Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Безпътица


Recommended Posts

Привет...наистина не знам откъде да започна...намирам се в много тежък период.Преследва ме натрапчивото чувство,че не живея собствения си живот.Сякаш бездарен актьор се е внедрил на мое място и изпълнява моята роля,а аз съм безмълвен страничен наблюдател на ЗАПИС от тази пиеса.Непрекъснато регистрирам хиляди противоречия и парадокси,но няма какво да направя по въпроса,все пак това е просто запис.Притеснявам се,че в определен момент от живота си съм взел фрапантно,грешно решение и тази толкова отчайваща безпътица,която тегне над живота ми е последица.Нека кажа няколко думи за себе си.Аз съм психонафт.Пътувам и изследвам селения от хиперпространството.Когато започнахме с психеделиците бяхме деца и не знаехме в колко опасна игра се забъркваме.Впоследствие някои от нас не издържаха и сами сложиха край на живота си,други влязоха в лудница и вече не са същите.Аз някак си винаги съм следвал максимата,че единственият начин да се противопоставиш на деструктивните сили от магичния свят е като им се надсмиваш...оцелях...имам стотици трипове зад гърба си и многократни взаимодействия с различни същности.Но ето,че в последния трип,случил се в Амстердам,жестоко оплетох конците.Смятам,че в една паралелна реалност в тази ситуация губя разсъдък...материализира се един от духовните ми водачи и с много усилия ме върна към симулацията.Знам,че има някаква определена причина...нещо което трябва да сторя,но нямам никаква идея какво...може би трябва да създам дете...знам ли...чувствам се невероятно объркан и хаотичен...а може би идва и моят ред и ще си понеса последствията заради вратата,която разбих безвъзвратно...дори не мисля,че очаквам някакви отговори...повечето от вас едва ли имат представа какво е диметилтриптамин или какво е псилоцибин, и какво е тяхното въздействие върху човешката психика.Нека Бог бъде с Вас!...и с мен

Линк към коментар
Share on other sites

Какво да ти кажем, тук из форума имаше специална тема за една от разновидностите  Аяуаска . И видео сме пуснали, уж с лечебна цел.

Друсаш се, с дрога която влияе на епифизата, затова в част от времето, кратичко разбира се, си в космоса. Ползват го някои псевдо духовни водачи, за да достигат уж да връзка с учителите си. Доста различими са по нещата които говорят после.

Творци също, част от зрелищата във фантастичните филми са сюжет и форма взет от ДМТ

Ами...... избери си:

- живея тук и сега, поемам отговорност за съществото което реално СЪМ и го развивам.

- вегетирам с ДМТ и чакам да дойде края, защото съм изгубил смисъла тотално.

 

 

Редактирано от Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за отговора :) Подходът,при който психеделиците се слагат в обща група с останалите субстанции,променящи човешкото съзнание е еклектичен и крайно неподходящ.Думи като "дрога" и "друсам се" тотално размиват същината на въпроса.Психеделиците/ентеогените могат да бъдат мощен инструмент за самоизследване както и за изследване на обективно съществуващи реалности извън обхвата на 5те ни крайно несъвършени сетива.Разбира се,детайлно съм проучил всякакъв тип информация по темата,особено като се има предвид по колко тънък лед стъпвам.Изследвал съм живота и трудовете на хора като Кен Киси,Тимъти Лиъри,Олдъс Хъксли.Теранс Маккена,Станисвав Гроф,Албърт Хофман и тн...нито ще съм първият нито ще съм последният,поел по този път.Вярвате или не всеки един от нас ще преживее трип на ДМТ,в момента на смъртта си или в ситуация близка до смъртта и нашият живот е подготовка за този невероятно важен момент,оказва се,че нашите вярвания създават лабиринта,през който трябва да преминем,нашите вярвания са и пътепоказателя,единствено чрез който може да преминем.Разбрах,че е от първостепенно значение е,не просто да вярваш,а да се уповаваш.Съветът "живей тук и сега" звучи доста ведро и мъдро,но как да живея тук и сега като емпирично съм установил,че светът,в който живеем е една добре скалъпена илюзия,наясно съм,че за да съществува тази илюзия има някаква причина и по-скоро питането ми беше в тази посока.Отново казвам смятам,че има нещо много важно и съществено,което трябва да изпълня в тази инкарнация,но не знам какво е...неслучайно бях върнат от оня свят с толкова много усилия...трябва да ставам,иначе ми се щеше да дам един трип репорт...следващият пост

