Jump to content
Порталът към съзнателен живот

България. Ще я бъде ли?


Guest Христо

Recommended Posts

Знам за различните пророчества за България, за мисията на българите, но не мислите ли че вероятността тези пророчества да останат неосъществени е доста огроомна, все ми се струва че ще изчезнем като народ и държава. Опитвайки се да преценя обективно ситуацията в страната не виждам абсолютно никакъв изход от тази безизходица и не виждам как и от къде би могъл да дойде.Дано да греша, малко ми е трудно да си представя че ще станем духовни водачи на човечеството, както твърди Ванга, ние една държавица не можем да оправим, камо ли човечеството.

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 732
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

20 И рече Господ: Понеже викът на Содома и Гомора е силен и, понеже грехът им е твърде тежък,

21 ще сляза сега и ще видя дали са сторили напълно според вика, който стигна до Мене; и ако не, ще узная.

22 Тогава мъжете, като се обърнаха от там, отидоха към Содом. Но Авраам още стоеше пред Господа.

23 И Авраам се приближи и рече: Ще погубиш ли праведния с нечестивия?

24 Може да има петдесет праведника в града; ще погубиш ли мястото, не ще ли го пощадиш, заради петдесетте праведника, които са в него?

25 Далеч от Тебе да сториш такова нещо, да убиеш праведния с нечестивия, така щото праведният да бъде като нечестивия! Далеч от Тебе това! Съдията на цялата земя няма ли да върши правда?

26 И Господ каза: Ако намеря в Содом петдесет праведника, вътре в града, ще пощадя цялото място, заради тях.

...

32 Тогава Авраам рече: Да се не разгневи Господ и аз ще продумам пак, само тоя път. Може да се намерят там десет. И той каза: Заради десетте няма да го погубя.

Из „Битие 18 гл.“

Това за духовните водачи са глупости, а и подобно определение не може да се отнесе към цели нации. Всички народи са на пътя. Нито един не го е преминал за да води другите. Има си духовни учители за водачи, които вече са преминали през човешката еволюция. А иначе ние като българи трябва да се стремим да отглеждаме праведни хора, че да не вземат да паднат под десет човека. Пък ако станат не десет човека, а 10% може и да се оправим като нация.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Знам за различните пророчества за България, за мисията на българите, но не мислите ли че вероятността тези пророчества да останат неосъществени е доста огроомна, все ми се струва че ще изчезнем като народ и държава. Опитвайки се да преценя обективно ситуацията в страната не виждам абсолютно никакъв изход от тази безизходица и не виждам как и от къде би могъл да дойде.Дано да греша, малко ми е трудно да си представя че ще станем духовни водачи на човечеството, както твърди Ванга, ние една държавица не можем да оправим, камо ли човечеството.

Българите допринасят много и още повече ще допринасят за света, само че малко от тях издържат да останат тук. напълно е възможно да не се оправи България, но българите много да допринесат за света. Само че това няма да се разчуе, в чужбина ни имат като интелектуални работници в кухнята на прогреса и затова не нашият принос ще излезе на преден план, а чуждите шефове - научни ръководители, бизнесмени и даже политици... такъв е животът.

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Бацилът хомо булгарикус е доказал през вековете, че е неунищожим, дано и занапред да го докаже. Дано въпреки самия себе си... :D и въпреки препаратите, които се опитват да го ликвидират, този бацил да пребъде. :D

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://www.spiralata.net/kratko/articles.p...g=bg&pg=111

Това е линк, който Орлин е постнал в темата за циганите. Статията показва чудовищното загиване на българския народ, което може и да е планирано !!! Не искам това да става, не искам. Ако въобще стане ( да не дава господ!!), не искам да стане толкова лесно и спокойно, колкото може би им се искало на някои хорица ..., ако стане така ще е срамота. :angry:

Линк към коментар
Share on other sites

Аз вярвам аз съм убеден във възхода на моята родина България и [както Учителят е казал качете се на Мусала който е бил най високият връх в Европа ] пак е виждам на три морета възкръстнала цялостна и съвършенна.275506_fr.jpg

125933_fr.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

Наскоро четох първото издание на "Тютюн", един много силен роман. Доста е тъжен обаче, неявно показвайки колко дълбоко в българското съзнание са мафиотските сдружения, и горе (индустриалци и политици), и долу (работници и комунисти).

