в терапевта му - а именно способността му смело и охотно да се гмурне в ада на пациента си! Този ад да му е добре познат, да умее да вади бисерите от него, да носи светлината на осъзнаването и разбирането и топлината на благото търпение и обич със себе си! Това, което осигурява оцеляването на терапевта е:

- Опита му в справянето със състоянието, с което работи. Опит и от работата с пациенти, но преминат и на "собствен гръб"

- Специфичната му психична структура, здраво конвергирана около вътрешния център, Селфа, цялостната личност. Психична структура, образувана от задължително нелеки преживявания - през детството, юношеството, както и от много богат и задължително тежък жизнен опит!

- Стабилното му вътрешно метакогнитивно ядро, вкоренеността му, закотвеността му във вътрешния център!

- "Ледоразбивачът" на здравия разум

- Високото ниво на вътрешна сила

- Емоционалната стабилност, интелигентност и хармония, идваща от ... много когнитивни и поведенчески фактори

- Себепознанието, придобито от сблъсъка със собствения хадес

- Силният ум, основа за случването на ученето, придобито в многото години психотерапевтично, психологично/ психиатрично обучение, но и знанието от "Академията на живота" - знание, образуващо една все по-нарастваща и жива мъдрост. Способността за свободно творческо мислене и дълбинни аналогии, индукции и дедукции!

- Смелият полет в непознатото при съзерцанието

- Молитвеното настроение - без да е задължително това д ае молитва с думи, но молитва от сърцето, от силата, от светлината...

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

:)В онзи период от живота си(когато направих "експеримента") ме беше обвзело едно такова съчувствие към всяко страдание,че изпитвах страданията на всички с които общувах.И естествено около мен се образува един кръг от страдащи хора.Такива привличах без да го осъзнавам.Добре че не се заразих с нещо по-страшно!:D
Линк към коментар
Share on other sites

Гранат, основният постулат на тази практическа и жизнена психология, будизма, е състраданието, съчувствието! Опитните в психологията и практиката на будизма обаче не са някакви обсебено заразени люде - напротив! Такива силни, спокойни и хармонични са и християнските дълбоко вярващи и отдадени мистици! Както и великите психотерапевти, душелечители! Та - състраданието според скромното ми мнение е едно от качествата, което ни определя като истински Човеци! То оцялостява общия човешки организъм! А и не само човешкия, защото се отнася до всички чувстващи същества! Въпросът е, че практикуването му изисква цялостно психично развитие на силата, хармонията, светлината на мъдростта! Иначе е болезнено, така е!

Линк към коментар
Share on other sites

Когато човек не е наясно какво става с него и защо,се плаши.Нужно е време,през което да разшири знанията си и да приеме за нормални някои неща,които са му се стрували странни и неестествени.

Духовното израстване на човека е сложен и нелек процес.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...