Линк към коментар
Share on other sites

Забравил си смисъла на живота , тук на земята .Изчерпил си , силите на физическото си тяло .А чрез живота с физическо тяло изграждаме воля и други качества , които никъде другаде не можем да получим .Всеки човек е 3 в едно , като основно е физическото тяло . И ако изоставиш една твоя съставна част , просто преставаш да си човек .

Вярата е сила която може да се направлява .Но първо трябва разумност във всяко отношение .Да се разбере самия човек , като единна цялост на множество .

пп   извинявай Диляна . Искаше ми се да попитам Псипандата , какво мисли за това :

Баба към внука:
- Какво ядеш?
- Това е екстази, бабо!
- Виждам, че е екстази. И защо така без хляб?!

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Доколкото мога да преценя по стила на първия пост, под формата на "търся помощ" се рекламират психеделици. Човекът не търси помощ - търси сподвижници и клиенти, а защо не и почитатели.... 

Линк към коментар
Share on other sites

Има ли значение , поне е на български :) .Май не си чела втория . Ясно е че се харесва и логиката и понятията са странни както в много други мнения  .Като скучаещ се радвам на разнообразието . :) 

пп  .колко дена ако не се появи питащия , се трие мнението

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

:) Психеделици не продавам,смятам го за кармично.Има причина да пиша конкретно в този форум.Баща ми почина когато бях много малък.Отгледан съм от майка-дъновистка и като хлапе съм прекарвал много време в лагера до Рибното езеро.Не съм депресиран в класическия смисъл на понятието (може би,Донка,затова първият ми пост,ти се е сторил многозначителен,и си го разтълкувала по този начин).Дори не бих се самоопределил като меланхоличен.Животът ми е изпълнен с много дейности...карам ски,плувам,играя тенис на маса,пътувам,срещам нови хора,ходя по планини(любовта ми към планините най-вероятно идва от невероятно щастливото ми детство)...но както споделих напоследък съм преследван от натрапчивото чувство,че някакъв внедрен агент,взима решенията вместо мен,как тогава мога да понасям отговорност за последствията,струва ми се страшно несправедливо...това е и причината да загубя способността си да извличам наслада и удовлетворение от нещата,които правя,да се чувствам щастлив...започнах да се питам изобщо бил ли съм някога свободен.Психеделиците са преплетени по един много сложен и деликатен начин в картинката,но явно не мога да обясня точно по какъв.Отказвам се от трип репорта.Разбира се,че не съм търсел помощ,по скоро разсъждения и мнения,които да отключат знанието,което си е вътре в мен.Слънчев ден пожелавам :)

Линк към коментар
Share on other sites

ПП към Александър   

аххаахах,ако трябва сериозно да кажа какво мисля за вица ще скандализирам аудиторията,и точно за това ще го направя :D MDMA може да има ползотворен,дълготраен,терапевтичен ефект при хора с хронична депресия.Отговорен е за секрецията на специфични невротрансмитери (серотонин,допамин,епинефрин),пряко обвързани с нашето усещане за щастие.За разлика от широкопредписваните,в западната култура,антидепресанти няма седативно действие,което го превръща в уникална субстанция.С други думи,ако някой смята,че е невъзможно да спечелиш от лотарията,ако създадеш изкуствени условия,при които той печели от лотарията,въпросният човек променя светоусещането си,и започва да мисли,че не е чак толкова невъзможно да спечелиш от лотарията,все пак вече го е сторил веднъж :)

Линк към коментар
Share on other sites

Тоест, ползваш психоделици, уж за да намериш по-широк смисъл и пространства, а колкото повече употребяваш, явно си все по-лишен от смисъл и присъствие в което и да е пространство, далеч отвъд едната дереализация и деперсонализация. Интересно... Да, психоделиците нямат нищо общо като действие с опиоидите, така е, както и са търсени от хора с различна психична структура и цели. Това е факт. Както и факт от наблюденията ми над дългогодишно ползвали марихуана, гъби, аяхуаска, дмт, лсд и т.н. е, че ползащите постигат не друго, а ефекта, в който си ти самия - скапват се. Защото са чакали не на собственото си дмт ( и т.н.), отключени в молитва, медитация и съответен начин на живот, а на форсиран външен прием. То е като във фитнеса - ако вземаш анаболи, за да напомпаш, за малко е о'к, но с времето става зле. Разбира се, аналогията е груба и неточна, но все пак казва доста. 

