Jump to content
Порталът към съзнателен живот

MС - Мултиплена/множествена склероза -


Recommended Posts

Вече няколко случая на по-близки или по-далечни мои познати, все жени на около 30 г., със семейства и дечица, които още дълго ще се нуждаят от мама.

Съвременната медицина като че ли няма какво много да каже, освен предположения.

А освен това на моменти ми се струва, че си измива ръцете за всичко неясно с тази "модерна" диагноза.

Изследванията и лечението (доколкото има такова) едва ли са по джоба на повече от 5% от българското население.

Какво може да се направи?

Какво се прави по света?

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Лично вярвам, че болестите не са ни дадени по начало и се появяват в живота ни като знак за голяма грешка. Да ние грешим много по пътя си и търсим винаги причините извън себе си. Аз разбира се не съм изключение минах през какви ли не изпитания и говоря само и единствено от личния си опит. Колкото е по-сериозна болестта толкова повече време ще ни е нужно да "излезем от строя" за да помислим къде грешим, какво не правим както трябва, да отделим време на себе си и това какво искаме ние самите. Моя близка приятелка е с тази диагноза МС и нещата не стоят много розово при нея но тя изобщо не иска и да помисли за това което и говоря а разчита на лекарства и чака панацея. Никой лекар не може да ни излекува ако ние сме пасивни участници и гледаме как се рушим а нищо не правим и обвиняваме държавата и лекарите и кой ли не ......... а причината ами тя е У НАС.

Линк към коментар
Share on other sites

:)

@късметче:

Чел съм че се повлиява позитивно чрез суровоядство... за жалост не знам кои точно фактори от този вид хранене са отговорни за положителното влияние. Eddie Semler е докторант към немски университет и съм чел това от неговата докторска работа.

А ето и повече подробности (с литературни референции), на немски e:

http://wiki.allesroh.at/wiki/Fasten_und_Er...therapie_bei_MS

:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Разбира се, че има надежда. Само най-напред да помоля не знам кого - модератор ли, автор на темата ли, да оправи заглавието от Мс, на МС, че ме дразни тази незначителна подробност.

Мултиплената склероза се числи към така наречените демиелинизиращи заболявания на нервната система. Те се характеризират най-общо с деструкция на миелиновата обвивка на нервните влакна с относително запазване на невроните и аксоните. Лезиите често са с периваскуларна локализация и са съпроводени с мононуклеарни възпалителни инфилтрати, което навежда на мисълта, че в етиологията им стои чужд агент - вероятно вирус и в патогенезата участват имунологични механизми.

МС най-общо казано е заболяване с хронично рецидивиращ ход, при което симптомите от страна на нервната система се появяват разделно, както по време, така и по локализация. Честотата на разпространение на заболяването е 50-100 болни на 100 000 души в Европа и Северна Америка, докато в Япония и Африка например е под 5 болни на 100 000 души, което показва расови предпочитания на причинителя на заболяването, който и да е той. Има изследвания върху антигените на тъканната съвместимост, които показват значителна асоциация на заболяването с HLA-A3 и HLA-B7 в популациите с бели хора и високостепенна зависимост от HLA-DR2 HLA-DQw1, които може да са тясно свързани с ген, определящ възприемчивостта към мултиплена склероза.

Множество вируси са били подозирани като възможни етиологични агенти, поради наличието на специфични антитела в ликвора - наличие на олигоклонални имуноглобулини, открити са вирусни ДНК и РНК в мозъчна такън на болни, в бялото вещество на централната нервна система се наблюдава демиелинизация по типа възпалителен процес, променена е имуномодулаторната функция на Т-клетките и производството на цитокини, освен това имуносупресивните и имуномодулиращите лекарства имат определен терапевтичен ефект при пациентите с МС - всичко това потвърждава недвусмислено вирусната генеза на болестта, остава само да се открие неоткриваемия причинител. Моментът на неоткриването му също помага за насоки - промемен фенотипно агент, толериран от имунната система, отключващ патогенетични механизми по типа автоимунни процеси, говори само за това, според мен, че този мистериозен агент е влязъл преди време в организма и е причинил някакво остро заболяване, след което се е маскирал и е останал скрит да причинавя тлеещи процеси с периодични обостряния. Сигурна съм, че в най-скоро време медицината ще го открие.

Има надежда - освен традиционната терапия на МС с бета-интерферони има публикации за добро повлияване от т.нар. статини. Също и от препарата Naltrexone, който по същество е опиев антагонист и се прилага при лечение на наркомании.

Етиологичното лечение на МС ще бъде затруднено, според мен, дори и да се открие причинителя, тъй като всичко в етиогенезата на болестта води към латентен вирус, а медицината в цял свят е безсилна спрямо вирусите с малки изключения, като за борбата с вирусните заболявания се прилага профилактиране с ваксини. Така че, майки и бащи, съветвам ви да имунизирате децата си против на пръв поглед невинни заболявания като морбили, рубеола, паротит и други, за които има разработени ваксини, защото тези заболявания не са никак невинни. Всички демиелинизиращи заболявания на нервната система са с автоимунна генеза, тоест предполага се вирусно естество и отговор на имунитета на човека спрямо собствените, засегнати и променени от скрития в тях видоизменен вирус клетки. Такива заболявания освен МС са острият дисеминиран енцефаломиелит, острата възпалителна демиелинизираща полиневропатия, известна още като синдром на Guillain-Barre, хроничните - Myasthenia gravis (Миастения гравис), МС, болестта на Alzheimer, Амиотрофичната латерална склероза, ПСП - Подострият склерозиращ паненцефалит, ПМЛ - Прогресивната мултифокална левкоенцефалопатия - последните две са с изяснена вирусна генеза, а именно морбиливирус и папова вирус, известен още като JC virus.

Вирусни заболявания се обсъждат активно и в етиопатогенезата на IDDM - Инсулинозависимия захарен диабет - спрягат се паротитен вирус, рубеолавирус, цитомегаловирус, грипния и коксаки В3 и В4, както и ретровирус тип3.

Говорим и за онковируси.

Сигурна съм, в най-скоро време ще бъде открит лек за тези заболявания и той ще бъде под формата на ваксини.

Линк към коментар
Share on other sites

Засега попаднах на американско лекарство, продавано и чрез интернет, което само забавя процеса. Не пиша името, за да не е реклама.

Четох още за вероятността МС да се отключва и при недостиг на вит.D, което допълва писаното от Любо за суровоядството , както и предполага промяна на начина на хранене и живот.

Лекарите имат предположения и търсения в съвсем различни и много посоки. Нормално, когато изследванията са в начален стадий, защото болестта стана масова отскоро.

Освен всички полезни информации до тук, важно е да се тръгне от духовната/ емоционална причина за болестта, където е нейният корен.

...................

Моя приятелка сподели за книга на авторка, излекувала се от тази болест.

Според книгата от МС заболяват умни и амбициозни хора, които са много взискателни към себе си и към другите. Затова в един момент собствената им нервна система отказва и ги поставя в положение да не могат да контролират нищо и да не постигат нищо.

Психологически е необходимо тези пациенти да намалят темпото , да започнат да се отнасят към тялото си с разбиране и внимателно , да не го насилват, а да слушат какво и колко може и иска то. Предишното пренебрегване на собствените граници е довело до разрушаване на нервни центрове, поради което се получава и обездвижването.

Авторката твърди, че е седяла с часове, концентрирайки се примерно върху едно пръстче, което не може да движи, макар че е била и цялостно обездвижена. Тя започнала да се опитва да си възстанови усещането за ръцете много бавно и търпеливо. Търпение е точно това, което МС-пациентите нямат към себе си.

И така след месеци бавно и постепенно раздвижва ръцете си, после и краката и най-накрая става от леглото.

Не се възстановяват вече унищожените центрове, но нервните импулси започват постепенно да търсят околни пътища и ангажират други центрове да вършат работата на унищожените. Така се попълват липсващите брънки на веригата.

На психологическо ниво това е точно работата над възстановяването на усещането за отделни обездвижени крайници -

човек трябва да види тялото си като един умен организъм с характер, а не като слуга, на който се нареждат непосилни неща или неща, които той отхвърля.

Според нея лечението с фини енергии може да помогне в тези случаи.

.............................

Не искам това да звучи като евтино обещание. Според мен много воля и дълго размишление, както и духовен и умствен потенциал за разнищване на ситуацията са необходими, за да се стигне до резултат. Неразделни с тях са наличните лекарствени средства, както и цялостната промяна на приоритетите във всички области на живота, чрез която ще се стигне до нов начин на живот и набавяне на липсващите компоненти и/или изчистване на причината.

