Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Енергетиката на вещите и снимките


Астрален

Recommended Posts

Здравейте, приятели!

Напоследък ми стана много интересна темата за енергията /енергетиката/, но не само на човека, а и на вещите, които той ползва.

Наскоро четох някъде из нета, че не бивало да се държат снимки на починали хора на видно място, защото излъчвали лоша енергия, също и че не било добре да се държат снимки на живи и умрели хора заедно. Зачудих се на това твърдение и си го обясних с факта, че починалите и живите обитават различни светове, респективно са с различна енергия.

Предметите, които са служили приживе на покойниците, обаче също съдържат част от тяхната енергия. А съм чувал, че употребяваш ли вещи на починали хора /дрехи, обувки и др./, могат да ти се прехвърлят болестите им, ако са имали такива. Отново си го обяснявам с енергичният заряд на дадената вещ, бил той положителен или отрицателен.

Въобще как самата енергия попива в дадената вещ, има ли давност заряда, които носи и как да разберем дали нямаме вещи с негативна енергия?

Линк към коментар
Share on other sites

Да, всяка вещ е пропита от енергията на човека/хората, които я употребяват. Снимките дават още по-категорична информация за човека.

Но ... каква е логиката, че снимката на починал човек, излъчва непременно лоша енергияblink.gif В такъв случай снимки на Учителя, Майка Тереза и т.н. не бива да се слагат на видно място ohmy.gif

Иначе, независимо дали хората са живи или мъртви, техните вещи могат да ни повлияят; дали в положителна или отрицателна посока зависи от човека и от нашата съвместимост с него като енергетика, като излъчване. По тази причина всичко, което е втора употреба, включително не толкова персонално нещо като кола или жилище, носи отпечатък от своите предишни собственици и ползватели и съответно влияе на новите.

Как енергията попива? Ами как записваме информация на диск и др.п. информационни носители? По подобен начин се случва, нали ние сме едни излъчватели на енергия.

Качеството и дълготрайността на записа зависи много от вида на вещта (например тези, които имат кристална решетка са по-лесни за записване, но също и за презаписване), както и от честотата на нейната употреба, също от силата на енергетиката на притежателя й.

Как можем да разберем дали имаме вещи с негативна енергия - ами примерно с радиестезично махало.

Виж, за изтриването на "записа" се изисква по-голям майсторлък.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, попива. Как? Опити за обяснения много, обаче е факт.

Когато енергийната негативна енергия е подобна на нашата собствена, тогава има лечебен ефект! Това е първият закон на Хомеопатията:

sim.jpg

Как се чисти? Един много добър начин е, в течаша вода.

Линк към коментар
Share on other sites

По принцип не бях се замисляла за тези неща, защото аз вярвам, че личната, жива енергия на всеки човек е толкова силна, че е в състояние да неутрализира всичко което не се подхранва постоянно.

Случи ми се интересно нещо преди време. За 30- ят ми рожден ден, съпругът ми подари златна гривна. Нямах никакво златно бижу освен брачната халка и не нося златни бижута, но незнайно защо исках нещо златно, явно съм била настоятелна през годините и си го получих. Сложих си тази златна гривна, и още на другата сутрин започна страхотно главоболие. Ден и нощ, в продължение на месец- два имах чувство че главата ми ще се пръсне. Тъй като гривната беше със сертификати от магазин дори не си помислях, че може да е нещо свързано с нея, въпреки че ми мина през ума. След няколко седмици мъчително главоболие реших все пак да пробвам "суеверието " си, а и съпругът ми ме насърчи. Свалях я през ноща, а я слагах денем. Така спях спокойно през ноща, а денем към 10.00 започваша главоболието. Тогава видях, че на гривната има свито и реших да направя рекламация, тогава разбрахме, че тя е била заложена, преди да бъде изложена за продаване. Въпреки всичко си я взех обратно. Продължих да я нося, а и главоболието отшумя. След около година гривната се счупи. Когато попитах хора които са информирани относно енергийните потоци повече от мен, ми казаха, че съм направила едно добро дело изчистила съм нещо, напълно несъзнателно, и в период в който за себе си достигнах до много отговори. Сега гривната стои счупена, нямам желание нито да я поправям, нито да я нося, тя си свърши работата и аз моята.

