Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Страх от полов контакт


Recommended Posts

Здравейте! Аз съм момче на 20 години.

Всичко започна на 16 годишна възраст. Загубих дествеността си с много опитно момиче. В продължение на около година единствения ми сексуален контакт беше с нея. Само тя ме възбуждаше истински и с нея се отпусках в леглото. След това исках да опитам и с друга. Тогава се появи това притеснение че щом е друго момичето, няма да се справя добре. Така и стана. Оттогава насам този страх започна да се увеличава. След около продължителен период на избягване всякакви връзки си намерих приятелка. Бяхме заедно 2 седмици и когато се стигна до по-голяма интимност, този мой страх пак се появи, не получих ерекция, и се отдръпнах от нея. Подобни бяха случаите и със останалите 5-6 момичета, с които се надявах, че ще постигна успех. Дори си поръчах от интернет някакви фалшиви сексуални стимуланти, защото си помислих, че просто имам нужда от един успешен опит и тогава всичко щеше да е спокойно, както с първата ми, но те не подействаха. Всичко това се случи в период от 3 години. Ако се получеше ерекция, при опит за проникване, всичко се проваляше. Започнах все по-рядко да правя секс с първата ми, поради различни интереси (с нея свършвах много бързо, а тя търсеше нещо по-добро). От 2 години не съм правил секс с нея ( следователно никакъв). Преди 1 година заминах за чужда държава, учех езика и нямах социален живот. Април месец, спрях да гледам порно и да мастурбирам,защото изчетох безброй уебстраници за това,че порното и мастурбацията от ранна възраст е най-големия враг на ерекцията (мастурбирах и гледах порно от 13 годишна възраст). Вчера беше първия ми опит за секс след 6 месеца никаква мастурбация и порно. Проблема обаче явно е останал този страх отново се появи. Отидох с момичето в дома и, обаче бях толкова изплашен че няма да ми стане,че когато легнахме и се целувахме и се направих на заспал. На сутринта измислях всякакви оправдания че ми е зле за да не правим секс, само се целувахме и прегръщахме и през цялото време си мислех, че не ми става и се задълбавах все повече и повече. Най-странното беше,че през нощта се събуждах на моменти възбуден( явно тогава подсъзнанието ми е спяло и този страх го нямаше). Знам,че колкото повече мисля повреме на секс,толкова по зле става, но просто не мога да си избия тези мисли на страх от главата и да се насладя. Единственото което чуствам е този страх, това неудобство и бързото желание да се изпаря оттам, и да се прибера вкъщи. В момента съм адски депресиран. На 20 години съм, всичките ми приятели имат връзки, това ме кара да се запитвам, защо те успяват, а аз не. Родителите ми ме питат често, дали съм си намерил приятелка, аз се чуствам неудобно, какво да им отговоря, защото имам нужда от връзка, но стигне ли се до секс провалям всичко и сам се отдръпвам.

Благодаря предварително за отговора!

Редактирано от Tar2121
Линк към коментар
Share on other sites

Бях чел някъде, че всяка жена превръща мъжа в ключ, който да отключва само нейната "врата". Може би първото момиче е направило това с теб. И се страхуваш, че твоят "ключ" не би могъл да отвори нечия чужда "врата".

Просто трябва да се отпуснеш и да се наслаждаваш на тялото на новата си интимна партньорка, а тя - на твоето. Ако подхождаш без страх, без сравнения с онова, което е било с първата (всъщност, ако не си правил секс с друго момиче, няма как и да направиш такова сравнение, де!), би трябвало да се оправиш без проблеми в такава ситуация. Не ти трябват стимуланти. Трябва да се отпуснеш психически. Опитай с взаимен продължителен масаж на тялото - първо ти я масажирай, после - тя - теб. Главата, врата, лицето, ушите, ръцете, гърба, краката... Може по този начин да се отпусне и психиката ти. Може да пробваш да се държите за ръце или да стоите прегърнати, или да опрете гръб в гръб... Може да глътнете по един чай с ром, пак - за отпускане (с уговорката, че чаят трябва да преобладава). Може да пийнете и греяно вино (смесено с подправки - някакъв силен чай, черен пипер, карамфил, канела, кори от портокал и от мандарина, парченца мандарина, ябълка, круша... - на вкус). Oпитайте различни неща, все нещо ще ти помогне да се отпуснеш. Щом първата ти партньорка е била опитна, значи те е научила как стават "нещата". Ползвай опита си с новото момиче. В този случай, може ти да се окажеш учителят. Може да опитате някакви ролеви игри. Според мен не ти трябват нито секс стимуланти, нито - секс играчки (поне - не - и на този етап).

