Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
  • Общо Съдържание

    801
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    16

Велина Василева last won the day on Юни 26 2023

Велина Василева had the most liked content!

4 Следващи

За Велина Василева

  • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

  • Website URL
    https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Последни Посещения

55178 посещения на профила

Велина Василева's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

  1. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Лаодикийска църква" е израз, символизиращ състоянието на съзнанието на всяка религиозна личност, в наши дни, която е прекалено спокойна, за себе си, защото не подозира, че трябва още много да работи (над самовъзпитанието и самообучението си), за да повдигне съзнанието си на по-високо ниво на разбиране на Живота; т.е. – че трябва да облагороди мислите, чувствата и постъпките си, като се откаже от егоизма и користолюбието си (значи – да се откаже от личен живот) и да се СЪЕДИНИ с Христос и така – постепенно, прилагайки смирението и търпението – кротко да премине през различните фази на процеса на възкресението си, и (водена вътрешно, от Святия Дух) – да влезе в Общото Течение на Космическото Съзнание, за да може, като всяко разумно Същество, във Вселената – да служи на Бога, от Любов, към Него. Идеята, че личният живот е фикция; т.е. че е само сянка на Целокупния Живот, идва постепенно. Реално, има само Целокупен Живот. Много пъти човек ще се ражда на Земята, докато се смири, за да му се даде възможност да осъзнае, че (още от Адамово време), той се намира във война с Бога и така – посредством Любовта си към Бога – да намери Тесния Път, по който – да се примири, с Него. Казва Святият Дух, чрез Учителя: "Скромност, абсолютна скромност се изисква като Сила, която изтича от вас. Бог, който живее във вас, ще ви въздигне."
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Откровение 3 глава:
    "13 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите.
    14 До ангела на лаодикийската църква пиши: Това казва Амин, верният и истински свидетел, начинателят на всичко, което Бог е създал.
    15 Зная делата ти, че не си студен нито топъл. Дано да беше ти студен, или топъл.
    16 Така, понеже си хладък, нито топъл, нито студен, ще те повърна из устата Си.
    17 Понеже казваш: Богат съм, забогатях и нямам нужда от нищо, а не знаеш, че ти си окаяният, нещастен, сиромах, сляп и гол,
    18 то съветвам те да купиш от Мене злато, пречистено с огън, за да се обогатиш, и бели дрехи, за да се облечеш, та да се не яви срамотата на твоята голота, и колурий, за да помажеш очите си, та да виждаш.
    19 Ония, които любя, Аз ги изобличавам и наказвам; затова бъди ревностен да се покаеш.
    20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.
    21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол."

×
×
  • Добави...