С една дума - промяна по всички фронтове.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

  • 11 months later...

здравейте,преди няколко дена разбрах че съм болен от множествена склероза.аз съм на 27 год. и живея във валенсиа- испания . до сега в продължение на две години имам две поражения ,едното беше, че загубих зрение на дясното око за определен период от време около месец, и другото в продължение на две седмици ми се схващаше лявата част на тялото.знам че за тази болест няма лечение. лекарят ми препоръча лечение което е постоянно обаче ме притеснява това, че по време на лечението има странични ефекти. искам да знам по точно какви са и какво точно засягат .ще съм много благодарен ако някои може да ми даде някакво обяснение за какво точно става на въпрос и дали лечението би ми помогнало по някакъв начин .благодаря ви много

Линк към коментар
Share on other sites

Не искам да има пропаганда, просто ще представя един случай - по повод темата се сетих за един поляк, казва се Войтек Цивински, който е бил прикован на инвалидна количка от напреднала фаза на множествена склероза, но като чудо започвайки да практикува дихателна техника се излекува напълно. Става дума за техниката Сударшан крия в нашата йога школа. Сега самият той е учител и преподава тази техника, пътувайки по света. Аз се срещах с него в Полша през септември 2003 г., когато той беше в пълно здраве и беше вече инструктор. Тук можете да прочетете интервю на руски език с него: http://estranichki.by.ru/Voitek.html

Вопрос: Когда вы прошли свой первый курс, и как так получилось, что вы стали обучать, как искусство жизни попало к вам?

Ответ: Я был болен, у меня было такое заболевание как рассеянный склероз. Это болезнь, которая теоретически неизлечима. Я, в общем, не пошел на курс с какой-то там надеждой. Просто из интереса: было такое предложение, и я заинтересовался. С тех пор, как я начал регулярно выполнять Крию и по сегодняшний день, у меня нет никаких симптомов, прошло уже десять лет.

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

здравейте,преди няколко дена разбрах че съм болен от множествена склероза.аз съм на 27 год. и живея във валенсиа- испания . до сега в продължение на две години имам две поражения ,едното беше, че загубих зрение на дясното око за определен период от време около месец, и другото в продължение на две седмици ми се схващаше лявата част на тялото.знам че за тази болест няма лечение. лекарят ми препоръча лечение което е постоянно обаче ме притеснява това, че по време на лечението има странични ефекти. искам да знам по точно какви са и какво точно засягат .ще съм много благодарен ако някои може да ми даде някакво обяснение за какво точно става на въпрос и дали лечението би ми помогнало по някакъв начин .благодаря ви много

Здравей! опитвам се да разбера има ли наследственост при тази болест? От баща на дъщеря?

Линк към коментар
Share on other sites

Има известен риск при деца на родители, болни от множествена склероза. Ако родителят има МС, вероятността някое от неговите деца да заболее е с 15-20 пъти по-голяма, отколкото при други. Тoва всъщност е нещо, за което трябва да помислят болните с МС, когато създават семейство, но рискът не трябва да бъде преувеличаван. Дори и при по-голямото разпространение на заболяването при децата на засегнатите, рискът за тези деца е все още само 3 - 5 %.

Много фактори допринасят за повишения риск по отношение на поколението и децата на болните от МС.

Заболяването не е наследствено и контактът с болен няма съществена роля за развитието и.

Много по-често при МС се появяват специфични маркери на болестта, които могат да бъдат унаследени заедно с други генетични фактори, като повишават риска от заболяване.

Hаблюдавана е фамилност при 5-22% от болните. Интересен е фактът, че роднините на болните боледуват 5-20 пъти по-често. Изказвани са хипотези за връзката със слънчевото греене през мeсец декември, средната годишна температура, социално-икономическите фактори (по-богатите боледуват по-често от бедните), по-голямата болестност в икономически по-развити страни. Обсъждано е наличие на евентуална връзка с някои интоксикации и значението на тежките метали в почвата и водата.

Епидемиологичните изследвания показват, че МС е фамилно заболяване само до 5-22% от болните.