Изглежда така е било още от тракийско време, когато главатарите на местната мафия са се возили в златни колесници (някогашното БМВ) и са ги погребвали с лускозните им притежания, докато от самата страна нищо стойностно не е останало в нея, ако е било сътворено: нито архитектура, нито своя писменост, нито образование, нито дори помен от интелектуалните постижения на съседна Гърция. Резултата е че от траките е останало предадената от гръцките легенди и мистерии красива история за Орфей. Дано да не е такава съдбата и на България. Жалко че нямаме големи писатели като Достоевски способни да предадат едновременната трагедия и инфантилизъм на българите.

Линк към коментар
Share on other sites

Скъпи съфорумци.В теми като тази,със сигурност можем дълго да преливаме от краен песимизъм до краен оптимизъм и все ще е вярно.

Е,няма да е обективна оценка,а доста субективна,но пък ще е наша,на всеки според това,което му е на главата в момента.

И все пак си мисля.Защо, като сме се озовали тук(форум,в който освен нашите главоблъсканици и ценни мисли има огромно богатство от мъдрост),не пием вода от този извор ,край който сме поседнали да отдъхнем?Седим си на прохлада ,ползваме благотворната свежест на средата и не забелязваме ,дори не се сещаме да отпием от водата.

Моля,всеки,който би приел тези думи лично,да не се засяга чак толкова.Последните ми думи не са персонална критика към никого от пишещите,а всъщност исках да ви кажа,че отговорите на всички въпроси,настоящи и бъдещи ги има в беседите на Учителя.Аз го открих случайно за себе си и ви споделям това откритие,а всеки решава дали ще подмине думите ми или не.

По темата,в която сме:

В последните няколко беседи от неделния цикъл,който следя,не веднъж се говори за българите,България и бъдещето ни.

Някои неща вече се публикуваха в теми подобни на тази.

По въпроса на тая тема,докато четях мненията ми излезе последното прочетено в беседа 93 Учител и Господ:

Защо Господ ни държи далеч от Себе си? – Той е избрал толкова високо място, защото знае, че ще Го безпокоим. Господ казва: „Аз искам да изпълнявате моята воля, да живеете тъй, както аз съм наредил света, за да бъдете щастливи“. Някои питат: „Кога ще отидем на небето?“ – Когато се научите да живеете според книгата на този мъдрец, царския син; когато дойдете във втората култура и научите законите.

Преди да заминем, ние трябва да изпълним волята Божия. Българите имат бъдеще като народ, затова трябва да станат търпеливи и да премахнат подозрението. Българите не са толкова добри, но в тях има условия за добър живот, а дето има условие за живот, Бог е там. От българите ще излезе нещо, а не от България, защото тя е ретортата, в която стават опитите, и като такава, ще изпълни ролята си. Съдържанието, което е в ретортата – българският народ, – е и творческа сила. Когато българите отиват да живеят между американци и други народи, те са учтиви, любезни, но щом се върнат в България, стават груби, недоволни от всичко. Това недоволство се дължи на малкото земя, с която разполагат. Българинът има творчески дух и затова му е тясно. Дайте работа, широк замах на българина, той ще работи.

Моят извод:Да се хванем за едно пророчество,дори и от такава уважавана наша пророчица,като Ванга е все едно да искаме нещо да се случи,ама ако меже без нашето участие.Ние да си живеем както ни е добре и без усилие и напън нещата просто да се случат.

Мисля,че такъв филм няма.

Добро настояще и бъдеще може да си построи само онзи човек(без разлика на пол и националност),който работи съзнателно,упорито и последователно върху себе си.

Това е.Аз не съм изключение .И аз не успявам да се строя съвсем и да живея както Бог е наредил света.Не мисля,че обстоятелството,че съм се родила българка ще работи за мен отделно и независимо от мен.Работата,която всеки от нас трябва да свърши тук и сега,за да мине през тясното отверстие на конуса(примера е от същата беседа) и да се измъкне от дъното му ,си чака всеки. един.Това е ,което мисля по въпроса дали ще се оправим и кога.

Хубав ден.

Линк към коментар
Share on other sites

Klaudia, моите мисли са в подобна посока.

Тази тема ми се е изплъзнала, но...

Звучи доста песимистично - гледано от ъгъла на гордостта.

На едно мнение съм и със Станимир, че всички народи са на пътя.

Да бъдем шовинисти е, меко казано, инфантилно.

Българите казват: „Съединението прави силата." Тук липсва нещо. Правилно е да се каже: „Любовта прави съединението, а съединението прави силата." Ако българите искат работите им да вървят добре, трябва да си служат с целия израз, а не само с последния – съединението прави силата. За да бъдем силни като народ, като вярващи, трябва да сме съединени в Любовта. Това съединение ще ни направи силни. Казват: “Да се съединим, да образуваме дружество”. Съединение или сдружаване без Любов лесно се разпада, както се разпадат обръчите на кацата. Развивайте Надеждата, Вярата и Любовта си, за да се закрепите и в трите свята: Надеждата ще свърши всичките ви работи на физическия свят, Вярата – в Умствения и Духовния свят, а Любовта – в Божествения.

Това казва Учителя в Неделната Беседа Неизвестното , която е била разглеждана тук.

(Klaudia, виждам, че и ти си цитирала пасажа.)

Хората сме индивидуалисти, но няма как да не се мине през индивидуализацията.

Това е крайното отделяне от Бог. И е само стъпка по пътя ни към него.

Ако заспим на това състояние, не само българите, цялото човечество ще се самоунищожи.

Нужно е да се самоосъзнаем като част от Породилото ни.

Като националност, може и да сме различни (което е отново част от индивидуализацията),

но в същината си сме еднакви.

Вътрешният духовен прогрес вече става явен.

Все повече хора се интересуват от тази (съществена) страна на земния ни живот.

Вярвам, че и мравешките крачици, които правим, имат огромни положителни последствия!

Бог е промислил всичко. От нас - осъзнаване, възприемане и приложение.

Светъл ден, приятели!

Редактирано от lokator
Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2:Клаудия и Локатор.

Като променяме себе си-самоосъзнаваме се, то и света около нас се променя. С едно засадено цвете, с усмивката и съпричастността към другите...

Не е нужно да сме националисти и /даже близо до нацисти понякога;)/. Ако се приемаме като хора, като души, братя и сестри, то ще е по-лесно да преодолеем различията...:yinyang:

/много ми харесва цветното писане, само дето нямам време понякога да оцветя/

Линк към коментар
Share on other sites

Ще я бъде!

Вярвам в това,защото положението в момента не е от най-тежките в които е изпадала България.За радост са ни останали мислещи хора,които ще допринесат страната ни да заеме своето достойно място в Европа и света.

Линк към коментар
Share on other sites

няма страшно ,вярно има голяма бъркотия особено в страната ни ,но както са казали хората "колкото е по голям разгулът на хаусът ,толкова по бързо е духовното израстване" ,просто част от еволюцията .