Препоръки, дадени от сърце:

- преосмисли начините си за свързване с любовта, мъдроста и холистичната реалност. Ползвай естествените, тактически по-бавни, но стратегически сигурни и устойчиви пътеки на духовно учение, което резонира с теб. Вече без външните вещества, разбира се.

- виж, че част от връзката с по-висшите възприятия е много стабилното стъпване и заземяване в тази груба реалност с помощта на активния, мотивиран и стойностен социален и професионален живот. Не случайно сме в този свят - не за да бягаме от него сме в него, а за да свалим висшите и да въздигнем този. 

- оцени помощта на психотерапията като важна част от цялостната пътека на разширението на съзнанието. Защото когато има неосъзнати и неотработени програми, всякакви трипове, дори и естествените, случващи се с помощта на медитация, само капсулират неотработеното. 

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Орли, човекът ти каза в прав текст - усетиш ли "сладостта" на печалбата от хазарта, сетивата ти се притъпяват за красотата и смисъла на "съ-работата с бога". Може би е добре да оставим хората свободни да избират блатото, ако то е красиво и комфортно за тях. 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Да, сякаш не толкова пита, за да потърси резонна обратна връзка, а по-скоро хистерично провъзгласява гледната си точка и "геройството" си от зобенето с крап... 

Линк към коментар
Share on other sites

В 2/28/2017 at 17:13, Psypanda каза:

ПП към Александър   

аххаахах,ако трябва сериозно да кажа какво мисля за вица ще скандализирам аудиторията,и точно за това ще го направя :D MDMA може да има ползотворен,дълготраен,терапевтичен ефект при хора с хронична депресия.Отговорен е за секрецията на специфични невротрансмитери (серотонин,допамин,епинефрин),пряко обвързани с нашето усещане за щастие.За разлика от широкопредписваните,в западната култура,антидепресанти няма седативно действие,което го превръща в уникална субстанция.С други думи,ако някой смята,че е невъзможно да спечелиш от лотарията,ако създадеш изкуствени условия,при които той печели от лотарията,въпросният човек променя светоусещането си,и започва да мисли,че не е чак толкова невъзможно да спечелиш от лотарията,все пак вече го е сторил веднъж :)

Не това имах в предвид но  си прав  до някъде , Защото човек не е механика .И ако конкретния повод не доведе до по обемно разглеждане на въпроса . До ясното виждане , че има множество истинни гледни точки . Резултата на промененото светоусещане няма да е същностен . Защото няма да има същностен избор , а смяна на илюзията .И точно при лотарията е най видно,че самия избор , в какво да вложиш енергията си, е смисъла .При всеки тираж си изправен пред един избор , но зависи как го разбираш . Механично , да се насладиш на познатата тръпка от очакването .Или да стърсиш нещо различно .

Виж един добър разказ , за съвременната действителност .http://www.zdravjivot.org/26737/предизвикателствата-пред-младите/

:)

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Работиш ли? Изпитваш ли удовлетворение и смисъл от това? Какви са най-силните ти качества? Какво усещаш, че ти липсва в ежедневния ритъм? Имаш ли половинка до себе си? Правил ли си нещо за другите, давал ли си от себе си - време, внимание, грижа или каквото се сетиш, на нуждаещ се от това? Какво те кара да се вълнуваш силно, като занимание, какво можеш да правиш часове наред без да усетиш как времето минава? Способен ли си да преразгледаш част от вярванията си? А да направиш нещо щуро, като да изживееш година без никакви външни стимуланти - никакви гъби, марихуани, алкохол и т.н? Не ти ли е интересно да видиш себе си начисто?