Намери начин да се отпуснеш, да забравиш страховете и комплексите си. Може би, ако наиистина харесваш и обичаш новото момиче до себе си, тези пречки ще отпаднат от само себе си.

Успех!

Редактирано от ISTORIK
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Знаеш, че физиологично всичко при теб е повече от наред! Сигурен съм в това. Това, което блокира ерекцията ти, е именно страхът, стресът, тревожността. Страх от провал, от неуспех, от излагане, от отхвърляне, от емоционално нараняване, от емоционална кастрация, идваща от погледа и ума на момичето... Аз бих ти препоръчал следното: постоянна партньорка, на която да вярваш дълбоко, да обичаш, да се възхищаваш и чувстваш като вдъхновителка! Има различни жени с различни характери, енергия, излъчване! Има жени с т.н. в психотерапията кастриращи качества - за да докажат самите себе си на самите себе си, те поставят изключително висока летва пред мъжа във всяко едно отношение и когато не бъде прескочена (което е неминуемо), отхвърлят, така бягайки от собствения си страх от отхвърляне. опитвайки се чрез нараняването на другия да придадат моментна устойчивост на собствения си слаб аз. Неприятното е, че тъй като ти самият със собствените си свръхочаквания и страхове зад тях се самоблокираш, е възможно да се привличаш към споменатите току що жени. Защото в твоята собствена психика има много подобни процеси на току що описаните в тях, но насочени към самия себе си. Затова, насоките ми към теб са: отпусни се, позволи си провал, позволи си излагане, приеми се като слаб и като никой - точно тогава ставаш себе си, ставаш силен, ставаш потентен! Защото премахваш ядрото на самосаботирането си - свръхизискванията и страха от провал. Когато си позволиш да си изложен и провален, тогава нямаш никакви очаквания от себе си - тогава точно се разблокирваш и всичко е наред! Ще ти го кажа другояче, по-общо. Докато човек бяга от провала, няма как истински да успява. Докато се страхува от загубата, няма как да предприеме здрав риск и да постигне печалба. Когато приемеш "провала" като нормална част от живота, тогава и успехите не спират да идват пак и пак и пак! С тези думи загатвам работата по характера, която имаш да вършиш!

По отношение на жените, ще се повторя. Не мисля, че бройките са това, което ще ти придаде самоувереност. Да, знам, че много от мъжете на твоята възраст, които познаваш, говорят за бройки. А и много от момичетата не им отстъпват. Светът все повече затъва в сексуална свободия, в откровен разврат, нямащ нищо общо със свещеността на секса като част от любовта. От любовта като духовна еманация и проява. Да, жените сега също масово са сугестирани от внушавания им разврат... Това, което би възвърнало задрямалата ти потентност, освен работата по характера ти, е залагането на един различен тип междуполово общуване. Взаимоотношения с момиче, които се базират на дълбока взаимна вяра един в друг, честност, мекота и благост, взаимно приемане и вдъхновяване! Не ти говоря за вечна любов и прочие романистични розови блянове, не... Говоря ти за доверие - първо в себе си, а след това в нея като в себе си! Ако/когато връзката се изчерпи, има други жени. Тоест, това което ти препоръчвам като пряко отнасящо се към психиката ти и разисквания проблем, е серийната моногамия. Една връзка може да продължава няколко години, две години, година... Но, когато си за относително по-дълго време с дадено момиче, енергията ти се нагажда към нейната. Става наистина дълбоко и цялостно сексуално-енергийно преливане помежду ви, сексът се превръща в част от любовта, радостта от общуването с пълно взаимно доверие е особено красива и вдъхновяваща! Такава връзка (и) можеш да имаш с жена, която е топъл човек, която излъчва толерантна мекота и блага, приемаща, женска енергия. Има такива жени - българките специално са едни от най-красивите, ако не и най-красивите в света процентно! А като дълбочина на душевността си, са несравними примерно със западните жени!