Линк към коментар
Share on other sites

България и Света ще ги бъде, когато разберем, че: "Любовта прави Съединението, а Съединението прави силата!"-Учителя

Българите се отличават с голяма смелост и често се противят при изпълнението на законите, но като им обърнеш другата страна, като им покажеш тоягата, те веднага отстъпват. Разказват един анекдот за българите от турско време. Те имали обичай да се събират в село около някое бунище и да се разговарят тихо и приятелски. Във време на разговора те взимат някоя пръчка и както си говорят, дялкат я на едро, защото в разговора си са смели и герои. Някой от тях се обажда: „Знаете ли, братя, че в село е дошъл юшюрджията (бирника) и събира данъка?“ – „Е, че какво от това – се обаждат други и дялкат пръчката едро едро, – няма да му платим.“ – „Да, но тези, които му се противяли, той ги биел, лошо се отнасял с тях.“ – „Е, тогава и ние ще се погрижим, ще съберем оттук-оттам пари и ще си платим данъка“, но започват да дялкат ситничко пръчката. Така постъпваме и ние: докато сме здрави, говорим и режем пръчката на едро, но заболеем ли, започваме да дялкаме пръчката ситно. Това е механическото изпълнение на този закон; трябва да има страх от бой, за да го изпълним. Такова е изпълнението на законите днес навсякъде в частния, в обществения, в политическия и в духовния живот на хората. Тъй че днес законите се изпълняват не по собствено желание, не от съзнание на своя дълг, а насила. И затова всеки, който нарушава законите, се наказва с лишение от наследство, изключване от обществото или от някое дружество.

Стиха, който ви прочетох, Христос е отправил към тези от слушателите си, у които е имало развито съзнание. Той не е говорил на ония, които не разбирали. Христос им казва: „Вие, които от хиляди години се измъчвате, трябва да съзнаете, че страданията ви се дължат на това, че сте нарушили една от най-малките заповеди“.

Колелото още не е завъртяно, нужни са много усилия, за да се завърти. Всички вие ще вземете участие във въртенето на голямото колело, ще хванете по едно от малките колелца и ще въртите не както сега, от дясно към ляво, а от ляво към дясно. Това е Христовото учение: да завъртите колелото на малкия закон. Ще ме запитате какъв спомен ще ви оставя. – Ще ви завъртя колелото от ляво към дясно; тогава всички ангели, всички добри хора ще заработят и вие ще се повдигнете.

Малкият закон

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

А какво всъщност е "България" или българия или Турция или гърция.

Какво значи- ще я бъде ли? Кое да го бъде?

Земята не може да изчезне, освен ако не станем езеро след някое земетресение.

Хората са си хора, тук или там с какво име се назовават те са си хора.

Границите са илюзия някаква създадена от нас и започва да пада техния смисъл така като гледам.

А аз съм си аз, дали ще съм на тази земя или един пояс по на горе, въпрос на личен избор е как ще се представя и какво ще бъда.

България- като Държавата България- я няма много отдавна, това че векове наред се опитваме да го закърпим това име и ту го величаем, ту го плюем не означава, че има Държава.

Има парче земя, което по редица политически причини все още се назовава- България, но тук българите са много по- малко от където и да е другаде из Европа, например.

Държавата като институция дали ще се запази или не, мен лично изобщо не ме интересува, така като се огледам нямаме какво да губим, защото ние каквото можахме го изядохме или го хвърлихме на кучетата.

Че дори и едната ни ценностна система я няма вече.

Когато през 1878 ни обявили отново за държава, след няколкостотин години липса, руснаците дошли съставили ни административната система, пооткрехнали ни в политиката и си отишли, след година, след две ли не помня, и от тогава до сега се опитваме все да си подаваме главите от калта и да викаме -Българияяя и обикновенно все някой свой ни я пъха обратно вътре в калта.

Та .... коя България? И какво да и го бъде, след като тя я няма отдавна.

И това с Великите българи дето са направили еди какво си за света.............обаче не и живеещи в България, можем да си го ползваме само за гъдел на националното самочувствие.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз ще си позволя и по тази тема да цитирам Слава Севрюкова, тъй като казаното от нея предизвика интереса ми.

- Племето ни не ще погине в изпитанията -категорична е пророчицата. - Знайте, онези, които останат и които ще дойдат после, все ще се зоват българи.

„Не бойте се, България никога няма да се изгуби от света, за разлика от други държави!"

- Защо над България се стоварват горчиви изпитания -две робства с низ непосилни страдания? Тегоби, неотшумяващи до наши дни?

