Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
  • Общо Съдържание

    801
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    16

Велина Василева last won the day on Юни 26 2023

Велина Василева had the most liked content!

4 Следващи

За Велина Василева

  • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

  • Website URL
    https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Последни Посещения

55163 посещения на профила

Велина Василева's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

  1. За живота на личностите и за живота на Душите
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
     „Има два живота: животът на забития кол [който е животът на низшето съзнание; т.е. на личността; животът на мъжа, или на жената] и животът на растението, или разумния човек [който е животът на Висшето съзнание; т.е. животът на Душата].

    Животът на забития кол [т.е. на мъжа, или на жената] е по-лесен, отколкото животът на растението [т.е. на Душата].

    В кола няма прогрес, няма развитие и един ден той ще изгние.

    Колът [мъжът, или жената] иска само да се отдяла (отгледа), да се боядиса (гордост, лаври, слава, партизански дрипи и пр.); да се забие в Земята (да се ограничи на едно и също място - да се поеснафи) и с това, около кола работата се свършва.

    Растението [Душата], обаче, трябва да се посади, да се разкопае [да пострада], да се полива и да се пази от паразитите, сиреч за развитието на добродетелите, в човека, се изисква работа, грижи, знание, възпитание, вътрешни усилия и пр., и пр.

    Животът на забития кол, или животът на съвременните хора [т.е. животът на мъжете и жените] не зависи от тях. Те приличат на мухи, накацали на Земята, но не се минава много време и смъртта идва със своите намазани със сладко книги (разните съблазни), които поставя пред хората [личности, във форма на мъже, или на жени]. А те веднага се налепват на тия книги и смъртта ги изхвърля навън.

    Иска ли човек да живее Истинския Живот [т.е. да живее Животът на Душата], той трябва да познава добре Законите и Силите, които управляват Природата и човека. Щом ги познава, той ще може да владее материята; щом владее материята, той ще владее и себе си; щом владее себе си, той ще бъде Господар и правилно ще разрешава всички противоречия, в живота.“ тук

     

    1. Велина Василева

      Велина Василева


      От гледна точка на Душата – щом онова, което правиш, има смисъл за теб, вече е без значение – дали си щастлив, или си нещастен.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

      Лауренс ван дер Пост: „Далеч повече утешава Душата нещо много по-велико – от щастието, или нещастието. И това е СМИСЪЛЪТ, защото ТОЙ преобразява всичко.

      Щом онова, което правиш, има смисъл за теб, вече е без значение дали си щастлив, или нещастен. Ти си УДОВЛЕТВОРЕН. Не си духовно сам – ТИ ПРИНАДЛЕЖИШ...

      Големият глад – най-големият от всички – е гладът за СМИСЪЛ.“

×
×
  • Добави...