Относно снимките на мъртви хора, те са огледало на нашата енергия. Това което влагаме, това виждаме и усещаме. Същото е с помещенията- и най- красивата къща може да ти е безкрайно студена, докато не я стоплиш със собствената си енергия. Аз например не обичам стари къщи, изискват прекалено много разход на лична енергия, за да бъдат напоени с новото.

Във Варна например има точно определини сгради, които излъчват много тъмнина, много работа трябва да се вложи в тях, за да бъдат променени, въпреки че се обитават от хора и в автентичния си вид.

Да разберем дали имаме или пребиваваме в близост до негативна енергия е много лично усещане. Често дори усещанията за едно и също място на двама човека са различни. Другият начин както каза Диана е чрез замерване. Или чрез вслушване във вътрешния ритъм. Ако не се чувстваме добре, ако нещо ни мъчи а не знаем какво, ако боледуваме често без видима причина. Това са все индикатори, които не бива да се пренебрегват.

Линк към коментар
Share on other sites

Всеки предмет носи енергията на притежателя си и ако ползваме вещите на друг човек,тази енергия оказва влияние върху нас.Ако покойникът,чиито дрехи или вещи ползваме е наш любим човек,то във всички случаи те ни зареждат с положителна енергия.Съществува мнение(което аз приемам за вярно),че носенето на бижута,които са принадлежали на починал близък,оказва лечебно въздействие върху нас.

За снимките важи същото - ако са на обичан човек,носят положителна енергия.

Какъв е механизмът на попиване на енергията - не знам.

Линк към коментар
Share on other sites

...

Предметите, които са служили приживе на покойниците, обаче също съдържат част от тяхната енергия. А съм чувал, че употребяваш ли вещи на починали хора /дрехи, обувки и др./, могат да ти се прехвърлят болестите им, ако са имали такива. Отново си го обяснявам с енергичният заряд на дадената вещ, бил той положителен или отрицателен.

...

Да, сам си стигнал до отговора, че прехвърлянето става чрез психичната енергия, която се е натрупала върху предмета от предишния собственик. Всъщност болестите не могат да се прехвърлят. Всяка болест обаче си има причина и най-често тя е в емоционалното тяло. Например, ако предишният собственик е имал склонност към депресия, то и предметът, който е бил в съприкосновение с него, ще ни провокира към депресивно състояние. В резултат от нарушеното ни емоционално равновесие е възможно да се разболеем и физически от същата или сходна болест. Разбира се наслоената върху вещта психична енергия ще ни окаже влияние дотолкова, доколкото ние самите допуснем това, но всъщност на сегашния етап на развитие на хората можем да приемем, че задължително ще окаже влияние. Да нашата собствена психична енергия може да противодейства на натрупаната върху вещта психична енергия, но колко хора могат да поддържат висота и будност на съзнанието си непрекъснато? Енергията е била наслоявана от предишния собственик на предмета продължително време. Бил е задействан закона за ритъма. Противодействието може да дойде само чрез ритмично наслояване на нова енергия върху старата и то за продължителен период от време. При това е важно да се знае, че старата енергия няма да се изтрие, а ще остане под новата. Така ще се получи, че предметът всъщност няма да се освободи съвсем от негативното си влияние и ако новият собственик е предразположен към това негативно влияние ще се повлияе от него. Най-добре е вещите с отрицателно влияние да се изгарят.

Линк към коментар
Share on other sites

"Като знаете,че старите дрехи са напоени със заразителни микроби,с лоши мисли и чувства,с отрицателни състояния,хвърляйте ги или ги изгаряйте,но никога не ги давайте на бедните.

Правило:не давайте ваши дрехи подарък на друг.Ако искате да дадете,ще купите нещо ново.

Ако сте боледували дълго време в една дреха,колкото и хубава и скъпа да е,хвърлете я."

Б.Дуно "Нова книга за здравето"

Мисля си,колко беди бихме избегнали,ако всички следвахме тези съвети на Учителя!

Линк към коментар
Share on other sites

А вещите от близки и любими хора, от силни личости, които са пример за нас, са ни опора. Те внасят сила и права мисъл в живота ни.

Реликви, семейни ценности - най-важно е как ги усещаме със сърцето си.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

На Коледа и Нова Година всички получават подаръци.Вещите които ни подаряват предизвикват у нас различни усещания.Ако даден подарък ни "отблъсква",трябва да го изчистим от негативните енергии и едва след това да го ползваме,или просто да се освободим от него.Ако подаръкът е от човек,който ни е неприятен,най-добре е да го изхвърлим.