- Това е от "орисията" на племето ни. То, както ми се "разкрива", никога не е изоставяно от подкрепата на Висшата сила. Колкото до народностната ни карма, тя е плод на злодеяние - някога сме отхвърлили един велик дух, въплътен по земите ни...

Пророчицата не уточнява името му. В по-късен разговор дава да се разбере - това е Поп Богомил:

- Виждам нашите богомили. - Слава потъва в диплите на отдавна отшумелия живот. - Не са безбожници и антихристи. Несправедливо дамгосани, напразно се опитват да ги опозорят. Прозорливи люде, знаели са -човек по природа е "сгъстена светлина". От душа са се уповавали да й дадат земно проявление. Мъдри, смирени, с желание отивали на смърт в името на висша кауза - подобряването на живота. Убедени - създаденото от примера на мъртвите, невинаги е по силите на живите. Не се постига правда, без да се мине през страдание. Нито се опознава сладостта й без горчивините му. Богомилите са избивани невинни като агнета по време на злополучния цар узурпатора Борил, сринал духа на държавата. Най-страховитото зло е винаги коварно скрито не другаде - в душите ни. Особено, ако е облечено във власт... Оттук- значима част от националната кармична натовареност.

- Какво се случва с кармата на сънародниците, емигрирали в други държави? За добро или зло е?

- Не е желана емиграцията. За предпочитане е отредените ни дни да преминат в рождената земя. Имаме, разбира се, свободна воля за местене, но там, където сме се явили на бял свят, свише е определено да протече животът ни. Там са роднини, приятели, с които сме кармично свързани. С най-подходящи условия за изпълнение на мисията, там трябва да доразвием качествата, от които се нуждаем. Да се усъвършенстваме и отхвърлим негативите. Ако е възможно.

- България трябва да предостави на Човечеството онова, което не е успяла да стори за столетия в миналото. Мисията на народа е да подхранва духовно и дава крила на разпиления широко по света славянски етнос. Това, че тя все още не е изпълнена докрай, също носи карма...

Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все българска. Някога (не уточнява кога - б. а.) значителен къс болезнено ще се изтръгне от живата й жилава плът.

- Ще се изтръгне? Какво говориш?!... Коя част? Пророчицата с тегоба конкретизира откъде ще бъде доорязана все по-обедняващата Родина:

- Югоизточната.

„България се срива под турско робство, поради натрупаната с векове карма от безмилостните гонения срещу богомилите. По-късно, въпреки многобройните опити, сама не намира сили да отхвърли турското иго. Свободата й идва отвън, от руснаците. Помислете защо се дарява независимост...

Затова не е изцяло изплатена кармата ни. Предстои наша територия да бъде "предадена" на Турция. За съжаление, ще се изтърпи и този позорен акт, за да приключи нелеката ни обремененост. Политиците едва тогаз ще се осъзнаят и втурнат да работят за Родината."

- Въпреки упадъка - продължава пророчицата, - трябва да се гордеем с народността си. Открай време сме изпращали в забвение най-страшните поробители. Не трябва да търсим признание, че носим горд дух, а да го заслужим. Предстои да бъдем почитани в Европа и по света! От племето ни ще излязат умни същества. Ще го прославят извън пределите на страната. Радвайте се, че живеете в България!

- На Земята винаги има две крайности - Светлина и Тъма - продължава прорицателката. - Те владеят Човешкия дух. Да, у нас неведнъж е вилняла непрогледна Тъма, но по-често благоденства томителна Светлина. Душите, въплътени на българска земя, се извисяват. Племето ни, подобно на еврейското, е белязано от Бога. Тук се въплъщават еволюирали, ведно с най-пропаднали ниски духове. За да се развиват. При нас по-бързо се расте, в сравнение с другите народи. Будни сме, с борбен дух, но поради прекомерно ярката индивидуалност не сме единно племе. И все пак, колкото да намаляваме, пак повтарям, не ще изчезнем от лицето на Земята.

