Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
  • Общо Съдържание

    801
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    16

Велина Василева last won the day on Юни 26 2023

Велина Василева had the most liked content!

4 Следващи

За Велина Василева

  • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

  • Website URL
    https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Последни Посещения

54510 посещения на профила

Велина Василева's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

  1. Светът е огледало. Навън, извън теб, откриваш единствено своето отражение. Ти създаваш болен свят и после се плашиш от собственото си творение; от това, на което сам си дал живот. Върви, навлез в света и виж какво представляваш. Ще откриеш, че другите са отразения образ на лъжата, която живее вътре в теб, на компромисите, на невежеството ти!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Стефано Д'Анна: "Склонността да вменяваш вина на света и да се оплакваш от жребия на съдбата, е най-неопровержимото доказателство, че Принципите на Съществуването – не са правилно разбрани.

    Да бъдеш „аз“, в множеството, означава да попаднеш в капана на нереална, неизбежна фалшива система от убеждения и лъжи, която сам си създал. Липсата на Единство; на Цялост, хвърля човек в плен на невежеството, страха и саморазрухата. Тя причинява болести, деградация насилие, жестокост и война, във външния свят. Мислите, чувствата и емоциите, при отсъствието на воля, са просто хаотично разпръснати прашинки от същността ти. Така “ти" вече си една малка прашинка, оставена на снизхождението на Вселената.

    Светът е такъв, какъвто го мечтаеш. Той е огледало. Навън, извън теб, откриваш единствено своето отражение – светът, който си създал; който си мечтал. Там можеш да намериш себе си! Върви, навлез в света и виж какво представляваш. Ще откриеш, че другите са отразения образ на лъжата, която живее вътре в теб, на компромисите, на невежеството ти.

    Промени се... и светът ще се промени. Ти създаваш болен свят и после се плашиш от собственото си творение; от това, на което сам си дал живот. Мислиш си, че светът е обективен факт... но светът е такъв, какъвто го мечтаеш. Влез в света и приеми сам себе си. Предай се на своя свят. Върви и съзнателно приеми създаденото, от теб – своя, скован... безжизнен свят. силата на човека се корени в способността му да бъде Господар на себе си и същевременно да капитулира пред самия себе си. Наблюдавай се! Открий Кой си!

    Единствено познаващият себе си; Господарят на собствения си живот, единствено притежаващият реална воля има правото да изрича "аз".

    Научи се да живееш в света на Реалното. Тук навиците и убежденията ти; старите ти кодове – вече не са валидни. Това, което наричаш "реалност", е само отражение, което трябва да бъде напълно опровергано. Нищо от стария свят, не може да бъде отнесено с теб. Ще трябва да се научиш наново как да мислиш, как да чувстваш и дишаш, как да се храниш, да действаш и да обичаш... Време е за промяна. Време е да се преродиш."

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "В света на събитията, в света на противоположностите никога не можеш да се срещнеш с решенията. Решението не лежи на една и съща равнина с проблема. То идва отгоре и не във времето! Ти трябва да знаеш как да влизаш в света на решенията. Когато издигнеш Същността си, всичко, което ти е изглеждало мъгляво и безформено, се изяснява и проблеми, изглеждали ти огромни като планини, изведнъж се превръщат в малки възвишения...

    Решението както в живота на човека, така и в историята на цяла цивилизация никога не може да съществува във времето, а на друга равнина - във „вертикалното време“ - във времето, без време; в повишаване качеството на мисълта, която може да се случи само и точно в този миг.

    Единствено чрез управлението на мига, провесен между нищото и вечността, човечеството може да придаде форма на съдбата си и да създаде събития от по-висш порядък."

    Цитатите са от книгата „Школата за богове“, която можете да си изтеглите, от този линк.
     

     

     

    1. Велина Василева

      Велина Василева

      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Петър Дънов – Учителя: „Доброто не е нещо пасивно, както изглежда отвън. То е мощна сила, която работи в живота и го преустройва.“ "Питаш се, защо идат толкова мъчнотии в живота ти. – Не си работил, не си правил усилия. Щом имаш мъчнотии, продай ги, те са стока за продаване. Имаш страдание, продай го. Имаш несгоди, продай ги. Имаш недоволство, продай го. – Кой ще купи недоволството ми? – Там е работата, че не знаеш, на кого да го продадеш. Ще намериш най-доволния и щастлив човек и на него ще продадеш недоволството си. Той търси с четири очи недоволен човек. През девет баира той ще намери недоволния и ще купи недоволството му. Закон е: Недоволните взаимно се отблъскват; доволните също се отблъскват. Обаче, недоволен и доволен взаимно се привличат и образуват устойчиво съединение. И тъй, съединявайте: една мисъл на доволство с едно чувство на недоволство. Една просветена мисъл с едно невежо чувство. Изобщо, съединявай недоволството с доволството, откъдето и да идва то. Съединявай буйното с миролюбивото в себе си. Не търсете начин за примиряване отвън. Изучавайте естеството си и се примирявайте вътре в себе си. Това е правият път към самовъзпитание. – Това е непостижимо. – За онзи, който не знае, непостижимо е. Обаче, за онзи, който знае законите, лесно се намира изходният път. Като развиете гласа си до три и половина октави, ще видите, че всичко в живота е постижимо. Едно ви недостига. – Какво? – Нямате достатъчно злато и радий в кръвта си. [Нямате достатъчно Мъдрост и Любов]– Не си струва човек да бъде добър. – Не, ще бъдеш добър. В духовния свят доброто е радий. Ще бъдеш радиоактивен. Радий е най-мощният елемент в живота.“

       

       

    2. Велина Василева
    3. Велина Василева

      Велина Василева

      Петър Дънов – Учителя: „Доброто се връща при онзи, който го е направил. Ако доброто ви се върне при вас, но не сте доволни от него, това показва, че не сте го направили, както трябва. Щом не сте доволни, коригирайте се. Доволни ли сте от него, направили сте го, както трябва. Бъдете доволни и от недоволството си, но постоянно се коригирайте.
      Недоволството ви е научило и ви учи на такива неща, на които по никой друг начин не можете да се научите. То разкрива вашето вътрешно съдържание. Бъдете доволни от онова, което имате, в даден момент.
       

       

×
×
  • Добави...