Hаблюдавани са случаи, при които МС-майки имат по една болна дъщеря или болен син обикновено с брат или сестра или първи братовчеди, боледуващи от това заболяване. Интересни са фактите за предаването на заболяването при близнаците. Конкордантността между монозиготните близнаци е по-висока, отколкото при дизиготните, но има източници според които е обратното, но те съдържат по-малък брой болни от МС двойки близнаци. Честотата на зесегнатите във фамилиите на конкордантните монозиготи е значително по-висока от тази във фамилиите на дискордантните.

Това е сериозен аргумент на хипотезата, че генетичните фактори участват в етиологията на болестта, които се проявяват фенотипно само след мощни екзогенни (външни) въздействия.

Линк към коментар
Share on other sites

Оф... М.С. ...

До преди няколко години не бях и чувал за множествената склероза. А и повечето хора също. Наистина има бум едва в последните години, макар че имало и единични случаи още преди век. Много инвалидизиращо заболяване е. И нищо сигурно засега не се знае за него - в смисъл за причините за появата му и начина на лечение. А демиелинизацията си върви и човекът се парализира все повече... По-горе азбуки беше писала, ако не се лъжа за евентуалния психопрофил на човек с М.С. За свръхконтролирането, за желанието за доказване, критиката, които прикриват подводни страхове-комплекси. Но, ако трябва да сме честни, тези психохарактесристики са налични при много широк кръг невротични рзстройства. Характерни са дори за цели нации. Щатите например. Жителите на тази държава живеят буквално в маските си, в имиджа, идентифицират се с него тотално. Имидж, поддържан именно от перфекционизъм, защитно болно желание за контрол, тоест гордост. Защити, които пазят от тежко натовареното с комплекси несъзнавано, А цялата тази картинка прекъсва връзката с Любовта, смирението, със собствената душевност и сърдечност. Доста от западно европейските нации имат подобни психични механизми, макар че в щатите са най-ясно изразени. Там е и бумът на М.С. Това, разбира се, са само разсъждения - нищо не е твърдо доказано!

Аз имам скромни наблюдения над М.С., имал съм работа с хора с това 'чудо" и опита ми потвърждава хипотезата ми за горните психични фактори в етопатогенезата на заболяването. Но, пак казвам, нищо не е твърдо доказуемо, само хипотези... И най-последното, от което болните от М.С. имат нужда, е обвинение. Те самите имат много висока самокритика, самоядене и те им стигат... Пробвал съм от все сърце да помогна при М.С. - с анализ и осъзнаване, реструктуриране, молитва и медитация, хипноза, дишане, поведенчески експерименти... Разбира се, никога не заявявам, че видиш ли, сега ще лекуваме твоята М.С. - работим върху психиката, пък другото, каквото е рекъл Господ... И да, психически човекът светва, успокоява се, става по-смирен, стопява част от гордостта на перфекционизма, критиката и контрола, олеква му. това би трябвало да повлияе и физически, поне според някои школи по психотерапия, такива като "Тотална Биология", с която имам известно запознанство. Но, засега чисто физическо подобрение не се е случвало, колкото и както и да звучи това. Виждаш пред себе си млад човек, в късните двадесет, или в тридесетте, а лежи на леглото и за да стане, му трябват минути, защото миелинът му е стопен, изяден от собствената му имунна система и аксоните предават сигналите бавно... Тъжно е! Но, дано намерим начини за лечение! Дано открием какво иска да ни каже М.С. и да научим урока и! Толкова болка има по този свят, че наистина ако се погледне чисто материалистически, всичко става безсмислено в духа на Ницше... Но, нали вярваме, че това е само един учебен тренажор, в който телата ни са само кукли, движени от конците на кукловода АЗ зад тях - това спасява и придава смисъл! :)

И все пак - много би ми се искало да можем по-действено да помагаме на хората с М.С., чисто практически. И медицината, и психотерапията да можем да повлияваме по-ефективно, да съумяваме да миелинизираме нервната система отново!

Линк към коментар
Share on other sites

Имам близък ,който живее с тази диагноза вече няколко години.

В написаното тук от azbuki и Орлин Баев ,усетих някаква надежда за болни от МС и за моя близък.

Не се хващам за написаното,просто ви благодаря за тези мнения.В мен събудиха надежда и за добър изход,а не категоричното отписване ,което за жалост съпровожда много често хората с тая диагноза.

Редактирано от Klaudia
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

приятелка сподели за книга на авторка, излекувала се от тази болест.

Според книгата от МС заболяват умни и амбициозни хора, които са много взискателни към себе си и към другите. Затова в един момент собствената им нервна система отказва и ги поставя в положение да не могат да контролират нищо и да не постигат нищо.

Психологически е необходимо тези пациенти да намалят темпото , да започнат да се отнасят към тялото си с разбиране и внимателно , да не го насилват, а да слушат какво и колко може и иска то. Предишното пренебрегване на собствените граници е довело до разрушаване на нервни центрове, поради което се получава и обездвижването.

С една дума - промяна по всички фронтове.

Множествена склероза развиват хора, които имат много високи изисквания към себе си и към другите, съответно хора с преувеличен контрол над себе си. На дълбочинно ниво това е едно недоверие в процесите на живота, желание да се поеме ролята на режисьора на всичко, недопускане на нещо "неизвестно" и непознато. Тази настройка поражда една здрава структура в съзнанието, определяща възприятието за себе си и света, за чиято поддръжка после организмът хаби много енергия и я отнема на своите собствени клетки - за поддръжката на този модел на света, модел на контрол. Всъщност всичко е изпълнено с живот, който не е наш и не е от нас и се развива по пътища, за които грубият контрол на съзнанието ни няма думата. Когато съзнанието, в желанието си да контролира (което всъщност е страх), започне да запушва тия пътища "за по-сигурно", то си отрязва връзката и към Извора (към който изпитва недоверие), който може да захрани клетките му с живителна енергия. Едниствения Извор.

Познавам хора, които са постигнали подобрения след поражения или напълно са излекували такива чрез сериозна работа над себе си, в която възстановяват за всяка своя клетка (продължителна и пипкава работа) връзката и притока на енергия от Източника. За целта първо научават съзнанието си на доверие към този източник.

Ключови думи са доверие, отпускане (на хватката на контрола), допускане (на нещо да навлезе в нас), нещо немоделирано от съзнанието ни, което да свърши своята работа - без наше волево участие.

.... Просто това е бунт на тялото. То отказва да бъде грубо контролирано и манипулирано, и колото повече го насилваш, толкова повече ще се сгърчва ...

... Няма излекуване без осъзнаване...

Тоест мултиплената склероза идва да каже на човека, че той има нужда да стане един добър господар на себе си. Не този биещият с камшиците и нареждащият заради нещо, което сам си е наумил, а господар, който мисли за всеки един свой "слуга" (в случая клетки и органи)

До скоро не вярвах, че МС може да покосява млади хора, дори под 30г.

Но се оказа, че мой познат я е развил.

Благодаря на всички писали по темата.

Според мен психологическото описание е много точно.

Има и една особеност - при този познат, майката е свръхкритична, контролиращо-оплакваща се. Няма вяра, пълен атеист, дажсилно критикува хората с по-различни схващания.

Ето - Максим и Азбуки дават надежда - йога, дишане, енергийно лечение.

...Тази майка ще й се наложи да се моли на колене за помощ това, което е осмивала, и съответно и детето й не ги приема...

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, аз нямам опит с това заболяване, но видях,че е пусната такава тема и се сетих за една статия която бях чела по случая, за човек, който се е излекувал от МС (или поне така твърди).

Ето линка към статията за който се интересува! :yinyang:

http://www.ossem.eu/...e.aspx?pg=arl27

Редактирано от mochito
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, аз нямам опит с това заболяване, но видях,че е пусната такава тема и се сетих за една статия която бях чела по случая, за човек, който се е излекувал от МС (или поне така твърди).

Ето линка към статията за който се интересува! yinyang.gif

http://www.ossem.eu/...e.aspx?pg=arl27

Това е показателна статия и наистина метод, по който човек може да се излекува от МС.

МС. Основна причина за нея е потиснатата агресия. И това, което е довело до нея нея, е описано в статията. Вижте го.

"Тази медицина" - официалната медицина не може да помогне.

И уринотерапията, и прошката, и прочистването, и Силва метода (в основата на когото е прошката към себе си и другите) са лечението на този проблем.

Познавам млад човек, който е успял да задържи болестта да не се развива. Всеки го може.