- Помнете, ще удивим Човечеството - продължава с възторг. - Родените сред нас открития ще впечатлят света. Тепърва ще се узнае и за приносите ни в историята. Ще дадем на човешкия род големи умове. В областта на науката, та дори и в омразната напоследък (годината е 1990 - б. а.) политика. И това ще стане, но вече по-късно във времето, когато се превърнем в равностойни членове на Европа.

- Българското племе никога, ама никога не ще бъде заличено от лицето на земята. Други народи, както ми се "разкрива", ще изчезнат, ние - не. Помнете - НИКОГА! Събудената мощ на духа на българина е голяма. Родината ни ще се превърне в райска градина. Тези, които сега я напускат един ден горчиво ще съжаляват.

Откъсите са от "Зеница към вселената. Свръхфеноменът Слава Севрюкова" на Хр. Нанев. Има я и в спиралата.

Редактирано от devashaktika
Линк към коментар
Share on other sites

Има достатъчно съвети и мисли от Учителя Тук. За тези, които все пак четат Учителя и работят съзнателно...:feel happy:

България е била и още Е Духовен център. Въпреки всичката дивотия, има Висши Духове, които са работили сред този народ... Та, каквото има да става, ще стане, с България, със Света,.. но има хора, които си учат уроците, защото тук са пратени.

Линк към коментар
Share on other sites

"но тук българите са много по- малко от където и да е другаде из Европа, например." Ееееее, тук вече бъркаш на 100%. :lol: Но може и да имаш предвид, че европейците са все още неосъзнати българи та затова в другите европейски държави имало повече българи. :D Просто трябва да им се помогне да се осъзнаят, а ако не искат, то си е за тяхна сметка ... ( туй последното изречение е шега, ама знае ли човек :lol: ).

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

:dancing yes: Не, имам предвид че има много малко осъзнати българи в България.

Това че живееш в България, но работиш за английска фирма, мечтаеш да живееш в Италия, слушаш сръбска и гръцка музика, ненавиждаш панелката си и не си гледал един български филм за 1 година, не можеш да цитираш по памет 1 българско стихотворение и не знаеш какъв е Алеко Константинов, например, но все пак живееш в България, прави ли те българин?

Всъщност кое определя българина като такъв, така че той да каже "Аз ще направя така, че да я бъде България?"

Линк към коментар
Share on other sites

"но работиш за английска фирма" Каквито има, в такива работят хората.Ако не беше приватизацията, нямаше да работиш за английска фирма.Тоест "заслуга" за това имат политиците ни. :)

"слушаш сръбска и гръцка музика, " И какво сега, само и единствено на своя език ли човек може да слуша музика ? :lol:

"не си гледал един български филм за 1 година, " Те не че правят много филми де. :D Но аз лично съм гледал поне един, в много епизоди. :) Ама го спряха от безпаричие. :lol:

За стихотворения - мога да цитирам, и за Алеко знам. Мисля че мога да се впиша в изброените от теб критерии. :lol: А това че много хора не могат, това си е друг въпрос. :lol: Немалка част от тези други хора са българи само по гражданство, не и по произход. :D Но като ги хванат да джебчийстват някъде из Европа и стават българи, хмм. :) Простотията и затъпяването са световна тенденция. :D

"кое определя българина като такъв, " - Българския език Най - Вече, чувството за принадлежност/съпричастност/единство към групата хора говорещи същия език, усещане за съпричастност към традициите и историята на тази група, донякъде религията,любов към земята на която групата от хора живее от векове. Това ми идва на ум като определение.

Линк към коментар
Share on other sites

От информацията за корупция на много нива в държавните и общински учреждения,

може да се заключи че сега положението на България е много тежко.

Добро настояще и хубаво бъдеще за България - да, постижимо е!

Къде са тези наши ръководители които ще живеят честно, ще управляват

искрено и справедливо?

Линк към коментар
Share on other sites

Почнах да се съмнявам. Въпросът на Хриско е и за България, не само за българите.