 

Линк към коментар
Share on other sites

До Донка

Добре,че има такива като мен в блатото,за да има такива като теб извън блатото...иначе всички щяхме да сме навсякъде и наникъде...и добре,че има такива като теб,които толкова добре разбират кое е блатото,за да има и такива като мен,които са установили,че истината винаги е сбор от теза и антитеза,злото служи на замисъла на Твореца,колесницата се дърпа от бял и черен сфинкс

До Орлин 

Благодаря за отделеното време и съветите,които ми даде...казваш неслучайно сме в грубата 3д материя,аз пък казвам неслучайно в тази груба 3д материя природата ни дава като дар растения на силата и неслучайно аз имам знанието и умението,тук по тези свещени земи на Балканите,да откривам тези растения (между другото нашите гъби са много по-различни като действие от,да речем,мексиканските такива или тези,които се продават по смарт шоповете в Холандия)...Препоръчай ми психотерапевт,с удоволствие бих си направил експеримент,но не такъв който се пробва да ми пробута назадничавите теории на Фройд,може би верни,ако анализираме лъвският прайд или поведението на първични,примитивни хора по-близки до животните...С втория ти коментар,смятам,пресоляваш манджата.Подобен стил на изразяване, със замах, е характерен за хора с малко по-ограничен светоглед (зобене,крап :( )...нищо лично :)

 

До Александър

Разбрах много добре какво имаш предвид и съм абсолютно съгласен...видеото го пуснах само в началото,понеже нямах време и ми се стори супер интересно,ще го изгледам със сигурност.Искрено благодаря за споделянето.

 

До J.Doe

Да работя...като всяка ситуация и тази има и плюсове и минуси.Тъй като работата ми е свързана с интензивно физическо натоварване съм в добра форма,а и се научих да бъда дисциплиниран( по някой път ми се налага да работя по над 20 часа без прекъсване).Строя сцени по големи музикални фестивали из Европа,друго предимство е,че пътувам много,срещам хора от различни националности и култури и разширявам мирогледа си.Недостатъкът е,че хората забъркани в този бизнес употребяват страшно много наркотици и са абсолютно изчаткали(не всички,разбира се,но мнозинството)...Относно половинката...не нямам,прекалено налудничава личност съм,за да мога да поддържам интимна,хармонична връзка,а и с моята работа...Иначе имам идея кое може да се окаже момичето на живота ми.Като бях малък си харесвах,момичето,което седи до мен на чина.Не знаех как да изразя това,че я харесвам, и затова я дърпах за косата и бягах.Винаги съм се чудел защо толкова упорито и старателно ме гони,не разбира ли,че съм по-бърз,не се ли поучава от предишните неуспешни опити да ме хване.Та мина време,пораснахме,пътищата ни се разделиха.През годините се срещнахме 2-3 пъти "случайно"...между нас имаше силно привличане,но странични фактори пречеха на реализацията му ( или аз или тя бяхме във връзка)...докато дойде миналата година.Изпратиха ме в Холандия.Нея не бях виждал от над 8 години,нямах никаква идея какво се случва с живота й.Една нощ я сънувах и реших да й пиша (единственият контакт,който имах беше някакъв много стар скайп профил,аз лично не си бях ползвал скайпа от години и беше голяма борба докато си открия паролата,която бях забравил)...отговори ми след около 2 месеца,отново съвсем "случайно" решила да влезе в скайп,скапал се вайбърът,трябвало да се чуе с баща й,и се наложило да ползва скайп.Оказа се,че живее в Холандия на 200км от града,в който аз живеех (отново едно от тези съвсем случайни,нищо незначещи съвпадения :D )...след толкова много време,както се казва,най-после се взехме.Но животът отново ни раздели,а и сме толкова различни.Ще видим какво ще се случи занапред.Относно това дали помагам на останалите...хммм,старая се да живея така,че да не наранявам психически и физически другите,разбира се,невинаги ми се получава...мисля,че съм далече от определението за алтруист,все още съм его центриран и не поставям себе си на второ място (както в редно да бъде и всеки,който е малко по-напред по пътя прави така)...що се отнася до тривиалната помощ,разбира се,че понякога оказвам такава...да помогна на бившата си приятелка с ремонта в тях,да дам пари на скитник или да гледам котката на приятел за няколко месеца...

