Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Прекалено чести настинки и грипове


Recommended Posts

Здравейте, приятели. Принципно винаги съм си настивал често, но положението през последната година и половина просто е трагично. Ако преди съм имал някакъв имунитет, то сега последният е напълно сринат. Имам чувство че организмът ми няма никакви защитни сили. Най-тежко е положението през есента и пролетта - тогава задължително настивам поне по 3 пъти, зимата още 4 пъти, лятото - минимум 2 пъти. Болестният процес протича със задължително с ангина, температура, отпадналост, хрема. Единственото хубаво нещо в случая е, че минава бързо - обикновено след третия ден вече съм значително по-добре.

Освен сезонните настинки, не бива да пропускам и "заразните". Щом около мен някой кихне или шмърка, неминуемо след няколко дни и аз съм прихванал грипа и сагата започва наново и с пълна сила. За последната календарна година изчислих, че съм боледувал от грип общо 9 пъти. Половината от тях съм се лекувал с антибиотик, а при другата половина - с витамини и плодове, противогрипни препарати и "чакане да ми мине". Всичко това ме навява на мисълта, че имунитет ми е напълно изчерпан. Гърлото пък целогодишно ми прави проблеми.

Зададох си въпроса защо съм толкова неустойчив и това което се сещам е, че напоследък почти не се движа пеша и по студено, не извършвам физически труд, не се храня кой знае колко правилно и калорично, под стрес съм в работата (но умерен), понякога недоспивам.Щом реша да постоя на студа няколко часа, веднага на следващия ден съм настинал.

Със сигурност тези фактори оказват неблагоприятно въздействие върху здравословното ми състояние, но целта на темата ми не е толкова да търся причините, колкото адекватен алгоритъм за решаване на проблема.

Засега съм си взел комплексни витамини, които приемам от една седмица.

Моля ви, дайте съвети как да се справя с проблема и да стана устойчив, както преди?

Линк към коментар
Share on other sites

Здавей студент!

Интересно, а защо не искаш да намериш причините и тях да лекуваш? Според мен това е правилния път за истинското излекуване.

Другото е борба с последствията, което според мен е кауза пердута.

Линк към коментар
Share on other sites

Имунната система се "разваля" поради честото взимане на антибиотици, лоши храни, никаква физическа активност. Опитай повече плодове, пий витамини, чайове, потренирай. Като си на едно място съм забелязал винаги се разболяваш повече.

Ако послушаш Александър няма да съжаляваш, открий духовната причина за болестите си. :)

Все пак повечето болести са заради неспазването на космическите закони :(

Редактирано от Тайнствен
Линк към коментар
Share on other sites

Здавей студент!

Интересно, а защо не искаш да намериш причините и тях да лекуваш? Според мен това е правилния път за истинското излекуване.

Другото е борба с последствията, което според мен е кауза пердута.

[Тук си представете вдигнат палец, че не го намерих в картинките]

Студенте, ти само на името си обърни внимание. Студентите винаги са били изложени на огромни промени. В древността студентите не са точно учили, колкотото от тях са се избирали определени хора.

Студът е липсата на топлина. Ако носиш топлината в себе си, няма как да ти повлияе студът.

Устойчивостта на заболявания това е вярата в инстинктите. Инстинктите са тези, които ти показват кое поведение и неща са здравословни и кои не. Ето инстинктите ти говорят за физическа активност, но ти ги потискаш.

Ами ти си знаеш отговорите. Не ги потискай просто. Довери се на инстинктите. Те могат да ти покажат и висши духовни истини. Макар и първобитни, те са точни за всичко.

За да разкриеш себе си, вкл. инстинктите, може да ти помогне хомеопатия и цветолечението на д-р Бах.

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Спорт, добър секс, стимулиращи хранителни добавки, бахови капки, по литър фреш от моркови, цвекло, целина, магданоз, джинджифил, лимон, ябълка през няколко дни! А вътрешният начин е поддържане на високо енергийно ниво. Това е свързано с някои от току що споменатите фактори, но има и чисто вътрешни, като позитивно световъзприятие, медитативно състояние поддържано като фон на всичко останало, молитва!

Линк към коментар
Share on other sites

Подкрепям Орлин за естествените витамини. Добавям чесън вечер - колкото ти е приятно. В началото може да комбиниташ естествениивитамини и от аптеката. От хранителните добавки съм сигурна в Аквасорс.

Атакувай на всички нива - физическо - храна и движение,

емоционално - хубави преживявания, филми, срещи със забравени приятели

ментално - полезни книги ... и предимно почивка, защото явно трудът е умствен

духовно - вглъбяване в себе си, прошка към околните, осъзнаване на целите и на Ненужното търчане след нещо

Против умерения стрес - хумор. Против безсънието - намаляване на "умерения" ;) стрес.

Опитай се да възстановиш съня си, важно е , ако не успееш за 3 месеца, пиши пак.

Начини - разгледай темите в подфорум Здраве. Или питай още.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...