Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
  • Общо Съдържание

    801
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    16

Велина Василева last won the day on Юни 26 2023

Велина Василева had the most liked content!

4 Следващи

За Велина Василева

  • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

  • Website URL
    https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Последни Посещения

54621 посещения на профила

Велина Василева's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

  1. Петър Дънов – Учителя: "Всякой момент, в живота, си има своята работа, когато нищо друго не трябва да се върши, освен туй, което се изисква." "Целият свят, мъже и жени, воюват [с Бога] и ще видите всичките гробища са пълни все с герои, които са умрели в тази, великата война. Защо воювате? Със себе си воювате. Или защо ние воюваме, с Бога? Човек, който воюва с Бога, той воюва против себе си. Тогава да ви кажа защо идват вашите нещастия в света. Може би минавала ви е тази мисъл. Човек страда, понеже той иска да застави Бог да върши туй [което не се изисква, в дадения момент]. Ако аз искам да заставя Бог да върши туй, което аз искам; да ми угоди на мене, аз ще си създам зло, на себе си."

    ДА СЕ РОДИ ХРИСТОС – ТОВА ОЗНАЧАВА – ДА СЕ РОДИ МИРЪТ

    (между Бога и нас, които не разбираме, как трябва да живеем).

    Петър Дънов – Учителя: "Сегашните хора не успяват в живота си, защото са разбъркали местата на всички неща. Във всяко сърце и във всяка Душа – трябва да се роди Христос [което значи – "да се роди Мирът", защото Идеята "Христос" и Идеята "Мир" – са тъждествени], но понеже всеки може да разбере нещата дотолкова, доколкото той има светлина – хората не разбират смисъла на това раждане: в тях няма стремеж [да живеят в МИР; т.е. няма стремеж] да живеят като Христос.

    Христос [или МИРЪТ], се роди между евреите, които бяха избраният народ, но и те не разбраха дълбокия смисъл на Неговото раждане и това, което Той носеше в себе си, за цялото човечество: Божията Любов.

    Христос носеше МИР – най-високото изявление на Бога.

    Господ се изявява като МИР. А МИРЪТ е ЗАКОН на ХАРМОНИЯТА, на ЕДИНСТВОТО НА разсъдъка [т.е. на СЪЗНАНИЕТО], на възвишения характер, на Любовта, на Мъдростта, на Истината, на Добротата, на Правдата – това е МИРЪТ.

    Може да се роди само онзи, който носи МИР – вие не можете да се родите [ИЗНОВО; т.е. – не можете да се родите като граждани на Божието Царство], докато не разберете тези дълбоки истини; докато не придобиете МИРА, в себе си.

    Вие трябва [ДА РАЗБЕРЕТЕ тези дълбоки ИДЕИ – ИСТИНИ и така да придобиете МИРА, т.е. ХРИСТОС, в себе си – В СЪРЦЕТО И В ДУШАТА СИ – ЗАЩОТО ТОВА Е ПЪТЯТ] да станете граждани на Божественото Царство. Ако вие не станете граждани на Божието Царство, вие не може да имате никакви придобивки.

    Ако вашето верую не ви дава една ВЪТРЕШНА СИЛА, тогава на какво се надявате вие? Засега мнозина мислите, че вярвате в Бога, но и вярата ви е много повърхностна.

    Вие вярвате в Бога, но вие вярвате и в къщата, която давате под наем [и сте объркали, по важност, местата на тези две неща, едното от които НЕ СЕ МЕНИ, а другото – на което предимно разчитате – може да ви се отнеме]. Свършили сте училище и имате вяра в дипломата, но това е второстепенно.

    Има нещо, на което човек трябва да разчита и което НЕ СЕ МЕНИ. Не казвам да не уповавате на това или онова, но трябва да уповавате преди всичко на това, което НЕ СЕ МЕНИ.

    Има нещо непобедимо в живота, в тебе. [И това е Христос, или МИРЪТ, като твой ИДЕАЛ, който – щом го положиш, като ОСНОВА, в живота си – НЕ СЕ МЕНИ; това е НЕПОБЕДИМОТО.]

    Който е дошъл до НЕПОБЕДИМОТО [т.е. който се е домогнал до РАЗБИРАНЕТО за върховната и безкомпро̀мисна необходимост от ЛИДЕРСТВО на ИДЕЯТА "Христос", в персоналното си съзнание, което значи, че е РАЗБРАЛ ИДЕЯТА ЗА МИРА], в себе си, той се е домогнал до ИСТИНСКИЯ ЖИВОТ, чрез който може да работи в света.

    Дотогава ще има много големи мъчнотии. Всички трябва да се домогнете до този, истинския живот. Вие сте близо до него. Христос казва: „Още малко ви трябва, за да дойдете [до МИРА], в Царството Божие.“ – Във всяко сърце и във всяка Душа – трябва да се роди Христос [което значи – "да се роди Мирът", защото Идеята "Христос" и Идеята "Мир" – са тъждествени].

    Днес, всички хора стоят пред прага на Божието Царство и се колебаят, да влязат или не. Дяволът, обаче, ги съветва да не влизат. Той им казва: „Млади сте още, не е време да влизате там. Вие трябва да си поживеете, да се порадвате на свободата си“. Оттук произлиза твърдението на хората, че младият трябва да си поживее, а старият – да си почива. – „Кой ще работи тогава?“

    Не. И млади, и възрастни, и стари – всички трябва да работят. Досега хората само са се мъчили и трудили. Те още не са работили. Няма по-приятно нещо в живота от работата. Според мене, младият трябва да придобива вяра, възрастният – да работи, а старият – да учи. Сегашните хора не успяват в живота си, защото са разбъркали местата на всички неща. Дали сте млади, възрастни или стари, щом мине през ума ви някаква Божествена мисъл, приемете я и я реализирайте. Тя е подобна на плод. А всеки плод узрява, само когато се постави на мястото си.

    И тъй, младите да вярват, възрастните да работят, а старите да учат. Като живеят по този начин, хората ще напредват, ще се разбират помежду си и ще се обичат [живеейки в МИР; т.е. живеейки в Христос]. Само при това положение, човек ще може да разбере, че има един Господ [на Мира] в света, един Спасител – Любовта, и един Учител – Мъдростта.

    Новото учение изисква от всички да придобиете вяра и да следвате пътя на Любовта, без никакво колебание, без никакво съмнение."

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Исая 9:6 – "Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на МИРА."

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

     

×
×
  • Добави...