Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кога изпълняваме волята на Бога?


Канел
 Share

Recommended Posts

Някой от участващите тук е поставил следното в подписа си:

Божественият план не се нуждае от вас, за да се развива.

Но ако му обърнете гръб, той няма да се развива чрез вас.

В изпълнение волята на БОГА е силата на човешката душа.

Но как човек да разбере къде свършва неговата воля и къде божествената и дали изпълнява плана на БОГ? :yinyang:

Link to comment
Share on other sites

Някой от участващите тук е поставил следното в подписа си:

Божественият план не се нуждае от вас, за да се развива.

Но ако му обърнете гръб, той няма да се развива чрез вас.

В изпълнение волята на БОГА е силата на човешката душа.

Но как човек да разбере къде свършва неговата воля и къде божествената и дали изпълнява плана на БОГ? :yinyang:

Трудно :)

Може би ключът е в това, доколко човек е привързан към резултатите от действията си. Изпълнявайки Божията воля, не може да съществува подобна привързаност. Такъв човек не иска нищо за себе си.

Link to comment
Share on other sites

Ако работиш; изпълняваш Божията воля.

Щом се трудиш;изпълняваш своята воля.

Мъчиш ли се изпълняваш чужди воли.

Щом се разбере разликата между работа ,труд и мъчение,ще бъде намерен и отговорът на поставения въпрос.

Мир и Любов.

Има нещо такова. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest Дриада

Да изпълняваш Божията воля означава да приемаш всичко около теб.Както се казва в молитвата:...да бъде твоята воля..."Значи човек трабва да приеме, че нещата които се случват са за негово добро и никога да не иска да бъде на неговата воля.Е не сме идеални и всеки има моменти на излизане от Божия път:3d_132:Страданията са ясен показател за това, но така ни осветляват правия път.Щом не страдаме вървим в правилната посока, ако има мъчнотии ние сме в човешкия свят.Съзнанието ни трябва да е будно, и то винаги.

Link to comment
Share on other sites

Все повече се убеждавам в посоченото от томи разделение на труда:

работа - изпълнявам божествената си мисия; задачата, възложена ми от Бог;

труд - изпълнявам собствената си визия за нещата (труд ->труден). Това не изключва, малко или много, синхронизацията с божествения план;

бачкане - изпълнявам плановете на други хора (на шефа, на феодала и т.н.)

:feel happy:

Link to comment
Share on other sites

.....Но как човек да разбере къде свършва неговата воля и къде божествената и дали изпълнява плана на БОГ? :yinyang:

Ами н мисля, че има граница между човешката и Божествената воля. По-скоро човек излиза от собствената си воля и изпълнява волята на другите, обществото и т.н.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Тъкмо си помислих, че съм разнищил тая загадка с "волята Божия", (помислих си, че трябва да спазваме не толкова конкретни напътствия към личността, а по-скоро Божиите закони като "не кради, не лъжесвидетелствай, обичай ближния си и т.н.) и...

Казваме: „Да се свети Името Божие“ – то е Божественият свят. „Да дойде Царството Божие“ – то е духовният свят. „Да бъде Волята Божия“ – то е физическият свят. Да се изпълни Волята Божия – то е на Земята да знаем да живеем добре. А в духовния свят трябва да се въдвори Царството Божие. А да се освети Името Божие – то е в Божествения свят. Ние сега седим в една идея и искаме да осветим Името Божие тук, на Земята. На Земята трябва да се изпълни Волята Божия.

Как се изпълнява Волята Божия? Щом ти си здрав, ти си изпълнил Волята Божия. Щом не си здрав, ти не си изпълнил Волята Божия. Щом стомахът не функционира правилно, ти не си изпълнил Волята Божия. Щом дробовете не функционират правилно, ти не си изпълнил Волята Божия. Щом мозъкът не функционира правилно, ти не си изпълнил Волята Божия. Щом нямаш хубаво кръвообращение, ти не си изпълнил Волята Божия. Щом те боли гръбначния стълб, ти не си изпълнил Волята Божия. Щом те болят рамената, ти не си изпълнил Волята Божия. Щом те боли вратът, ти не си изпълнил Волята Божия. Щом те болят пръстите, ти не си изпълнил Волята Божия. Че, какво искате друго? Каква философия искате? Казвате: „Да изпълним Волята Божия.“ Най-първо ще изпълниш Волята Божия, че да нямаш никаква болка. Ще внесеш ред и порядък в тялото си. Като те заболи пръстът ти, като кажеш, че искаш да идеш при Бога, духнеш на пръста и болестта да си иде. Кажи ѝ: „Да си вървиш.“

Името Божие, Царството Божие и Волята Божия

Link to comment
Share on other sites

Забележете, че противоречията в живота започват с Божественото благо. Човек като оздравее, почне да си взема одъра и да отиде на мястото си. Сега аз ще изтълкувам кой е този болен. Някой човек заборчлява и всички си искат вземанието и даванието, но той няма какво да им даде. Представете си, че човекът забогатява и реши да се разплати на длъжниците си. Тогава се явяват хора, които го съветват да не плаща никому и тогава се явяват противоречията в живота. Всичките мъчнотии в живота произтичат от това, че ние не сме си доизплатили дълговете. А законът е такъв, че одърът, на който сме лежали, трябва да се вдигне. Там, гдето грешникът е лежал, никак не лягай, по стъпките на грешника не ходи. И сега, знаете ли защо са тези разрушения на градове и села? Затова идат тия страдания на хората. С дрехите на грешника не се обличайте, по-добре ходете гол и бос, отколкото да се облечете с дрехите на грешния. Когато дойде времето да изпълните волята на Бога, изпълни я, без да отлагаш, като не се вслушваш в гласа на изкусителя.

Когато изпълняваш волята Божия, тогава ти си силен. Времето не прави хората по-умни. Когато човек стане страхлив, свидлив, той е изглупял, а не е поумнял. Ако искате да станете по-умни, по-силни, че тогава да вършите волята Божия, вие сте на крива посока и на песъчлива почва.

Аз наричам всякой човек млад, който изпълнява волята Божия, а стар онзи, който се колебае да изпълнява волята Божия. Предпочитам хора, които вършат волята Божия и правят грешки, отколкото ония, които не правят грешки и не вършат волята Божия.

Когато Господ ви прати да говорите на хората, не се колебайте, а идете и сторете това, което Господ ви казва.

И вие сега ще си вдигнете вашите одри. Който си е вдигнал одъра, е млад, а който не го е вдигнал, е стар. Винаги свършвайте по-напред Господнята работа, че тогава вашата, и тогава всичко ще ви върви на добре. (Приведе примера за онзи човек, който казал: „Рекъл Господ – не рекъл, аз ще отида на лозе“, където го хванал субашията и го набил. Тогава той се връща посред нощ и казва на жена си, тропайки на вратата: „Жено, ако е рекъл Господ, ела ми отвори вратата“)

Без съмнение и без отсрочка

Link to comment
Share on other sites

Волята на Бога е да вървим в пътя на Любовта,Правдата,Истината,Мъдростта и Добродетелта.

За да станем Синове Божии.Това е пътя на Еволюцията.От нас се иска да го изберем съзнателно.

Имаме и свободата дали да го направим или не...

Божественият план не се нуждае от вас, за да се развива.

Но ако му обърнете гръб, той няма да се развива чрез вас.

Цитатът е от книгата "Пресътворяване на тялото,възкресявяне на душата" на Дийпак Чопра.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...