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Трудна работа е със всяко едно зболяване. ето, аз например не вярвам, че очите ми са болни, но все пак не виждам без очила. много ми е приятно да си препрочитам Опитът на един глупак, и да се посмивам на любимите си епизоди, но никога не съм издържала до 40 дни. има ефект, но той е подвластен на изменчивото ми подсъзнание. извода, който правя за себе си е, че не съм достатъчно упорита ... и опитвам пак. Всичко е в ума - вярвам в това! за пример от ранна възраст съм някак странно уверена, че нито една заразна болест няма да ме тръшне. ама това не си го повтарям до втръсване, както да речем в случая с очите : "аз виждам, аз виждам,..." просто на почти несъзнавано равнище рано, рано усещам,когато настъпва някакъв дисбаланс в организма и се мобилизирам. защо не получавам засега резултат с очите не знам. във всеки случай смятам, че колкото по-страшно звучи прогнозата, толкова по-трудно става на ума да се пребори със страха, та камо ли да се самолекува. трудна работа,да!

все пак си спомням онези думи: "Като се появи болестта, няма да бързаш да я гониш, а да я посрещнеш и да и попееш малко", простете, че не е истински цитат. сега пък пея на късогледството си - ще ви кажа ,ако има добър резултат.

Линк към коментар
Share on other sites

Моля,

всеки, които знае положителни случай на подобрение или задържане на развитие на МС да пише тук или директно на мен на ЛС.

Ще се опитам поне да събера информация и да я предам.

Не знам до колко хората биха си променили светогледа.

Но поне ще имат информация.

Линк към коментар
Share on other sites

Viki3

До скоро не вярвах, че МС може да покосява млади хора, дори под 30г.

Но се оказа, че мой познат я е развил.

Благодаря на всички писали по темата.

Според мен психологическото описание е много точно.

Има и една особеност - при този познат, майката е свръхкритична, контролиращо-оплакваща се. Няма вяра, пълен атеист, дажсилно критикува хората с по-различни схващания.

Ето - Максим и Азбуки дават надежда - йога, дишане, енергийно лечение.

...Тази майка ще й се наложи да се моли на колене за помощ това, което е осмивала, и съответно и детето й не ги приема...

Вики, точно това се случва, за съжаление много често. Моделът!

Модел, който се предава от поколение на поколение. Модел на доминация от родител върху дете, и това често го вкарва в Карцинозиновия Миазъм, където е и МС!

Линк към коментар
Share on other sites

Тъжно е! Но, дано намерим начини за лечение! Дано открием какво иска да ни каже М.С. и да научим урока и!

И все пак - много би ми се искало да можем по-действено да помагаме на хората с М.С., чисто практически. И медицината, и психотерапията да можем да повлияваме по-ефективно, да съумяваме да миелинизираме нервната система отново!

Урокът на МС е много прост, но кой знае защо труден са усвояване. Човек няма нужда да прави нищо, за да заслужава любов. Няма нужда да е гений, добър в каквото и да било, няма никаква нужда да е идеален - и това важи за всички. На всички любовта ни е дадена изначално. Но по някаква причина загубваме възможността да я даваме на себе си.

Жаклин дю Пре, една моя любима челистка, е умряла от това. Бляскава кариера. Слава. Безспирни концерти, амбициозна програма. И накрая какво - оказва се, че малкото момиченце това го е правило винаги, за да заслужи любовта на хората. Според мен тя просто не е вярвала, че може да бъде обичана, ако не свири. И накрая свиренето я изяжда. Много тежък урок и за съжаление май не се с справила в тоя си живот.

Ходих наскоро на концерт на живо на мъжа й - Даниел Баренбойм. Човека, който понякога обвиняват за смъртта й (съмнявам се). Огромен талант. Безмерна дълбочина. Невероятна щедрост като човек (обожава да работи с млади хора и да ги учи с любов и на любов към музиката). Ярка личност, световна слава, но... смирен. Удивително е, но колкото и да ми е неприятен, когато говори (и аз не знам защо, но нещо ме дразни в тона му), като седне пред пианото този човек изчезва, просто се стопява в музиката. Както казва Вапцаров: "Какво тук значи някаква си личност." Мисля, че тази мотивация на Баренбойм - любовта, от която той изхожда, за да си върши работата като музикант е нещото, което той притежава в повече в сравнение с жена си (иначе и двамата са безумни таланти) и... което го е спасило при всичкото напрежение и натоварена програма да не се разболее от МС. Защото той свири от любов, а не за да спечели любов. Съществена разлика.