Енергията на подаръка може да се провери с помощта на махало.

Пречистването става с вода,огън,сол,звук и т.н.

Особено трябва да се внимава с антикварни предмети,тъй като те са попили енергиите на бившите си собственици.

Африканските маски донесени от далечни страни могат да бъдат енергиен носител на опасна болест.

От енергията на вещите в нашия дом много зависи хармонията в семейството и здравето на обитателите,ето защо трябва да внимаваме какво внасяме,особено ако е подарък.

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

Разговорът върви в един твърде предупредителен и негативен уклон. Не само старите, но и новите вещи могат да бъдат "заредени". И то с положителна енергия. Възможността антикварен предмент да е носител на негативна енергия е също толкова възможно колкото и да е позитивно зареден. Ако приемем, че късметът и емоциите на притежателя са били приятни, защо това да не се прехвърли и на новия собственик :)

Когато някой близък ни напусне, често имаме нуждата да "овеществим ", това което е в сърцето ни. Носим нещо негово със себе си или приемаме част от дневните му ритуали за наши. Съвсем нормално е да ползваме стари неща и обикновено го правим с желание, изразяваме любов и искаме да усетим ( илюзорно наистина) близост с бившия им притежател. Ако ние тръгваме към предмета с любов няма от какво да се притесняваме.

Линк към коментар
Share on other sites

Разговорът върви в един твърде предупредителен и негативен уклон. Не само старите, но и новите вещи могат да бъдат "заредени". И то с положителна енергия. Възможността антикварен предмент да е носител на негативна енергия е също толкова възможно колкото и да е позитивно зареден. Ако приемем, че късметът и емоциите на притежателя са били приятни, защо това да не се прехвърли и на новия собственик :)

Когато някой близък ни напусне, често имаме нуждата да "овеществим ", това което е в сърцето ни. Носим нещо негово със себе си или приемаме част от дневните му ритуали за наши. Съвсем нормално е да ползваме стари неща и обикновено го правим с желание, изразяваме любов и искаме да усетим ( илюзорно наистина) близост с бившия им притежател. Ако ние тръгваме към предмета с любов няма от какво да се притесняваме.

Не мисля,че разговора върви в какъвто и да било уклон!:)

Според мен човек не може да тръгне към всеки предмет с любов.

Вещите на напуснали този свят любими хора наистина носят само позитивна енергия.Ползвайки вещи принадлежали на майка ми,винаги ми става светло и хубаво на душата.Но едва ли други хора присвоили нейни неща усещат същото...

С каква енергия според теб са заредени крадените вещи - с положителната,с която собственикът им ги е заредил когато ги е ползвал с радост, или с негативната която той е изпратил в пространството когато са му ги отнели?

Съществува ли енергийна връзка между предмет и собственик?:hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 months later...

Ако беше във всички случаи така това означава, че всички политици ще са измрели до крак особено след изборите когато им късат и хвърлят предизборните агитационни материали :)))

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Питам, понеже го прочетох в "Двойниците в легендите, магията и живота" , И. Тересов. Енергийна вреда, предполагам не значи обезателно умиране или разболяване.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз не съм го чела никъде, но съм си мислила по въпроса и за себе си съм стигнала до извода, че много малко са хората които биха могли да въздействат по този начин, но пък ако човекът има Божия защита опасността изчезва така си мисля, а тези които са незащитени тази енергия неминуемо ще им въздейства по някакъв начин особено ако е концентрирана и много негативна. Виж например какво се случи с онзи самозван цар когато на маса хора им дови тотално...Значи или много силен магьосник или обединяването на мислите и чувствата както положителни така и отрицателни на група от хора би могло да въздейства по някакъв начин ако човек е незащитен от Бога, но Бог защитава знаем кои... така, че въпросът ти е добър да се разгледа от няколко страни, но е хубаво да се каже, че не бива да се изпада в крайности, защото тези неща не стават просто хей така произволно :)

Линк към коментар
Share on other sites

Аз изобщо не съм фен на старите вещи.Разни стари дрехи, опаковки, уреди, които никой не използва, всичко това гледам да почистя и изхвърля.

Особено с дрехите вече почти всяка година правя чистка на гардеробите вкъщи.

Не съм фен и на секънд ханд магазините.

Не обичам да ми подаряват стари дрехи, единствено проявявам уважение към дрехите, които е шила моята баба, защото има няколко уникални рокли.Просто това са истински експонати от 50-те и 60-те.

Както и една уникална черна рокля от плюш, която е шила прабаба ми.Позволих си да я реформирам, може би е от 30-те години на 20 'ти век.

За съжаление платът вече е в лошо състояние, но в тийнейджърските си години много си падах по винтидж модата и все нещо преправях, хах. Беше ми забавно да пътувам през времето чрез дрехите.

Но прибера ли се в дома на родителите си правя винаги едно голямо разчистване, защото не понасям стари и ненужни вещи, независимо на кой са принадлежали.Това е стара енергия, която пречи на живота на всеки един от нас и понякога имаме големи противоречия, особено, ако в чувалите са попаднали и някои не мои вещи.

Единствено към картините имам голяма сантименталност.

Съжалявам,че преди време проявих неразумност и изхвърлих уникални актови рисунки, текстилни проекти, етюди,графични и живописни, както и работите си от пленери от гимназията.Но явно тогава също съм имала нужда да започна на чисто.Пък и просто не знам на мен ми трябва някакво голямо отделно пространство, за да съхранявам всичко, което съм правила, както и картините на баща ми, които също са ужасно много.Изобщо може да се каже, че сме превзели цялата къща с нашите картини, машини, бои и материали и другите започват да се чувстват подтиснати.

Той вече си има отделно ателие, и въпреки,че и там има сериозно количество произведения голям формат, мястото вкъщи все не стига.

Разбрах, че картината е нещо съвсем различно от обикновената вещ. В картината е запечатана емоция, послание, уникалното ми превиживяване и по тази причина е изключително ценна.Да не говорим, че при произведенията на изкуството, обратно пропорционално на всичко останало, колкото повече старее, толкова повече увеличава своята стойност.

Радвам, се че във фонда на художествената гимназия, където съм учила съхраняват много мои неща/главно работи от пленери и текстилни неща в материал/.Може би един ден ще се върна и ще си взема всичко оттам, просто защото е ценно.

На местата, които живея проявявам абсолютна прагматичност и спартанство.Изхвърлям, подарявам и връщам, всичко, което не се използва, не ми трябва и просто заема място.Винаги си създавам една работна обстановка, с нужното пространство и плоскости върху които да работя.Независимо с колко стаи разполагам, просто аз съм си направила ателие винаги,хах.

А иначе мечтая за къща, в която да проектирам всички завеси, килими и текстилни, условно казано повърхности, както и да си направя някакъв уникален дизайн вътре.Проблемът с ателието винаги ще съществува, в смисъл то е задължително.Просто си трябва отделно пространство за художника, независимо с кой живее и т.н.

А и всички инструменти, материали и машини, които използва,просто си имат нужда от пространство.А и когато рисуваш, ако нямаш пространство и светлина, просто не се случват нещата в картината.

Направо не знам, как като малка съм рисувала денонощно преди конферанси, на изкуствена светлина, по земята, в някакви квартири и просто това не ми е правело никакво впечатление.

Сега, особено работя ли с цвят, задължително си осигурявам дневна светлина, задължително.

Единствено за една изложба, ми се наложи да рисувам активно и през нощта, и се наложи да използвам 5 различни видове лампи, за да постигна осветление, близко до дневната светлина.И пак имаше някои разминавания с цветовете, когато си гледах нещата на другия ден, на дневна светлина.

Линк към коментар
Share on other sites

Рязането или късането на наша снимка, би ли могло да ни навреди енергийно ?

Да, при определени условия. Особено ако е направено ритуално и ние знаем за това, а сме със слаба психика.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз много обичам да изхвърлям, понякога просто като се развихря...и...нямам спиране, иде ми да изхвърля всичко, освен наистина, малкото ценни неща, които си пазя..нещо като сувенири и т.н. И после се чувствам някак много по-добре! Много обичам да ми е чисто и подредено..! А относно снимките, аз си ги пазя, защото те са едни спомени...имам приятелки, които късат и унищожават всяка снимка, на която не се харесат...е, аз не съм такава натура!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...