Голямата ми страст са планините.Имал съм периоди в живота,в които месеци наред живея в палатка и обикалям чукарите...не  бях поглеждал дисплей на телефон или лаптоп много дълго време...като се завърнах към "цивилизацията" и си отворих лаптопа,бях шокиран,стори ми се като дяволска вещ,която омагьосва хората с това отровно синьо лъчение...

Разбира се,че съм способен да преразгледам вярванията си...пластичността е характерна за псай хората...все пак основните конструкти,изграждащи реалността ми,в един момент бяха разбити на пух и прах...бях принуден да създам много нови синаптични връзки,за да не изгубя разсъдък.Всъщност планът ми е да изкарам още един проект и да се дръпна към високата планина за няколко месеца в отшелничество,може би ще направя Ел Камино...смятам да последвам съвета ти,без никакви субстанции,поне в този период пък за насетне ще видим...Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

За сетен път се убеждавам колко точно е заглавието на тази тема... 

Напоследък ми попадна материал за технологията, наречена прозореца на Овертон. Клипът по-горе си е много добра илюстрация на начините за промиване на мозъци и налагането на стереотипи, водещи до създаването на най-удобните човеко-машини - съзнателно и доброволно зависимите.

Линк към коментар
Share on other sites

преди 2 часа, Psypanda каза:

 

Голямата ми страст са планините.Имал съм периоди в живота,в които месеци наред живея в палатка и обикалям чукарите...не  бях поглеждал дисплей на телефон или лаптоп много дълго време...като се завърнах към "цивилизацията" и си отворих лаптопа,бях шокиран,стори ми се като дяволска вещ,която омагьосва хората с това отровно синьо лъчение...

 

Това е най- силната връзка с този свят - планини,морета...... Имаме работа тук, това е. Важно е да я открием. А дрогата / само да уточня - дрога е всеки извлек от растения, включително голяма част от лекарствата/ тя е за хората, които се страхуват да живеят сега.

Предполагам чел си Кастанеда, надявам се знаеш и края на историята. Трипове, преходи, чудеса, всичко има на този свят. Въпросът е: Каква е работата ми Тук? Не някъде другаде, а тук. Понякога изгубването не е лошо, то е началото на търсенето. Важно е да се не се изтърве момента.

Линк към коментар
Share on other sites

 

Psypanda

 

Цитат

Знам,че има някаква определена причина...нещо което трябва да сторя,но нямам никаква идея какво

Това е въпроса ти в първо мнение . Единственото е , че трябва да  се върнеш до някъде назад , за да продължиш по друго направление с вече наученото .Това е  отговор не отчитащ твоята искреност и моите заблуди .
А иначе всички , струва ми се , ти казват за субстанциите .Те като материя съдържат граници и са до време .Който не успее да ги надмогне ...всичко онова което тече в медиите за наркотиците :)  . Образно казано докато се научиш да летиш се качваш на машина .Но те катастрофират .И тука има един интересен въпрос ,, къде съм тръгнал и кой в същност върви" .Заслужава ли си усилието . Има един показателен цитат от беседа на Дънов , но ще го разкажа ---Всички ние сме се редили на опашка за да можем да живеем тук и сега . Но сме го забравили . И още :

Цитат

 

Когато вие искате едно удоволствие да се задоволи, удоволствието нарушава свободата на човека. Който и да е човек, който служи на удоволствието, той нарушава своята собствена свобода. Той нарушава не само собствената си свобода, но нарушава свободата и на другите. Всяко нещо, което е за удоволствие, турете го настрана. (Беинса Дуно)

 

 

 

Но ако не разбираш напълно Дънов , запознай се първо с Рудолф Щайнер .

пп

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте

Какво е свободата ?

Не мисля, че сме създадени да бъдем свободни, а по-скоро да бъдем свързани, чрез определени връзки(материални, емоционални, духовни..)

Чрез връзките и силите, който имаме се движим. Ако се освободим от всички връзки, дори да имаме голяма сила, няма да можем да се движим, такова състояние е нещо като състоянието на безтегловност. Така според мен изглежда абсолютната свобода - като безтегловност.