И ето в чест на тези музиканти тук два линка:

http://www.youtube.c...h?v=L5C99JyP2ns

http://www.youtube.c...feature=related

azbuki,точно така е за съжаление.

Доста родители възпитават децата си да правят само неща,които се харесват на околните.Този модел остава за цял живот и води до сериозни заболявания.Може би бъдещите и настоящи млади родители трябва да получават необходимата информация относно причините за заболяванията и за това как правилно да родят,отгледат и въпитат здрав човек.

МС е страшно заболяване.Но пък открита в самото начало болестта може да бъде спряна. Знам за такива случаи.

Линк към коментар
Share on other sites

Гледала съм филм,може би по National Geographic за МС с много излекувани случаи чрез ужилвания от пчели.

Болните дори си набавяха специално кошер в двора за тази цел.За съжаление беше отдавна и

не си спомням подробности,но лично аз тогава го свързах с хомеопатичното лекарство APIS,което е направено от

жилото на пчела.В случая болните взимаха материална доза чрез ужилванията.

Във всички болести се крие нарушение,свързано с Любовта в индивида и те/болестите/ идват,за да го

върнат в пътя.

В зависимост от това дали болният е готов да промени себе си следва излекуване или страдание.

Мисля,че хомеопатия би помогнала.Но не кой да е хомеопат,и в никой случай хомеопат от

школата на Боарон.

Линк към коментар
Share on other sites

Скоро бях за кратко в болница с млада жена (около 35), която е с МС.

Беше изчела каквото можеше да се изчете по въпроса, имат някаква група, в която си обменят информация за това, което са научили и какво може да им помогне. За съжаление се засякохме за много кратко и нямам повече инфо по въпроса, но съм сигурна, че в нета ще се намери.

Престоят й в болницата беше за да й се сложи стент на един кръвоносен съд, който е със стеснение. Идеята е (макар и експериментална все още по света), че неправилното оросяване на мозъка утежнява състоянието. Тя е наясно, че не може да се възстанови на 100%, но целта беше поне да се задържи развитието, защото имат малко детенце.

Спазваше свой собствен начин на хранене, беше донесла няколко книжки за медитация, та си говорихме и за тези неща.

Искрено се радвам, че имаше подкрепата на лекарите за този опит. Оказа се, че периодически им се прави томограф (явно за да се следи развитието) и тъй като тя вече си беше изразходила полагаемия й се за тази година по здравна каса, беше много притеснена. Лекарите я успокоиха, че ще се "оправим", но не за парите говореха, а за изследването. Усещаше се, че искрено се надяват с тази проста манипулация да се получи подобрение.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

За пръв път чета в този форум и съм изумена от глупостите и неистините,които изчетох.А случката с излекувания машинист как изобщо са я публикували,измишльотина.Аз съм с това заболяване от 10 години,последните 5 си бия инжекции ,които са скъпи,но ми ги отпускат от здр. каса.По нищо не ми личиче имам

Линк към коментар
Share on other sites

Нещо обърках и изпратих не довършено мнението.Продължавам.По нищо не ми личи,че имам някакъв здравословен проблем.По здрава съм от всички здрави около мен.Не си мислете,че МС означава ,че човека сполетяла го е обречен.Работя и вече 5 години не съм вземала болнични.Почивам само лятото за една седмица.Е,приличам ли ви на болна?

Линк към коментар
Share on other sites

За пръв път чета в този форум и съм изумена от глупостите и неистините,които изчетох.А случката с излекувания машинист как изобщо са я публикували,измишльотина.Аз съм с това заболяване от 10 години,последните 5 си бия инжекции ,които са скъпи,но ми ги отпускат от здр. каса.По нищо не ми личиче имам

Привет, Rein,

aз пък пишейки в темата се надявах именно хора с тази диагноза да споделят полезни съвети към други болни.

Все още имам надежда.

П.П.:

Какво е научното и медицинско обяснение за факта, че едни хора след 10 години са си здрави и нищо не им личи, работят=имат пари, но им дават безплатно инжекции (400лв. е една доза интерферон)?

А на други – парализирани, инвалидизирани, не работещи, социално слаби - здравната каса не им дава това лекарство?

???

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...