Накратко:

1) Работа по собствения характер - развиване на толерантност и обич към самия себе си, сваляне на свръхизискванията към себе си, приемане на грешките, на провалите и загубите, което залага дълбока вътрешна самоувереност и разрешава на успехите да се случват. Сексуалността се отключва!

2) Решение за поддържане на моногамност или серийна моногамност, до преди семейното ти съжителство след години с брачната ти партньорка.

3) Партньорство с жена, която подклажда самочувствието, а оттам и сексуалността ти, вместо несъзнаваното привличане към кастриращи партньорки, което е възможно да се случва понастоящем. Кои жени повдигат мъжкото ти самочувствие? Приемащите, топлите, благите, любвеобвилните, вдъхновяващите те, които ти се възхищават и можеш да им се възхищаваш! Като казвам да им се възхищаваш, нямам предвид на някакви постижения или някаква кой знае каква красота, а на най-малките неща, действия, чувства, жестове, на самата нея!

Линк към коментар
Share on other sites

На 20 години съм, всичките ми приятели имат връзки, това ме кара да се запитвам, защо те успяват, а аз не.

Не гледай другите, това са лични неща. Секс не трябва да се прави, защото другите го правят, а защото ти е приятно с любимия човек.

Според мен да опитваш безразборно, не е решение. Ти си си изградил един погрешен модел и той може да се разчупи, от нещо истинско.

Не всяко момиче търси секс, има момичета които дори се притесняват от него. Може би ти инстинктивно следвайки модела, попадаш все на опитни момичета в тази област.

Може би за малко трябва да спреш да мислиш за секс. Обърни внимание на момичетата, като на личности. Когато му дойде времето ще срещнеш момиче което ще цениш и като личност и като външност заедно. И двамата ще усещате, че няма да бързате, защото просто ще ви е приятно заедно като личности. И когато назрее близостта помежду ви просто ще се случи най-логичното нещо между един мъж и една жена, то няма да е самоцел, а резултат от вашите отношения.

И всичко ще се получи съвършено, сам ще се учудиш на себе си, как си могъл да се страхуваш от такова нещо.

Затова не насилвай нещата, ще се получат.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте отново!

Първо искам да благодаря на всички за изчерпателните отговори. Имам един въпрос към Орлин Баев : Съществуват ли методи, спомагащи свалянето на свръхизискванията в характера. Знам, че нестава за ден,но определено ми се струва трудно изведнъж да почна да мисля по този начин - да си позволя да се излагам и провалям, защото през целия ми живот съм мислел точно по обратния начин, избягвах да бъда аутсайдер и винаги се чуствах ужасно когато някой ми се подиграваше. Сега когато се опитвам да правя секс с някое момиче, точно от това ме е страх нейния поглед, какво тя си мисли и дали ще разкаже за това на някоя приятелка. Дали ще се разчуе и т.н. Тези мисли ме ужасяват.

Момичето, с което искам да бъда е точно този тип, който Вие Господин Баев описахте. Какво се случва обаче? Всички момичета ми казват, че съм единственото момче, което толкова бавно подхожда към тях, винаги съм се чуствал несигурен, и този страх изникваше, особено когато момичето стане нетърпеливо, както това миналата седмица. Тя ме покани у тях, без дори да съм намеквал," Уау, това е мечтата на всеки мъж- жена да го подканя за секс."Аз приех въпреки, че знаех ,че няма да се получи, не исках да ме помисли за странен и подсъзнанието ми каза да, и веднага се почна със мисленето и притеснението, как ще я прегръщам, ще се целуваме и как всяка секунда ще си мисля ето не ми става, не се получава. И със наближаването към дома и страха растеше и растеше, и просто се направих на заспал, и аз незнам защо. Исках да изчакам. Да видя как ще се развият нещата, но винаги края е еднакъв.

Как да си намаля свръхизискванията, като за мен това не са свръхизисквания, а нормална функция на мъжа, както и важна част от една връзка. Сега момичето от миналата седмица ме пита какво ми има, защо се държа дръпнато. Подсъзнателно си натяквам, че следващия път когато съм с нея пак ще се получи същия гаф и имам чуството, че не искам вече да съм с нея, заради това. Чуствам се като психически болен, дори и да и го обясня, си представям какъв ще и е погледа. На което и да е момиче да го обясня всички ще ме гледат като извънземен.

Деанна, точно за секс не мисля. На момичетата обръщам внимание, като на личности. Държа се много добре с тях, разсмивам ги, ценя ги никога не съм бързал за секс, точно обратното се получава, както можеш да прочетеш по-горе.

Да спомена най-дългата връзка, която съм имал беше 2 месеца. Третата седмица от връзката ни опитахме и не получих ерекция. Тогава пак бях на дъното от депресия, след това постоянно получавах ерекция с нея, но на места където знаех, че няма как да правим секс ( кафенета, ресторанти). На първия месец и половина отидох да спя у тях, но този страх пак беше там и пак не се получи. Разделихме се, защото " съм се бил променил ". Сигурен съм, че беше заради липсващия секс във връзката.

Оттогава не търсех момичета, беше ми омръзнало само в началото да е хубаво и когато стане дума за секс, този страх пак да се появява, да ме депресирва, да ме прави по-малко мъж в очите на момичетата. Започнах да се чуствам добре сам, докато не се огледах и не видях навсякъде около мен двойки. Знам, че човек не бива да се сравнява с другите, но ако това те обкръжава, а на теб ти липсва, няма как също да не го пожелаеш.

Линк към коментар
Share on other sites

,,приех въпреки, че знаех ,че няма да се получи,,

Всъщност ти се програмираш и колкото повече неуспехи имаш толкова по -трудно след време ще бъде да се препрограмираш.Съвета ми е да не се притесняваш и потърсиш психотерапевт.Подчертавам, с всеки неуспешен опит нещата ще стават все по-трудни за повлияване.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Има методи, да! Те се практикуват най-успешно, целенасочено и бързо в процеса на психотерапия! Ще онагледя с разсъждение на патрона на този форум, Беинса Дуно:

"Ще ме питате: „Как можем да уякчим волята си?“ Ще ви дам един умствен начин за уякчаване на волята. Например страх ви е от мечка. За да се калите, не трябва да отидете в гората, да ви срещне някоя мечка, че да изгубите и ума, и дума, но ще си представите мислено, че мечката иде у дома ви. Вие ще си представите, че я гладите по главата. При този опит страхът, който се поражда естествено у вас, започва постепенно да се възпитава.

После, направете друг опит. Страх ви е от сиромашия. За да надделеете този страх, представете си, че сте богат човек, че имате на разположение десет милиона лева, замък, къща, градина, но започвате постепенно да губите това-онова, докато станете последен голтак, без пет пари в джоба. При това положение стремете се да бъдете спокойни между хората, да не губите равновесие. Ако не можете да правите тия опити, тия маневри мислено в живота си, то като се сблъскате с действителния живот, няма да издържите, ще се уплашите. Военните правят такива маневри преди война, та като се отвори някоя война, да бъдат подготвени. Ето защо и окултният ученик трябва да прави ред маневри, за да кали волята си. Прави такива умствени маневри срещу това, от което най-много те е страх.

Трети опит. Вие се гневите много. Как ще въздействате върху този гняв? Ще си представите мислено, че дохожда някой у дома ви и ви обижда. Вие сега ще се стараете да не се разгневите. Тия упражнения, тия маневри са много приятни. Вие ще ги правите, когато нямате друга работа. След като сте учили днес два-три часа и сте се уморили, ще иждивите двадесет минути или половин час най-много за такова едно упражнение. След това ще се почувствате освежен, като че сте придобили нещо. Препоръчвам тия упражнения на всички, защото те са много ефикасни. И без това в живота ви ще се явят много спънки и мъчнотии, а по този начин поне ще ги посрещнете по-спокойно. С тия маневри ще бъдете подготвени, та като дойдат тия случаи в живота ви, ще знаете как да постъпвате.

Четвърти опит. Да кажем, че ви е страх от змия. Как ще премахнете този страх? – Ще намерите някъде една умряла змия и ще я хванете с ръка. Ще я подържите малко, ще я погладите, докато свикнете с нея. След това ще се опитате да уловите някоя жива змия. По този начин ще добиете известна опитност.

Въпрос: Ами ако ни ухапе?

Вие ще вземете един чатал, ще я натиснете с него по главата, ще я погладите по тялото и после ще я пуснете. Ще Ă кажете: „Аз съм малко страхлива, искам да се каля в страха, затова правя този опит.“ Тъй ще каже ученичката, която иска да се калява, но същото ще каже и ученикът – и той ще признае, че е страхлив. Този опит ще направите първо умствено, защото когато човек дойде до положителните опити, трябва да бъде много внимателен, за да не пострада. Змиите са много пъргави, затова и човек трябва да бъде много сръчен, за да се запази от тях. Змиите са хитри, но не дотолкова, колкото вие си мислите.

Тия упражнения, които ви давам, действат благотворно върху човека и служат за каляване на мисълта. Някои от вас се плашите от паяк, други – от мишка, трети – от жаба, и т.н. Правете тия маневри, за да надвиете страха. Дойде ли ви някоя отрицателна мисъл, правете тия упражнения.

...

Казвам: вие трябва да правите разлика между вашето естество и вашето съзнание, т.е. вашето Аз. В естеството на човека има много неорганизирана материя, т.е. много сили, управлението на които не зависи от вас. Има някои прояви, които са волеви и зависят от вас; има обаче някои действия във вашия организъм, които не са волеви и не зависят от вас. Как се наричат тия действия?

Отговор: Автономни.

Например биенето на сърцето не е волеви акт. Та когато кажем, че можем да направим някои неща, подразбираме, че те са волеви действия, а когато кажем за някои неща, че не можем да ги направим, подразбираме действия, които не са волеви. Например, ако ви кажа да пренесете Витоша от едно място на друго или да прехвръкнете от Земята на Месечината, тия неща са невъзможни за вас. Но в даден случай има неща, възможни за вас. При сегашните условия, когато говорим за воля, трябва да знаем, че има един кръг на действия, които са възможни – значи те са волеви движения. Но има и един външен кръг на действия, които засега са условни и не зависят от нас – те не са волеви движения. Тъй щото, когато говорим за волеви действия, разбираме тия, които са под контрола на нашата воля. А тия, които не са волеви действия, те са под контрола на чужда воля, под контрола на чужди същества, които седят по-високо от нас – и те от своя страна се подчиняват на други същества. Ангелите например, които седят по-високо от нас, разбират законите на растителното царство, но не разбират живота и законите на животинското царство. Един ангел не може да направи една коза например. Туй изкуство владеят архангелите. Тъй щото, всички същества имат свой район на действие според своята разумност и възможност. Разбира се, дейността на ангелите във връзка с тази на човека е по-обширна, но в сравнение с тази на по-висши от тях Същества е ограничена. Следователно, като завладеем всички волеви действия, всички сили, които са вложени в нашето естество, тогава ще пристъпим и към възможностите на външния кръг. В окултната наука съществуват ред разумни методи за проява на волевата сила у човека.

Направление на енергиите, МОК, 4 януари 1925 г. "