Прочетох цитатът, който дава Klaudia от беседата „Учител и Господ

Българите не са толкова добри, но в тях има условия за добър живот, а където има условие за живот, Бог е там. От българите ще излезе нещо, а не от България, защото тя е ретортата, в която стават опитите, и като такава ще изпълни ролята си. Съдържанието, което е в ретортата – българския народ, е и творческата сила.

Прочетох и пророчествата на Слава Севрюкова, цитирани от devashaktika:

Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все българска. Някога (не уточнява кога - б. а.) значителен къс болезнено ще се изтръгне от живата й жилава плът.

- Ще се изтръгне? Какво говориш?!... Коя част? Пророчицата с тегоба конкретизира откъде ще бъде доорязана все по-обедняващата Родина:

- Югоизточната.

Ако се разтърсите из мрежата ще видите и много по-страшни пророчества. Пак от Севрюкова. Но не ми се пише за тях тук. :(

Повод да се реша да пиша в тази тема и да споделя болката си и опасенията си за бъдещето на България (не на българите) е един разговор снощи по скайпа с моя приятелка, въодушевена от Карбовски и предаването му на връх Великден. Не знам дали този „смел” журналист би посмял да се изхрачи срещу мюсюлманите на Рамазан Байрамът, така както се изплю срещу православните християни? Аз също не ходя на църква, по големи празници. Особено пък нощем. Но не смятам, че всички хора отишли там са лицемери. Не смятам и че всички представители на православното духовенство са гадове... Защо не се опитате да кажете някога нещо за моллите, ходжите. Защо не заклеймите джамиите и молещите се в тях или синагогите? Или протестантските секти, които заляха земята ни...? Нима мормоните трябва да ми обясняват как да вярвам в Христос? Но тук някой да е казал нещо срещу тях? Или сред тези вярващи няма лицемери?

Но когато става дума за българското – тогава българи с удоволствие и цинизъм плюят срещу народа си и вярата му, която все пак го е запазила като такъв. През 5-те века „турско присъствие”... <_<

Разбирам нещастната майка в предаването.:( Но колко нещастни майки има на хора убити от роми...? За това е табу да се говори? Расизъм било. Били сме член на ЕС...

За изчезването на българите от селата на Северна България - защо никой не говори? Знаете ли, че там, в села около древната ни столица – Търново, българското население е на изчезване? Старите хора умират, младите заминават по градовете, защото селските училища се затварят от икономически съображения. А българите държат на образованието на децата ди. За разлика от някои други. На които им стига папагалското обучение на цитати от Корана, на непознатия арабски език. В нов откриващите се мюсюлмански училища (с какви пари?) децата биват обучавани в едно единствено учение – учението на омразата към друговерците и това, че тези друговерци НЕ Е ГРЯХ да бъдат физически унищожени. Това Карбовски не го вижда. Защото не му изнася. Не го виждат и другите журналисти, които са още по-страхливи...

Нашата страна е разположена на територия, която е райска градина все още, въпреки усилията ни да я унищожим. Катаклизмите, които се стоварват другаде, нас ни подминават засега. Но демографското изчезване на българите е вече факт. И започва от люлката на един народ – селото. Там вече българи почти няма.

Това ме кара да мисля, че Учителя и Слава Севрюкова май са прави. Но редно ли е да се пръснем по света и да оставим тази райска земя на други, които не говорят български и не искат да има българи тук?

Мен ме боли. А за вас не знам...? Не знам и дали това мое мнение ще остане...? Може би от опасение, че е с националистическа насоченост и не бива да се говори лошо срещу някои други нации, чиито права се защитават доста твърдо от европейците, мнението ми ще бъде изтрито. Но същите тези европейци веднага пълнят цели самолети с ромски заселници при тях, като ни ги връщат с еднопосочен билет. Защо?

Просто много ми е накипяло и ми е мъчно за България...? :(

Линк към коментар
Share on other sites

Прочетох отново статията на професора от варненския свободен университет - за циганизацията на България. Линкът е горе, в началото на темата!

