Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте, 

 

Смятате ли, че изневярата е най-вече предателство към себе си? Че не можеш да се справиш във връзката си по друг начин и трябва да изневериш? Или е предателство към другия? А предателство ли е въобще или това е просто досадно клише на обществото? 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Нека да дадем първо някакво определение за предателство. 

За мен, за да се квалифицира едно действие като предателство, то следва да е поет определен ангажимент, който да бъде нарушен. Това е свързано и със съответното доверие, което съществува между страните. Остава въпросът дали единично действие, предизвикано от моментна слабост трябва да се приеме за предателство или просто като грешка.  ... Така си мисля, че ако връзката е създадена с очакването, двете страни да имат сексуални отношения само и единствено един с друг, то неоправдаването на тези очаквания е най-малкото лъжа. А може и да е предателство, ако е имало в достатъчна степен осъзнатост.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мерси на Станимир като започна с уточняването , че то е доста разтегливо . И като че ли наистина въпроса се свежда до осъзнаването . Дали човека го прави знаейки , че по този начин наранява партньорa или изобщо не се сеща :)  .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
В 2.11.2020 г. at 17:14, holyvalentine каза:

 

 

Смятате ли, че изневярата е най-вече предателство към себе си?

Да ,най-вече предателство към себе си. От изневярата е произлязъл страхът, най-опасната болест на човека. Лекът срещу тази болест е любовта. Нямам предвид човешката любов, а жива, съзнателна Любов, която включва едно правило - никога да не лъжеш. Това изисква законът на Истината. Жива съзнателна Любов, която има само един път - пътят на Мъдростта. Жива съзнателна Любов, която носи само едно благо - добродетелта. Жива, съзнателна Любов, която си служи само с едно право - Божията правда. Тя няма да дойде отвън.

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Присъединявам се към написаното от Станимир. Всичко зависи от началната основа на една връзка. Ако тя е била връзка между душите на двамата, то включването на други хора в нея, докато тя все още е в сила и действие, я компрометира. Не бих ползвала думата предателство - просто пътищата на тези души се разделят. Всяка от тях остава свободна да се свързва с друга, или да остане сама. Определено смятам, че не е възможно да има връзка между две души и в същото време да има и плътска връзка на единия човек с трети човек. Но е възможно и съвсем нормално, ако връзката между хората е само на плътско ниво, да се "размножи". Моята лична позиция е - ако човекът, с чиято душа съм свързана е усетил нужда от плътска връзка с друг човек, освобождавам го от моята връзка с душата му - без значение какво мисли, желае или предприема той. Така той няма да има възможност да изневерява. Просто ще задоволява нуждите си, а аз ще продължа по своя път, в своята вибрация. Той ще си поеме своя в своята. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×