Тези думи на Учителя могат пряко да бъдат съотнесени към принципите на психотерапията. Въображаемият постепенен сблъсък с най-страхувани ситуации в терапията се нарича систематична десензитизация, а наситеният, наводняване или "излагане на стимул с превенция на отговор". Ползва се принципът на парадоксалното намерение, добре описан в различни школи на психотерапията - например в логотерапията на Франкъл, както и в краткосрочните терапии и поведенческата терапия. В началото се практикува въображаемо, във водена визуализация (хипнотерапия, нлп), след което ин виво. Колко преки аналогии могат да бъдат намерени в думите на Учителя. А ги е казал още в зората на съвременната психотерапия, при това не като резултат от обучение в психотерапия, а на базата личен опит и жива мъдрост! В твоя случай, имаш нужда да разобусловиш, да декондиционираш, да премахнеш котвата секс=стрес=липса ерекция=провал. Ако бях по-нов в психотерапията, бих започнал да разобуславям тази връзка чрез създаване на удоволствен стимул при секса, което евентуално да създаде усещане за смелост и съответно ерекция. Звучи добре и е част от психотерапията, но когато проблемът е вече на път да бъде преодолян, в един по-напреднал етап, след няколко сесии. Опитът ми показва, че в началото на терапията в случая има нужда от друг подход. Споменатото по-горе обуславяне може да бъде променено, както споменах и в предния си постинг, чрез пълно и безусловно приемане на провала, с обич. Приемането му като най-добър приятел, който те учи на ... успех, сила, смелост и потентност! Разбираш ли, когато приемеш провала, когато приемеш липсата на ерекция, имаш смелостта да се довериш на себе си дотолкова, че да спреш бягането от страха си, но да го прегърнеш! Така доверил се на себе си, със смирена приемаща обич към страха си от провал и безсилие, той изчезва! Приел си, че си се изложил, че си отхвърлен, че си провален и смачкан. Точно тогава се ражда едно смело, спокойно и мъдро смирение. Целия ти характер се променя в по-устойчив, силен, спокоен, стабилен и смел. Нямаш какво да губиш - затова и печалбата е напълно сигурна! Дотук ти говоря за вътрешен процес, който най-качествено се случва в психотерапия - чрез нлп, хипноза, психотеатър... Говоря за няколко сесии, не за някаква години продължаваща терапия. Когато се допреш смирено и с обич до страха си, вече си се доверил - на самия себе си! Тогава можеш да се довериш и на момиче! На качествено, емоционално интелигентно, с горещо сърце и много обич в него момиче! Да си напълно искрен с нея - тотално и докрай! Вече си се променил - приел си провала си, което те е направило по-смел и вярващ си! Затова можеш да се довериш и на нея! Да се разкриеш, което носи пълно отпускане, премахва очакванията за случване, води до взаимност на доверието! Тогава, когато си легнете, самото премахване на твоите собствени и взаимни очаквания, разкритата ти честност за процесите в теб пред нея, отменят напрегнатата битка срещу страха. Наместо нея има приемане, отпускане, доверие, спокойствие! Тогава именно от биването заедно в леглото се премахва напрежението и съответно блокировката я няма. Просто липсва! И тогава всичко се случва. Естествено, мощно, продължително, подплътено с обич, взаимна вяра, откритост, липса на очаквания, но прегръдка от сърце в сърце и радост! Чисто битово и технически, добре е да спиш с момичето по-често, ако не и да живеете заедно. Когато не сте на работа или лекции следващия ден, просто да бъдете заедно в леглото, да говорите, да гледате някой филм - голи, в прегръдка, с леко галене, без очаквания. В един момент ще осъзнаеш, че правиш чудесен секс! Малко по малко се получава обуславяне между нея и този чудесен секс - на несъзнавано, автоматизирано ниво. Само като я видиш и вече я искаш и получаваш ерекция - старото описано по-горе обуславяне се е разградило и се е получило ново. Обичана жена=доверие=ерекция и добър секс=успех, радост и сила.

Това е! Както казва и Тодор Първанов по-горе, обърни се към опитен терапевт!

Линк към коментар
Share on other sites

Искрено благодаря за помоща! Оценявам вашето внимание и помощ към напълно непознат човек. Ще започна да си представям ситуацията, от която най-много изпитвам страх, ще си представям как не получавам ерекция и как момичето ме гледа със странния си поглед. Преди работех по друг начин, като само си представях позитивното и как нямам притеснения и правя страхотен секс. Един вид привличане на позитивна енергия. Явно не проработи, въпреки, че твърдо вярвам в нея.

За жалост живея в чужбина и към момента е невъзможно да посещавам лично терапевт. Много бих искал, обаче да работя с такъв и то възможно най-скоро. Съществува ли някакъв вариант за онлайн терапия, чрез скайп или подобен тип? Не искам отново да заровя този проблем в забързаното ми ежедневие. А се нуждая от помощ.

Благодаря

Линк към коментар
Share on other sites

И аз искрено благодаря за твоето благодаря! Въпросът със самостоятелната практика е, че е възможно принципите да са недоразбрани... Затова аз ти препоръчвам работа със специалист. По скайп работи примерно д-р Първанов, който ти е писал по-горе! Успехи!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Здравейте, от известно време имам проблем с ерекцията. Имах гадни случки свързани с бившата връзка, няколко месеца. И накрая се получи това, освен другото че не мога да се съсредоточа почти в нищо. Сега се срещам с едно момиче, много хубава и готина. Но този проблем си фигурира, а съм на 25 и до сега не съм имал такива проблеми. Втълпил съм си мисли за бившата, които ме тормозят почти непрекъснато. Изброявам си името и в главата си нз защо го правя, и след това го парирам с името на момичето което харесвам и това до безкрай. Изключително абсурдно е, имам проблеми с ОКР от отдавна но никога чак толкоз силни. Просто исках да попитам за някакъв съвет, защото скоро ще се видим пак и ако се изложа надали ще имам пак шанс със нея. А никога почти не съм имал засечки в това нещо. Преди време бях с едно момиче, 3 пъти като последните два имах серйозни засечки. Проблема е че не мога да се откъсна от тези мисли, а имам и сесия сега, работа трябва да търся. И много искам да имам приятелка но с този проблем сигурно никога повече няма да имам. Не знам дали би било препоръчително да пия някакви стимуланти, купих си испанска муха. Никога не съм ползвал такива неща доста съм притеснен за себе си. Все повече губя почвата под краката си, и не знам с това ОКР като се объркаха толкоз нещата кое по-напред да оправя. А и волята ми много отслабна също.

