Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Fonzie

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

893 посещения на профила
  1. Здравей и от мен, преди 10тина години аз също катастрофирах не след дълго се появи и въпросният световъртеж за който ти говориш. Отначало беше поносимо, но след време стана перманентно... Стигна се до там че се подпирах по стените докато ходя. Имах моменти в които по цял ден лежах. Ходих на различни невролози и отоневролози във Плевен, София и Варна, имам направени 3 скенера и един ядрено магнитен резонанс. Изпил съм една аптека лекарства като почнеш от съдоразширяващи, различни видове транкивиланти, пил съм и деанксит и Ривотрил, ксанакс и много други в продължение на години.Бях много деен човек а изведнъж се превърнах в развалина.Няма да ти разказвам подорбно какво представляваха опитите ми да шофирам в такова състояние, чувствах се все едно се уча да ходя, Но МНОГО ВАЖНО точката подчертавам точката на пречупване беше когато просто реших да се изправя пред страха от припадане, защото тогава световъртежа и потъването ми бяха толкова усилени че породиха в мен страх от припадане. Отначало е много трудно дори хората постоянно ми казваха че се движа като пиян. Имах много силни кризи на световъртеж, но оставах там където съм дали в колата или мола все тая просто оставах там и се борех. Не след дълго пък може и да е било дълго не помня всичко започна да се нормализира, аа да и много важно тогава реших да спра всички лекарства изведнъж и ходех на психотерапия известно време. Сега се боря с други страхове но наистина от световъртежа няма и спомен. Съвета ми към теб е да спреш да ходиш на лекари защото там успокоение ще намериш но временно когато ти кажат че е на нервна почва ще се успокоиш, но при следващата по сериозна криза или разтрисане всичко ще започне отново и така въртележката ще се върти, вторият ми съвет е да не избягваш местата на които получаваш кризи, третият ми съвет е да намериш добър специалист и да го посещаваш по продължително време и най важното да усетиш че е твоят човек!
  2. Не знам дали аз не съм разбрал правилно терапиите,не знам дали съм някакъв специален случай или просто наистина имам някакъв здравословен проблем който убягва на лекарите.Факт е че вече 5 години някъде аз не се чувствам ок....Много лошо е когато влезнеш при някой специалист и заключенията започнат още от самото начало,казват ти си млад човек всичко е на нервна почва,но пък тогава идват изследванията които доказват че уж всичко е наред.Правил общо взето изследвания на основните органи плюс кръвни изследвания,много често когато не се чувствам добре моите близки казват,добре изследван си нищо ти няма успокой се.Трудно ми е защото имам чувството че това нещо бавно прогресира в годините,ако преди бяха кратки епизоди на световъртеж,прилошаване,задух и умора,сега тези неща са постоянни.Работя си,излизам си,спортувам си,но всичко е със усилия и зор.Чудя се вече когато наистина не се чувствам добре какво да правя.
  3. Много благодаря за отговора ще опитам така седмица и ще върна отговор!
  4. Здравейте,виждам че няма голяма активност във форума но аз все пак искам да споделя моят проблем.Проблема го имам може би вече две години,не се случва постоянно нито пък при равни интервали от време.Случва се случайно но породен от какво,нямам идея...Когато вечер си лягам и да кажем тръгвам да се унасям се почва чудото,букет от симптоми но най сериозното е липсата на въздух,все едно се задушавам.Това нещо се случва аз скачам и от паника почвам да си меря кръвното да си напипвам пулса и така нататък.Лягам отново и така по няколко пъти един след друг докато в един момент заспя.На сутринта се чувствам много зле,но най вече съм много уплашен.Например снощи преди да заспя ми беше лошо,болеше ме и стомаха,размина ми почнах да се унасям и се почна може би 10-15 пъти,всеки път по сериозно, всеки път по продължително и така в продължение на около два часа докато съм заспал.Най вероятно всичко ще кажат нерви,психика или върви на лекар...но аз търся някой който го е изпитал на личен гръб.Аз съм на 25 години,а личната ми история с проблеми започна далечната 2012,след хиляди лекари,стотици психиатри и психолози през които минах,хилядите различни терапии с антидепресанти може би няма транквилант и антидепресант който да не съм опитал,след хилядите различни терапии,най успешната беше на Диляна Колева,поне тази жена ме накара дори със трудност да почна да излизам от вкъщи,след хилядите опити на д-р Попов с различни хапчета,и без да преувеличавам хилядите левове които се изсипаха от джобовете на мен и родителите ми през последните години,последното нещо което искам е да ходя по лекари,терапии и така нататък.А инак,моят проблем е замаяноста,прилошаването и задухът с който вече 6 години живея и се опитвам да водя нормален живот.Истината е че аз нормален живот си водя,свикнах да си живея със симптомите :)Въпроса ми е относно пристъпите при заспиване,пък дори да не получа адекватен отговор,предполагам ще се оправя сам вече имам доста опит хахаха,Благодаря предварително все пак!
×
×
  • Добави...