Пастирам статистиката от статията, която отдавна е прогнозирана от статистиците от БАН:

"И така, в началото на Третото хилядолетие демографската картина на България е следната: общо население – 7 600 000 души, българи – 5 250 000, турци – 1 150 000 души, цигани – 1 100 000 души (Според циганските лидери 14,4% от населението на България е циганско, така че числата съвпадат), други малцинства – 100 000 души. Ако демографските тенденции не се променят през 2020 г. циганите ще са приблизително 2 000 000 души, турците – 1 500 000 души, а другите етноси – 1000 000 души (тук следва да се прибавят и очакваните заради отворения Шенген незнайно колко имигранти, които може да са и стотици хиляди), а българите ще стигнат обезсърчаващото число 3 780 000 души, много голяма част от които възрастни хора и старци.

През 2050 г. тези българи, които все още са останали, отдавна ще са екзотично етническо малцинство. Този факт беше предсказан преди десетилетия от уважавани професори статистици от Софийския университет и отдавна е обществена тайна, но поради понятни причини винаги е бил игнориран от политиците и държавниците на България.

През 70-80-те години на XXI век българи като етнос просто няма да има.

Населението на държавата, която очевидно ще се нуждае от преименуване (ако вече не е част от друга балканска държава), ще се състои главно от цигани и турци в приблизително съотношение две към едно"

Между другото, българските турци са съвсем наясно със случващото се! Тези дни гледах по телевидението някакъв наглец - решил да прави партия "мюсюлман" - при това нарочно и именно по великден. Ако това беше се случило в Сърбия или Румъния например, този тип просто нямаше да диша вече. Ние обаче си знаем народопсихологията на потиснато бягащо отдръпване, на краен индивидуализъм...Та този тип буквално цитира статистика, подобна на тази горната и съвсем открито пред цяла България заяви, че "алтернативата на българското население са те - "българите" с турско и циганско самосъзнание и произход!" Може би Диди-тс е права от мнението си по-горе, че всъщност освен името България, държава Б-я няма от времето на османското поробване. Между другото въпросната турска нация с варварското си поробване е пресякла началото на българския ренесанс. А той е бил начало на европейския такъв. Ако не бяхме минали през такова нечовешко пет вековно тъпкане, сега Франция и Англия щяха да търсят парички на заем от Б-я, а езикът и културата ни щеше да представлява световно богатство. Та - такива ми ти работи за любимата ни турска нация. Тя също се е променила, между другото - все по-цивилизована става. С горните си думи не искам да оставя дори и намек за неприязън към съвременните турци - уважавам ги много, по-българи от българите са по душа и човечност!

Как обаче да се разреши проблемът с тоталното асимилиране на българския ген? И дали тези, които би трябвало да мислят по този проблем, се интересуват от него?

Аз съм далеч от политиката. и все пак -трябва да съм сляп да не видя и не знам как в последните 130 години съдбат ана родината ни се решава далерч не от българите. Границите и, цялостта и или разделението и така нататък се определят от т.н. "велики сили". Защо тези "велики" сили не определят съдбата на една Русия? Или на Щатите? Или на Китай? Защото тези са гилеми, силни икономически, изобилно населени и с мощен военен ресурс държави! Тоест въпросът не опира до морал, права и т.н., но до СИЛА, до груба сила, еда едва прикрита зад политическа реторика!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, че тук сме разумни хора събрани. Няма значение вече-католици, православни... Има една нова църква-на Любовта и Доброто. Бог е навсякъде. Да, хората още си робуват на стари правила, но всеки сам избира. А и може би имат нужда още.

Хубаво е ако можем нещичко да направим и на физически план-да помогнем, но все пак Бог е, който подрежда нещата.

Та за България-колкото повече будни, здравомислещи и добронамерени хора има, толкова по-добре...

Не ни трябва война, стига и отмъщение! Прошка, законност и добро отношение... това май е спасението...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...