Линк към коментар
Share on other sites

Терапия за ОКР ще спомогне и за този проблем. 

Без да си се справил с ОКР, няма как да повлияеш на останалото, защото то е следствие, а не причина.

Линк към коментар
Share on other sites

Дано да спомогне наистина, защото в мен се загнезди едно чувство за вина. И то доста ме измъчва, и самите натрапливости станаха много интензивни. Почти нямам никакъв контрол над тях вече.

Линк към коментар
Share on other sites

Алекс, колкото по-бързо започнеш терапия толкова по-добре.Не отлагай, иначе терапията ти ще продължи години.

Линк към коментар
Share on other sites

 Аз имам този проблем от сигурно 10 ако не и повече години (от съвсем малък), пробвах при една психоложка преди години. Но поради проблем с парите и малко несерйозност прекратих нещата. И след това се бях отдал на работа, пак ги имах но не им обръщах толкова внимание. Но от притеснението в университета и прекратяването на връзката ми тея неща постепенно се отключиха. Дори и напускането на работата ми заради университета ми, доста ми повлия (а сега не знам как изобщо ако нищо не става в университета ще започна работа, а бях придобил доста увереност в себе си). Аз имам много ниско самочувствие, втълпих си че няма да успея в живота и че няма да имам друга приятелка. Като последствие от тези притеснения започна да не ми върви доста в учението. И от страх да не остана сам се връщах при нея няколко пъти, а не бе редно. Нито към нея нито за мен, виждам че имам потенциала да оправя живота си но едвам контролирам всичко вече, до скоро не можех да спя по цели нощи. Напоследък поне съня ми се пооправи, просто ме е обхванал страх от провал във всичко. Приятелите ми се опитаха да ме подкрепят и сестра ми и майка ми но без успех. Имам чувството че вече тежа на всички със тези проблеми, затова реших пак да тръгна по пътя на лечението не искам да причинявам болка на близките си. Благодаря за съвета д-р Първанов.

Линк към коментар
Share on other sites

Само да попитам, дали може да ме посъветвате как да впрегна дадената натрапливост. Въпреки че и с терапевта обсъдихме това, просто от два месеца съм си втълпил мисълта с нейното име. На ум си споменавам нейното име после го парирам с името на момиче което съм харесал (и това и с двете над 6 пъти, като винаги тр. да парирам нейното с другото). Това се получава в повечето случай до безкрай. И не мога да се възбудя, става много трудно. Дори да мисля върху важните неща. Изпитвам жестоко напрежение съединено със огромен страх от провал и сексуално напрежение. Тъй като понякога ми се случва както при всеки нормален мъж да се загледам в някое момиче и просто неоучаквано да се получи винаги е било така при мен. Контролирал съм се но не съм изпитвал напрежение. А сега се случват същите случки, но станат един, два три пъти и нищо не се получава. Веднага избликва оная мисъл. И убива ерекцията ми, излизам с приятели от време на време. Като с нас понякога има и момичета. Но аз съм безучастен в повечето случай. Защото тези мисли скапват напълно и малкото самочувствие което ми е останало. Знам че проблема е в главата ми, но тя ме нарани много изгаври се дори. И взаимно също се наранихме, но поради някой случай за които разбрах осъзнах че се е подигравала, гаврела и възползвала от сегашната ми слабост зарди ОКРто (даже искам да и го върна но знам че не е редно, и не искам да падам на нивото и). Това ме скапва и не знам как да спра тези мисли. Да се повтарят, опитах един метод но някак става но за малко. Другия проблем е че не спирам да говоря за това, пак броя. Но просто снощи отново не спах и затова отново пиша за това. Не знам как да намеря вътрешен мир и начин да се освободя.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...