Ами да - оказа се, че храненето не е чак толкова прост и лесно управляем и заменим процес. Изобщо, далеч по разумно е, според мен, всички средства, сили, време, посветени на генното модифициране, да бяха инвестирани в подробното изучаване на природно заложеното хранене на човека (и не само) и ролята му за цялостното състояние и функциониране на всички системи в нашия организъм; ролята му за отстраняването на здравните проблеми; изучаване на качествата на всеки природен хранителен продукт с цел той да бъде включван или съответно изключван от менюто на отделния човек и т.н.
И отново личен опит:
След като изключихме всички храни, съдържащи генно-модифицирани и токсични продукти от менюто на семейството ни, за изненада на лекуващите лекари, успяхме да се справим с проблем, който предвижда почти 80% терминален изход (бяха ни отписали). Обаче се убедихме, че е безмислено да обясняваме на лекарите за нашата диета - едни не искат дори да чуят, че промяната в хранителния режим има някакво значение, други полугневно - полупрезрително ни махват с ръка. Нещо повече - болни от същото заболяване, които се влошават с всяка измината седмица и вече са в графата на "отписаните", се опитват нас да убеждават, че сме твърде крайни и лишаваме организма си от "ценни вещества".