Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
  • Общо Съдържание

    801
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    16

Велина Василева last won the day on Юни 26 2023

Велина Василева had the most liked content!

4 Следващи

За Велина Василева

  • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

  • Website URL
    https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Последни Посещения

54528 посещения на профила

Велина Василева's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

  1. Ние не можем да твърдим, нито да отричаме другия живот. Той не може да се докаже, при днешните условия на живот. Човек е дошъл от един много красив свят и като е дошъл на Земята, потопили са го в един дълбок сън да забрави този свят, от който е слязъл. Ако си спомни за този свят, той не би могъл да живее на Земята, нито пет минути. Понеже хората още не са свързани с това Отечество, те са захвърлени някъде в робство. Кога ще се освободите? Когато се свържете с това Отечество. Ние трябва да се свържем със своето старо Отечество.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Петър Дънов – Учителя: „Мнозина се питат, отде иде човек. И после казват, не Господ е създал човека. Това е много материално схващане.

    Че Господ е създал човека е толкова вярно, колкото е вярно и твърдението на бабите, че детето е излязло от реката, дето жабите живеят.

    Научно е вярно, че човек е дошъл от мястото, дето жабите живеят, но че е дошъл от реката, това не е вярно.

    Човек е дошъл от един много красив свят и като е дошъл на Земята, потопили са го в един дълбок сън да забрави този свят, от който е слязъл. Ако си спомни за този свят, той не би могъл да живее на Земята нито пет минути.

    Но понеже са изгубили пътя за онзи свят, те казват: „Няма какво да се прави, ще се живее на Земята.“ Те мязат на онези авиатори, които като паднат от аероплана си и се намерят в чужди условия, искат, не искат приспособяват се с новите условия – няма с какво да си отидат.

    Казвам: Ние трябва да се свържем със своето старо Отечество. Блажени са тези, които са получили първото писмо от своето старо Отечество, отдето са излезли някога.

    Понеже хората още не са свързани с това Отечество, те са захвърлени някъде в робство. Кога ще се освободите? Когато се свържете с това Отечество.

    От хиляди години насам, от Невидимия свят пращат някого да ни съобщи нещо за това Отечество, но вие казвате: „Не искаме да ни лъжат. Тук сме дошли, тук ще си останем.“

    Обаче, Земята представя един голям кораб, с който всички вие плувате. Може би след сто милиона години този кораб ще спре на някое пристанище и всички вие ще трябва да слезете от него.

    Сега не ви казвам, че трябва да вярвате, но това са научни данни, които човек нито може да отрече, нито може да твърди.

    Има неща, които нито се твърдят, нито се отричат.

    Например, ние не можем да твърдим, нито да отричаме другия живот. Той не може да се докаже при днешните условия на живот.

    Казва някой, че като се е родил, ще умре. Ти умирал ли си да знаеш, какво нещо е смъртта? Докато не си умрял, ти нямаш право да говориш за смъртта. Като умреш, тогава ще говориш. Сега понеже живееш, ти нямаш право да говориш за смъртта. – „Ама учените хора казват.“ Тия учени хора умирали ли са?

    Досега никой не е умирал и при това всички проповядват, че ще умрем. Кой от вас е умирал?

    Казва някой, че баща му умрял. Отде знае той, че баща му е умрял? Ами ако се е скрил някъде?

    Когато гъсеницата престане да е гъсеница, умряла ли е тя? Всички гъсеници казват, че е умряла, съжаляват я, а тя се разхожда от цвят на цвят, като пеперуда. Тя се напъстрила със своята красива дрешка и пее своята песен на живота. Сегашното ѝ положение, е по-добро от първото.“

    Из: И ще бъдеш блажен

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Петър Дънов – Учителя: „Най-първо трябва да се избавим от известни илюзии, или самозаблуждения, които съществуват във физическия свят. “

    Из: „С благодат и истина
     

    1. Велина Василева

      Велина Василева

      Вашата личност, това, за което се мислите, е нещо изкуствено.
      Това е една проекция.  Когато вие мислите за себе си, като тази личност,
      докато живеете живота си, това е една погрешна идентичност.

      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Башар: "Всяко едно лице, на вашата планета, извършва чанелинг на своята личност, от позицията на един по-висш Източник.

      Вашата личност, това, за което се мислите, е нещо изкуствено. Това е една проекция. Вие проектирате, посредством чанелинг, личността, която мислите, че сте. Защото това произлиза от Висшия ви Разум и бива проектирано, в понятието на една ограничена физическа реалност, и по този начин лицето, за което се мислите, е една същност, резултат от чанелинг. Така че вие, в определен смисъл, крачите в този живот – като никой, конкретно. Научавайки като кого може да проявявате себе си, все повече и повече отразявате този, който в действителност сте, на едно по-високо равнище, от една по-висша гледна точка. Така че, вие всички сте продукт на чанелинг.

      В същото време, когато казваме, че става дума за една изкуствена конструкция, ние по никакъв начин не искаме да я омаловажим.

      Когато обаче вие мислите за себе си, като тази личност, докато живеете живота си, това е една погрешна идентичност. Това наистина не отговаря напълно, истински, на това, което сте. Това (за което се мислите) е едно частично отражение, един символ, проява на една идея, на едно понятие, на една житейска тема, която вашето висше Аз изследва, чрез едно средство, което наричате личност; тази проекция, резултат на чанелинг, този символ, това отражение, това проявление на тази тема. Като личност, вие сте едно изследване на житейска тема, от конкретна перспектива. Така че вие всички сте резултат на процес на чанелинг, през всичкото време, от страна на вашата по-висша версия."

      Из: „Сбъркана идентичност“
       

    2. Велина Василева

      Велина Василева

      Петър Дънов – Учителя: „Човек е сянката - проекция на един Реален свят – него той трябва да се научи да вижда.“

      Из: „Житеното зърно - то е Господ, големите неща - то сме ние“

×
×
  • Добави...