Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
  • Общо Съдържание

    801
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    16

Велина Василева last won the day on Юни 26 2023

Велина Василева had the most liked content!

4 Следващи

За Велина Василева

  • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

  • Website URL
    https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Последни Посещения

53734 посещения на профила

Велина Василева's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

  1. Да се научим да мислим, значи да възприемаме онази Мисъл, която излиза от Бога. Трябва да възприемаме в себе си Божествените Мисли. И след като възприемем Божественото, в себе си, ще дадем своите мисли. След като влезнат, в тебе, Божествените Мисли, какво ще разбереш? – Ще дадеш, от себе си [адекватна реакция, според нивото на разбирането си на Живота, до което си достигнал, към дадения момент]. Ти, ако не възприемеш Божественото, не можеш да дадеш твоето – човешкото.
     
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
     
    Петър Дънов – Учителя: „Казано е: „Бъдете съвършени!“ Но вие трябва да разбирате така: в желанията си трябва да бъдете съвършени; в стремежа си, трябва да бъдете съвършени. А пък вие искате да бъдете съвършени, в делата си. Във вас [които, все още, се водите по буквата на Мойсеевия Закон, без да проумявате Духа на Христовото Учение], стремежът не е съвършен. [По принцип, през всички същества тече ЕДИННОТО БОЖЕСТВЕНО КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ, обаче] – У вас, в СЪЗНАНИЕТО ви, има едно раздвояване; [т.е. има един уклон, към самосъзнанието ви. Низшето ви его; вашият низш ум, понеже не е скачен (съзнателно; в смисъл такъв, че – вие НЕ ЗНАЕТЕ, че той вече е скачен с ХРИСТОВИЯ УМ; или, че е неделим, от) ДУХА НА ЕДИНСТВОТО – все ви тегли, към личното благо. Тъй като – вие НЕ ЗНАЕТЕ, че, във всеки даден момент – дори и несъзнателно – все пак сте ПРОВОДНИЦИ на ВОЛЯТА БОЖИЯ (такава, каквато, ТЯ е, или такава, каквато, ТЯ не е). Защото ЖИВОТЪТ (точно такъв, какъвто го живеете – не е ваш личен живот, а) – ПРИНАДЛЕЖИ САМО НА БОГА)].
     
    Целият ви живот, не е посветен на Бога [както се очаква, от вас – за да сте в състояние ДА СЛУЖИТЕ НА БОГА, ОТ ЛЮБОВ, КЪМ НЕГО]. Вие сте определили 4–5 минути, за Бога, а пък останалото време за жена си, за децата си, за другите и пр. При това, искаш да живееш [без да "плащаш глоби"; т.е. без да страдаш]. Но питам, кой е факторът в света? – Жена ви ли? Но тя знае само да взема, от тебе. Децата ли са фактор? – И те знаят само да вземат. Или слугите? – Всичките вземат. Никой няма да ви даде нещо. Пък и ти, най-сетне, не си фактор. Ти си научен само да вземаш. Тогава, Кой е Фактор? – [Само Бог е Фактор, защото само Бог е] Това, което дава!
     
    Следователно, да се научим да мислим, значи да възприемаме онази Мисъл, която излиза от Бога. Трябва да възприемаме, в себе си Божествените Мисли. И след като възприемем Божественото, в себе си, ще дадем своите мисли. След като влезнат, в тебе, Божествените Мисли, какво ще разбереш? – Ще дадеш, от себе си [адекватна реакция, според нивото на разбирането си, на Живота, до което си достигнал, в дадения момент]. Ти, ако не възприемеш Божественото, не можеш да дадеш твоето – човешкото.
     
    Та казвам сега, най-първият процес е мисълта. Как може да мисли човек? – За да мислиш правилно, трябва да възприемеш нещо от Бога. Но, ще ме попитате: „Как ще стане това нещо?“ – То става. Ти питаш: „Как ще стане сега?“ Както и да ви го обясня, важно е КАК да го направиш [т.е. с КАКВО ОТНОШЕНИЕ, да го направиш, според нивото (т.е. според достигнатата степен) на разбирането ти, на Живота, до което си достигнал, в дадения момент. Общият Принцип е, много да внимаваш, във всичките си ОТНОШЕНИЯ, защото – Животът е съвкупност от ОТНОШЕНИЯ и ЗАКОНИ, първично дадени от Бога. Ето защо, каквото и да правиш – за да не ти налагат глоби и санкции, от Невидимия Свят – ти си длъжен да го направиш (не от свое име, а с НОВО ОТНОШЕНИЕ –) в Името Божие, за Слава на Бога и за благото на всички същества, едновременно].“
     
    Из: „Взимане и даване. Първият и последният“
×
×
  • Добави...