Тъй като не търсиш помощ, а може би съвет, моя съвет е следния:

Твоята жажда за свобода те е отвела далеч от правия път. За да се върнеш към него, т.е. да откриеш призванието си, според мен трябва да направиш някой промени на материално и емоционално ниво(да се освободиш от някой неблагоприятни за теб връзки и да изградиш нови), тъй като заради неправилната структура, която си създал на материално и емоционално ниво, не можеш да се развиеш духовно. 

 

 

Редактирано от Акация
Линк към коментар
Share on other sites

До Донка ОМГ

Наистина не мога да повярвам,че си дала линк към такава воняща статия...от подобни словоблудства ми се гади!Ти чела ли си я изобщо!?И как реши да я постнеш...видя думичката "субкултура" и се сети,че някъде си мяркала същата?Не знам дали си даваш сметка,но статията е писана от същите тия,които викат на толерантните хора - толерасти.Основната теза е: Не на толерантното общество...лъха на тежка хомофобия...правят се някакви абсурдни паралели и аналогии между канибализъм и хомосексуализъм.А какво е предложението- да си заровим главите в пясъка.Чувала ли си за уругвайския полет 571...катастрофира над Андите,част от пътниците загиват,дни след това пада лавина и убива още хора...оцеляват 16 човека,които ги спасяват 2 месеца след инцидента...тези хора са били принудени да ядат телата на мъртвите,за да оживеят.А знаеш ли,че в Сиера Леоне има племена,които изяждат сърцата на най-уважаваните от тях врагове...смятат,че така усвояват силата им...според тази статия,обсъждайки тези събития, не съм любознателен,а плашило,което пропагандира идеята за канибализъм.Нека те открехна...табутата са вредни и винаги ще бъдат!!!Няма нищо лошо в това,хората да дискутират и обсъждат,да водят полемики.Този пасквил е много опасен,предвид добрия литературен стил,като нищо може да промие мозъка на някой по-неосъзнат индивид.Не се учудвам,че отстрани се подават физиономийките на Мартин Карбовски и Ангел Джамбазки...единият публично разсъблича и беси за зрелище на тълпата,а другият отявлен расист...съжалявам за тона,но наистина съм в шок и ще продължа с коментирането утре

Линк към коментар
Share on other sites

...а тролът го приемам с чувство за хумор,ако не ме беше цитирал,нямаше да забележа,че съм допуснал правописна грешка...и астронавт,и онейронавт и психонавт...все е с "В"   :D 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за открехването :) Само че аз съм и винаги съм била в своя път. Не познавам състоянието безпътица. Бих разговаряла относно материала в клипа и в статията само с поне относително равен на себе си човек. Самостоятелно и трезво разсъждаващ. 

Успех в пътешествията! 

Линк към коментар
Share on other sites

преди 2 часа, Psypanda каза:

До Донка ОМГ

................................

Освен въодушевление май друго няма . Като във феис чат .До тук си задал да кажем 1 въпрос .Останалото е въодушевление от живота си .Чудесно , Но защо си тук? Поне коментирай нещо от нещата които ти се подават .Създаваш впечатление че тичаш :) Защото можеш и да не си повърхностен  .Или енергия много и мисълта лети , няма време да гледа .., Първия ти пост изглежда ,,моля обърнете ми внимание" . Е ? Нямаш време да прегледаш темите ,,Разговорки" .Май сме за там .

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

 Кое е по-лошото междудругото промиването на мозъка или внушаването на вина у някого?

 

Как беше , първо се промива мозъка за да не се съпротивлява някой , после се внушава вина , след това му се показва че греши като търси причината не в себе си.

Моля следвайте стъпките на учителя точно!И да издавате кой е от черната ложа ей! 

Редактирано от Cherven Svetiq
Линк към коментар
Share on other sites

Да кажем за човек, който и да е той, че е от черната ложа е смехотворно. Човекът може само да се остави да бъде ползван от нея. Христос е казал как се познава влиянието на черната ложа и Учителя много е говорил за това в беседите. "по плодовете им ще ги познаете" - "  „А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание.”

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...