Форуми: Филмът „Гарванът“ - Форуми

Прехвърляне към съдържание

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Филмът „Гарванът“ Оценяване на темата: -----

#1 Потребителят е неактивен   AriesWildChild 

• Група: Участници
  • Регистриран: 08-февруари 10

Публикувано: 09 февруари 2010 - 00:29

Сигурно няма някой, който да не е гледал този невероятен филм с готическа атмосфера, но аз все пак пускам темата.
Филмът излиза на бял свят през 1994 година, последван е от още два филма, има и сериал със същото име и идея.
В главната роля е Брандън Лий, син на Брус Лий и изключително талантлив актьор бих казала. Колегите му споделят, че е било удоволствие да се работи с него.
Брандън умира на снимачната площадка едва осем дни преди завършването на филма и месец преди сватбата си. За това пък филмът се превръшща в един от най- гледаните и харесвани произведения на киното, създавани някога.

Ето и историята:

Хората вярват, че когато някой умре, гарван отнася душата му в земята на мъртвите. Но понякога се случва нещо толкова лошо, че от непоносимата мъка, душата не може да намери покой.

Понякога, само понякога, гарванът може да върне такава душа в света на живите, за да оправи нещата...

Шели и Ерик бяха много влюбени. Но никой не вдига сватба на Хелоуин, не и в Детройт. Шели е изнасилена и пребита от главорезите на бандитския бос Топ Долар, и 30 часа по-късно умира в болницата.

Ерик е застрелян и изхвърлен през прозореца. Година по-късно смъртта вече не е същата за Ерик Дрейвън. Придружен от гарван и надарен с нови сили, в свят, изпълнен с тъга и болка, той отново е жив, за да отмъсти за смъртта на любимата си. Въпреки всичко, любовта е вечна. И някои от нас вярват в ангели.

Ако все още не сте запознати - гледайте го ;)
Публикувано изображение
Another night, another demise, cadaverous wind blowing cold as ice...
I`ll let the wind blow out the light cause its gets more painful every time I die.

0

#2 Потребителят е неактивен   Ирина - Horus - Чебурашка 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 26-юни 09

Публикувано: 09 февруари 2010 - 19:21

Преглед на мнениеAriesWildChild, на 09 февруари 2010 - 00:29, каза:

Сигурно няма някой, който да не е гледал този невероятен филм с готическа атмосфера,
той отново е жив, за да отмъсти за смъртта на любимата си. Въпреки всичко, любовта е вечна. И някои от нас вярват в ангели.

Ако все още не сте запознати - гледайте го Публикувано изображение

Аз не съм го гледала... и след прочетеното представяне няма и да го гледам, пък Публикувано изображение Звучи като добре режисирана касапница Публикувано изображение
Защото Холивуд може да смята, че любовта и отмъщението вървят ръка за ръка - но, аз не мисля така. Там, където има отмъщение - няма любов, още по-малко пък вечна, а още по-малко пък и .. ангели Публикувано изображение

Мнението беше редактирано от Чебурашка: 09 февруари 2010 - 19:22

Публикувано изображение
0

#3 Потребителят е неактивен   Злинчо 

• Новодошъл
  • Пип
  • Регистриран: 27-януари 10

Публикувано: 09 февруари 2010 - 19:50

Преглед на мнениеЧебурашка, на 09 февруари 2010 - 19:21, каза:

...няма и да го гледам, пък Публикувано изображение Звучи като добре режисирана касапница Публикувано изображение
Защото Холивуд може да смята, че любовта и отмъщението вървят ръка за ръка - но, аз не мисля така. Там, където има отмъщение - няма любов, още по-малко пък вечна, а още по-малко пък и .. ангели Публикувано изображение

Подкрепям те напълно! вместо да гледаме филми за Любовта, не ли по-добре да я почувстваме!
Браво!!!
Ако между вас възникне спор кой повече е допринесъл за Общото Благо, вие в Общото Благо не сте.
0

#4 Потребителят е неактивен   granat1 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 13-октомври 09

Публикувано: 09 февруари 2010 - 19:58

Филмът е изключително въздействащ и носещ много послания,стига да умееш да ги доловиш.:)
Любовта не умира-тя е вечна!:angel:

Аз съм против насилието във всичките му форми,но филма ми хареса.
Публикувано изображение
0

#5 Потребителят е неактивен   Злинчо 

• Новодошъл
  • Пип

Публикувано: 09 февруари 2010 - 21:00

така е, Гранатче, но има и други, които носят подобни послания като Le marche de l'Imperieur или Touching the void. там никой не рита никого и пак става дума за борба, ценности и любов.:thumbsup2:
Ако между вас възникне спор кой повече е допринесъл за Общото Благо, вие в Общото Благо не сте.
0

#6 Потребителят е неактивен   granat1 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип

Публикувано: 09 февруари 2010 - 23:12

Като стана въпрос за филми и за любов се сетих за "Всичко е любов" и "Маргарит и Маргарита".В тях има от всичко.
А най-харесвам "Таралежите се раждат без бодли",нищо че темата е друга!:3d_146:
Публикувано изображение
0

#7 Потребителят е неактивен   Злинчо 

• Новодошъл
  • Пип

Публикувано: 10 февруари 2010 - 00:00

а каво ще кажеш за Изпити по никое време ?
направо не мога да повярвам , че пиша на тема кино - аз, за да гледам филм, трябва да съм вързана за стола и ако може да е по-кратък(филма).
голямо изключение от документалистиката, която мога да изтърпя и пет часа без да мръдна, прави "черна котка, бял котарак", при който пак ставах да се шматкам на някъде, че не ме свърта и това си е!
извод: не ме слушайте- нищо не разбирам от кино :sleeping: :3d_146:!
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Злинчо: 10 февруари 2010 - 00:03

0

#8 Потребителят е неактивен   granat1 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип

Публикувано: 10 февруари 2010 - 09:50

И аз рядко гледам филми и то хубави(изключение е "Перла",който изгледах,за да разбера любителите на сериали и повече няма да го направя-не е за мен!)
"Изпити по никое време" е добър,както и повечето български филми.Харесвам по-старите филми.Има и нови хубави.Дано се възроди българското кино!:)
Публикувано изображение
0

#9 Потребителят е неактивен   Орлин Баев 

• Психотерапевт
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Група: Модератори
  • Регистриран: 28-юли 05

Публикувано: 10 февруари 2010 - 10:38

Нещо не ме трогва този филм... Доста ми е западен някакси, не резонира с мен.
Не следвай никого, следвай само Себе си!
Буда
0

#10 Потребителят е неактивен   Bugi 

• Регистриран: 20-септември 06

Публикувано: 10 февруари 2010 - 11:41

Не съм гледал филма "Гарванът", но много ми харесва руския филм "Остров".Струва си да се гледа .Разказва се за едив монах - светец, който може да лекува , владее ясновидство. Същевременно е много скромен, живее в лишения, моли се постоянно. Но повече - в самият филм за тези, които искат да го гледат .
0

#11 Потребителят е неактивен   Гарванче 

• Новодошъл
  • Пип
  • Регистриран: 10-октомври 07

Публикувано: 10 февруари 2010 - 11:55

този филм ми е един от любимите - разрева ме и трите пъти в които го гледах - и много добри ефекти и всичко :)
0

#12 Потребителят е неактивен   БожидарЗим 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 17-октомври 09

Публикувано: 10 февруари 2010 - 11:58

А замисляли ли сте се защо синът на Брус Лий също загива загадъчно?

Истината не е на страната на никого

0

#13 Потребителят е неактивен   Гарванче 

• Новодошъл
  • Пип

Публикувано: 10 февруари 2010 - 12:00

Преглед на мнениеЧебурашка, на 09 февруари 2010 - 19:21, каза:

Аз не съм го гледала... и след прочетеното представяне няма и да го гледам, пък Публикувано изображение Звучи като добре режисирана касапница Публикувано изображение

и аз не съм за отмъщение, но ако например някой убие човек който много обичаш няма ли да искаш поне да го накажеш може и да не го убиваш но...?
а и Холивуд се стреми да има просто зрелище - това си го има у хората от едно време

Мнението беше редактирано от Гарванче: 10 февруари 2010 - 12:09

0

#14 Потребителят е неактивен   Гарванче 

• Новодошъл
  • Пип

Публикувано: 10 февруари 2010 - 12:17

Преглед на мнениеБожидарЗим, на 10 февруари 2010 - 11:58, каза:

А замисляли ли сте се защо синът на Брус Лий също загива загадъчно?

незнам защо... много голяма трагедия си е бил е голям актьор също като баща си
0

#15 Потребителят е неактивен   Орлин Баев 

• Психотерапевт
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Група: Модератори
  • Регистриран: 28-юли 05

Публикувано: 10 февруари 2010 - 12:20

"Островът" ти докосва директно духа и душата, събужда най-дълбинното в теб, връзката с вселената... Сърцето се радва на такъв филм...
Не следвай никого, следвай само Себе си!
Буда
0

#16 Потребителят е неактивен   granat1 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип

Публикувано: 10 февруари 2010 - 17:34

"Островът"не съм го гледала(непременно ще го направя!),но преди години бях потресена от една автобиографична драма-"Огледало" на един от най-добрите руски режисьори Тарковски.
Той има такъв творчески почерк,че човек от още от първия кадър ще познае чий е филма.
Руското кино хич не е за пренебрегване.:)
Публикувано изображение
0

Споделете тази тема чрез:

Страница 1 от 1
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители