Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
  • Общо Съдържание

    801
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    16

Велина Василева last won the day on Юни 26 2023

Велина Василева had the most liked content!

4 Следващи

За Велина Василева

  • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

  • Website URL
    https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Последни Посещения

55158 посещения на профила

Велина Василева's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

  1. Никога не мисли за себе си. Да забравиш себе си, значи да се освободиш от ненужния товар. Ако мислиш за себе си, не можеш да се развиваш правилно.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Петър Дънов – Учителя: "Не ограничавай Висшето Съзнание, в себе си [чрез мисли за самия себе си, като за ТЯЛО; за личност; т.е. чрез мисли като за мъж, или като за жена].

    – „Искам да стана по-добър.“ – Не желай това. Не е необходимо, сега именно, да бъдеш по-добър. – Защо? – Защото живееш в преходен свят. Щом си "спечелил малко пари и си ги сложил в банка" [това е иносказателен израз на покаянието, пред Бога], не мисли повече дали си праведен, или не. Колкото повече мислиш, толкова повече ще се обвиняваш.

    Мисли за Божията Любов, за Божията благост. За себе си никога не мисли. Като влезеш в необятната природа, мисли за въздуха, за светлината, за изворите, за звездите, но никога не мисли за себе си. Ако мислиш за себе си, не можеш да се развиваш правилно.

    Съвременните хора са много вглъбени в себе си. Всеки мисли какъв е, дали е станал по-добър. Който се вглъбил в себе си [т.е. който е станал егоцентричен, вместо да се стреми към ЕДИННОТО СЪЗНАНИЕ и ТО да е негов Център], той се намира на опасен, хлъзгав път. За да познаеш колко си добър, трябва да имаш Идеал [например Христос, който показа пример на човеците], с който да се сравняваш.

    Ако се сравнявам с вас, аз съм на крив път. Човекът не може да бъде мярка. Друг е въпросът, ако се ръководя от красотата на природата, от нейното величие.

    Когато мисля за онзи свят, аз забравям себе си, без да се обезличавам. Да забравиш себе си, значи да се освободиш от ненужния товар...

    Това [низше] „себе“ е объркало света.

    Питате: „Как ще се оправи светът?“ – Когато хората се върнат към своя Първичен Живот [на Духове / на Души] и престанат да мислят за себе си [като за его-личности; т.е. като  престанат да мислят за себе си като за мъже и за жени]."

    Из: "Топли чувства и светли мисли"
     

    1. Велина Василева

      Велина Василева

      Учителя: "Всичко, което вършим на Земята, по човешката любов, трябва да имаме страдание; да сме платили за него. Страданието е плащане. Щом не сме платили, то е крадено. Казва: „Той ми подари.“

      Подаръкът от друг свят е. На Земята подаръци няма.

      Какво ще ти подари някой? Какво ще ви подари умрелият, като оживее? „Ще ми даде пари.“ Парите не са негови, то е лъжа. От себе си какво ще ми даде? Казва: „Аз го обичам.“ Че ти не си любов да го обичаш? Щом го обичате, Бог е дошъл да плати заради вас.

      Като казваш: „Аз го обичам.“, значи Господ плаща, аз гарантирам.

      Ти се опълчиш, и казваш: „Като моята любов няма друга, трепери ми сърцето.“ Че трепери сърцето, трепери. Но кое сърце не трепери? Нали всичките сърца треперят?

      Любовта е един акт за Бога. Това да знаете.

      И човешката любов е акт на Божията любов.

      Страданието е само един резултат. Туй трябва да се знае.

      Ще съзнаваш, че ако тази любов носи страдание, всички страдания са Божествени.

      Ако тази любов не изнася всичките страдания, тя е слаба. Щом изнася страданията, ти усещаш една радост в себе си, едно удоволствие. Щом пренесеш страданията, усещаш радост; щом не пренасяш страданията, скръбта иде."

      Из: „Човешка, ангелска и Божествена Любов

×
×
  • Добави...